יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
שאלה על תנור בשבת
האלקשי:
--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 16:21:10 ---אם אופים בתנור עוף,בערב שבת אוכלים אותו אז למחרת אסור לי לאכול ממנו שוב?כאילו הוא מוכן מלפני שבת
--- סוף ציטוט ---
בתשובה דלעיל יש את כל המרכיבים שעונים לשאלתך.
אסור להכניס בשבת שום דבר לתוך התנור. גם אם העוף היה בתנור בערב שבת והוצאת אותו, אסור להחזיר אותו אפילו אם הוא עדיין חם.
דניאלJTF:
--- ציטוט של: האלקשי על אוגוסט 26, 2011, 16:29:13 ---בתשובה דלעיל יש את כל המרכיבים שעונים לשאלתך.
אסור להכניס בשבת שום דבר לתוך התנור. גם אם העוף היה בתנור בערב שבת והוצאת אותו, אסור להחזיר אותו אפילו אם הוא עדיין חם.
--- סוף ציטוט ---
אתה אומר דבר אחד ויש אנשים שאומרים משהו אחר לגמרי.אם אני שם משהו אחר,מותר לי לחמם אותו?סליחה על החפירה
אבל אני מבולבל לגמרי כבר
האלקשי:
--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 16:32:11 ---אתה אומר דבר אחד ויש אנשים שאומרים משהו אחר לגמרי.אם אני שם משהו אחר,מותר לי לחמם אותו?סליחה על החפירה
אבל אני מבולבל לגמרי כבר
--- סוף ציטוט ---
זה לא מסובך: אל תקשיב ל"אנשים אחרים".
כתבתי לך מלכתחילה שלא כדאי להסתבך עם נושאי השהייה והחזרה (אחד הנושאים הקשים בש"ס ובפוסקים), ומוטב לקנות פלטה.
ברגע שאתה אנוס ואין לך ברירה, כתבתי את אשר כתבתי.
מלבד פלטה של שבת אין שום היתר בעולם להניח בשבת מאכל קר כלשהו (גם יבש) לא בתנור, לא בכיריים מכוסות (גרופות וקטומות)
ולא בשום דבר אחר.
למעשה כל האשכנזים וגם חלק נכבד מהספרדים שלא פוסקים כהרב עובדיה, אוסרים לתת אוכל יבש וקר אפילו על פלטה של שבת.
דניאלJTF:
--- ציטוט של: האלקשי על אוגוסט 26, 2011, 16:39:20 ---זה לא מסובך: אל תקשיב ל"אנשים אחרים".
כתבתי לך מלכתחילה שלא כדאי להסתבך עם נושאי השהייה והחזרה (אחד הנושאים הקשים בש"ס ובפוסקים), ומוטב לקנות פלטה.
ברגע שאתה אנוס ואין לך ברירה, כתבתי את אשר כתבתי.
למעשה מלבד פלטה של שבת אין שום היתר בעולם להניח בשבת מאכל קר כלשהו (גם יבש) לא בתנור, לא בכיריים מכוסות (גרופות וקטומות)
ולא בשום דבר אחר.
למעשה כל האשכנזים וגם חלק נכבד מהספרדים שלא פוסקים כהרב עובדיה, אוסרים לתת אוכל יבש וקר אפילו על פלטה של שבת.
--- סוף ציטוט ---
באתרים שרבנים עונים בהם הם אומרים שמותר וגם שאלתי אדם חרדי שאמר לי שזה בסדר.שבוע הבא אני יקנה פלטה וזהו
תודה על התשובות
לוחם סיירת:
--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 16:44:12 ---באתרים שרבנים עונים בהם הם אומרים שמותר וגם שאלתי אדם חרדי שאמר לי שזה בסדר.שבוע הבא אני יקנה פלטה וזהו
תודה על התשובות
--- סוף ציטוט ---
באיזה אתרים ראיתה את התשובות של הרבנים (סתם מתוך התענינות..)
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה