יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

שאלה על תנור בשבת

(1/4) > >>

דניאלJTF:
אם כבר יש אשכול על שבת יש לי שאלה.מותר לי לשים תנור על מצב שבת,ואז להשתמש בו כמו פלטה נכון?כי בפורום
יהדות ותורה בFXP אומרים שאסור,אבל כששאלתי מישהו שמעביר ביישוב שלי שיעורי תורה (אדם חרדי) הוא אמר שמותר

האלקשי:

--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 14:24:51 ---אם כבר יש אשכול על שבת יש לי שאלה.מותר לי לשים תנור על מצב שבת,ואז להשתמש בו כמו פלטה נכון?כי בפורום
יהדות ותורה בFXP אומרים שאסור,אבל כששאלתי מישהו שמעביר ביישוב שלי שיעורי תורה (אדם חרדי) הוא אמר שמותר

--- סוף ציטוט ---

מותר בתנאים מאוד מסויימים, ולכן עדיף שלא תעשה את זה.

דניאלJTF:

--- ציטוט של: האלקשי על אוגוסט 26, 2011, 14:33:29 ---מותר בתנאים מאוד מסויימים, ולכן עדיף שלא תעשה את זה.

--- סוף ציטוט ---
איזה תנאים?בנתים אין לי דרך אחרת

האלקשי:

--- ציטוט של: דניאלJTF על אוגוסט 26, 2011, 14:58:17 ---איזה תנאים?בנתים אין לי דרך אחרת

--- סוף ציטוט ---

א. שהתבשיל יהיה מבושל לחלוטין לפני השבת, אחרת פתיחה ולאחריה סגירה, ואפילו חלקית, של דלת התנור בשבת תהיה חילול שבת גמור.
ב. יהיה מותר להשהות (לשים בתנור הנמצא על מצב שבת, בערב שבת) אבל בניגוד לפלטה אסור יהיה להחזיר את התבשיל לתנור בשבת עצמה.
ג. יש כאלה שנוהגים לשים דברים צלויים בתנור כשהם עטופים בנייר כסף או שקית בישול, וזה כבר נכנס לאיסור הטמנה בדבר המוסיף הבל, שאסור גם לפני שבת.

כל אלו ההבדלים בין פלטה של שבת לתנור עם מצב שבת. כמובן שצריך לשמור גם על הכללים שתקפים גם לפלטה,
בעיקר נושא הזהירות עם תבשיל לח, אותו מותר להשהות אבל אסור להחזיר לפלטה בשבת אלא אם כן הוא רותח ממש.

דניאלJTF:

--- ציטוט של: האלקשי על אוגוסט 26, 2011, 15:51:36 ---ב. יהיה מותר להשהות (לשים בתנור הנמצא על מצב שבת, בערב שבת) אבל בניגוד לפלטה אסור יהיה להחזיר את התבשיל לתנור בשבת עצמה.

--- סוף ציטוט ---
אם אופים בתנור עוף,בערב שבת אוכלים אותו אז למחרת אסור לי לאכול ממנו שוב?כאילו הוא מוכן מלפני שבת

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה