1. מס הכנסה למי שמרוויח שכר מינימום הוא 0 אחוז. זה לא הבעיה.
2. 65 אחוז מהגברים החרדים בישראל לא עובדים על פי אין ספור מחקרים/סקרים.
3. מי שמקבל שכר מינימום מקבל שכר מינימום רק מפני שהעבודה שלו שווה בפועל פחות. אם אני לא טועה אתם לא אלו שבעד ביטול שכר המינימום?
1:לא מדובר רק במס הכנסה,תבין חרדי שיש לו נניח 6 7 או 8 ילדים מקבל סכום מסויים אבל שווי ההטבות הוא קרוב ל15 אלף שח,כי זה לא רק הכסף שהם מקבלים מהמדינה,הם גם מקבלים כסף מהכולל או מהישיבה,שחצי ממנו הוא מתרומות וחצי ממנו הוא מסל הדתות של המדינה הם מרוויחים כפול 2 מהמדינה (אותה גברת בשינוי הדרת)אבל איך זה עדיין מגיע לסכום של כ 15 אלף(לפי הכתבה בעיתון)?
העניין הוא מן הסתם לא לוקחים להם מס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות ,הם משלמים ארנונה נמוכה בכל הערים החרדיות(שחלקו השני ממומן שוב...על ידי המדינה)מקבלים הטבות בחשמל בתחבורה הציבורית,ועוד ועוד....כמו שאמרתי משפחה בעלת 6 7 8 ילדים מסתכמת בסביבות ה15 אלף למרות שהמזומן שהם מקבלים הוא חצי מהסכום הזה.
בנוסף הבאתי לכאן דוגמא של מישהו שמרויח שכר מינימום ועובד קשה אבל לא רק הם,אני למשל מרויח לשעה 35 שקלים ועם תוספת ההטבות יוצא לי קרוב ל39- שקל לשעה אבל עדיין לעמות מה שאני עושה בעבודתי זה נחשב מעט,למה לי לא מגיע גם הטבות מהמדינה ומגיע לי רק הטבות מהמעסיק שלי כי הוא החליט ככה(אין לי תלונות כנגד המעסיק שלי אבל כנגד המדינה).
2:הסקר לא מדוייק אולי יש יותר ואולי פחות אבל כמו שאמרתי אלה חוזרי תשובה,המצב אצל הנשים החרדיות זה שונה כי הן באמת יוצאות לעבוד לעומת הגברים שלהם שלא יודעים לקרוא תלוש שכר.