סקר

סקר: האם היהודים צריכים להתחיל לעבוד ולהפסיק להיות נטל?

כן, הם עלוקות ותולעים
4 (50%)
לא
4 (50%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: סקר: האם לדעתכם יהודים צריכים לצאת ולעבוד?  (נקרא 13058 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
פרטו ונמקו.

דעתי -

אני חושב שכל הכבוד לאלו שיש ביכולתם לשבת וללמוד תורה כל היום, אבל אני מעדיף את היהודים כמו המתנחלים היקרים שגם לומדים תורה כל היום גם עובדים בליישב את הארץ ובאדמה (וגם עושים צבא).

איך מוסיפים סקר?...
« עריכה אחרונה: אוגוסט 27, 2011, 22:02:36 על ידי רון בן מיכאל »

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
סקר: האם לדעתכם חרדים צריכים לצאת ולעבוד?
« להגיב #1 ב- : אוגוסט 26, 2011, 01:12:49 »
ברור שכן.

מנותק לא חשובה

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "מוטב שאכשל באהבת חינם מאשר בשנאת חינם"
« להגיב #2 ב- : אוגוסט 26, 2011, 01:35:12 »
כן
חצי יום לעבוד וחצי ללמוד

מנותק JewSoldier

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הימין האמיתי=581=גואל ישראל
« להגיב #3 ב- : אוגוסט 26, 2011, 01:35:40 »
בס"ד

קח ההרצאה הזאת תענה לך על הכל

מנותק אביר הקרנפים

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • מוסר, כבוד, יהדות.
« להגיב #4 ב- : אוגוסט 26, 2011, 03:43:31 »
רוב החרדים יוצאים לעבוד בשלב מסויים.
אי אפשר להשאר אברך וללמוד כל היום כשיש יותר ילדים בבית. זו מציאות שמתעלמים ממנה.
רוב החרדים לא נשארים אברכים כל החיים. חלקם הגדול שנה שנתיים לאחר החתונה מוצא פרנסה.
בעניין ישוב הארץ, הם גרים בארץ. זה לא ישוב הארץ ? אתה מצפה מהם להתנחל? לשיטתם של החרדים יש דברים חשובים יותר מישוב ארץ ישראל תוך כדי מלחמה כוללת בכל.
אמת, כבוד וכוח. שלושה דברים שאנשים מחפשים ומבקשים מזולתם כל ימי חייהם ולא יודעים שצריכים למצוא את זה בתוך עצמם.

צבא יהושע עוד יחזור!

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
« להגיב #5 ב- : אוגוסט 26, 2011, 08:32:12 »
אני יגיד לך תאמת אני לא מצפה מהם לכלום.. שילמדו קודם לכבד יהודים אחרים.
ואני מדבר על חרדים בודדים .. אני לא יודע איך הם נקראים כנראה איזה חסידות או משהו, אבל בדרך כל זה הסוג היותר קיצוני עם הגרביונים והכל..
הם רואים יהודי ברחוב בלי כיפה הם לא יענו לו אפילו..

וכן הייתי רוצה שיותר יתרמו לארץ ויביעו עמדה כלשהי כמו המתנחלים שמגינים על גבולות ישראל.
הייתי רוצה שבספטמבר יגיעו מליון חרדים לחסום בגופם מדינה "פלסטינית" כמו שהם יודעים לחסום כבישים ודברים כאלה..

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : אוגוסט 26, 2011, 09:33:37 »
יכול להיום שחלקם עובדים יכול להיות שלא. לי לא איכפת. לדעתי אף יהודי לא אמור לקבל כסף מהמדינה אלא אם כן הוא חולה מכדי לעבוד או זקן מכדי לעבוד. כל דבר אחר לדעתי לא תופס.

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #7 ב- : אוגוסט 26, 2011, 10:15:53 »
אני יגיד לך תאמת אני לא מצפה מהם לכלום.. שילמדו קודם לכבד יהודים אחרים.
ואני מדבר על חרדים בודדים .. אני לא יודע איך הם נקראים כנראה איזה חסידות או משהו, אבל בדרך כל זה הסוג היותר קיצוני עם הגרביונים והכל..
הם רואים יהודי ברחוב בלי כיפה הם לא יענו לו אפילו..

וכן הייתי רוצה שיותר יתרמו לארץ ויביעו עמדה כלשהי כמו המתנחלים שמגינים על גבולות ישראל.
הייתי רוצה שבספטמבר יגיעו מליון חרדים לחסום בגופם מדינה "פלסטינית" כמו שהם יודעים לחסום כבישים ודברים כאלה..
בס"ד
לא כולם בודדים (לא עונים ממש בודדים) ותדע לך הרבה מאוד אנשים עם גרביונים מאוד נחמדים
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק MaorJudah

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : אוגוסט 26, 2011, 10:27:31 »
כן. במדינה שלי לא יהיו אוכלי חינם.
אפילו עבודה הקטנה ביותר, שעה ביום, רק כדי לתרום אפילו קצת

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : אוגוסט 26, 2011, 12:55:05 »
צריך להפסיק מייד לשלם קצבאות למיניהן לחרדים ולישיבות שלהם שמרמות את המדינה באופן שיטתי ע"י דיווח כוזב על מספר תלמידים אזרחי ישראל שלומדים בהן.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : אוגוסט 26, 2011, 13:36:27 »
צריך להפסיק מייד לשלם קצבאות למיניהן לחרדים ולישיבות שלהם שמרמות את המדינה באופן שיטתי ע"י דיווח כוזב על מספר תלמידים אזרחי ישראל שלומדים בהן.
בס"ד
כי מרמים את החרדים אז הם מרמים את המדינה(לא כל הישיבות עובדות על המדינה)

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : אוגוסט 26, 2011, 13:50:34 »
אם לכאלה שלומדים תורה מגיע כסף מהמדינה, למה לכאלה שלומדים ספרות, רפואה או פיזיקה לא מגיע לחיות על חשבון המדינה?

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #12 ב- : אוגוסט 26, 2011, 13:51:42 »
אם לכאלה שלומדים תורה מגיע כסף מהמדינה, למה לכאלה שלומדים ספרות, רפואה או פיזיקה לא מגיע לחיות על חשבון המדינה?
בס"ד
בודאי שהם גם מקבלים כספים מהמדינה אפילו יותר

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : אוגוסט 26, 2011, 14:37:14 »
בס"ד
כי מרמים את החרדים אז הם מרמים את המדינה(לא כל הישיבות עובדות על המדינה)

לא מרמים אותם. הם מקבלים תקציבים מיוחדים שמגיעים רק לחרדים מכל מיני משרדי ממשלה. הם כמובן מקבלים גם את כל תקציבי הרווחה הרגילים שהמדינה מעניקה. אין לי התנגדות עקרונית שתהיה מלגת מדינה למספר מוסכם מראש של תלמידי ישיבה. אני לא מסכים עם המצב הקיים של מדיניות "תפוס ככל יכולתך" לפיה כל מי שמצהיר על עצמו אברך אפילו שבוא לא בהכרח לומד ולא בהכרח אזרח ישראלי מקבל או שהישיבה שלו מקבלת בשמו קצבאות ממשלתיות.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : אוגוסט 26, 2011, 16:29:02 »
בס"ד
בודאי שהם גם מקבלים כספים מהמדינה אפילו יותר

איזה כספים?

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #15 ב- : אוגוסט 26, 2011, 18:10:33 »
!

מציע לכם לראות את ההרצאה הבאה. רוב החרדים לא עובדים זו היא עובדה סטטיסטית, אבל  קיימת בעיה יותר גדולה.
אין היום מספיק מקומות עבודה לכל תושבי ישראל, בין אם אלו החרדים, הנשים והערבים(האוכלוסיות הפחות עובדות).

ולשאלה של פותח האשכול. כן הם צריכים לעבוד. באנגליה לצורך העניין הקהילות החרדיות עובדות, כלומר רובם עובדים ולומדים תורה. האבטלה בקרב האוכלוסייה החרדית מקבילה לאוכלוסייה הכללית.
רמת החיים של הקהילות החרדיות אגב גבוהה מאוד, להבדיל מרמת החיים של האוכלוסייה כאן. אין שום סתירה בין למידת תורה לעבודה.

בנוגע לאלו שלומדים "פיזיקה"- יש הבדל בין מלגה של המדינה(משרד החינוך נותן עד 3000 שקל לכל התואר) לקצבה חודשית. אם אנחנו מדברים על מחקר-המדינה מסבסדת באחוזים מזעריים את המחקרים השונים,
בעוד שעמותות, אוניברסיטאות(שרוב הכסף לסבסוד מחקרים מגיע מתרומות מבחוץ) והדוקטורנטים מסבסדים את המחקרים. זה לא נתון להקבלה.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #16 ב- : אוגוסט 26, 2011, 23:25:14 »
כן
חצי יום לעבוד וחצי ללמוד

רק אם יחוקקו חוק שכל אזרחי המדינה עובדים חצי יום ולומדים חצי יום,גם לי כיהודי שחוזר לשורשים אבל לא חי במסגרת חרדית יש את הזכות לא לעבוד קשה ואז לחזור ללמוד איזה כמה משפטים או סיפור קצר בגלל שאני מותש.

ולידיעתך היהדות האמיתית היא שילוב של עבודת הארץ ולימוד תורה,המגזר החרדי של היום הוא מגזר שלא רוצה לחזור לשורשים כי נוח לו שתומכים בו כל מיני עשירים,אין אחד שלא היה רוצה לחיות ככה אם זה היה אפשרי מבחינתו גם את ואני אבל זאת לא הדרך.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #17 ב- : אוגוסט 26, 2011, 23:28:38 »

תגיד לי על מה אתה בכלל מדבר??????????

אתה מדבר על ללמוד תורה ספרות רפואה ופיזיקה,ומה עם אלה שבכלל עובדים ממש קורעים את התחת ומקבלים שכר מינימום?! למה להם לא מגיע שכר הוגן וגבוהה לפי קושי העבודה בהם הם עובדים,ואם לא מקבלים כסף מהמדינה שלפחות תקח 10% מיסים לעומת מה שלוקחים היום.

ואגב לכל מי שעדיין לא הבין אין דבר כזה חרדי עובד,כל החרדים שאתה רואים עובדים אלה חוזרי תשובה שמתלבשים כמו החרדים,החרדים האמיתיים עם כל החצרות וכו לא עובדים אפילו יום אחד בחייהם

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #18 ב- : אוגוסט 26, 2011, 23:39:24 »
תגיד לי על מה אתה בכלל מדבר??????????

אתה מדבר על ללמוד תורה ספרות רפואה ופיזיקה,ומה עם אלה שבכלל עובדים ממש קורעים את התחת ומקבלים שכר מינימום?! למה להם לא מגיע שכר הוגן וגבוהה לפי קושי העבודה בהם הם עובדים,ואם לא מקבלים כסף מהמדינה שלפחות תקח 10% מיסים לעומת מה שלוקחים היום.

ואגב לכל מי שעדיין לא הבין אין דבר כזה חרדי עובד,כל החרדים שאתה רואים עובדים אלה חוזרי תשובה שמתלבשים כמו החרדים,החרדים האמיתיים עם כל החצרות וכו לא עובדים אפילו יום אחד בחייהם

1. מס הכנסה למי שמרוויח שכר מינימום הוא 0 אחוז. זה לא הבעיה.
2. 65 אחוז מהגברים החרדים בישראל לא עובדים על פי אין ספור מחקרים/סקרים.
3. מי שמקבל שכר מינימום מקבל שכר מינימום רק מפני שהעבודה שלו שווה בפועל פחות. אם אני לא טועה אתם לא אלו שבעד ביטול שכר המינימום?

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : אוגוסט 27, 2011, 00:26:05 »
1. מס הכנסה למי שמרוויח שכר מינימום הוא 0 אחוז. זה לא הבעיה.
2. 65 אחוז מהגברים החרדים בישראל לא עובדים על פי אין ספור מחקרים/סקרים.
3. מי שמקבל שכר מינימום מקבל שכר מינימום רק מפני שהעבודה שלו שווה בפועל פחות. אם אני לא טועה אתם לא אלו שבעד ביטול שכר המינימום?
1:לא מדובר רק במס הכנסה,תבין חרדי שיש לו נניח 6 7 או 8 ילדים מקבל סכום מסויים אבל שווי ההטבות הוא קרוב ל15 אלף שח,כי זה לא רק הכסף שהם מקבלים מהמדינה,הם גם מקבלים כסף מהכולל או מהישיבה,שחצי ממנו הוא מתרומות וחצי ממנו הוא מסל הדתות של המדינה הם מרוויחים כפול 2  מהמדינה (אותה גברת בשינוי הדרת)אבל איך זה עדיין מגיע לסכום של כ 15 אלף(לפי הכתבה בעיתון)?
העניין הוא מן הסתם לא לוקחים להם מס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות ,הם משלמים ארנונה נמוכה בכל הערים החרדיות(שחלקו השני ממומן שוב...על ידי המדינה)מקבלים הטבות בחשמל בתחבורה הציבורית,ועוד ועוד....כמו שאמרתי משפחה בעלת 6 7 8 ילדים מסתכמת בסביבות ה15 אלף למרות שהמזומן שהם מקבלים הוא חצי מהסכום הזה.
בנוסף הבאתי לכאן דוגמא של מישהו שמרויח שכר מינימום ועובד קשה אבל לא רק הם,אני למשל מרויח לשעה 35 שקלים ועם תוספת ההטבות יוצא לי קרוב ל39- שקל לשעה אבל עדיין לעמות מה שאני עושה בעבודתי זה נחשב מעט,למה לי לא מגיע גם הטבות מהמדינה ומגיע לי רק הטבות מהמעסיק שלי כי הוא החליט ככה(אין לי תלונות כנגד המעסיק שלי אבל כנגד המדינה).

2:הסקר לא מדוייק אולי יש יותר ואולי פחות אבל כמו שאמרתי אלה חוזרי תשובה,המצב אצל הנשים החרדיות זה שונה כי הן באמת יוצאות לעבוד לעומת הגברים שלהם שלא יודעים לקרוא תלוש שכר.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #20 ב- : אוגוסט 27, 2011, 00:54:18 »
אני דיברתי רק על המס לשכר מינימום, מי שמרוויח שכר מינימום עד מדרגה מסוימת(אני לא זוכר את הסכום, אבל אם תרצה אני יחפש באתר בנק ישראל) לא משלם מס הכנסה נקודה.
אבל בגדול אתה צודק, ההטבות למגזר מסוים אינו מעיד על שוויון. לעומת ציבור הנכים לדוגמה שמקבל זכויות שאני ואתה לא מקבלים, אין שום סיבה שחרדי יקבל הטבה בחשבון ארנונה ואני או אתה לא.

בנוגע לסקרים- זה כמה סקרים. אבל הערכות הן של בין 35-40 אחוז מהגברים החרדים יוצאים לעבוד(ללא פירוט אלו חרדים) וכ-45-50 אחוז מהנשים החרדיות עובדות.
אלו פחות או יותר המספרים. כלומר הרוב לא עובד.
ואיך אתה יודע שרוב אלו שלא עובדים הם "חוזרים בתשובה"?

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #21 ב- : אוגוסט 27, 2011, 01:03:13 »
.
ואיך אתה יודע שרוב אלו שלא עובדים הם "חוזרים בתשובה"?

כתבתי בדיוק הפוך,שמתוך האחוז הקטן של החרדים שעובדים אלו אך ורק בעלי תשובה ולא חרדים מהמגזר החרדי המוכר.
יש אולי 2 או 3% של חרדים שנולדו וגדלו בתוך המגזר שהם עובדים,אבל אלה בדרך כלל חרדים שעשו עליה בשלב מסויים בחייהם ולא כאלו שנולדו כאן עם כפית של זהב בפה.

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #22 ב- : אוגוסט 27, 2011, 01:08:09 »

איך מוסיפים סקר?...

במקום להקיש על הודעה חדשה,יש לך אפשרות פירסום סקר חדש.

יש אפשרות גם בתוך הודעה כתובה כמו זה למשל,תסתכל למעלה יצרתי לך סקר.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #23 ב- : אוגוסט 27, 2011, 20:17:33 »
אני חושב שהחרדים עצמם היו רוצים לשנות את המצב הקיים. אבל הרבנים שלהם פוחדים לאבד את השליטה המוחלטת על צאן מרעיתם ולכן הם בולמים כמעט כל שינוי. מנהיגי החרדים מכונים "גדולי הדור", אבל הכינוי המתאים להם הם "מקטיני הדור", הם מאלצים את הנתינים המסכנים שלהם להיות קטני ראש, מסתגרים, ובורים.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
סקר: האם לדעתכם יהודים צריכים לצאת ולעבוד?
« להגיב #24 ב- : אוגוסט 27, 2011, 22:05:12 »
ערכתי את הסקר לשפה המתאימה.

ובמאמר מוסגר - אפילו השמאלנים מודים שרוב החרדים עובדים (כמובן שאצל הימין החילוני האנטישמיות היא דבר מובנה במערכת אפילו יותר) - לא שזה דבר טוב, ממש לא. צריך להתנתק ממדינת ישראל, לא להתבולל איתה