יש לי חברים רוסים וקווקזים, ויש לי חבר רוסי שגם היה תינוק שנשבה, הוא אהב את הדת והמדינה, היה ימני סופר רדיקלי בדעותיו, אבל מה לעשות בבית שלו בקושי הייתה מזוזה..
ההורים שלו לא ידעו שפה אחרת חוץ מרוסית, וכמו שאמרת הדבר היחידי בינו לבין היהדות הסתכם בברית מילה. אני לא באתי אליו בטענות כי הוא לא אשם, אבל לקחנו את עצמנו ברצינות והיום ברוך ה' הוא מניח תפילין מתפלל, ומצאתי לו בחור ישיבה שילמד איתו דף יומי בגמרא.. ברוך ה' לאט לאט הוא מתחזק.
אבל אותו בחור למד כמוני בבית ספר תורני ממכלתי איך שלא קוראים לזה, וכל המורים אמרו זה רוסי לא צריך להשקיע בו.. גם ככה הוא מגיע הבית הוא מוריד את הכיפה של הבית ספר ואין טעם להשקיע בו משהו.. וזה מה שמעלה לי את העצבים במערכת החינוך שלנו, לא רק החינוך הנאצי בקיבוץ מתנהג ככה, גם בתי ספר של ש"ס ומורים שמבקשים שיקראו להם "רב"..
למדנו ביסודי שנה בבית ספר כזה, ההורים שלו לא יכלו להעניק לו יהדות כמו שצריך אז הם רצו לשלוח אותו לבית ספר שיהפוך אותו ליהודי אמיתי, אבל הם לא ידעו שזה הזבל שיש לנו במדינה. המורים היו מסתלבטים על אמא שלו שלא ידעה עברית.. בקיצור כל מערכת החינוך במדינה הזאת זה זבל זבל זבלל אחד גדול.