בקשר להודעה האחרונה שלך, נראה לי שזה קצת דחוק לתרץ את כל הנסיבות הללו כצירוף מקרים. מטאור ענק נופל בדיוק כשבני ישראל יוצאים ממצרים. הים נבקע בדיוק כשהם מגיעים לשם. הירדן נבקע בדיוק כשהם עומקים על גדתו המזרחית. ברד אבנים נופל על ראש אויביהם בדיוק כשהם נלחמים, שמש בגבעון דום בדיוק כשהם מנצחים ורוצים זמן להשמיד את אויביהם? אם אתה מאמין בתנך, האמן עד הסוף. אלה ניסים.
בקשר לנושא שעליו עניתי לך קודם.
באמת נראה די מגוחך כאשר אנשים שמים את עצמם המזכיר של האלוהים וקובעים למה קרה ככה ולמה קרה ככה.
אבל יש לנו מסורת וקבלה מאבות אבותינו שיש מעשים וחטאים מסויימים שגורמים לתופעות מסויימות וסוגי עונש מסויימים מאוד. האדם הפשוט לא בקיא בזה וזה נראה לו די פוץ כשמישהו קובע לו למה הוא אכל אותה. ואפילו זה די מעצבן כשמישהו אוכל אותה שאומרים לו: הכל בגלל שאתה חוטא בעניין זה וזה.
אבל יש אנשים שיודעים יותר מאיתנו.
אני לא זוכר איפה ומה בדיוק, אבל נדמה לי שבאיזה מקום בגמרא כתוב שבגלל חטא מסויים באה מכת עכברים, יש חטאים שבגללם יש רעידות אדמה וחלקים מסויימים גורמים לשרפות.
העולם אכן מתנהל לפי טבע, אבל העולם הוא מסלול גשמי המונע על ידי מניעים רוחניים, ואנחנו על ידי פעולותינו הגשמיות מניעים פעולות רוחניות נסתרות.
על פניו נראה שאין קשר בין הרעש למעשים כאלו ואחרים, כמו שלאדם הפשוט העומד מרחוק ואינו רואה את החוטים, המריונטה נעה ללא הכוונה ואין קשר בין המקל בידו של המפעיל לידה המתנופפת של הבובה.
מקווה שהמשל הובן.