כתב נושא: עמדת התנועה בנוגע למחאה החברתית-כלכלית  (נקרא 4353 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
שלום,

כפי שכולם יודעים בימים אלו מתרחשת מחאה מאסיבית יחסית נוכח יוקר המחיה במדינת ישראל.

אני יודע שהתנועה תומכת במדיניות קפיטליסטית, וחוץ מזה גם המחאה מובלת על ידי גורמי שמאל קיצוני או כל מיני אנשים בעלי אג'נדה כלכלית מוזרה.

אבל בכל זאת, הייתי רוצה לשמוע את דעת חבריי התנועה:
האם עם ישראל הימני צריך להצטרף למחאה הזו?
האם יתכן שסטודנט שעומד לסיים תואר ראשון בגיל 25 ונמצא עם 200,000 שקל בבנק (במקרה הטוב), צריך לקחת משכנתא רצחנית ולממן את הבנקים, רק
כדי לסדר לעצמו דירת שני חדרים סבירה שעולה החל מ - 800,000 ש"ח באזור המרכז?

בבקשה להגיב.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
עמדת התנועה בנוגע למחאה החברתית-כלכלית
« להגיב #1 ב- : יולי 30, 2011, 22:00:26 »
אני בהחלט חושב שהמהפיכה בנושא הכלכלי היא דבר טוב. הבעיה שהיא שאותם אנשים שמפגינים רוצים לקחת את המדינה לכיוון סוציאליסטי במקום קפיטליסטי. במקום להוריד מיסים ולשלוח חרדים וערבים לעבוד הם יעדיפו שהמדינה תתערב עוד יותר בכלכלה ותסבסד מגורים וכ'ו.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #2 ב- : יולי 30, 2011, 22:34:27 »
יוקר המחייה בישראל הוא תוצאה של מדיניות סוציאליסטית/קומוניסטית מאז שחר קיומה של מדינת ישראל.

שלא ישלו אתכם - אין קפיטליזם במדינת ישראל.

יש קרטל של חברות, ועוד שאר רעות שהם תוצאה ישירה של היעדר תחרות במשק הישראלי.

אם הציבור באמת רוצה לשנות את מצבו הוא צריך לעשות דבר אחד אפקטיבי - חרם כללי.

הפגנות לא באמת יעזרו (יש לנו עסק עם פוליטיקאים מושחתים ששום דבר לא מעניין אותם חוץ מהכסא).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #3 ב- : יולי 30, 2011, 22:40:19 »
שלום,

כפי שכולם יודעים בימים אלו מתרחשת מחאה מאסיבית יחסית נוכח יוקר המחיה במדינת ישראל.

אני יודע שהתנועה תומכת במדיניות קפיטליסטית, וחוץ מזה גם המחאה מובלת על ידי גורמי שמאל קיצוני או כל מיני אנשים בעלי אג'נדה כלכלית מוזרה.

אבל בכל זאת, הייתי רוצה לשמוע את דעת חבריי התנועה:
האם עם ישראל הימני צריך להצטרף למחאה הזו?
האם יתכן שסטודנט שעומד לסיים תואר ראשון בגיל 25 ונמצא עם 200,000 שקל בבנק (במקרה הטוב), צריך לקחת משכנתא רצחנית ולממן את הבנקים, רק
כדי לסדר לעצמו דירת שני חדרים סבירה שעולה החל מ - 800,000 ש"ח באזור המרכז?

בבקשה להגיב.

האם יתכן שאדם עם 500 ש"ח בבנק לא יוכל לקנות פרארי לאישתו ליום הולדת? אבוי!
הידעת שבניו יורק דירה ממוצעת של 2 חדרים עולה 800,000 דולר (2,800,000 ש"ח)? מי שאין לו פשוט לא קונה.

ההתפרעות הלזו לא נובעת מרציונל או ממצוקה. היא אינה אלא תוצאה של אורח חיים בורגני והוצאות על
בגדי מעצבים, אינטרנט, כבלים, סמארטפון, 2 רכבים למשפחה ומסעדות יוקרה. והתוצאה היחידה של המחאה
הזו תהיה התמוטטות המשק, שתוביל לירידה דרסטית באיכות החיים לירידה מהארץ של מרבית השמאלנים
שעומדים מאחורי אותה ההתפרעות.

אם הם יצליחו להרוס את המשק ולהפיל את המשטר, זה יכול לסייע לימין להגיע לשלטון.
השאלה היא האם מארגני המחאה האמיתיים שאינם בשמאל הרדיקלי, אלא בשמאל הפאשיסטי התקשורתי בהדרכת הטייקונים
רוצים לנווט את ההפגנות לכיוון זה. והתשובה היא לא. הדבר היחיד שיספק את השמאל החילו-פאשיסטי ואת הטייקונים ששולטים
בו זה אם יתחילו לבנות תאי גזים לחרדים ומתנחלים. שום דבר לא מניע אותם מלבד שנאה יוקדת כלפי יהודים ויהדות.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #4 ב- : יולי 30, 2011, 23:31:09 »
האם יתכן שאדם עם 500 ש"ח בבנק לא יוכל לקנות פרארי לאישתו ליום הולדת? אבוי!
הידעת שבניו יורק דירה ממוצעת של 2 חדרים עולה 800,000 דולר (2,800,000 ש"ח)? מי שאין לו פשוט לא קונה.

האמת?
אני לא ממש יודע מה קורה בארה"ב, אבל לפי מה שהבנתי בדרך כלל זול שם יותר (אולי הבאת דוגמה קיצונית).
שמעתי שמקומות מסוימים אפשר לקנות שם וילות רציניות ב 300 אלף דולר, ואני לא מדבר על כל מיני אזורים נידחים ומסריחים, אלא על אזורים פריפריה נורמליים (בארה"ב זה נחשב מכובד מאד).

אני אשאל אותך שאלה :
האם לדעתך דירת שני חדרים (יד חמישית) במרכז תל אביב, אמורה באמת לעלות 1,200,000?
האם לדעתך סטודנטים שאתמול סיימו תואר ראשון יכולים להתנהל בלי להתחייב לבנק ל - 20 שנים הקרובות?

ההתפרעות הלזו לא נובעת מרציונל או ממצוקה. היא אינה אלא תוצאה של אורח חיים בורגני והוצאות על
בגדי מעצבים, אינטרנט, כבלים, סמארטפון, 2 רכבים למשפחה ומסעדות יוקרה. והתוצאה היחידה של המחאה
הזו תהיה התמוטטות המשק, שתוביל לירידה דרסטית באיכות החיים לירידה מהארץ של מרבית השמאלנים
שעומדים מאחורי אותה ההתפרעות.

פה אני מסכים איתך כמעט לחלטוין,  יש בזבזנות אצל הישראלים :
כל שנה מחליפים פלאפון, כל אחד שמרוויח כמה שקלים רץ לקנות אייפון כדי להרשים את החברים שלו.
המסעדות מפוצצות (סביר להניח שבחלק לא קטן מהאנשים שעכשיו מפגינים).
אבל יש גם כאלו שאין להם מספיק כסף.

לא הבנתי, אתה חושב שהמחאה תצליח, או שרק כתבת "מה יקרה אם היא תצליח"?

אם הם יצליחו להרוס את המשק ולהפיל את המשטר, זה יכול לסייע לימין להגיע לשלטון.
השאלה היא האם מארגני המחאה האמיתיים שאינם בשמאל הרדיקלי, אלא בשמאל הפאשיסטי התקשורתי בהדרכת הטייקונים
רוצים לנווט את ההפגנות לכיוון זה. והתשובה היא לא. הדבר היחיד שיספק את השמאל החילו-פאשיסטי ואת הטייקונים ששולטים
בו זה אם יתחילו לבנות תאי גזים לחרדים ומתנחלים. שום דבר לא מניע אותם מלבד שנאה יוקדת כלפי יהודים ויהדות.

מסכים איתך חלקית. כרגיל, חבל שאתה קצת מגזים בהתבטאויות. הם רוצים לצאת מהשטחים ואת התקצוב לחרדים וזהו.
מגעיל אותי להסתכל היום בליינט (YNET) ולראות בכותרות הראשיות שלהם את גיבורי התרבות "שלנו" : אביב גפן יש"ו שמסית נגד יהודי יו"ש
מול כל המפגינים, וגם גורסמן השמאלן.
אבל שוב, לדעתי באמת יש אנשים (שמאלנים או לא) שנמצאים שם כי אין להם כסף להסתדר פה בצורה מכובדת.

אני מפחד שזה יגרור חלק מהציבור השפוי לצאת נגד החרדים ויהודי יו"ש.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #5 ב- : יולי 30, 2011, 23:57:17 »
האם לדעתך דירת שני חדרים (יד חמישית) במרכז תל אביב, אמורה באמת לעלות 1,200,000?
האם לדעתך סטודנטים שאתמול סיימו תואר ראשון יכולים להתנהל בלי להתחייב לבנק ל - 20 שנים הקרובות?

כמו לכל שמאלני, חסרה לך הבנה בסיסית איך העולם פועל.
אין דבר כזה "אמור לעלות". יש רק היצע וביקוש. אם יש אנשים שמוכנים לשלם 1,200,000 ש"ח על דירה
בעיר המתועבת שהזכרת, זה המחיר של הדירה.  

אם אתה רוצה שהביקוש ירד, תמיד אפשר לפנות מקום בתל אביב בעזרת שיהאב 3 מטהרן עם ראש חץ אטומי. אני בעד.

מנותק JewSoldier

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • הימין האמיתי=581=גואל ישראל
« להגיב #6 ב- : יולי 31, 2011, 00:11:11 »
אין דבר כזה "אמור לעלות". יש רק היצע וביקוש. אם יש אנשים שמוכנים לשלם 1,200,000 ש"ח על דירה

אם אתה רוצה שהביקוש ירד, תמיד אפשר לפנות מקום בתל אביב בעזרת שיהאב 3 מטהרן עם ראש חץ אטומי. אני בעד.

בס"ד

הצביעות של השמאל מצחיקה,מצד אחד הם עושים הפגנות המוניות בתל אביב ומצד שני הם מעודדים גירוש המוני מיו"ש שיהפוך את המצב להיות עשרות פעמים יותר גרוע,למה הם לא מעודדים אנשים לעבור ליו"ש? הרי זה יכול לפתור זמנית הרבה בעיות עד שבע"ה נשחרר את שאר חלקי א"י,בקיצור זה מגעיל
עריכה
וגם הכי מצחיק שמי שמזיז הכל מאוחרי הקלעים זה השמאל,חבל שאנשים תמימים קונים את זה,בסוף זה בסה"כ פוליטיקה זה הכל מזוייף,חבל שזה לא באמת
« עריכה אחרונה: יולי 31, 2011, 00:20:38 על ידי JewSoldier »

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
« להגיב #7 ב- : יולי 31, 2011, 00:53:07 »
בס"ד

הצביעות של השמאל מצחיקה,מצד אחד הם עושים הפגנות המוניות בתל אביב ומצד שני הם מעודדים גירוש המוני מיו"ש שיהפוך את המצב להיות עשרות פעמים יותר גרוע,למה הם לא מעודדים אנשים לעבור ליו"ש? הרי זה יכול לפתור זמנית הרבה בעיות עד שבע"ה נשחרר את שאר חלקי א"י,בקיצור זה מגעיל
עריכה
וגם הכי מצחיק שמי שמזיז הכל מאוחרי הקלעים זה השמאל,חבל שאנשים תמימים קונים את זה,בסוף זה בסה"כ פוליטיקה זה הכל מזוייף,חבל שזה לא באמת
ואל תשכח את הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון (שגרמה גם לקפיצת מחירים בערים כמו אריאל).
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #8 ב- : יולי 31, 2011, 01:28:43 »

קודם כל, אל תקרא לי בבקשה שמאלני. אני מתכוון בקרוב לבקש להחזיר את הכינוי הקודם שלי, ואני מצפה לתגובה חיובית.
יש גם ימניים שמסכימים איתי. אפילו כצלה (יו"ר האיחוד הלאומי) אמר שהמצב בלתי נסבל.

מה שאתה אומר לא נכון לדעתי.
זה שיש מספר עשירים שיכולים לגנות דירות במגדלים של גינדי, לא אומר שכל שאר העם צריך להידפק בגלל זה.

לפי מה שאתה אומר, אם מחר בבוקר יש מישהו שמסכים לקנות חלב ב - 50 שח, אז זה אומר שמחיר חלב צריך להיות - 50 שח, נכון?

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : יולי 31, 2011, 09:11:35 »
זוג צעיר בגיל ה30-35 ששניהם עובדים מכניסים בסביבות ה15-20 אלף שקל ביחד. שזה מכובד. הבעיה היא ששכר דירה עולה 4 אלף, גן עולה 3 אלף לילד, דלק כל הזמן עולה, מחירי האוכל בשמיים, אין אפשרות להתקדם בחיים. אתה מגיע למצב שאתה תקוע וזה לא אמור להיות ככה. הסיבה שהכל כאן יקר זה בדיוק מה שrafoe אמר, הכל כאן טייקונים ושחיתות ובאמת צריך לפרק את זה. חברות גדולות בקושי משלמות מיסים בעוד שאני ואתם משלמים בסביבות ה40% מהמשכורת שלנו מס.

אין שום סיבה שהאזרח הקטן ישלם יותר מיסים מכל חברה גדולה אחרת. אין גם סיבה שהעשירים ישלמו יותר מיסים.

אין גם שום סיבה שהחרדים יקבלו כספים מהמדינה, כנ"ל הערבים.

מובטלים שאינם נכים או זקנים צריכים לקבל 2 סטירות וללכת לעבוד, הבעיה היא שהיום אם אני עובד בשכר מינימום ואדם אחר חותם בלישכה אנחנו מרוויחים בערך אותו דבר, למה שאני יעבוד?

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : יולי 31, 2011, 09:13:49 »
קודם כל, אל תקרא לי בבקשה שמאלני. אני מתכוון בקרוב לבקש להחזיר את הכינוי הקודם שלי, ואני מצפה לתגובה חיובית.
יש גם ימניים שמסכימים איתי. אפילו כצלה (יו"ר האיחוד הלאומי) אמר שהמצב בלתי נסבל.

מה שאתה אומר לא נכון לדעתי.
זה שיש מספר עשירים שיכולים לגנות דירות במגדלים של גינדי, לא אומר שכל שאר העם צריך להידפק בגלל זה.

לפי מה שאתה אומר, אם מחר בבוקר יש מישהו שמסכים לקנות חלב ב - 50 שח, אז זה אומר שמחיר חלב צריך להיות - 50 שח, נכון?

מילא שמאלני, אתה פשוט מפגר. אם היה עשיר אחד שהיה מוכן לקנות חלב ב-50 ש"ח, החלב לא היה עולה 50 ש"ח.
אם דירה במרכז תל-אפיף עולה 1,200,000 ש"ח, זה אומר שיש עשרות אלפי "עשירים" שמוכנים לשלם את המחיר הזה, יותר או שווה
למספר הדירות, ולמוכרים אין שום סיבה להוריד את המחיר מתחת למה שהשוק מוכן לשלם. הבעיה, אם כן: יותר מדי עשירים, משכורות
גבוהות מדי במשק, כלכלה מוצלחת מדי, מעמד ביניים שבע ומפונק.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #11 ב- : יולי 31, 2011, 09:23:14 »
זוג צעיר בגיל ה30-35 ששניהם עובדים מכניסים בסביבות ה15-20 אלף שקל ביחד. שזה מכובד. הבעיה היא ששכר דירה עולה 4 אלף, גן עולה 3 אלף לילד, דלק כל הזמן עולה, מחירי האוכל בשמיים, אין אפשרות להתקדם בחיים

אין גם שום סיבה שהחרדים יקבלו כספים מהמדינה

מה הקשר בין מחירי הגנים לטייקונים? מחירי הגנים גבוהים כי גם הגננות החילוניות רוצות להיות במעמד הביניים ולהכניס 15-20 אלף למשפחה.
שכר דירה 4000 ש"ח בגלל שרוצים לגור ליד החברים היאפים. האוכל והדלק זה באמת עוול של הקרטלים, הטייקונים והקיבוצים, והמיסים הגבוהים
הם תוצאה של תקציב ביטחון שעולה על רבע מהתל"ג ושל מגזר ציבורי ענק שאין כדוגמתו באף מדינה מתוקנת.

אבל הבעיה המרכזית לכך שזוג עמיד ממעמד הביניים לא מסוגל לגמור את החודש, היא אחת: השחיתות המוסרית של החברה החילונית, חסרת האלוקים, תאוות הבצע וחסרת הבושה.
היצע וביקוש. ברגע שאתם מוכנים לשלם יקר על מנעמי החיים בתל אביב, זה בדיוק מה שיקחו מכם. ואתם תמשיכו להאשים את היהודים בכל צרותיכם,
בדיוק כמו האנטישמים באירופה והערבים במצרים וסעודיה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #12 ב- : יולי 31, 2011, 09:30:46 »
מה הקשר בין מחירי הגנים לטייקונים? מחירי הגנים גבוהים כי גם הגננות החילוניות רוצות להיות במעמד הביניים ולהכניס 15-20 אלף למשפחה.
שכר דירה 4000 ש"ח בגלל שרוצים לגור ליד החברים היאפים. האוכל והדלק זה באמת עוול של הקרטלים, הטייקונים והקיבוצים, והמיסים הגבוהים
הם תוצאה של תקציב ביטחון שעולה על רבע מהתל"ג ושל מגזר ציבורי ענק שאין כדוגמתו באף מדינה מתוקנת.

אבל הבעיה המרכזית לכך שזוג עמיד ממעמד הביניים לא מסוגל לגמור את החודש, היא אחת: השחיתות המוסרית של החברה החילונית, חסרת האלוקים, תאוות הבצע וחסרת הבושה.
היצע וביקוש. ברגע שאתם מוכנים לשלם יקר על מנעמי החיים בתל אביב, זה בדיוק מה שיקחו מכם. ואתם תמשיכו להאשים את היהודים בכל צרותיכם,
בדיוק כמו האנטישמים באירופה והערבים במצרים וסעודיה.

תקן אותי אם אני טועה, אבל אצל החרדים גנים הם בחינם לא? וברור שהיא תרצה להכניס כמה שיותר כסף למשפחה, היא צריכה לעבור את החודש.
שכר הדירה הוא 4000 בגלל שזו אחת האדמות היקרה בעולם, הבעיה היא לא באדמה, אם אתה רוצה לקנות מכונית ואתה לא יכול להרשות לעצמך יש 2 אופציות. שרוט את האוטו והערך שלו ירד או תעשה יותר כסף. מה שהמפגינים מציעים זה שריטת האוטו.
תקציב הבטחון הוא הכרחי. דברים כמו כספים לחרדים כספים לערבים כספים, פטור ממס (כמעט מלא) לחברות שמכניסות מליארדים. אלה הדברים שהוציאו את העם לרחוב.

תסביר לי בבקשה איך "השחיתות החילונית" הביאה לכך?

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #13 ב- : יולי 31, 2011, 11:21:27 »
מילא שמאלני, אתה פשוט מפגר. אם היה עשיר אחד שהיה מוכן לקנות חלב ב-50 ש"ח, החלב לא היה עולה 50 ש"ח.
אם דירה במרכז תל-אפיף עולה 1,200,000 ש"ח, זה אומר שיש עשרות אלפי "עשירים" שמוכנים לשלם את המחיר הזה, יותר או שווה
למספר הדירות, ולמוכרים אין שום סיבה להוריד את המחיר מתחת למה שהשוק מוכן לשלם. הבעיה, אם כן: יותר מדי עשירים, משכורות
גבוהות מדי במשק, כלכלה מוצלחת מדי, מעמד ביניים שבע ומפונק.

א. אמרתי אחד בתור דוגמה. ברור שחשבתי שצריך יותר. ביישת אותי ברבים.

ב. המון אנשים משלמים לא כי באמת יש להם, אלא כי הם מטומטמים.
למשל, סטודנטים שוכרים דירות במרכז הארץ כל תקופת הלימודים שלהם, קורעים בשביל זה את התחת באיזה עבודות מזדמנות, ומבזבזים על הדירה היקרה גם את המעט שהם מרוויחים.
אחר כך שהם מסיימים את התואר, גם אם הם מוצאים עבודה נורמלית, הם צריכים לפנות לבנק לקחת משכנתא בריבית רצח, כדי לממן לעצמם דירה סבירה.
אז ככה שלדעתי אין יותר מידי עשירים באמת. כן יש יותר מידי מטומטמים.

ג. בא נדבר תכלס, מה אתה מציע לעשות (ובלי כל הקטע של הפוליטיקה, עזוב את זה רגע)?

מנותק צביון יהודי

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
  • אנו מייחלים ל"נכבה 2"
« להגיב #14 ב- : אוגוסט 03, 2011, 00:35:00 »
יוקר המחייה בישראל הוא תוצאה של מדיניות סוציאליסטית/קומוניסטית מאז שחר קיומה של מדינת ישראל.

שלא ישלו אתכם - אין קפיטליזם במדינת ישראל.

יש קרטל של חברות, ועוד שאר רעות שהם תוצאה ישירה של היעדר תחרות במשק הישראלי.

אם הציבור באמת רוצה לשנות את מצבו הוא צריך לעשות דבר אחד אפקטיבי - חרם כללי.

הפגנות לא באמת יעזרו (יש לנו עסק עם פוליטיקאים מושחתים ששום דבר לא מעניין אותם חוץ מהכסא).
היוקר המחייה בישראל לא קשור לקפיטליזם/סוציאליזם, זה קשור בשיטה הכלכלית שבה העולם(וישראל בפרט) פועל, מצב שבו מי שאחראי על ייצור הכסף הם הבנקים הפדרליים, ככה יוצא שאנשים פרטיים הם אלה שמדפיסים את הכסף בעולם ואז הם מלווים אותו לממשלות(בשביל תקציבים) ויוצרים אגרות חוב, ואז הממשלות נמצאות בחובות, אז בשביל לשלם חזרה לאותם אנשים, הם מעלים את המסים וככה יש עליית מחירים(אינפלציה).
אם ייתכן להעביר ערבים מכפר אחד לשני בתוך תחומי המנדט הבריטי – קשה למצוא איזה נימוק פוליטי או מוסרי נגד העברת אותם הערבים משטח העומד תחת שלטון יהודי לשטח שיעמוד תחת שלטון ערבי. אנו לא היינו יכולים להסכים להעברה – גם אם היא מוצעת ומוצאת לפועל על ידי אנגלים - - - אילו הייתה ההעברה כרוכה בנישול, כלומר בהריסת הקיום הכלכלי של האנשים המועברים. אבל גם מתוך חסידות יתירה וקפדנות מוסרית מקסימלית אי אפשר להתנגד להעברה, המבטיחה למועברים גם תנאים חומריים מספיקים וגם ביטחון לאומי מקסימלי, כפי שמחייבת ההעברה המוצעת על ידי הוועדה.
דוד בן גוריון