האם יתכן שאדם עם 500 ש"ח בבנק לא יוכל לקנות פרארי לאישתו ליום הולדת? אבוי!
הידעת שבניו יורק דירה ממוצעת של 2 חדרים עולה 800,000 דולר (2,800,000 ש"ח)? מי שאין לו פשוט לא קונה.
האמת?
אני לא ממש יודע מה קורה בארה"ב, אבל לפי מה שהבנתי בדרך כלל זול שם יותר (אולי הבאת דוגמה קיצונית).
שמעתי שמקומות מסוימים אפשר לקנות שם וילות רציניות ב 300 אלף דולר, ואני לא מדבר על כל מיני אזורים נידחים ומסריחים, אלא על אזורים פריפריה נורמליים (בארה"ב זה נחשב מכובד מאד).
אני אשאל אותך שאלה :
האם לדעתך דירת שני חדרים (יד חמישית) במרכז תל אביב, אמורה באמת לעלות 1,200,000?
האם לדעתך סטודנטים שאתמול סיימו תואר ראשון יכולים להתנהל בלי להתחייב לבנק ל - 20 שנים הקרובות?
ההתפרעות הלזו לא נובעת מרציונל או ממצוקה. היא אינה אלא תוצאה של אורח חיים בורגני והוצאות על
בגדי מעצבים, אינטרנט, כבלים, סמארטפון, 2 רכבים למשפחה ומסעדות יוקרה. והתוצאה היחידה של המחאה
הזו תהיה התמוטטות המשק, שתוביל לירידה דרסטית באיכות החיים לירידה מהארץ של מרבית השמאלנים
שעומדים מאחורי אותה ההתפרעות.
פה אני מסכים איתך כמעט לחלטוין, יש בזבזנות אצל הישראלים :
כל שנה מחליפים פלאפון, כל אחד שמרוויח כמה שקלים רץ לקנות אייפון כדי להרשים את החברים שלו.
המסעדות מפוצצות (סביר להניח שבחלק לא קטן מהאנשים שעכשיו מפגינים).
אבל יש גם כאלו שאין להם מספיק כסף.
לא הבנתי, אתה חושב שהמחאה תצליח, או שרק כתבת "מה יקרה אם היא תצליח"?
אם הם יצליחו להרוס את המשק ולהפיל את המשטר, זה יכול לסייע לימין להגיע לשלטון.
השאלה היא האם מארגני המחאה האמיתיים שאינם בשמאל הרדיקלי, אלא בשמאל הפאשיסטי התקשורתי בהדרכת הטייקונים
רוצים לנווט את ההפגנות לכיוון זה. והתשובה היא לא. הדבר היחיד שיספק את השמאל החילו-פאשיסטי ואת הטייקונים ששולטים
בו זה אם יתחילו לבנות תאי גזים לחרדים ומתנחלים. שום דבר לא מניע אותם מלבד שנאה יוקדת כלפי יהודים ויהדות.
מסכים איתך חלקית. כרגיל, חבל שאתה קצת מגזים בהתבטאויות. הם רוצים לצאת מהשטחים ואת התקצוב לחרדים וזהו.
מגעיל אותי להסתכל היום בליינט (YNET) ולראות בכותרות הראשיות שלהם את גיבורי התרבות "שלנו" : אביב גפן יש"ו שמסית נגד יהודי יו"ש
מול כל המפגינים, וגם גורסמן השמאלן.
אבל שוב, לדעתי באמת יש אנשים (שמאלנים או לא) שנמצאים שם כי אין להם כסף להסתדר פה בצורה מכובדת.
אני מפחד שזה יגרור חלק מהציבור השפוי לצאת נגד החרדים ויהודי יו"ש.