יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
אויבים מגיעים לגן עדן?
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 20, 2011, 17:04:12 ---יש לי אמונה בה' ועדיין זה נשמע לי אידיוטי.
את רוצה להגיד לי שבנאדם כמו שתיארתי ואחד שילחם לצידו שהוא גם חרא של בנאדם סטייל מכה את אישתו והילדים שלו, גונב וכ'ו יגיעו לאותו מקום? על סמך היותם אויבים שלנו?
--- סוף ציטוט ---
העניין הוא פשוט מאד - גוי שאינו מקיים 7 מצוות בני נח נקרא עובד עבודה זרה ובעיקרון אין לו חלק לעולם הבא, אבל המציאות קצת טיפה יותר מורכבת.
הנוצרים והמוסלמים, למרות היותם עובדי עבודה זרה, עדיין מקיימים חלק ממצוות בני נח (איסור גילוי עריות לדוגמא), ולכן כל עוד הם לא נלחמים בנו לא בטוח שעונשם יהיה הגרוע ביותר (יקבלו אומנם עונש על עבודת אלילים, אך מאידך יקבלו הנחות על קיום חלק מהמצוות).
זה כמו יהודי חילוני, שלמרות שאינו שומר לגמרי, עדיין ישנם מצוות שהוא מקיים (חלקם אף ללא ידיעתו), ויש הסוברים שעצם הישיבה בארץ ישראל היא מצווה השקולה כנגד כל התורה כולה (ואת זה החילוני מקיים).
אז נכון שאותו חילוני לא יקבל את אותו שכר של צדיק מוחלט (אם יש דבר כזה בכלל), אך לא בטוח שהוא יקבל את העונש של רשע מוחלט.
m4a1:
לא אמרתי שהיהדות לא נכונה ושהנצרות כן. אמרתי שבכל הקטע של המסיונרים זה פשוט מאוד, כשהולכים לכאלה שהם חסרי ידע בדת אז הדת שמתכור את עצמה הכי טוב תנצח, בדיוק כמו כל דבר במסחר חופשי.
rafoe, מה זאת אומרת אותו שכר? חשבתי זה גן עדן או גיהינום.
JewishGirl:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 20, 2011, 18:39:21 ---לא אמרתי שהיהדות לא נכונה ושהנצרות כן. אמרתי שבכל הקטע של המסיונרים זה פשוט מאוד, כשהולכים לכאלה שהם חסרי ידע בדת אז הדת שמתכור את עצמה הכי טוב תנצח, בדיוק כמו כל דבר במסחר חופשי.
--- סוף ציטוט ---
אמרת אולי הנצרות נכונה והיהדות לא.
היהדות לא צריכה למכור את עצמה, היא פשוט צריכה להראות לאחרים שהיא האמת. זה הכל.
מי שרואה את האמת(לא משנה אם כואבת או לא), הוא צריך לקבל אותה.
יש הבדל גדול בין מסיון ובין להגיד את האמת.
Rafoe:
--- ציטוט של: m4a1 על יוני 20, 2011, 18:39:21 ---
rafoe, מה זאת אומרת אותו שכר? חשבתי זה גן עדן או גיהינום.
--- סוף ציטוט ---
אתה כבר הזכרת את זה, ואף הבאת דוגמאות (בעניין של הגויים).
יש הבדל בין רשע מוחלט לבין יהודי מסורתי שמקיים מצוות מסויימות וגם חוטא (מי יותר ומי פחות) - אני לא חושב שיהודי כזה ורשע מוחלט יגיעו לאותו מקום.
אני מחזיק בדעה שכל אחד יישפט עפ"י מעשיו (יהודים יישפטו על מה שהם מחוייבים, ואילו גויים יישפטו על 7 מצוות בני נוח), ואני לא חושב (לדעתי לפחות) שגוי שקיים לפחות חלק ממה שהוא מחוייב "יזכה" לאותו עונש שיקבל גוי שלא קיים אף לא דבר אחד.
Alex37:
בס"ד
m4a1, יש לך ילד שובב, אבל ילד אחר, שהוא בד"כ רגוע, תקף אותו ללא כל הצדקה. ע"פ גישתך הקלוקלת, עליך להגן על הילד האחר, כיוון שהוא לרוב יותר מוסרי מהבן שלך. האם בפועל באמת תגן על הילד האחר על חשבון בנך? לא, אתה תתמוך בבנך הפגוע, למרות שהשני הוא לכאורה אדם טוב יותר בד"כ. אתה לא אמור להיות אובייקטיבי, וקח זאת כשיעור לחיים.
כן בינינו לבין האוייב הערבי. אנו מייצגים את הקב"ה עלי ארץ, ומי שפגע בנו כאילו פגע בו. אין שום אובייקטיביות - השרץ הערבי את עונשו ייקבל, גם אם בחייו הוא היה אדם ישר ערכי ומוסרי, אף יותר מהיהודים שטבחם. זוהי התפיסה של היהדות, נקייה מסילופיהם של המתבוללים ששטפו לך את המוח בדבר צדק כלל עולמי וגילולי אירופה למיניהם.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה