כתב נושא: עבודה שאני עושה על הימין  (נקרא 3149 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק Yariv

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« ב- : מאי 05, 2011, 11:48:35 »
שלום, שמי יריב ובמסגרת תואר באוניברסיטה אני עורך מחקר על תנועות הימין המכונות 'קיצוניות'. המטרה העיקרית היא לבדוק מדוע תנועות הימין לא מצליחות לקנות אחיזה רחבה יותר בציבור.
אני חושב שמדובר לאו דווקא בדעות הפוליטיות עצמן אלא בדרך שבה התנועות בוחרות להציג ולהפיץ את עצמן.
אסכם ברשותכם את עיקרי הדברים:

הסיבות העיקריות לכישלון הימין 'הקיצוני' כפי שסיכמתי אותן בעבודה – בקווים מאוד מאוד כלליים:

1.   מנהיגות  - הימין 'הקיצוני' מעולם לא השכיל להציג או להתאחד תחת ההנהגה של מנהיג מובהק ומוסכם.
2.   רטוריקה -  ייתכן שיותר ישראלים שותפים לדעות הפוליטיות הללו ממה שהימין חושב, אבל הרטוריקה המתלהמת מונעת מאנשים להתקרב לאידיאולוגיה
3.   תפישה דתית -  הימין 'הקיצוני' מתקשה להגיע לחילוניים עקב עמדות דתיות קיצוניות שגם הן מונעות התפשטות רחבה – דוגמא טובה היא רחבעם זאבי שזכה לתמיכה רבה גם בקרב חילוניים.

אשמח לשמוע את דעתכם

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #1 ב- : מאי 05, 2011, 12:05:15 »
בס"ד
בארה"ב למשל לתנועת jtf יש אחיזה רחבה מאוד כי חיים בן פסח נמצא שם אנחנו נמצאים בארץ ישראל בלי המנהיג שלנו וביינתים מה שנשאר לנו לעשות זה ההפצה באינטרנט שבזה אנחנו מאוד מתקדמים למשל בארה"ב חיים הופיע בתוכניות רדיו בטללויזיה  ועוד בהרבה כאן בארץ הממסד מבין מה עלול לקרות כתוצאה מעלייתו אז ברור להם שהם לא יסתכנו
בהצלחה בעבודה ותזכור שאנחנו רק התחלנו את התנועה בארץ אני אפילו לא יודע אם אפשר לקרוא לזה התחלה  בלי המנהיג
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #2 ב- : מאי 05, 2011, 12:23:31 »
לדעתי הסיבות שאתה מונה הן אכן אמיתיות אבל הן לא בהכרח הסיבות הראשיות. יש סיבות חיצוניות כמו הדלגיטימציה שנעשית לימין הקיצוני בבתי הספר, בתקשורת וע"י הבג"ץ. התוצאה היא שהרבה אנשים אוטמים אוזניים ופשוט לא מוכנים לשמוע מה שאומרים אנשים שהודבקה להם סטיגמה של קיצונים אלימים "חומיניסטים יהודיים".

בעיה נוספת היא של הימין המזוייף. אביגדור ליברמן למשל ידוע בהתבטאויות  פופוליסטיות וקיצוניות והוא פשוט גונב קולות ובצע הונאה של ציבור הבוחרים שלו.

מנותק Yariv

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #3 ב- : מאי 05, 2011, 12:33:37 »
השאלה היא אם הדה-לגיטימציה לא באה דווקא מהסיבות שמניתי.
בכל מקרה אני פתוח לרעיונות ומחשבות.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #4 ב- : מאי 05, 2011, 12:35:02 »
בס"ד
הסיבה הכי משמעותית היא פסילת כך וההתנגדות לתנועה שאפילו לא נתנו להם להופיע בטלויזיה בתשדירי בחירות

מנותק Yariv

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #5 ב- : מאי 05, 2011, 12:41:02 »
בס"ד
הסיבה הכי משמעותית היא פסילת כך וההתנגדות לתנועה שאפילו לא נתנו להם להופיע בטלויזיה בתשדירי בחירות

כהנא היה חבר כנסת אם אני זוכר נכון

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #6 ב- : מאי 05, 2011, 13:01:07 »
כהנא היה חבר כנסת אם אני זוכר נכון
בס"ד
הוא היה חבר כנסת הממשלה הממסד כולם פחדו שהוא יעלה לשלטון ובגלל זה פסלו אותו
הרי היום המצע של חזית(מפלגה ימנית קיצונית) אושר ע"י בגץ  ואז המצע של הרב כהנא הי"ד נפסל ובשתיהם מדובר על עידוד הגירה ערבית

מנותק Yariv

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #7 ב- : מאי 05, 2011, 14:00:53 »
בס"ד
הוא היה חבר כנסת הממשלה הממסד כולם פחדו שהוא יעלה לשלטון ובגלל זה פסלו אותו
הרי היום המצע של חזית(מפלגה ימנית קיצונית) אושר ע"י בגץ  ואז המצע של הרב כהנא הי"ד נפסל ובשתיהם מדובר על עידוד הגירה ערבית

היו שם עוד בעיות(אני לא בקי במאה אחוז בכהנא) אבל עד כמה שאני יודע - מצע שרצה לאסור על נישואי תערובת, רצון להשליט מדינת הלכה ועוד עקרונות שנראו לבית המשפט נוגדים את הדמוקרטיה. אני גם לא בטוח בכלל שהוא היה עולה לשלטון גם אם הכל היה מתנהל כשורה.

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #8 ב- : מאי 05, 2011, 14:28:29 »
היו שם עוד בעיות(אני לא בקי במאה אחוז בכהנא) אבל עד כמה שאני יודע - מצע שרצה לאסור על נישואי תערובת, רצון להשליט מדינת הלכה ועוד עקרונות שנראו לבית המשפט נוגדים את הדמוקרטיה. אני גם לא בטוח בכלל שהוא היה עולה לשלטון גם אם הכל היה מתנהל כשורה.
בס"ד
רוב העם היה בעדו זה היה רק עניין של זמן של כמה שנים טובות עד שהוא ישיג 30 מנדטים

מנותק Yariv

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #9 ב- : מאי 05, 2011, 14:39:36 »
בס"ד
רוב העם היה בעדו זה היה רק עניין של זמן של כמה שנים טובות עד שהוא ישיג 30 מנדטים

טיעון לא ממש מבוסס אבל לא נורא

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
עבודה שאני עושה על הימין
« להגיב #10 ב- : מאי 05, 2011, 15:53:07 »
בבחירות 84' הוא רץ לכנסת (עם אותו מצע "גזעני" שבגינו נפסל), והשיג מנדט אחד.
לאחר שנכנס לכנסת נערכו מס' סקרים (גם סקרים שמאלניים) שניבאו לו בין 10 ל-15 מנדטים בבחירות 88'.

לאחר שהבינו מפלגות השמאל (ליכוד, מערך, מרצ, וכו') כי תנועת כ"ך היא לא אפיזודה חולפת (כפי שחשבו), הם שילבו כוחות (גאולה כהן ויצחק שמיר נחשבו לימניים ע"י התקשורת) והצליחו להעביר חוקים שבעקבותיהם נפסל הרב מלרוץ בבחירות 88'.

נשאלת השאלה למה לא פסלו אותו לפני בחירות 84'? (אותו מצע "גזעני" היה קיים גם אז)

אני משאיר לך להרהר בזה עם עצמך.
וישנו דיון ארוך על הנושא הזה כאן בפורום: http://hayamin.org/forum/index.php/topic,30317.0.html
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!