יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי

<< < (10/11) > >>

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 29, 2011, 11:44:59 ---בס"ד
הלימוד תורה מגן עלינו מבפני חלאיים ושומר על חיילינו במלחמות ומגן עלינו מפני אוייבים

--- סוף ציטוט ---

א- תוכיח שזה נכון.
ב- מה יקרה אם ילמדו תורה בזמנם הפנוי ובשאר הזמן יעבדו?
ג- אם זו דרך החיים שבה הם בוחרים שיחיו מתרומות כמו נטורי כרתא (נטורי כרתא לא לוקחים שקל מהמדינה). אין זה מצדיק שיחיו על חשבון המדינה.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 29, 2011, 11:57:15 ---א- תוכיח שזה נכון.
ב- מה יקרה אם ילמדו תורה בזמנם הפנוי ובשאר הזמן יעבדו?
ג- אם זו דרך החיים שבה הם בוחרים שיחיו מתרומות כמו נטורי כרתא (נטורי כרתא לא לוקחים שקל מהמדינה). אין זה מצדיק שיחיו על חשבון המדינה.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
א-זה כבר תלוי אם אתה מאמין בכלל ביהדות
ב-יש כאלה שעושים את זה אנחנו מדברים על כאלה שתורתם אומנותם שהוגים בתורה יומם ולילה
ג-כשהוקמה המדינה היא קיבלה הרבה תרומות מגרמניה פיצויים על השואה וכידוע בשואה נרצחו יותר יהודים דתיים חרדים מאשר מתבוללים וחילונים  אז הכסף הגיע לחילונים ולא לכולם אלה רק לציונים למאפיה של בן גוריון וזה יוצא שהם גזלנים אז בעצם לוקחים כסף מגזלנים
וגם אני שמעתי את יובל שטטינזץ אומר שהיהדות זה "הפילוסופיה שלנו" יעני אז חייבת להיות תמיכה ממשלתית לא מרובה אבל כן כמו שבמדינות אחרות משקיעים במסורת שלהם כך גם אצלינו לפי דבריו
ורוב הישיבות והכוללים היום מקבלים כסף מתרומות ולא מהמדינה
הרי גם החרדים מכניסים כסף למדינה ורוב הכסף שהם מכניסים הולך למקומות אחרים שהם כציבור לא היו רוצים לראות

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 29, 2011, 13:59:24 ---בס"ד
א-זה כבר תלוי אם אתה מאמין בכלל ביהדות
ב-יש כאלה שעושים את זה אנחנו מדברים על כאלה שתורתם אומנותם שהוגים בתורה יומם ולילה
ג-כשהוקמה המדינה היא קיבלה הרבה תרומות מגרמניה פיצויים על השואה וכידוע בשואה נרצחו יותר יהודים דתיים חרדים מאשר מתבוללים וחילונים  אז הכסף הגיע לחילונים ולא לכולם אלה רק לציונים למאפיה של בן גוריון וזה יוצא שהם גזלנים אז בעצם לוקחים כסף מגזלנים
וגם אני שמעתי את יובל שטטינזץ אומר שהיהדות זה "הפילוסופיה שלנו" יעני אז חייבת להיות תמיכה ממשלתית לא מרובה אבל כן כמו שבמדינות אחרות משקיעים במסורת שלהם כך גם אצלינו לפי דבריו
ורוב הישיבות והכוללים היום מקבלים כסף מתרומות ולא מהמדינה
הרי גם החרדים מכניסים כסף למדינה ורוב הכסף שהם מכניסים הולך למקומות אחרים שהם כציבור לא היו רוצים לראות

--- סוף ציטוט ---

א- עם עובדות אי אפשר להתווכח. אתה טוען שהלימוד תורה מגן עלינו? תוכיח. אני טוען שחקלאי מייצר מזון. אני יכול להוכיח זאת. אתה יכול להוכיח את הטענה שלך?
ב- אלה שעושים את זה עדיין מקבלים כספים מהמדינה. לרוב הם עובדים בשחור.
ג- ממש אבל ממש לא נכון. היום הכסף שנלקח זה ישירות מהאזרח הפשוט. החרדים חיים על חשבוני ועל חשבון כל אזרח אחר שעובד במדינה הזו.
ד- איך החרדים מכניסים הרבה כסף למדינה?

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 29, 2011, 18:14:02 ---א- עם עובדות אי אפשר להתווכח. אתה טוען שהלימוד תורה מגן עלינו? תוכיח. אני טוען שחקלאי מייצר מזון. אני יכול להוכיח זאת. אתה יכול להוכיח את הטענה שלך?
ב- אלה שעושים את זה עדיין מקבלים כספים מהמדינה. לרוב הם עובדים בשחור.
ג- ממש אבל ממש לא נכון. היום הכסף שנלקח זה ישירות מהאזרח הפשוט. החרדים חיים על חשבוני ועל חשבון כל אזרח אחר שעובד במדינה הזו.
ד- איך החרדים מכניסים הרבה כסף למדינה?

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
הרי השאלה אם התורה מגינה עלינו תלויה באמונה שלך באלוקים ובזה שאנחנו עם נבחר ובזה שקיבלנו תורה מסיני
התווכחתי איתך על זה כמה פעמים בעבר
אז יוצא ששורש הבעיה זה האמונה שלך כי אם אכן היית מאמין אז הייתה מקבל את זה שהזכות של התורה מגינה עלינו ואז כבר חא הייתה לך בעיה עם אלה שמקבלים כספים

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על מאי 01, 2011, 20:03:04 ---בס"ד
הרי השאלה אם התורה מגינה עלינו תלויה באמונה שלך באלוקים ובזה שאנחנו עם נבחר ובזה שקיבלנו תורה מסיני
התווכחתי איתך על זה כמה פעמים בעבר
אז יוצא ששורש הבעיה זה האמונה שלך כי אם אכן היית מאמין אז הייתה מקבל את זה שהזכות של התורה מגינה עלינו ואז כבר חא הייתה לך בעיה עם אלה שמקבלים כספים

--- סוף ציטוט ---

השאלה אם התורה מגינה עלינו לא תלויה באמונה שלי. 1+1=2 אם תרצה או לא. אתה לא יכול להגיד 1+1=2 על כמות האנשים שלומדים תורה+הזמן ביום שבו הם לומדים תורה=רמת ההגנה או איכות ההגנה שאלוהים נותן לנו תודות להם.

שורש הבעיה שלי זה שאני ממן מאות אלפי אנשים שהם אוכלי חינם. אולי הם מתפללים נהדר,אבל הם עדיין אוכלי חינם.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה