יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

אמנון יצחק מה ההבדל בין חרדים ודתיים לאומי

<< < (4/11) > >>

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 20:40:40 ---מי שלומד כל היום תורה הוא עלוקה על הציבור. מי שלומד ועובד, שיהיה לו לבריאות. מי שלוקח כסף מהציבור כדי ללמוד (ולא, מלגה לגאונים זה לא אותו דבר בדיוק כמו שלא כל מי שמשחק כדורגל בשכונה מקבל משכורת של ספורטאי מהמדינה, אלא רק הטופ שבטופ) בניגוד לכך החרדים מקבלים כולם מענקים רק כי הם לומדים. לא הוגן. לא ראוי.

את ה1000-2000 שמשרתים בצה"ל מתוך מגזר של כמה מאות אלפים. זה לא נחשב. זה אפילו לא פסיק קטן אני בטוח ש% הערבים שהיו מוכנים להגר מישראל (המדינה) מרצון גדול מ% החרדים שמשרתים בצבא.

בקשר לאלה שמתנחלים, זה אומר שהם לא צריכים לעבוד? שמגיע להם כסף על חשבון אזרחים אחרים?

לפי מה שידוע לי חרדי בא משורש חרד, וחרדה זה פחד.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
חרדה ממצוות מאלוקים לא מבני אדם חלילה

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 27, 2011, 20:46:48 ---בס"ד
חרדה ממצוות מאלוקים לא מבני אדם חלילה

--- סוף ציטוט ---

חרדה נקודה.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 21:02:01 ---חרדה נקודה.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
כולנו חרדים מאלוקים כולל הכהניסטים והדתיים לאומים זה בכלל לא קשור להשקפת עולם
זה רק שם שניתן ליהודים שהמשיכו לשמור תורה ומצוות אחרי שהתחילה ההתבוללות והשכלה באירופה

m4a1:

--- ציטוט של: arabhater על אפריל 27, 2011, 21:03:58 ---בס"ד
כולנו חרדים מאלוקים כולל הכהניסטים והדתיים לאומים זה בכלל לא קשור להשקפת עולם
זה רק שם שניתן ליהודים שהמשיכו לשמור תורה ומצוות אחרי שהתחילה ההתבוללות והשכלה באירופה

--- סוף ציטוט ---

אבל החרדה שלהם היא קיצונית. אני מכבד יהודים דתיים. מסורת זה חשוב ולהתפלל זה אחלה. אבל ברגע שהתפילה שלי הופכת להתעלקות על כל שאר העם, יש פה בעיה.

jewlover and arabhater:

--- ציטוט של: m4a1 על אפריל 27, 2011, 21:06:23 ---אבל החרדה שלהם היא קיצונית. אני מכבד יהודים דתיים. מסורת זה חשוב ולהתפלל זה אחלה. אבל ברגע שהתפילה שלי הופכת להתעלקות על כל שאר העם, יש פה בעיה.

--- סוף ציטוט ---
בס"ד
זה כבר נושא אחר ממה שהתחלנו לדון בהתחלה

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה