יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
ויכוחים על אמונה
Rafoe:
--- ציטוט של: ROI5 על אפריל 17, 2011, 22:59:36 ---הרמב"ם הגדיר בספרו משנה תורה פסק כי אפיקורוס הוא הכופר במהות הנבואה, או בנבואת משה רבנו או שטוען שהאל אינו יודע ממעשה האדם (כלומר טוען שאין השגחה אלוהית). זה אתאיסט, יש האמנם ויכוח לגבי מה זה אפיקורוס ביהדות אבל ככה הגדיר אותו הרמב"ם.
וגם אם נניח שמדובר על אדם שמסית נגד הדת אז אתאיסטים הם חלק מ"האומרין אין תורה מן השמיים".
--- סוף ציטוט ---
אני שוב חוזר ומדגיש שאני לא בקיא במשנה תורה של הרמב"ם, אבל אני מתרשם שאתה לא מבין את הפסוק שהבאת פה.
שים לב: הרמב"ם לא מדבר על סתם אפיקורסים, אלא על כאלה ש"אומרין אין תורה מן השמיים".
השאלה היא מה הכוונה ל'אומרין'? - לפי איך שאני מבין את זה, כנראה מדובר ב'אומרין' ברבים (כלומר - מסיתים אחרים), ואז דינם הוא של מסיתים לעבודה זרה.
אבל שוב - אני לא בקיא בזה (אלא זה רק מקריאה ראשונית), וכדאי שתחכה לתגובות של אלה שכן מבינים.
JewishGirl:
כל מי שאינו יהודי הוא מסית נגד התורה, אפשר לקרוא להם איך שאתם רוצים: אתאיסטים, נוצרים, מוסלמים, בודהיסטים. זה לא משנה.
מה שמשנה זה שהם כולם רוצים להשמיד את היהדות. ומי שרוצה בהשמדתנו אנחנו צריכים להילחם בו, גם אם הוא רוב וגם אם הוא מיעוט.
כמו שמישהו שמאיים עליכם או רוצה לרצוח אתכם, אתם תילחמו בו, כי מדובר בהגנה עצמית וזה דין רודף.
ROI5:
--- ציטוט של: JewishGirl92 על אפריל 18, 2011, 00:43:00 ---כל מי שאינו יהודי הוא מסית נגד התורה, אפשר לקרוא להם איך שאתם רוצים: אתאיסטים, נוצרים, מוסלמים, בודהיסטים. זה לא משנה.
מה שמשנה זה שהם כולם רוצים להשמיד את היהדות. ומי שרוצה בהשמדתנו אנחנו צריכים להילחם בו, גם אם הוא רוב וגם אם הוא מיעוט.
כמו שמישהו שמאיים עליכם או רוצה לרצוח אתכם, אתם תילחמו בו, כי מדובר בהגנה עצמית וזה דין רודף.
--- סוף ציטוט ---
איזה שטויות. אני אתאיסט ואני לא רוצה בהשמדת היהדות, את לא מבינה מה זה אתאיסט מתוקה.
ROI5:
--- ציטוט של: Rafoe על אפריל 17, 2011, 23:48:04 ---אני שוב חוזר ומדגיש שאני לא בקיא במשנה תורה של הרמב"ם, אבל אני מתרשם שאתה לא מבין את הפסוק שהבאת פה.
שים לב: הרמב"ם לא מדבר על סתם אפיקורסים, אלא על כאלה ש"אומרין אין תורה מן השמיים".
השאלה היא מה הכוונה ל'אומרין'? - לפי איך שאני מבין את זה, כנראה מדובר ב'אומרין' ברבים (כלומר - מסיתים אחרים), ואז דינם הוא של מסיתים לעבודה זרה.
אבל שוב - אני לא בקיא בזה (אלא זה רק מקריאה ראשונית), וכדאי שתחכה לתגובות של אלה שכן מבינים.
--- סוף ציטוט ---
לא, הוא אומר אפיקורוסים ו האומרין אין תורה משמיים.
הוא מבדיל גם אפיקורסים וגם כאלה שטוענים שהתורה לא הורדה מהשמיים(מי שאינו מאמין במעמד הר סיני).
אני יחכה.
JewishGirl:
--- ציטוט של: ROI5 על אפריל 18, 2011, 01:17:20 ---
איזה שטויות. אני אתאיסט ואני לא רוצה בהשמדת היהדות, את לא מבינה מה זה אתאיסט מתוקה.
--- סוף ציטוט ---
אתה כמו כל האתאסיטים ושאר ה"דתות" שהם לא יהדות, רוצה בהשמדת היהודים.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה