יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
ויכוחים על אמונה
ROI5:
פתחתי נושא.
אז בקשר לפסוק שאומר להרוג יהודים "מי שאינו מאמין בתורה שבעל פה, אינו זקן ממרא האמור בתורה, אלא הרי הוא בכלל המינים, ומיתתו ביד כל אדם. [ב] מאחר שנתפרסם שהוא כופר בתורה שבעל פה--מורידין ולא מעלין, כשאר המינים והאפיקורוסין והאומרין אין תורה מן השמיים והמוסרים והמשומדים: כל אלו אינן בכלל ישראל, ואינן צריכין לא עדים ולא התראה ולא דיינין; אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול."(משנה תורה הלכות ממרים פרק ג הלכה א)
מי שלא מאמין בתורה שבע"פ(קראי) וגורלו היה כמו של האפיקורוס(אתאיסט) והאומר אין תורה משמיים(דאיסט, חילוני וכן...) כל אלו לא מעם ישראל ואין צורך במשפט צדק איתם, כל מי שהורג אחד מהם, עושה מצווה גדולה.
את הדברים הנ"ל פסק הרמב"ם, יש יאמרו הרב הכי גדול של היהדות מאז משה רבנו.
soldierofgod:
זה לא השם אמר את הדברים האלה אלא הרמב"ם אמר אותם,עכשיו כמובן שצריך להתייחס לפסיקות של רבנים גדולים.
אבל זה לא אומר להרוג כופרים,עובדה שאף דתי לא הרג אתאיסט בשל הפסוקים הללו.
ROI5:
היו כאלה שעשו את זה אבל היו מעטים.
וזה התייחסות לראפו שאמר שאין מצווה כזו.
וזו הייתה הנקודה שלי, כמעט אף אחד לא מבצע את המצווה הזו, אפילו לא רוב החרדים(למרות שאני מניח שהיו כל שישמחו) .
ככה גם באסלאם, גם הדתיים והמסורתיים שלהם ולפעמים אפילו המאוד דתיים לא מבצעים את מצוות הג'יהאד.
Rafoe:
--- ציטוט של: ROI5 על אפריל 17, 2011, 15:19:41 ---היו כאלה שעשו את זה אבל היו מעטים.
וזה התייחסות לראפו שאמר שאין מצווה כזו.
וזו הייתה הנקודה שלי, כמעט אף אחד לא מבצע את המצווה הזו, אפילו לא רוב החרדים(למרות שאני מניח שהיו כל שישמחו) .
ככה גם באסלאם, גם הדתיים והמסורתיים שלהם ולפעמים אפילו המאוד דתיים לא מבצעים את מצוות הג'יהאד.
--- סוף ציטוט ---
אני בדרך כלל לא מדבר על דברים שלא קראתי ואני לא בקיא בהם (ולצערי לא קראתי ולא התעמקתי במשנה תורה של הרמב"ם).
אני מקווה שמישהו שכן מבין יוכל להגיב לך פה.
אבל אני כן יכול להגיד דבר אחד - אין מצווה להרוג אתאיסטים רק משום שהם אתאיסטים, אלא לפי מה שאני מבין מהפסוק שהבאת מדובר על אפיקורסים (כופרים גמורים) שמסיתים אחרים (במקרה כזה הם מחטיאים את הרבים וזו כבר כן עילה להענישם).
אבל שוב - זה רק מקריאה ראשונית של הפסוק, ואני מקווה שמישהו שמבין ולמד קצת את משנה תורה של הרמב"ם יוכל להגיב לך.
ROI5:
הרמב"ם הגדיר בספרו משנה תורה פסק כי אפיקורוס הוא הכופר במהות הנבואה, או בנבואת משה רבנו או שטוען שהאל אינו יודע ממעשה האדם (כלומר טוען שאין השגחה אלוהית). זה אתאיסט, יש האמנם ויכוח לגבי מה זה אפיקורוס ביהדות אבל ככה הגדיר אותו הרמב"ם.
וגם אם נניח שמדובר על אדם שמסית נגד הדת אז אתאיסטים הם חלק מ"האומרין אין תורה מן השמיים".
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
עבור לתצוגת גירסה מלאה