אני חושב שהפרכתי את דברי הרב יעקב אריאל, ואתה מוזמן להתייחס
לגופם של הטיעונים.
אני אשמח להתייחס לגוף דבריך.
לגבי הטענה הראשונה אין לי מה לומר אתה צודק מאה אחוז. זו פשוט הסטה פרועה של השמאל והתשקורת כדי "להוכיח" שההרג של רבין לא היה מוצדק.
הטענה השנייה שלך גם נכונה עקרונית, אבל אני חושב שאתה מחמיר באיך שאתה מציג את הדברים (ובתגובה לטענה השלישית יובהר מדוע).
א. איך אתה קובע שהרב אריאל מסלף את התורה בשם הציונית החילונית, אולי זה פשוט המוסר שלו ?
ב. גם אם הוא אכן סילף דבריי תורה אני לא יודע אם אתה רשאי לקבוע שאין לו חלק לעולם הבא .
גם מי שמלבין פני חברו ברבים "אין לו חלק לעולם הבא", ואנחנו יודעים שהדברים הם לא בדיוק כפשוטם.
עכשיו מגיע ההתייחסות לטענה השלישית - עיקר הבעיה בדבריך. אני באמת אנסה להסביר.
אתה מתעלם ממשהו מאד מאד חשוב:
אני שמח שרבין מת (למרות שאני מתנגד לרצח), אני חושב שזה הציל הרבה מאד יהודים, וסביר להניח
שאם רבין היה עדיין בחיים עד היום, היינו סופרים כבר 10,000 יהודים מתים מאז שהחלה האינתיפאדה, ולא 1,000.
הייתי שמח הרבה יותר אם זה היה קורה באופן טבעי.
אבל שים לב ממה אתה מתעלם, אתה מתעלם מחילול השם החמור מאד שבוצע ברצח רבין. זו לא דעה, זו עובדה.
אתה יודע כמה אנשים מתרחקים עד היום מהדת בגלל זה ?
אתה יודע כמה אנטי דתיים משתמשים ברצח הזה כדי לנגח את הדת היהודית ואת תורתנו הקדושה.
לכל דבר יש שני צדדים - גם לרצח רבין. ויכול להיות מאד שהנזק הפיזי (מותם של 9,000 יהודים נוספים) שהיה נגרם
אם רבין היה נשאר חי עד היום, פחות פי כמה מהנזק הרוחני (התרחקות של הרבה מאד יהודים מהדת) שנגרם בגלל
הרצח. "האלקשי", אתה חייב להסתכל על המטבע משני צדדיו.
עכשיו, יכול להיות שבאופן עקרוני גם הרצח הוא בסדר, אבל זה רק אם רוב העם היה מספיק חזק (קרוב לאלוקים) כדי
להבין שיגאל עמיר עשה מעשה נכון והציל יהודים רבים. אבל זה לא המצב אז וגם בטח לא היום, ולכן גם היום אני מתנגד
לכל הרג של אדם בשם הדת - העם פשוט לא מסוגל להבין את זה וזה ירחיק אותו מהדת ומאלוקים עוד יותר - חילול השם.
ברשותך, אני אסיים בדוגמה קטנה משלי. שבוע שעבר נפגשתי עם אדם חילוני שלא מכיר אותי לעומק.
את הפגישה איתו חשבתי לפתוח בצמד המילים "חג שמח", ואז לאחר שהוא ישאל אותי "על מה חג שמח ?"
חשבתי שאני אענה לו "אני שמח על מותו של רבין עד 4 בנובמבר". ואז חשבתי, אני, אדם שהולך עם כיפה על הראש,
למה הייתי גורם ?
האם הוא היה מקבל את הדבר ומסכים איתי ? -ברור שלא, וזה לא משנה כמה שהייתי מנסה להסביר לו מי היה רבין, הרעל של השמאל
כבר זורם בעורקיו ולא וכח השכנוע שלי לא היה עוזר לי.
הדבר היה לצנינים בעיניו, ולא רק שערכי כאדם היה פחות בעיניו (ומזה פחות אכפת לי), אלא שגם הדת והאלוקים שאני מאמין
בו היו פחותים בעיניו ואולי אפילו רעים בעיניו.
בסופו של דבר, לא אמרתי לו כלום, ואני שמח, אני שמח כי זה מה שהקב"ה גלגל לי - וגלגל לי את הדבר הנכון לעשות.
מנעתי מעצמי לעשות חילול ה' גדול מאד.
עוד הערת אגב אחרונה, אני שמח שהשתמשת במילה "
מבחינתי" שדיברת על הרב יובל שרלו. הרב שרלו, עם כל המתירנות
שלו, הוא יהודי שמאמין בתורה שבעל פה. ולכן לדעתי אין מקום לקרוא לו רפורמי.
אני אשמח לשמוע את תגובתך בנושא חילול ה'.