ח"כ חסון מבקר את היוזמה הסעודית ופרטיה, אך מבקש לראות בה פתח ליצירת קואליציה בינלאומית מול ציר הרשע והאיום האיראני.
רדיו ערוץ 7
חבר הכנסת ישראל חסון, איש 'ישראל ביתנו' סבור שעל אף הביקורת כלפי היוזמה הסעודית יש לראות בה כעוגן לשיח מול העולם הערבי. לטעמו שיח שכזה נצרך בימים אלה מול איום ציר הרשע הנכרך על צווארה של ישראל.
ביומן הצהרים של ערוץ 7 מסביר חבר הכנסת חסון כי על ההנהגה בישראל מוטלת החובה להציב תשובה ברורה מול שתי סוגיות העומדות לפתחה של ישראל: "איום איראני שהולך ומתממש לנגד עינינו והציר המכונה ציר הרשע שהולך ומתחזק. כל מנהיג בישראל צריך להבהיר איך הוא מייצר מענה לבעיות הללו".
לטעמו של חסון על כל חסרונותיה של היוזמה הסעודית יתרונה הוא בכך שהיא מהווה בסיס לשיח. "אבו מאזן והחמאס ישבו בדמשק שלושה שבועות לפני מכה ולא הסכימו ביניהם על הרבה פחות ממה שהוסכם במכה. השאלה הא למה הם הסכימו במכה לדברים. להערכתי העולם הסוני מבין את האיום ולכן הוא דורש את קיומו של תהליך נגדי". חבר הכנסת חסון סבור שהצורך במענה לאיום הטרור הערבי קיצוני בעולם כולו הוביל את סעודיה ללחוץ על אבו מאזן ואיסמעיל הנייה להגעה לסיכום ביניהם לקראת הקמת ממשלת האחדות ברש"פ.
חסון מוסיף ואומר כי "כל מנהיג צריך לבחון אם הקואליציה המתהווה רלוונטית לעתידנו. אי אפשר להתעלם. לא יהיה נכון לאמץ את הגישה הסעודית, אבל גם להתעלם לא יהיה נכון. צריך להתייחס". עם זאת מבקר חסון את המציאות בה "כל מי שמוצא זנב של גלביה סעודית רץ לספר לכולנו, זה לא נכון לנהוג כך, אבל אי אפשר להתעלם. ראש הממשלה מדבר על דברים חיוביים ביוזמה הסעודית ובאמת, בכל דבר אפשר למצוא דברים חיוביים. שאלה היא מה עושים עם זה".
"היוזמה הסעודית פותחת פתח לדיבור וצריך למצוא מכנה משותף לישיבה לדיבור. אולי טמון כאן פיתרון לאיום האיראני", אומר חסון ומדגיש כי "חיבור שלנו לקואליציות סוניות שנוצרות באזור בעיקר מול האיום האיראני הוא דבר שאסור לנו להחמיץ אותו. לא בכל מחיר ולא בכל דרך. אבל לבוא ולומר שאין דיון יהיה מעשה לא נכון".
לשאלת המראיין, יגאל שוק, התייחס חבר הכנסת חסון גם ליוזמת ז'נבה אותה מקדם מחדש בימים אלה יו"ר מר"צ ח"כ יוסי ביילין. לדבריו מדובר ביוזמה שאינה אלה "משחק שח עם עצמנו לא יותר מזה. זו יוזמה לא רלוונטית".