כתב נושא: איראן מגנה החלטת רוסיה לעכב הדלק הגרעיני  (נקרא 2255 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
עלי לריג'אני, יושב ראש צוות השיחות על הגרעין באיראן, מתח ביקורת על החלטת רוסיה לעכב את משלוחי הדלק הגרעיני לאיראן נוכח הטענות כי טהרן לא עמדה בהתחיבויותיה הכספיות כלפי החברה הרוסית הבונה את הכור בבושהר. לדבריו, ההחלטה מעידה כי ההבטחה הרוסית היא ריקה מתוכן.

המתווך האיראני לענייני הגרעין, עלי לריג'אני, גינה היום (ג') בחריפות את החלטתה של רוסיה שלא להעביר דלק גרעיני לאיראן כפי שתוכנן - צעד שצפוי לעכב את תחילת פעילותו של הכור הגרעיני הראשון במדינה.

"ההחלטה הרוסית מצביעה על כך שההבטחה להעביר דלק גרעיני היא ריקה מתוכן", צוטט לריג'אני בסוכנות הידיעות האיראנית אירנ"א.

כזכור, אתמול הודיעה הסוכנות הגרעינית הפדרלית של רוסיה, רוסאטום, כי תעכב את משלוחי הדלקת הגרעיני לאיראן - מאחר שאיראן עיכבה את התשלום לחברה הרוסית הבונה בעבורה את הכור בבושהר. איראן עם זאת דחתה את טענת הרוסים וטענה כי עמדה בכל התחיבויותיה הכלכליות.

דובר חברת רוסאטום, סרגיי נוביקום, מסר לסוכנות הידיעות איי.פי כי תחילת פעילותו של הכור, המתוכננת לספטמבר, תידחה בחודשיים לפחות, מאחר שהאיראנים לא שילמו על הבנייה מאז 17 בינואר, אז התקבל התשלום האחרון מטהרן. "המימון מתעכב בחודשיים - ועל כן גם סדר היום יתעכב", אמר נוביקוב. "אין לנו כסף, ולא נוכל להמשיך את העבודות בלי מימון".

לריג'אני הוסיף כי איראן מצפה מרוסיה לעמוד בלוח הזמנים שנקבע מראש. "רוסיה צריכה לעמוד בהבטחתה, ולעמוד בזמנים", צוטט לריג'אני בסוכנות הידיעות אירנ"א.

כן דחה לריג'אני את הדיווחים שקשרו בין סירובה של רוסיה להמשיך בבניית הכור לבין התביעה הבינלאומית שאיראן תפסיק את העשרת האורניום, כפי שדרשה מועצת הביטחון של האו"ם. "לא קיבלנו מרוסיה כל מסר כזה", הבהיר. על פי דיווחים שהתקבלו ממוסקבה אתמול, המקור למחלוקת הכספית היה תסכולה של רוסיה מהעובדה שאיראן בזה לכל המאמצים הדיפלומטים לפתור את הסכסוך.

בתוך כך, איימה החברה הרוסית הבונה את הכור כי סירובה של איראן להעביר בהקדם את התשלום על העבודה עלול להביא לתוצאות בלתי הפיכות. ולדימיר פבלוב, מנהל המחלקה לבניית כורים בחברת אטומסטרויאקספורט, האחראית על בניית הכור בבושהר.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i