חידשתם לי רבות.
אספר לכם דבר. יש לי שכנים אמריקאים. הם רפורמים (או קונסרבטיבים). נשים אצלם עולות לתורה. זאת משפחה בכאילו - היה פעם בעל, הוא עזב, ואז באו עוד 6, עכשיו היא עם ה'בעל' השישי שלה. מטומטם רציני. הוא מסביר לי כמה נשים מסכנות כי אין להם זכויות. הוא מסביר לי שהמחבלים מסכנים ופשוט ארגוני המחבלים מנצלים אותם. והוא אוהב גרפילד. איזה זכות יש לו לשים כיפה? ותבין איזה נזק זה עושה לציבור הדתי. כי אני אדם חכם. אבל חילוני טיפוסי שרואה דתי שהוא גם פרו-ערבים וגם פרו-פמיניזם. מה עובר בראש של אותו חילוני? איזה רושם החילוני הזה מקבל על אנשים דתיים? על יהודים.
חילוניים תמיד מספרים לי את אותו סיפר: "פעם, כשראיתי דתי, חשבתי שהוא בנאדם יותר טוב, כי הוא מקיים את המצוות וזה. אבל היום אני יודע ש... [מספר על דברים רעים שהם עושים, לא יודע כמה מזה הוא ראה במו עיניו. וכמה הוא שמע מסיפורים]". נו... יחסי הציבור של היהודי, לא מי יודע מה. בפרס בתקופת אחשוורוש, אם זה היה יחסי הציבור שלנו בעת ההיא... אסון.
וזה כ"כ עצוב שיהדות ארה"ב לא עזרה ליהדות פולין ושאר אירופה ב- 1939. רק היום אני מתחיל לדעת את האמת על "יהדות" ארה"ב.
השכנים שלי. אין בהם מספיק מן היהודי. אין בהם מספיק מעלות טובות. אני לא יכול לקרוא להם מנוולים. אפילו לא קרוב לזה. אבל אם הם לא היו שכנים שלי, היה יותר טוב. הכלב שלהם.. גהינום.
הבנתי שאנחנו לא רוצים את ה"יהודים" של ארה"ב בישראל, אבל מבחינה רעיונות, רק כרעיון, זה יהיה כל כך משפיל בשביל כל שונאי ישראל בארה"ב, אם היהודים פשוט ילכו לישראל. ולא ישאר בארה"ב יהודי אחד. נראה אותם אז.
מישהו שמע מה קרה בפולין לאחרונה? לא? זה כי לא קרה בפולין שום דבר, לאחרונה. אין יהודים = אין קידמה. האם הנוצרים של פולין חיים טוב? האם טוב להם שם עם המוסלמים? בואו נראה אותם. נראה אותם עושים את זה. לא רצו אותנו? הלשינו עלינו לגסטפו? נראה אותם מלשינים על המוסלמים. הם הולכים להידרס באכזריות שאין שני לה. כי האכזריות האיסלמית, אין שני לה. זה העונש. אנחנו לא צריכים ללכלך את הידיים. אנחנו נתרכז בשלנו. עם לבדד ישכון. מה איכפת לי מארה"ב? כושים היספנים ולבנים.. חברים שלי? לנו יש כושים היספנים ולבנים משלנו. אגב, פעם, כשישראל הייתה בתחילתה, לקחנו תוכניות לועזיות, ודיבבנו אותם. (dubbing). הדיבוב של התוכניות, עלה בעשרות מונים, על המקור. עלה על המקור? איך עשינו את זה?! אני יודע איך.

ואם במקום להתרכז כל הזמן במה הערבי עושה, ולקבל מזה בחילה, אנחנו נתרכז בכמה טובים אנחנו, וביצירה יהודית ובתוך עצמנו, נרגיש טוב. ולהרגיש טוב זה נעים. נותן כוח. נותן רצון להמשיך. מכניס בך רוח מחודשת של טוב ואושר ו- "הנה, אני מוכן לקראת עוד יום חדש ומרתק." אני לא יכול עוד לקרוא על האיסלם. רע לי. אני רוצה להתרכז ביהדות עכשיו. מה איכפת לי כמה הוא מתוחכם בשקריו? נשק לא מבין מה זה שקר. נשק יהרוג את השקרן גם ככה. לא משנה כמה מתוחכמים היו שקריו. עולם החומר הוא עולם החומר.
לגבי השקרים שמנסים למכור לנו. הם מתוחכמים להחריד. אבל אני לא חייב להיות יותר מתוחכם מהם ולהבין אותם לעומקם. (ואני גם לא אצליח, זה ידרוש ממני לאבד את כל התמימות הנהדרת שלי, וחבל עליה מאד. תמימות = חדוות חיים.) אני יכול סתם לא להקשיב לשקרים וזהו. החרדים, ככל שהבנתי, הם חברה סגורה. ככה צריך.
טלויזיה? רדיו? עיתונים?
שמתם לב שבאינטרנט יש פרסומות שלא מנסות בכלל למכור לכם מוצרים? אם מישהו משקיע כסף, ולא בשביל למכור לך מוצר. אז מה לדעתך הוא כן מנסה למכור לך? זה נקרא לתמכר אותך. Being Marketed to - להיות מתומכר. (על בנאדם). המון אנשים הם בעצם רובוטים. והם בחיים לא יבינו למה רע להם.