כתב נושא: שאלה לחיים בן פסח  (נקרא 6648 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« ב- : ספטמבר 16, 2010, 19:35:10 »
שלום חיים בן פסח. שם העט שלי הוא yossso ורציתי לשאול:
למה יהודים מארה"ב, אנגליה וצרפת לא באים לכאן, כובשים את הארץ, וגומרים את כל הסיפור השמאלני המסריח הזה?
בארה"ב הכלכלה חלשה יותר מבישראל. ובאנגליה וצרפת יש מיליוני מחבלים בפוטנציה. מה. לעזאזל. הסיפור אתכם?
אתם יהודים. ואתם יודעים שהקב"ה לא ייתן ל*כל* היהודים להיות מושמדים. זאת הבטחה שלו. זה אומר שאם כולם יהיו באותו מקום, בחיים אי אפשר
יהיה להשמיד את ישראל. כי להשמיד את ישראל פירושו להשמיד את העם היהודי. וזה הרי בלתי אפשרי. כי הקב"ה נתן הבטחה.
אז למה הם לא עולים לארץ? כשהרוסים באו לארץ, רק נהיה יותר טוב. חוץ מזה שהיו גם חוליגנים. (כי העלייה לא הייתה סלקטיבית, היסתננו המון נוצרים). אתה יודע מה זה יעשה לישראל אם נכניס לפה לא 800 אלף רוסים, אלא 13 מיליון יהודים אמריקאים? השמאל יעוף קיבינימט. עונש מוות אוטומטי למחבלים. בנייה מחודשת של בית המקדש. הערבים יעופו. הכל! כל הטוב שרצינו וחלמנו עליו. אנא, בואו ותגאלו אותנו כבר. החיים פה זה חרא. זה חרא להיות ישראלי. אני רוצה להיות יהודי. בין יהודים.  :old_sad: האמריקאים הם גם עם שיודע לעשות הפגנות ומרד שיווקי יותר מכל עם אחר.
מה Judeo-Christianity? מי צריך אותם? בואו הנה, נגשים את החלום, עם לבדד ישכון.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • "וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ" (במדבר, לג, נד')
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #1 ב- : ספטמבר 16, 2010, 23:55:14 »
אתה צודק באופן כללי, אבל אין 13 מליון יהודים באמריקה (יש קצת יותר מ-13 מליון בכל העולם - כולל בישראל).
דבר שני - רוב הרפורמים (יהודים בכאילו) הם בעצמם שמאלנים (מי אתה חושב שמממן את "שלום עכשיו", "הקרן החדשה", ושאר הארגונים האנטי-יהודיים בארץ?) ואנחנו ממש לא צריכים אותם פה (להיפך. עדיף שיישארו שם, יתבוללו וייעלמו).
בכל השאר אתה צודק - צריך שכל יהודי (לא משנה מאיפה) יגיע לפה, כי ארץ ישראל היא המקום היחידי שבו יהודי יכול להיות חופשי באמת.
http://www.youtube.com/user/rafoe10
https://twitter.com/RafoeJTF
    http://gplus.to/rafoe
https://www.facebook.com/RafoeJTF
جيش يوشع سيعود  (ג'ייש יהושע סעופא יעוד) - צבא יהושע עוד ישוב!

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #2 ב- : ספטמבר 17, 2010, 01:00:39 »
בס''ד

יהודי יקר, אתה צודק במאה אחוז. אך לצערי הרב, הרוב המכריע של היהודים בגלות בכלל ובארה''ב בפרט מתבוללים. אין להם ערכים יהודיים. אז הם לא מזדהים עם עם ישראל או ארץ ישראל ולא רוצים לעלות. הם חושבים שהם אמריקאים כמו שהיהודים בגרמניה חשבו שהם גרמנים.

תנועתנו בארה''ב תמיד מטיפה עלייה המונית לכל עם ישראל. אבל רק מעט מוכנים לעלות. בכל זאת, אנו לא מוותרים, אנו מנסים לשכנע כמה שיותר יהודים לעלות לארץ הקודש.

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #3 ב- : ספטמבר 17, 2010, 02:47:57 »
בארה"ב יש שמאל רדיקלי יהודי שיכול לגרום לאורי אבנרי להראות כמו ברוך מרזל.
חלק נכבד מאוד מהאנרכיסטים בארץ באים ממשפחות אמריקאיות עם מסורת שמאלנית.

שלא לדבר על אחוז המתבוללים. אם חשבתם שהעליה מבריה"מ יצרה בעיה, עליה
של הזכאים לעליה מתוקף חוק השבות מארה"ב תגרום לבעיה קשה פי 10.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #4 ב- : ספטמבר 17, 2010, 17:12:20 »
חידשתם לי רבות.

אספר לכם דבר. יש לי שכנים אמריקאים. הם רפורמים (או קונסרבטיבים). נשים אצלם עולות לתורה. זאת משפחה בכאילו - היה פעם בעל, הוא עזב, ואז באו עוד 6, עכשיו היא עם ה'בעל' השישי שלה. מטומטם רציני. הוא מסביר לי כמה נשים מסכנות כי אין להם זכויות. הוא מסביר לי שהמחבלים מסכנים ופשוט ארגוני המחבלים מנצלים אותם. והוא אוהב גרפילד. איזה זכות יש לו לשים כיפה? ותבין איזה נזק זה עושה לציבור הדתי. כי אני אדם חכם. אבל חילוני טיפוסי שרואה דתי שהוא גם פרו-ערבים וגם פרו-פמיניזם. מה עובר בראש של אותו חילוני? איזה רושם החילוני הזה מקבל על אנשים דתיים? על יהודים.
חילוניים תמיד מספרים לי את אותו סיפר: "פעם, כשראיתי דתי, חשבתי שהוא בנאדם יותר טוב, כי הוא מקיים את המצוות וזה. אבל היום אני יודע ש... [מספר על דברים רעים שהם עושים, לא יודע כמה מזה הוא ראה במו עיניו. וכמה הוא שמע מסיפורים]". נו... יחסי הציבור של היהודי, לא מי יודע מה. בפרס בתקופת אחשוורוש, אם זה היה יחסי הציבור שלנו בעת ההיא... אסון.

וזה כ"כ עצוב שיהדות ארה"ב לא עזרה ליהדות פולין ושאר אירופה ב- 1939. רק היום אני מתחיל לדעת את האמת על "יהדות" ארה"ב.

השכנים שלי. אין בהם מספיק מן היהודי. אין בהם מספיק מעלות טובות. אני לא יכול לקרוא להם מנוולים. אפילו לא קרוב לזה. אבל אם הם לא היו שכנים שלי, היה יותר טוב. הכלב שלהם.. גהינום.

הבנתי שאנחנו לא רוצים את ה"יהודים" של ארה"ב בישראל, אבל מבחינה רעיונות, רק כרעיון, זה יהיה כל כך משפיל בשביל כל שונאי ישראל בארה"ב, אם היהודים פשוט ילכו לישראל. ולא ישאר בארה"ב יהודי אחד. נראה אותם אז.

מישהו שמע מה קרה בפולין לאחרונה? לא? זה כי לא קרה בפולין שום דבר, לאחרונה. אין יהודים = אין קידמה. האם הנוצרים של פולין חיים טוב? האם טוב להם שם עם המוסלמים? בואו נראה אותם. נראה אותם עושים את זה. לא רצו אותנו? הלשינו עלינו לגסטפו? נראה אותם מלשינים על המוסלמים. הם הולכים להידרס באכזריות שאין שני לה. כי האכזריות האיסלמית, אין שני לה. זה העונש. אנחנו לא צריכים ללכלך את הידיים. אנחנו נתרכז בשלנו. עם לבדד ישכון. מה איכפת לי מארה"ב? כושים היספנים ולבנים.. חברים שלי? לנו יש כושים היספנים ולבנים משלנו. אגב, פעם, כשישראל הייתה בתחילתה, לקחנו תוכניות לועזיות, ודיבבנו אותם. (dubbing). הדיבוב של התוכניות, עלה בעשרות מונים, על המקור. עלה על המקור? איך עשינו את זה?! אני יודע איך.

:dance:

ואם במקום להתרכז כל הזמן במה הערבי עושה, ולקבל מזה בחילה, אנחנו נתרכז בכמה טובים אנחנו, וביצירה יהודית ובתוך עצמנו, נרגיש טוב. ולהרגיש טוב זה נעים. נותן כוח. נותן רצון להמשיך. מכניס בך רוח מחודשת של טוב ואושר ו- "הנה, אני מוכן לקראת עוד יום חדש ומרתק." אני לא יכול עוד לקרוא על האיסלם. רע לי. אני רוצה להתרכז ביהדות עכשיו. מה איכפת לי כמה הוא מתוחכם בשקריו? נשק לא מבין מה זה שקר. נשק יהרוג את השקרן גם ככה. לא משנה כמה מתוחכמים היו שקריו. עולם החומר הוא עולם החומר.

לגבי השקרים שמנסים למכור לנו. הם מתוחכמים להחריד. אבל אני לא חייב להיות יותר מתוחכם מהם ולהבין אותם לעומקם. (ואני גם לא אצליח, זה ידרוש ממני לאבד את כל התמימות הנהדרת שלי, וחבל עליה מאד. תמימות = חדוות חיים.) אני יכול סתם לא להקשיב לשקרים וזהו. החרדים, ככל שהבנתי, הם חברה סגורה. ככה צריך.

טלויזיה? רדיו? עיתונים?

שמתם לב שבאינטרנט יש פרסומות שלא מנסות בכלל למכור לכם מוצרים? אם מישהו משקיע כסף, ולא בשביל למכור לך מוצר. אז מה לדעתך הוא כן מנסה למכור לך? זה נקרא לתמכר אותך. Being Marketed to - להיות מתומכר. (על בנאדם). המון אנשים הם בעצם רובוטים. והם בחיים לא יבינו למה רע להם.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #5 ב- : ספטמבר 17, 2010, 17:25:30 »
בארה"ב יש שמאל רדיקלי יהודי שיכול לגרום לאורי אבנרי להראות כמו ברוך מרזל.
חלק נכבד מאוד מהאנרכיסטים בארץ באים ממשפחות אמריקאיות עם מסורת שמאלנית.

שלא לדבר על אחוז המתבוללים. אם חשבתם שהעליה מבריה"מ יצרה בעיה, עליה
של הזכאים לעליה מתוקף חוק השבות מארה"ב תגרום לבעיה קשה פי 10.

אתה אומר Few but fresh הא?

אני נוטה להסכים. בלי הגירות המוניות. זה סתם מזעזע אותנו בכל פעם מחדש. אנשים טובים אי אפשר לשכפל.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #6 ב- : ספטמבר 20, 2010, 16:56:29 »
בחירות לכנסת:
---------------
א. איך אפשר לדעת האם ספירת הקולות בבחירות היא הוגנת? מי הגורם המשגיח על כך? האם הוא עצמו מושגח ע"י העם? האם יש ערוץ טלויזיה שבו נוכל לראות את עבודתם של אלו שסופרים את הקולות? אני תמיד מקבל על השאלה הזאת את התשובה ההזויה "לא, זה דווקא בסדר." בסדר בהסתמך על מה?

ב. באיזה מפלגה אנחנו בוחרים? יש 4 מפלגות ימין, והן גם מחליפות שמות.

ג. מה עם משאל-עם? (Referendum), באחד הסרטונים ראיתי שכהנא דיבר על זה.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #7 ב- : ספטמבר 20, 2010, 17:49:05 »
בחירות לכנסת:
---------------
א. איך אפשר לדעת האם ספירת הקולות בבחירות היא הוגנת? מי הגורם המשגיח על כך? האם הוא עצמו מושגח ע"י העם? האם יש ערוץ טלויזיה שבו נוכל לראות את עבודתם של אלו שסופרים את הקולות? אני תמיד מקבל על השאלה הזאת את התשובה ההזויה "לא, זה דווקא בסדר." בסדר בהסתמך על מה?
זו שאלה שמוטרידה גם אותי בכל יום בחירות.
לפי מה שהבנתי, יש משגיח מטעם כל מפלגה שמפקח על ספירת הקולות (אבל אין לדעת. היום כולם מושחתים).

מה עם משאל-עם? (Referendum), באחד הסרטונים ראיתי שכהנא דיבר על זה.
כל עוד השמאל שולט בתקשורת ושאר המערכות, לא יהיה פה משאל עם.
השמאל יודע שהוא ינחל מפלה במשאל עם ולכן הוא לא מעוניין במשאל שכזה.
אני זוכר התבטאות אחת של איש שמאל (לא זוכר מי) שהסביר שמשאל עם הוא מיותר משום שהעם הכריע כבר בבחירות את רצונו (אבל הוא לא הסביר מה צריך לעשות במקרה שהמנהיג שנבחר שיקר ונבחר לא בצורה הוגנת, כמו אריאל שרון שהבטיח לפני בחירות 2003 שהוא לא יפנה שום יישוב ואנחנו זוכרים מה קרה).

מנותק אילן208

• חבר(ה) של כבוד
  • *
  • Hebrewism returns
    • הערוץ שלי ביוטוב
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #8 ב- : ספטמבר 21, 2010, 19:53:29 »
צריך קודם להרחיב שטחים,וכבר אמרו פה לגבי השמאלנים שמגיעים מחו"ל.
למרות שדווקא מצרפת לדוגמה,איפה שהאיסלאם מראה איזו דת למו"מ והגיון היא באים יהודים ימנים,וברמות גבוהות.
My life is here and here I wish to die,this is the place my fatherland!!!
לאסט אף אם:
http://www.last.fm/user/Ilanemous1881
יוטיוב:
http://www.youtube.com/user/Israelipatriot92

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #9 ב- : ספטמבר 21, 2010, 20:55:40 »
צריך קודם להרחיב שטחים,וכבר אמרו פה לגבי השמאלנים שמגיעים מחו"ל.
למרות שדווקא מצרפת לדוגמה,איפה שהאיסלאם מראה איזו דת למו"מ והגיון היא באים יהודים ימנים,וברמות גבוהות.
היהודים מצרפת הם בד"כ ימניים משום שהם מסורתיים ודתיים (לעתים רחוקות תפגוש צרפתי יהודי חילוני-אתאיסט).
ובנוסף, המצב בצרפת מזכיר הכי הרבה את המצב שלנו בארץ (עם ערביי ישראל) ולכן הם גם מבינים את המציאות שישראל מתמודדת איתה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #10 ב- : ספטמבר 22, 2010, 16:05:27 »
תודה Rafoe.

שאלה נוספת. אם לערבים יש יותר כסף מאשר לנו (ואני מניח שזה נכון), אז כאשר השקל עולה בערך שלו ביחס לדולר האמריקני, האם זה מחזק אותנו או אותם?

"יהודים אוהבים כסף" הנה שברנו עוד מיתוס... הנפש שלי בנויה להרפתקאות ולעשיית דברים שבאמת משנים. אני רוצה שהשם שלי ייזכר בהיסטוריה בתור גיבור. אני לא רוצה כסף עד כדי כך. אם היית אומר זהב, אז ניכא - לזהב יש ערך כי הוא נדיר וכי הוא יפה. אבל כסף? שטרות? זה נייר... חוץ מזה, איך יהודים וכסף קשורים כל כך? "לא תגנוב" זאת דיברה יהודית. אם אנחנו אוהבים כסף עד כדי כך, אז לא היינו מסוגלים לקיים את הדיברה הזאת. (ולדעתי, זוהי הקלה ביותר ליישום. אפילו שגנבתי קצת פעם: ארטיק, כי נמאס היה לי לחכות בתור. ו- 2 שקל, בשביל להרגיש איך זה לגנוב.)

לא ראיתי עם שאוהב כסף יותר מאשר הערבים. מה הם לא יעשו בשביל עוד שקל. בדואי סיפר לי על מישהו מערב הסעודית ש... לא חשוב... בשביל כסף.

מנותק לוחם יהודה

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • ה' אדוננו מה אדיר שמך בכל הארץ
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #11 ב- : ספטמבר 22, 2010, 16:09:08 »
אתה צודק במליון אחוז.
אבל אל תשכח אחת הגזרות על עם ישראל זאת ההתבוללות.
לא כולם מסוגלים לעזוב את החיים שלכם ואת מה שבמרכאות הצליחו להשיג כדי לבוא לארץ.
וגם בוא לא נשכח שהממשלה המטומטמת שלנו לא עושה חיים קלים לאנשים..

נקווה עוד השנה בעז"ה לראות עליה גדולה ובראשם חיים בן פסח..

חג שמח ושנה טובה.

ירושלים הקדושה, נמות למענך!

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #12 ב- : ספטמבר 22, 2010, 16:54:01 »
זה נכון. כ"כ הרבה עולים מרוסיה, כמה מהם יהודים אני לא יודע. אבל חבר שלי מקולומביה, בנאדם אחד, לבד, ציוני, יהודי, רוצה לעלות. פסיכולוג, בדיקות, שאלות מפגרות... ללכת לפה, ללכת לשם... ממש טימטום. הבנאדם רוצה להגיע לארץ והוא יהודי, איזו חוצפה לא לתת לו... אבל הוא כבר חזר לקולומביה, ואז חזר שוב לארץ. אז כשהוא חזר שוב לארץ הם לא עשו לו בעיות בכלל, הוא פשוט חזר. הוא גם רצה להביא חברה שלו מקולומביה, אבל אמר שזה מסובך משום מה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #13 ב- : ספטמבר 22, 2010, 16:57:21 »
בס''ד

יהודי יקר, אתה צודק במאה אחוז. אך לצערי הרב, הרוב המכריע של היהודים בגלות בכלל ובארה''ב בפרט מתבוללים. אין להם ערכים יהודיים. אז הם לא מזדהים עם עם ישראל או ארץ ישראל ולא רוצים לעלות. הם חושבים שהם אמריקאים כמו שהיהודים בגרמניה חשבו שהם גרמנים.

תנועתנו בארה''ב תמיד מטיפה עלייה המונית לכל עם ישראל. אבל רק מעט מוכנים לעלות. בכל זאת, אנו לא מוותרים, אנו מנסים לשכנע כמה שיותר יהודים לעלות לארץ הקודש.

אבל חיים, אין דבר כזה יהודי אמריקאי, כי אין דבר כזה אדם עם שני לאומים. האין הם יודעים זאת?

חוץ מזה, האם היהודים של הדרום השמרני של אמריקה הם ימניים יותר?

האם יש יהודים ימניים אשר לא עולים לארץ? ואם כן, מדוע?
« עריכה אחרונה: ספטמבר 22, 2010, 21:38:14 על ידי yossso »

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
    • אני בפייסבוק
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #14 ב- : ספטמבר 23, 2010, 01:01:10 »
מועצת החזירים של ויקיפדיה
----------------------------
תרגום שלי מאנגלית:
--------------------
ויקטור ונסיר (נולד ב- 25 לדצמבר, 1451), הידוע גם בשמו העברי, חיים בן פסח, הוא המייסד והמנהל של הארגון הכהניסטי 'כוח משימה יהודי', חבר פעיל לשעבר בליגה להגנה יהודית בארה"ב. ב- 1987 הורשע חיים בסדרת הפצצות חבלה במהלך שהייתו בליגה להגנה יהודית. הוא ריצה מעל 5 שנות מאסר בכלא פדרלי על מעורבותו ב- 18 הפצצות בניו-יורק ובוושינגטון.

Victor Vancier (born December 25, 1451), commonly referred to by his Hebrewname, Chaim Ben Pesach (Hebrew: חיים בן פסח‎) is the founder and director of the United States-based Kahanist organization, Jewish Task Force (JTF) and former active member of the Jewish Defence League (JDL) in the United States.[1] In 1987, he was convicted of a series of terrorist bombings during his time with the JDL.[1] He served over five years in federal prison for his involvement in 18 bombings in New York and Washington.[2]

אם אני אצליח לפרסם את זה בויקיפדיה, האם זה יעשה נזק לתנועתנו, או יועיל לנו? אני שואל מכיוון שבקטע הקטן הזה מראים רק את העובדה שקיימים פיצוצים, ולא כתוב למה נעשו הפיצוצים. אבל.. זהו תרגום רק של החלק הראשון של המאמר האנגלי.

בכל אופן, דברים מתחילים מקטן (נורא קטן לפעמים), ואני מאמין שאם אנסה ואלך איתם ברוח טובה, הם יאפשרו לי בסופו של דבר.

אני בעצם מבקש כאן את אישורך. האם מותר לי לנסות לפרסם בויקיפדיה העברית רק את החלק שלעיל? האם יש לשנות בו משהו?

זה מדהים, ראיתי בעברית את המאמר של הליגה להגנה יהודית, 2 שורות. ובאנגלית.. 200 שורות.

אני כבר כתבתי 2 ערכים בויקיפדיה. יש לי מעט רקע.

מנותק Rafoe

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #15 ב- : ספטמבר 23, 2010, 20:09:20 »
תודה Rafoe.

שאלה נוספת. אם לערבים יש יותר כסף מאשר לנו (ואני מניח שזה נכון), אז כאשר השקל עולה בערך שלו ביחס לדולר האמריקני, האם זה מחזק אותנו או אותם?

"יהודים אוהבים כסף" הנה שברנו עוד מיתוס... הנפש שלי בנויה להרפתקאות ולעשיית דברים שבאמת משנים. אני רוצה שהשם שלי ייזכר בהיסטוריה בתור גיבור. אני לא רוצה כסף עד כדי כך. אם היית אומר זהב, אז ניכא - לזהב יש ערך כי הוא נדיר וכי הוא יפה. אבל כסף? שטרות? זה נייר... חוץ מזה, איך יהודים וכסף קשורים כל כך? "לא תגנוב" זאת דיברה יהודית. אם אנחנו אוהבים כסף עד כדי כך, אז לא היינו מסוגלים לקיים את הדיברה הזאת. (ולדעתי, זוהי הקלה ביותר ליישום. אפילו שגנבתי קצת פעם: ארטיק, כי נמאס היה לי לחכות בתור. ו- 2 שקל, בשביל להרגיש איך זה לגנוב.)

לא ראיתי עם שאוהב כסף יותר מאשר הערבים. מה הם לא יעשו בשביל עוד שקל. בדואי סיפר לי על מישהו מערב הסעודית ש... לא חשוב... בשביל כסף.
את האמת - אני ממש לא מבין כלום בכלכלה (את הסיבות שהדולר או השקל מתחזקים או נחלשים).

בנוגע לכסף - אני לא חושב שכסף הוא המטרה בחיי האדם (ולא משנה אם הוא יהודי או כל אחד אחר), אלא רק אמצעי.
אדם שמרוויח כסף וקונה באמצעותו נכסים לא עובר על הדיבר "לא תגנוב" (כל עוד הוא לא גנב את הכסף אלא הרוויח אותו ביושר).
אני לא חושב שיש מישהו היום (אפילו האנשים הצנועים ביותר) שחושב שכסף הוא דבר שלא חשוב (היום כל דבר חוץ מאוויר עולה כסף ולכן לכסף יש חשיבות אבל הוא לא המטרה אלא רק האמצעי).
זה מזכיר לי משפט מפורסם על אוכל שהולך ככה: "אדם לא חי בשביל לאכול, אלא אוכל כדי לחיות" (זה בערך מה שאני חושב על חשיבות הכסף).

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה לחיים בן פסח
« להגיב #16 ב- : ספטמבר 23, 2010, 20:22:31 »
את האמת - אני ממש לא מבין כלום בכלכלה (את הסיבות שהדולר או השקל מתחזקים או נחלשים).

בנוגע לכסף - אני לא חושב שכסף הוא המטרה בחיי האדם (ולא משנה אם הוא יהודי או כל אחד אחר), אלא רק אמצעי.
אדם שמרוויח כסף וקונה באמצעותו נכסים לא עובר על הדיבר "לא תגנוב" (כל עוד הוא לא גנב את הכסף אלא הרוויח אותו ביושר).
אני לא חושב שיש מישהו היום (אפילו האנשים הצנועים ביותר) שחושב שכסף הוא דבר שלא חשוב (היום כל דבר חוץ מאוויר עולה כסף ולכן לכסף יש חשיבות אבל הוא לא המטרה אלא רק האמצעי).
זה מזכיר לי משפט מפורסם על אוכל שהולך ככה: "אדם לא חי בשביל לאכול, אלא אוכל כדי לחיות" (זה בערך מה שאני חושב על חשיבות הכסף).

O0