כתב נושא: איזה דגל מונף כאן?  (נקרא 7083 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק yossso

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • "...ובחרת בחיים..." (דברים ל, יט)
    • אני בפייסבוק
איזה דגל מונף כאן?
« להגיב #25 ב- : ספטמבר 23, 2010, 23:49:10 »
אני נוטה להאמין לך, בוס גדול. אם אתה אומר שראית זאת במו עיניך, מה יותר נכון מזה?

ואהבתי את הגאווה העצמית. - 'בוס גדול' ו- 'אני לא אלוהים, אני חלק ממנו'. זה טוב גאווה עצמית רבה, זה מבריא את הנפש וגורם לך להסתכל על דברים באופקים הרבה יותר רחבים. מעניין את סבתי מה אומרים אחרים. כל הזמן 'חטא הגאווה'.. איפה כתוב בעשרת הדברות 'חטא הגאווה'? בעעע... אנשים הם טיפשים.
"לוּלֵי ה' שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם : אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ : ... : בָּרוּךְ ה' שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם" (תהלים קכד; ב-ג, ו)

"...לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ כִּי אִם בְּרוּחִי אָמַר ה' צְבָאוֹת" (זכריה ד, ו)
"...לֶב מֶלֶךְ בְּיַד ה'..." (משלי כא, א)

מנותק הבוס הגדול

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
איזה דגל מונף כאן?
« להגיב #26 ב- : ספטמבר 23, 2010, 23:52:09 »
אני נוטה להאמין לך, בוס גדול. אם אתה אומר שראית זאת במו עיניך, מה יותר נכון מזה?

ואהבתי את הגאווה העצמית. - 'בוס גדול' ו- 'אני לא אלוהים, אני חלק ממנו'. זה טוב גאווה עצמית רבה, זה מבריא את הנפש וגורם לך להסתכל על דברים באופקים הרבה יותר רחבים. מעניין את סבתי מה אומרים אחרים. כל הזמן 'חטא הגאווה'.. איפה כתוב בעשרת הדברות 'חטא הגאווה'? בעעע... אנשים הם טיפשים.

ידידי יש לך טעות גדולה מאוד......

המשפט אני לא אלוהים אני חלק ממנו עלה לי לראש בזמנו שלמדתי קבלה,ובקבלה מסבירים לך שכל הנשמות של האנושות הם בעצם חלקים של נשמה אחת שהיא בעצם נשמה אלוהית.

ולכן אני אומר אני לא אלוהים אלה רק חלק ממנו זה מין הדגשה

ונתת דוגמא טובה מאוד לזה שרבים בפורום לא מבינים אותי נכון ומפרשים את זה כפי שהם רוצים.
אני לא אלוהים אני חלק ממנו

מנותק אלמ

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • וְהַמַּשְׂכִּלִים יַזְהִרוּ כְּזֹהַר הָרָקִיעַ
איזה דגל מונף כאן?
« להגיב #27 ב- : ספטמבר 24, 2010, 09:29:37 »
לגביי השאלה שהם לא מתנהגים כיהודים אז הריי התשובה היא מסוף התגובה שלך להלן הקישור שהם עוזרים בכל מיניי דרכים,ואני ארחיב על זה...

קודם כל אני אפרט על כל עמותות העזרה הכלכלית ועמותות האוכל גם אצל החילונים וגם אצל החרדים זה הדבר הכי גרוע כי עצם קיומם של העמותות האלה גורמות לזה

שהממשלה תסיר מעליה את האחריות על העוני ובכך הם לא עוזרים אלה רק עושים נזק גדול יותר,אצל החילונים הקפיטליסטים יש מטרה לזה ליצור מעמדות של עשיר ועני

של עני אומלל ושל אדם טוב לב שנותן מכיסו או בקיצור ליצור מעמד של שולט ונשלט,וזאת דוגמא טובה שהחרדים מתנהגים כמו החילונים ולא כמו יהודים כי בעבר הרחוק זה היה מצווה למען שם שמיים
ישנם המון ארגוני עזרה תמיכה, הצלה ומזון חרדיים ומה רע בכך?! (אם נשים רגע בצד את מדיניות הסוציאליזם והקפיטליזם). עצם התרומה ומהות הדבר זה מראה על אכפתיות על דאגה לעם על כוונה למצווה עצמה, וכן הארגונים הללו הם התנדבותיים בלבד, אזי אין כל אינטרס מלבד האתיות (והמצווה כשלעצמה).
עדיף שיהיו הארגונים הללו מאשר מצב הפקרות (מה לעשות כרגע אננו נתונים תחת המצב הזה).
החילונים, אכן, גם להם ישנם ארגוני תמיכה ועזרה לנזקקים (איני יודע בדיוק באיזה מינון) אך עצם כוונתם היא אתיות בלבד(לא שזה לא בסדר) ואצל החרדים דבר זה מושפע מאתיות ומצווה- לשם שמים (התנדבות-ללא תמורה).

ציטוט
והיום למען הכסף כל ראש עמותה נוסע ברכב יוקרתי שעולה לא פחות מ300 אלף ואני רואה את זה בעיניים אני עובד גם בבניי ברק וגם בירושלים.
ומה הבעיה בזה?! כל עוד והוא לא גנב מכספי ציבור וקיבל את כספו ביושר, אין כאן שום בעיה הלכתית.

ציטוט
לגביי העזרה הרפואית אין לי תלונה לדעתי זה מה שנקרא  גמילות חסדים אמיתי,אבל שוב לנושא שלנו המגזר החרדי אם תרצה ואם לא ואם תאמין או לא עבר תהליך
 ישראליזציה ,שבו החרדי קורא לעצמו חרדי מודרני לובד בגדים יוקרתיים מדבר בפאלפון נוסע ברכב משתמש באינטרנט כשר
מה רע בחרדי מודרני?! אין כאן שום בעיה הלכתית הדברים שציינת אלה דברים נצרכים ונחוצים וההכלה לא מגבילה את האדם, להתפתח כלכלית טכנולוגית חשיבתית- כל עוד והוא לא פורץ גדר ומשתמש בכך למטרה רעה אין בזה שום חיסרון.

ציטוט
או בקיצור נהפך לאדם אחר חדש לא היהודי
 העתיק שחי בצניעות ולכן אמרתי שאין קשר בין החרדים ליהדות המקרא דבר שפירשתם ישר כהסתה,דבר שמוביל בטבעיות גם להתנהג כמו אדם חילוני בצורה אלימה במיוחד

ובלא מעט סיטואציות,
הימים משתנים והזמנים חולפים, ומה שהיה איננו ולשמחתינו גם החרדים התקדמו ושילבו זאת היטב עם ההלכה היהודית. ואין בכך שום איסור מלבד השקפה, שכן ישנם גם חרדים ללא אינטרנט ללא פלאפון ללא רכב ושאינם לובשים בגדים יוקרתיים וכן גם זה לא איסור. :old_wink2:
אגב לא הבנתי כיצד דחפת פה את המשפט "להתנהג כמו חילונים בצורה אלימה במיוחד" ניתן כפי שהסברתי להתנהג כמו חילונים(לדידך)-פלאפון כשר אינטרנט כשר כו' ע"פ ההלכה ללא שום איסור וגירעון.
ומה הקשר "בצורה אלימה במיוחד"?! מה כוונתך?

ציטוט
אני לא מכליל את כולם אבל משהו השתנה היהודי הצדיק

הצנוע שמה שמעניין אותו באמת כל היום זה לימוד לשם שמיים כבר לא קיים(ואני לא מדבר על הצדיקים הגדולים אלה על הציבור הרחב).
אתה יודע מהו לימוד לשם שמים אמיתי?! זה לא דבר קל ומובן ובטח שלא בר ישום ברמה המחמירה ביותר! לימוד לשמה כי ככה ה' ציווה! והנ"ל ללא מחשבה על כבוד על עולם הבא על מנת לקבל פרס על מנת לקבל חכמה גרידא וכן הלאה.
ובכל זאת ישנם שמקיימים לימוד לשם שמים ברמת הכלל.

ציטוט
לדעתי האישי יש היום תהליך הפוך כלומר היהודי החילוני מתחיל לחזור בתשובה ויהודי החרדי מתחיל חזור בשאלה במידה מסויימת ולא כך צריך להיות ביהדות.
אני מקבל את העניין שלך של "היהודי החילוני מתחיל לחזור בתשובה" אך "היהודי החרדי מתחיל לחזור בשאלה"?! לא כ"כ מובן לאור כל מה שפירטתי.

ציטוט
ועל זה אני מדבר שהם לא מתנהגים כיהודים הם צריכים לשמש דוגמא:אם למשל יש אח גדול וחכם ואח קטן וטיפש האח הגדול צריך ללמד את הקטן להתנהג  ולא לרדת לרמה

שלו כי זה יותר נוח ויש פחות אחריות ברמה כזאת קפיש??
אין כאן שום ירידת רמה אלה לצורך עליה, נסתכל על זה כך, שהטכנולוגיה באה לעזור לנו בעבודת ה'.

ציטוט
ולכן כתבתי וגם לבשן בהודעה פרטית שאין זו הסתה
אם מלכתחילה הייתה כותב את המושג "היהודי העתיק ביחס ליהודי החרדי המודרני" כמדומני גם בשן היה מבין אתך היטב.
בכל אופן אני הבנתי אותך ומקווה שהבנתה והפנמת.
כל מה שהיה טוב, עכשיו נחשב רע.
התיישבות הייתה מצווה, עכשיו היא עבירה.
להתגייס לצבא היה זכות, עכשיו זה חובה, עבודת כפיים הייתה כבוד, עכשיו זו בושה.