כתב נושא: לא רוצה ולא יכול לענות לכם  (נקרא 9216 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא רוצה ולא יכול לענות לכם
« להגיב #25 ב- : ספטמבר 16, 2010, 10:36:15 »
אז בעצם ההסבר שלך תופס רק לגבי דתיים? זה לא חוכמה להטיף למשוכנעים ושהם יסכימו איתך.

אל תיעלב. אני אתן לך אנלוגיה קצרה איך התגובה שלך נראית בעיני.

דומה אתה לילד בן 6 שרק עכשיו לימדו אותו כמה זה 1 + 1, מאושר כולו
הוא בא לפרופסור לפיזיקה שיושב באוניברסיטה ואומר לו :
-  אני רוצה שתלמד אותי כאן ועכשיו את כל הנוסחאות המסובכות שאתה מתעסק בהן.
עונה לו הפרופסור  :
- איך אתה רוצה שאני אלמד אותך, הרי רק אתמול למדת מהו חיבור וחוץ מזה אתה לא יודע כלום.
משיב לו הילד :
- אז בעצם הידע שלך תופס רק לגבי דוקטורים לפיזיקה ? זו לא חכמה גדולה ללמד את המושכלים ושהם יסכימו איתך. . .

אחי אם עדיין לא הבנת אחרי ההדגמה הזו, בא נפסיק את הדיון הזה.
אנחנו לא משדרים על אותו הגל וסתם חבל.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #26 ב- : ספטמבר 16, 2010, 10:44:57 »
אין ענין של הגינות במתמטיקה, אין מקום לפרשנות, זה או נכון או לא נכון.

1+1=2, לא 2 וחצי, לא 2 ורבע ולא 2.00001.

הפרשנויות וההסברים השונים לשואה, הם לא מתמטיקה, הם תרחישים והשערות, שעד עכשיו לא שמעתי אף לא הסבר אחד משכנע.

אבל נפסיק את הדיון, זה נכון שאני ואתה לא מדבים באותו מישור, אתה מדבר בתיאוריה ובעולם הקסום שלך, וכשאני שואל אותך שאלה פשוטה שהיא לא בעולם הקסום שלך, אתה מגמגם.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #27 ב- : ספטמבר 16, 2010, 11:28:09 »
אין ענין של הגינות במתמטיקה, אין מקום לפרשנות, זה או נכון או לא נכון.

1+1=2, לא 2 וחצי, לא 2 ורבע ולא 2.00001.

הפרשנויות וההסברים השונים לשואה, הם לא מתמטיקה, הם תרחישים והשערות, שעד עכשיו לא שמעתי אף לא הסבר אחד משכנע.

אני לא חושב שהבנת את העיקרון. זה שמדובר שמדע מדויק, לא אומר שהילד יכול כבר בגיל 6 וללא
שום ידע רציני ברקע להבין משהו. זה לא העניין של מדע מדויק או לא מדויק.

אבל בכל זאת, בא נחליף את העניין של המתמטיקה במדע לא מדויק. הנה בשבילך :

דומה אתה לילד בן 6 שרק עכשיו לימדו אותו מה פירוש המילה היסטוריה באופן כללי,
הוא בא לפרופסור להיסטוריה שיושב באוניברסיטה ואומר לו :
-  אני רוצה שתלמד אותי כאן ועכשיו על כל המאמרים והתחקירים המסובכים שאתה מתעסק בהן.
עונה לו הפרופסור  :
- איך אתה רוצה שאני אלמד אותך, הרי רק אתמול למדת מהי היסטוריה, ואין לך שמץ של ידע במושגים בסיסים שמופיעים
במחקרי - מושגים כמו סוציאליזם, מונותאיזם, אנכרוניזם, תוצר גולמי, טופוגרפיה.
משיב לו הילד :
- אז בעצם הידע שלך תופס רק לגבי דוקטורים להיסטוריה? זו לא חכמה גדולה ללמד את המושכלים ושהם יסכימו איתך. . .

אז הנה הסבתי לך את הדוגמה למדע לא מדויק. מעניין מה יהיה התירוץ המצחיק הבא שלך . . .

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #28 ב- : ספטמבר 16, 2010, 13:10:43 »
שאלתי אותך שאלה פשוטה, אין תשובה נכונה או לא נכונה, שאלתי את דעתך בנושא.

אם אתה צריך ללכת להתפלל ולבדוק עם רבנים וללכת למקורות כמו הרמב"ם וכ'ו כדי להגיד לי מה דעתך, זו בעיה שלך. אז תהיה אמיתי ותגיד לי, אין לי דיעה משל עצמי, מה שכתוב זה מה שנכון, ונסגור את העסק.

התירוץ המצחיק שלי למה? אתה זה שלא נותן תשובה ישירה ורק מתחמק.

מנותק Alex37

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • תחי יהודה!
« להגיב #29 ב- : ספטמבר 16, 2010, 14:58:16 »

קודם כל, תודה שאתם לא מקללים אותי.

המטרה שלי היא שאנשים יחשבו פה קצת יותר. שלא חלילה יעשו שטויות שאחר כך הם יצטערו עליהם.
שלא יפרשו דברים בצורה לא נכונה. זה הכל
אני גם בעד התנגדות לאסלאם, אבל ברמה יותר מתונה מכם, ולשם אני גם חושב שאתם צריכים להגיע.

אם למישהו זה לא היה ברור עד עכשיו שאתה מהשב"כ, ברגע זה הוכחת לנו 100% מי אתה.
 אתה לא עונה לשאלות כלל.
תענה: מה יצא לך מזה, אם נהיה יותר "מתונים" ח"ו? בוגדים כמוך שמחים לחיות תחת שלטון ערבי (כן, לצערי מדינת ישראל נשלטת ע"י ערבים יש"ו), על מה אתה מדבר כשאתה אומר "שטויות שיצטערו עליהם"? האם להגן על עצמנו מפני הערבים יש"ו ומפני השמאלנאצים יש"ו זה שטות? האם להיות עם חופשי (וחי) בארצנו זה שטות? ומה זה "יפרשו דברים בצורה לא נכונה"? אתה זה שלא מפרש דברים בצורה נכונה, בוגד מסריח.

אנחנו לא סתם בעד "התנגדות" לאיסלאם, אנחנו בעד מוות לאיסלאם. אתם לא תצליחו לעצור אותנו, תגיד למי ששלח אותך (לא צריך לנחש מי זה) שהמסימה שלך נכשלה. אתה לא ימני, אתה סתם בוגד.       

ביהדות יש הסוברים שלעתים צרות באות על צדיקים מישראל, בגלל פשעים של אחרים.
צדיק ורע לו, רשע וטוב לו.
למשל בשואה נרצחו גם יהודים אדוקים, וייתכן מאד שזה היה כדי לכפר על עוונות העם בדורות הקודמים.
לזה התכוונתי באמרי "קרבן כפרה".

לא, זה לא עובד ככה, אנחנו לא נוצרים ח"ו, בני אדם לא מתים כדי לכפר על מעשיהם של אנשים אחרים. עד שנבנה את בית המקדש, שום מוות לא יוכל לכפר על אוונותינו, אנחנו צריכים להתפלל לכך שהקב"ה יסלח לנו על אוונותינו, שירחם עלינו. בשביל להקריב קורבנות צריך בית מקדש, כשאין בית מקדש, אי אפשר לכפר על אוונותינו מחד (יש את יום כיפור, אבל זה לא אותו דבר בלי בית מקדש), אבל בכל מקרה הוא גם לא מענישנו על דברים שלא עשינו מאידך. חוץ מזה, הקב"ה לא מקבל קורבנות אדם, שמעת על "עקידת יצחק"? ה' לא רוצה קורבנות אדם. הוא רוצה בית מקדש. 

ושמעת על עונש קולקטיבי? עד כמה שאני יודע, זה העונש המועדף על הקב"ה.  כמו שm4a1 אמר לך, אל תחפש תירוצים, זה מגוחך.                             

אז בוא אני אענה לך, במקום הבוגד.
התשובה שלי היא קצרה: ה' עושה מה שהוא מחליט. זה ההסבר הכי משכנע שיש לשואה. פשוט מאוד. זה קרה כי הקב"ה רצה שזה יקרה. כמובן שלנו זה יהיה טוב יותר אם ה' לא ירצה, שתבוא עלינו עוד שואה ח"ו, אבל בכל מקרה, מה שקורה זה רק לפי החלטת ה', אז זה מה שהוא רצה וכך היה.

למה הוא לא יצר עולם ללא רוע, ללא עץ הדעת טוב ורע, וללא נחשים ערמומיים? כי זה מה שהוא רוצה.   

השואה לא שוללת את קיומו של הקב"ה ח"ו, שום דבר לא יכול לשלול את קיומו. ה' לא בא לפתור לנו את הבעיות, הוא נותן לנו את האפשרות לעשות זאת לבד. אני מקווה שלמדנו לקח מהשואה - "הקם להרגך, השכם להרגו".

אחי, אני ממליץ לך לקרוא את איוב שבכתובים, זה יסביר לך את המסר שאני מנסה להעביר לך.               

כל דור שאינו נבנה בימיו [בית-המקדש] מעלין עליו כאילו הוא החריבו. תלמוד-ירושלמי, מסכת יומא, א'.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #30 ב- : ספטמבר 16, 2010, 15:18:08 »
אלכס, אני מאמין שה' קיים, וזה שהוא עושה מה שהוא רוצה, גם את זה אני מקבל.

משהו אחד אני לא מקבל, את הגישה שאפילו שהייתה שואה, אנשים אומרים זה הגיע לנו.

אני מכיר את הסיפור על איוב, א חושב שהילדים של איוב היו שה' הוא אל טוב?

מנותק הגורם האנושי

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
« להגיב #31 ב- : ספטמבר 16, 2010, 18:23:58 »
ציטוט
על סמך ניסיון החיים שלי, אני יודע שאדם כועס ומקלל כאשר הוא מגיע למבוי סתום.

אין מה לעשות, זה מה שקורה שאתה חסר טיפת יושר, חסר תשובות ומתחיל להרגיש בלבול ואולי אף חרדה.

שאני נכנס לתגובות שלכם ואני קורא דברים כמו :

"אפס", "קח את הכדורים שלך", "אנרכו קומוניסט" 

אז אני יודע שפשוט נגמרו לכם התשובות ואתם עכשיו פשוט מתעסקים בככי(סליחה על הביטוי),

ואז אני מרגיש מסופק וחושב : ניצחת אותם, הצלחת למתן אותם, וזאת למרות עצב מסוים שאני מרגיש שאני קורא את הקללות

זה לא קללות אלא הערכה מדויקת לאישיותך