כתב נושא: המחדל: נשקו של אחד מההרוגים - נשלל לאחרונה  (נקרא 11422 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
המחדל: נשקו של אחד מההרוגים - נשלל לאחרונה
« להגיב #25 ב- : ספטמבר 01, 2010, 05:39:05 »
בקשר לטענה של ארצות הברית(שדי נפוצה בויכוחים מהסוג הזה..)נשק אצל אזרחים לא דווקא גורם לפשיעה רוב הנשק שמוחזק על ידי ארגוני הפשיעה ואצל רוב העבריינים הושג באופן לא חוקי במיוחד עבריינים "כבדים",חוץ מיזה לא חסר מדינות אם מדיניות נשק פתוחה ופשע אם נשק נמוך לדוגמה קנדה או פינלנד שהיא מבין המדינות אם האוכלוסיה החמושה בעולם וחוקי נשק מתירנים מאד ובכל זאת נתוני הרצח אם נשק עומדים על 14% רק(שלא נדבר על כמה מהם הנשק היה חוקי)
http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Finland#Guns
ארה"ב היא לא המדינה היחידה שהיא מתירנית בנושא הנשק וחוקי הנשק בהחלט לא האחראים לפשע שם(שהרבה מימנו התפתח דווקא בגלל הגירה ולא חוקי נשק כאלה ואחרים).
באופן כללי לדעתי אנשים לא צריכים לשלול על הסף את האפשרות של להשיג נשק בצורה לא חוקית..במיוחד באזורי הגדה.
אל תצביע תשפיע

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #26 ב- : ספטמבר 01, 2010, 10:40:26 »
נץ, רק כמה נתונים:

1. כמות כלל הרציחות בגרמניה, יפן, צרפת ואנגליה הוא בין 100-300 בשנה.
על פי הסרט בולינג קולומביין.
באנגליה, על פי הסרט 'real football factory" פרק על ברזיל, סך ההורגים היה פחות מ-250(לא זכור לי את המספר המדויק).
בישראל, סך כמות הרציחות בשנת 2009 היה 135(ירי ולא ירי):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3839859,00.html
אם נשווה את ישראל בלבד, לארצות הברית(שיחס הרציחות בישראל הוא עדיין מאוד גבוה, יחסית לאוכלוסייתה), עדיין יוצא(אם נתבסס על הכתבה של שמאלני/ימני), יחס רציחות גבוה יותר, בקצת פחות מ-80 אחוז בארצות הברית.

2. שיטה כלכלית- בגרמניה, אנגליה, צרפת וישראל(איני יודע מה עם יפן) כולם בעלי שיטה כלכלית זהה, קפיטליזם ברמה מסוימת.
הבדלי הרמות הן מינוריות.

3. בנוגע לתרבות- כמו בכל מדינה יש שוני מובהק בין התרבויות השונות(בין אם ישראל, ובין אם כל מדינה אחרת) אבל מה זה רלוונטי? ארצות הברית היא עדיין המדינה בעלת כמויות הרצח הכי גבוהות כמעט בכל העולם, ואם נעשה את הפרשי היחס,
תראה שברוב המקרים ארצות הברית יותר מסוכנת.
עם זאת יש לומר, שגם בגרמניה, בריטניה עצמה ואנגליה בפרט וצרפת ישנה תרבות חוליגניזם אלימה, בעלת היסטוריה אלימה. כנ''ל ישראל(במגמה קטנה בהרבה לצורך העניין).

מכאן לא ניתן להסיק שנשק חוקי דווקא הבעיה, אבל אין ספק שזה אכן תורם.
4. בנוגע לנתון כמה מסך הרציחות היה דרך נשק חוקי, איני יודע, ופה דווקא אני מסכים איתך. זכותו של כל אזרח להחזיק בנשק, כל עוד לא הוכח שהוא בעל עבר פלילי, בעל פגם נפשי כלשהוא(רק אצלי זה כולל את הערבים).
האחריות להתנהלות עם הנשק היא על אותו אדם ואך ורק על אותו אדם, בדיוק כמו כל דבר אחר בחיים, ואין שום סיבה למנוע מאזרח שומר חוק, הרוצה להגן על עצמו לקבל נשק.
זאת במיוחד שאנו, מדינת ישראל, מחלקת בכיף נשק לכל ילד בן 18 שהתגייס לצה''ל(כולל לקיחת הנשק לביתו).

הבעיה היא לא הנשק, גם אם יש עליה ברציחות עקב מתן נשק חוקי, אין זה הבעיה של הנשק. לחילופין, האם לא כדאי יותר(על בסיס ההיגיון של שמאלני/ימני) למנוע תחבורה פרטית לאזרחים, כיוון שטכנית נהרגו מדי שנה פי 4 יותר אנשים בכבישים, מאשר סך כמות הרציחות
הכולל בישראל. משמע, יותר מסוכן לעלות על רכב ולנסוע, מאשר לאחסן נשק חוקי.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #27 ב- : ספטמבר 01, 2010, 12:23:32 »
1. הסרט באולינג לקולומביין הוא לא סרט תעודי אלא נפיחה של מייקל מור שמביא חצאי אמיתות וסיסמאות שנוחות עבור טיעונו שהוא לשלול נשק פרטי מאזרחים ולהגביר את הפיקוח הממשלתי על האזרח, נקודה.
הדיון פה הוא על כלי נשק חם חוקי בלבד ולא על רציחות אחרות כך שהשוואה בין המדינות באשר לכמות הרצח באופן כללי בכל מדינה איננה רלוונטית לעצם הדיון. וסתם כך לגבי ישראל רובם המוחץ של מעשי הרצח בישראל וזה על פי נתוני המשטרה מתרחשים ע"י לא יהודים, דרך אגב- תזכורת- והטענה לגבי הנשק שזה הגורם זה כמו לטעון החור גנב ולא העכבר.
2. הבלים של סוציאליסט, תחזור ללמוד כלכלה בינ"ל לפני שאתה מקשקש, "קפיטליזם עם הבדלים מינוריים"  :::D :::D :::D.

3. לתרבות יש השלכות על זה, להרכב האוכולוסיה יש השלכות, לכמויות מהגרים ולהלכי רוח, לכל זה יש השפעה על כמויות רצח במדינה נתונה כך שגם אם בארה"ב באופן יחסי יש כמות רצח מאסיבית (אני לא מתווכח עם הנתונים, אני מסכים עם זה) עדיין להאשים את תפוצת הנשק החוקי בארה"ב דווקא זה פשוט הבל, ע"ע סעיף 1 בתשובתי.

4. נשק חוקי תורם כמו שהמצאות סכין במטבח תורמת, כמו הקלות להשגת חומרי נפץ במקומות שמוכרים ציוד לכרייה ובניין תורמים, כמו שחבלים, חומרים כימים, גז בישול ומוצרי נפט תורמים.
לגבי ערבים, אני מפנה אותך שוב ללינק של סעיף 1.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #28 ב- : ספטמבר 01, 2010, 12:52:38 »
1. ואיך המגמתיות של מור, סותרת את הנתונים האלו?
2. מה ההבדל המהותי בין כלכלת בריטניה או גרמניה(היום) לארצות הברית?
3. קרא את סעיף 4, לא האשמת את תפוצת הנשק, רק תיקנתי את הנתונים האלו.
4. בדיוק, הנשק הוא לא בעיה, התרבות הכללית וערכים הנכללים בחברה הוא הגורם הבעייתי. זאת אומרת, לצורך הכשרה לקיום נשק חוקי, גם אם הוא מעלה את כמות הרציחות,
אין טעם לראות מה הם הבדלי התרבות, אלא לשנות את התרבות לתרבות מתאימה להחזקת נשק.
במילים אחרות, יש להפריד בין התרבות הכוללת לזכות להחזקה בנשק, עם כי יש לשאוף לשינוי תרבותי על מנת לצמצם עד כמה שניתן את כמות הרציחות הכללי.
בנוגע לערבים, הרי אנו לא דנים על עבריינים, אלא על ערבי שומר חוק, האם לו מגיע זכות להחזיק בנשק בדיוק כמו ליהודי?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #29 ב- : ספטמבר 01, 2010, 13:14:24 »
1. ואיך המגמתיות של מור, סותרת את הנתונים האלו?
2. מה ההבדל המהותי בין כלכלת בריטניה או גרמניה(היום) לארצות הברית?
3. קרא את סעיף 4, לא האשמת את תפוצת הנשק, רק תיקנתי את הנתונים האלו.
4. בדיוק, הנשק הוא לא בעיה, התרבות הכללית וערכים הנכללים בחברה הוא הגורם הבעייתי. זאת אומרת, לצורך הכשרה לקיום נשק חוקי, גם אם הוא מעלה את כמות הרציחות,
אין טעם לראות מה הם הבדלי התרבות, אלא לשנות את התרבות לתרבות מתאימה להחזקת נשק.
במילים אחרות, יש להפריד בין התרבות הכוללת לזכות להחזקה בנשק, עם כי יש לשאוף לשינוי תרבותי על מנת לצמצם עד כמה שניתן את כמות הרציחות הכללי.
בנוגע לערבים, הרי אנו לא דנים על עבריינים, אלא על ערבי שומר חוק, האם לו מגיע זכות להחזיק בנשק בדיוק כמו ליהודי?
1. בעצם העובדה שנתוני הרצח אינם רלוונטיים לעצם הטיעון שהאשמה מוטלת בתפוצת הנשק החוקי על בסיס התיקון השני לחוקה האמריקנית, קאפיש?!
2. ארה"ב עדיין יותר בעלת כלכלה חופשית מהשניים האחרות וגם הכלכלה האמריקנית כבר מזמן לא קפיטליסטית מאז הקמת ה"פדרל ריזרב" ב-1913 ולאחר מכן באה מכת המוות על העניין ב"ניו דיל" של FDR.
וחוץ מזה, בסעיף בהודעתך הקודמת גם כתבת את צרפת ועתה תיקנת את זה כשערערתי על קביעתך זו, והרי ידוע זה מכבר שצרפת היא הרבה יותר סוציאליסטית מאשר גרמניה ואנגליה שלא לדבר על ארה"ב, שמתי לב להשמטה הזו שלך, לא תוכל להתחמק.
3. סגור.
4. עכשיו מסכים, ולגבי ערבים- א. נא לעשות הפרדה בבקשה בין ערבים נוצרים לערבים מסלמים, ב. לאחר שעשית את ההפרדה הזו תגלה שמסלמי שומר חוק זה אוקיסמורון מובנה, ואילו במקרים רבים הנוצרי הוא משת"פ ד'ימי של המסלמי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #30 ב- : ספטמבר 01, 2010, 14:23:47 »
1.  לא טענת כך, רק הסברתי לך מאיפה הנתונים שרצית לראות.
2. אכן צרפת היא סוציאליסטית יותר, ואכן השמטתי אותה והיא נכתבה תחילה בטעות.
מכאן, ההבדל עצמו של המשטרים, הקפיטליסטים(תרצה לקרוא למשטר בארצות הברית פחות קפיטליסטי עקב הפדרל רזרב האמריקאי? לך על זה), הוא מינורי.
הפער בין החופש הכלכלי בשני המדינות האלו ובין ארצות הברית הוא יחסית קטן.
3. איזה כיף
4. גם אני מסכים איתי.
בנוגע לערבים: אה אה, אשמח לנתונים המראים אוקיסמורון מובנה זה(כמדומני שללכת למסגד, או לדבר בניגוד למדינת ישראל, לוו דווקא הינו מרכיב העובר על החוק), כי לפי הנתונים הידועים לי, רובם אכן
לא עברו על חוק, בטח שלו רצחו באופן פיזי במהלך חייהם.
חוץ מזה, זה סותר את כל הטענה שלך לחופש מוחלט הכולל נשק חוקי לכל החפץ בכך(על פי המגבלות המובנות מאליו).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #31 ב- : ספטמבר 01, 2010, 14:31:44 »
1. בסדר
2. מודה ועוזב ירוחם
3. תכף אני אפרוץ בשאגות שמחה
4. מצוין, רק תודיע בבקשה לעצמך שאתה וכפילך הגנטי יצאתם לטייל ותשובו לכשדעתך תשוב מחופשה.
 ולגבי הערבים, הטענה היא חופש ליהודים בלבד, להלן ציטוט מדבריי בתשובה לטענותיו של "השמאלני"-
"כל יהודי בעל הכשרה בסיסית בנשק מטירונות 02 ומעלה צריך שיהיה זכאי לשאת נשק, נקודה!"
ראה מתוך- http://hayamin.org/forum/index.php/topic,28355.0.html
סעיף 5 בתגובתי הראשונה ל-השמאלני
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #32 ב- : ספטמבר 01, 2010, 14:38:17 »
4. נו וזה מהות העניין, שאצלך זה רק ליהודים ואצלי זה לכל אזרח שומר חוק.
את דעתך אני מכיר היטב.
הרי כל הטעון שלך הוא שזכותו של כל אדם יהודי להחזיק בנשק כל עוד הוא שומר חוק, למה לא ערבי?
כי? 

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #33 ב- : ספטמבר 01, 2010, 15:22:14 »
4. נו וזה מהות העניין, שאצלך זה רק ליהודים ואצלי זה לכל אזרח שומר חוק.
את דעתך אני מכיר היטב.
הרי כל הטעון שלך הוא שזכותו של כל אדם יהודי להחזיק בנשק כל עוד הוא שומר חוק, למה לא ערבי?
כי?
כי סורה 9 פסוק 5-
"עם תום החודשים הקדושים, הרגו את הכופרים בכל מקום אשר בו תמצאום, ותפסו אותם וכתרו אותם וארבו להם בכל אתר ואתר. ואולם אם יחזרו בתשובה ויקיימו את התפילה ויתנו זכאת, שלחו אותם לחופשי, כי אללה סולח ורחום" (הערתו של ד"ר אורי רובין במקום, למילים "הרגו את הכופרים"- "הוראה זו נחשבת כמבטלת כל פסוק אחר בקוראן שמשתמעת ממנו מתינות כלפי לא מוסלמים. מצווה זו העניקה לפסוק את הכינוי "פסוק החרב")
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #34 ב- : ספטמבר 01, 2010, 16:19:53 »
כי סורה 9 פסוק 5-
"עם תום החודשים הקדושים, הרגו את הכופרים בכל מקום אשר בו תמצאום, ותפסו אותם וכתרו אותם וארבו להם בכל אתר ואתר. ואולם אם יחזרו בתשובה ויקיימו את התפילה ויתנו זכאת, שלחו אותם לחופשי, כי אללה סולח ורחום" (הערתו של ד"ר אורי רובין במקום, למילים "הרגו את הכופרים"- "הוראה זו נחשבת כמבטלת כל פסוק אחר בקוראן שמשתמעת ממנו מתינות כלפי לא מוסלמים. מצווה זו העניקה לפסוק את הכינוי "פסוק החרב")

אתה מבין שמצד אחד אתה מתווכח שעה עם המשתמש שמאלני כאשר המגמה הברורה היא שכל אדם(יהודי) הוא ישות בפני עצמו, ומצד שני רואה בכל המוסלמים
כישות אחת?
בנוסף, אין לך בעיה לתת נשק לפנט דתי, כל עוד הוא טרם עבר על החוק, ועוד בא בטענות למדינה ששללה את הנשק לאותו מתנחל(למה היא שללה?), ומצד שני שוב רוצה למנוע את אותו דבר,
מהמוסלמי, כי הוא פנט דתי, או כראיה דתו היא פנטית.

מנותק רועי דרקון צהוב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #35 ב- : ספטמבר 01, 2010, 16:46:44 »
אתה מבין שמצד אחד אתה מתווכח שעה עם המשתמש שמאלני כאשר המגמה הברורה היא שכל אדם(יהודי) הוא ישות בפני עצמו, ומצד שני רואה בכל המוסלמים
כישות אחת?
בנוסף, אין לך בעיה לתת נשק לפנט דתי, כל עוד הוא טרם עבר על החוק, ועוד בא בטענות למדינה ששללה את הנשק לאותו מתנחל(למה היא שללה?), ומצד שני שוב רוצה למנוע את אותו דבר,

:old_WTF_Aza:
תגיד לי ,אתה אמיתי ?!
זוהי מדינת היהודים ! ,יהודים נרצחים/נאנסים/נשדדים/מותקפים (גם במקום מגוריהם) ע"י האויב הערבי מוסלמי ..
מי שצריך הגנה זהו האזרח היהודי (המותקף) ולא הערבי(התוקף) ..
אלו העובדות , תתמודד איתם ותפסיק לדבר שטויות !
מדינת היהודים זו לא מדינת כל אזרחיה (ברגע שיש בין אזרחיה ערבים..) !

צריך לחלק את ירושלים ,אנחנו למעלה והם למטה . . .

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #36 ב- : ספטמבר 01, 2010, 16:59:31 »
מכיון שהויכוח מתלהט יתר על המידה - אני מציע פשרה.

נאחל כולנו בלב שלום ובנפש חפצה לאוהד הפועל היקר, שהוא וכל משפחתו ירַצחו באכזריות מקפיאת דם,
אבל לא על ידי פנאטים דתיים מכל צד שהוא - אלא בידי אנשי פת"ח המתונים או אנשי החזית העממית החילונים הנאורים.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #37 ב- : ספטמבר 01, 2010, 17:26:18 »
:old_WTF_Aza:
תגיד לי ,אתה אמיתי ?!
זוהי מדינת היהודים ! ,יהודים נרצחים/נאנסים/נשדדים/מותקפים (גם במקום מגוריהם) ע"י האויב הערבי מוסלמי ..
מי שצריך הגנה זהו האזרח היהודי (המותקף) ולא הערבי(התוקף) ..
אלו העובדות , תתמודד איתם ותפסיק לדבר שטויות !
מדינת היהודים זו לא מדינת כל אזרחיה (ברגע שיש בין אזרחיה ערבים..) !

ברור, אף פעם לא היה קורבן ערבי אחד שזקוק להגנה כלשהיא, בטח לא מיהודי, ותמיד היהודים מותקפים ולא עושים כלום.
אחלה אנלוגיה.

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #38 ב- : ספטמבר 01, 2010, 17:28:45 »

נאחל כולנו בלב שלום ובנפש חפצה לאוהד הפועל היקר, שהוא וכל משפחתו ירַצחו באכזריות מקפיאת דם,
אבל לא על ידי פנאטים דתיים מכל צד שהוא - אלא בידי אנשי פת"ח המתונים או אנשי החזית העממית החילונים הנאורים.

אני מאחל לך שיבנה ליד ביתך מסגד חדש, שבו יתפללו שלל המוסלמים הפאנטיים ביותר מדי יום, כאשר לא תוכל לקבל רישיון לנשק כלל, אך ורק כי אתה דתי.

המשך יום נעים

מנותק 500sw

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #39 ב- : ספטמבר 01, 2010, 17:36:33 »

קצת הגזמת..צריך לאחל את זה(מוות) רק לערבים או לאנשים שפלים שתומכים בפיגוע מתוכינו..
אל תצביע תשפיע

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #40 ב- : ספטמבר 01, 2010, 21:40:56 »
כישות אחת?
זה כבר פרשנות מוטעית שלך, אני מעולם לא אמרתי שיש לעשות חלוקות וכל יהודי הוא בפני עצמו בעניין זה, אני הייתי מאוד ברור ודברתי דווקא קולקטיבית
אין לי בעיה לתת ליהודי נשק גם אם הוא פנט דתי, כי בסופו של יום, כשאתה משווה בין החלקים הכי קיצוניים ביהדות (א"י מהנילוס לפרת ללא גויים בתא השטח הזה+ החלת ההלכה כחוק מדינה בתא שטח זה) מול האסלאם כשלעצמו (כיבוש העולם כולו תחת האסלאם והחלת חוק השריעה על כל הגלובוס) אתה פשוט צריך להכנס לפרופורציות, אין שום בסיס אחיד להשוואה ביניהם מלבד הבלים מבית היוצר של קרל מרכס משיחך.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל