בס''ד
צריך פשרה לגבי זכות השיבה. זה אחד מהנושאים שיועלו במסע ומתן בין שני הצדדים.
תהיינה ערובות בינלאומיות לחוזה השלום בינינו. יש שלום בין ישראל לבין מצרים וירדן הרבה שנים. גם יכול להיות שלום בינינו.
כל העולם מכיר בעם הפלסטיני. כל ממשלות ישראל מאז ממשלת הליכוד של מנחם בגין הכירו בעם הפלסטיני. אי אפשר להכחיש מה שכל הממשלות שלכם - כולל ממשלות הימין - כבר הכירו במשך עשורים.
שום פשרה על זכות השיבה, אם אנו מוותרים על ריבונות והתיישבות יהודית ביהודה שומרון עזה וירושלים המזרחית, אז מן הראוי שגם אתם תוותרו על התיישבות ערבית בתוך מדינת ישראל, הרי אתה רוצה "שתי מדינות לשני עמים" שיובילו לשלום אמיתי לא?
ואנחנו גם לא ביקשנו את מלחמת העצמאות (או "הנכבה" בלשונך), אותם ערבים דאז שהיום הם פליטים שישבו ביפו למשל, רצו לחסל את תל אביב ולכן גורשו/ברחו בעת המלחמה. ומי שמפסיד במלחמה, בהרבה מקרים מפסיד גם את ביתו.
אם יש "שלום" עם מצרים וירדן, אז מדוע רבים מאזרחי מדינת ישראל מפחדים ליסוע לשם לחופשה? אני תמיד רציתי לראות את הפירמידות, למה אני מפחד ליסוע לשם? ולמה אני מפחד שהכסף שאני ישלם שם ילכו לידיים שאני לא רוצה שיגיעו אלהם? האם זה "שלום האמת" שאתה מייחל שישרור בינינו?
ובינתיים אני רואה שמצרים מאפשרת הברחת נשק לעזה וזה אותו נשק שערבים כמוך משתמשים בו נגדנו, וירדן כמובן נמצאת בברית עם מצרים . ובנוסף לכך, במסגרת הסכם ה"שלום" עם ירדן, שמשנת 1997 מעבירה מדינת ישראל לירדן 25 מליון קוב מים מתנה (שהוא הגורם העיקרי למשבר המים שלנו), וזה גם מעבר למה שישראל התחייבה לה בהסכמים, וזהו רק חלק מחיר ה"שלום" המדומה, בדיוק כמו מחיר הדמים ששילמנו בגלל הסכמי אוסלו.
ככה שכל הדיבורים על שלום עד כה, זה לא יותר משקר וכזב..
אם הכירו בעם "הפליסטיני" מאז ממשלת הליכוד של בגין, אז למה לא הכירו בו לפני כן? למה אפילו גולדה מאיר השמאלנית שנים ספורות לפני ממשלת בגין, אמרה שאין עם "פלסטיני"? האם בשנת 1977 קם לו עם ולא ידעתי? ואיך זה שאף היסטוריון (כולל היסטוריונים ערבים) לא מכירים את ה"עובדה" ההיסטורית שהננך מציג כאן?