יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי

הלכות- האם יש בהן תועלת?

<< < (2/24) > >>

m4a1:

--- ציטוט של: אלמ על יוני 05, 2010, 20:03:45 ---טוב אני אתחיל עם משפט המפתח לדידי "רצה הקב"ה לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם תורה ומצוות שנאמר: ´ה´ חפץ למען צידקו-יגדיל תורה ויאדיר"

--- סוף ציטוט ---

אין לי ספק שבידע בהלכה אתה ורוב חברי הפורום ברמות רבות מעליי, לכן אני אבקש ממכם להצמד לתכלס ולא לתיאוריה.

אלמ:

--- ציטוט של: בת ימי על יוני 05, 2010, 20:05:08 ---אז אני מסכים איתך שאין תועלת.

--- סוף ציטוט ---
שמע בן, אם אתה בא רק לתת גיבוי להודעות ולא להתדיין באופן רציני ולקרוא גם את התגובות אז האשכול לא מופנה אליך!

El Blanco:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:03:28 ---אני מדבר על תועלת אלוהית יותר
--- סוף ציטוט ---

הקב"ה לא צריך אותנו - הוא ברא אותנו ולא ההפך והמהות של התורה הוא מתוך העובדה שהוא אוהב אותנו ולא צריך אותנו, הוא רוצה להיטיב עימנו וע"כ התורה.

אין דבר פסול באהבה עצמית שמתבטאת גם בענווה (להבדיל מגאוותנות - מה שאתה מציע, ושפלות) - כלומר הכרה באנושיותינו ומוגבליותינו והתאמת מעשינו לרמתנו ולא להפך.

הברכה היא ביטוי של כניעות אל מול ה' וענווה אנושית.

אלמ:

--- ציטוט של: m4a1 על יוני 05, 2010, 20:06:42 ---אין לי ספק שבידע בהלכה אתה ורוב חברי הפורום ברמות רבות מעליי, לכן אני אבקש ממכם להצמד לתכלס ולא לתיאוריה.

--- סוף ציטוט ---
זה לא תיאוריה זה דבר בסיסי. האם אתה לא מבין משהו במשפט?

m4a1:

--- ציטוט של: רון בן מיכאל על יוני 05, 2010, 20:07:14 ---הקב"ה לא צריך אותנו - הוא ברא אותנו ולא ההפך והמהות של התורה הוא מתוך העובדה שהוא אוהב אותנו ולא צריך אותנו, הוא רוצה להיטיב עימנו וע"כ התורה.

אין דבר פסול באהבה עצמית שמתבטאת גם בענווה (להבדיל מגאוותנות - מה שאתה מציע, ושפלות) - כלומר הכרה באנושיותינו ומוגבליותינו והתאמת מעשינו לרמתנו ולא להפך.

הברכה הן ביטוי של כניעות אל מול ה' וענווה אנושית.

--- סוף ציטוט ---

ברור לי שה' לא צריך "שנחזיק לו את היד". כיצד שמירת ההלכה מטיבה עימך?

אני לא מציע גאוותנות ושפלות, ממש לא. אני ריאליסטי. תוכל לגבות את דבריך בעזרת איזשהו אקט הסטורי כזה או אחר? כי אני יכול.

רק תסתכל על כמות השואות שעבר העם היהודי, תסתכל מי הקים את המדינה, כופרים הקימו את המדינה!.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה