כתב נושא: לא משהו שקשור אלינו אבל בכל זאת נושא לדיון שאני רוצה לשמוע דעות מכם  (נקרא 3206 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
ב-1994, כאשר היה את הג'נוסייד ברואנדה, הדבר הראשון שצרפת עשתה היה הסגת כוחותיה משם. אני חושב שמחובתה המוסרית של צרפת, כמדינה שחורטת על דגלה את המאבק בהכחשת פשעים נגד האנושות, למנוע מעשי טבח בכל מקום ואתר בעולם, גם אם הדבר דורש שימוש בכוח וגם אם ארצות הברית אומרת אחרת. מה דעתכם?
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
ב-1994, כאשר היה את הג'נוסייד ברואנדה, הדבר הראשון שצרפת עשתה היה הסגת כוחותיה משם. אני חושב שמחובתה המוסרית של צרפת, כמדינה שחורטת על דגלה את המאבק בהכחשת פשעים נגד האנושות, למנוע מעשי טבח בכל מקום ואתר בעולם, גם אם הדבר דורש שימוש בכוח וגם אם ארצות הברית אומרת אחרת. מה דעתכם?
אני לא רואה סיבה למה לצרפת לסכן את החיילים שלה בשביל מדינה אחרת, אפילו שהיא חרטה על דגלה את המאבק בפשעים נגד האנושות, ואפילו אם
היא סוחבת עימה צלקות מהעבר. היא יכולה לתרום כסף לנסות להשפיע באופן דיפלומטי, אבל לא כדאי מעבר לזה. זה סתם כאב ראש.
אני גם לא חושב שאנחנו צריכים לדאוג יותר מידי לגוים שנמצאים בחו"ל. יש להם את הבעיות שלהם ולנו את שלנו.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
אני לא רואה סיבה למה לצרפת לסכן את החיילים שלה בשביל מדינה אחרת, אפילו שהיא חרטה על דגלה את המאבק בפשעים נגד האנושות, ואפילו אם
היא סוחבת עימה צלקות מהעבר. היא יכולה לתרום כסף לנסות להשפיע באופן דיפלומטי, אבל לא כדאי מעבר לזה. זה סתם כאב ראש.
אני גם לא חושב שאנחנו צריכים לדאוג יותר מידי לגוים שנמצאים בחו"ל. יש להם את הבעיות שלהם ולנו את שלנו.

הימני, האם אתה יודע שבצרפת אנשים נכנסים לכלא על "הטלת ספק בפשעים נגד האנושות"? לכן ברור שזה מחובתה של צרפת למנוע מעשי טבח בכוח הזרוע, אפילו אם זה בג'ונגלים הנידחים של אפריקה.
גם אני לא חושב שזה מתפקידה של ישראל לדאוג יותר מדי לעמים אחרים אבל אני לא מדבר פה על ישראל. אני מדבר פה על צרפת. ישראל היא לא איזו מדינה מתחסדת שזורקת אנשים לכלא על "רוויזיוניזם".

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
הימני, האם אתה יודע שבצרפת אנשים נכנסים לכלא על "הטלת ספק בפשעים נגד האנושות"? לכן ברור שזה מחובתה של צרפת למנוע מעשי טבח בכוח הזרוע, אפילו אם זה בג'ונגלים הנידחים של אפריקה.
גם אני לא חושב שזה מתפקידה של ישראל לדאוג יותר מדי לעמים אחרים אבל אני לא מדבר פה על ישראל. אני מדבר פה על צרפת. ישראל היא לא איזו מדינה מתחסדת שזורקת אנשים לכלא על "רוויזיוניזם".

סבבה, אז באופן משפטי או פוליטי אם הן רוצים להתחסד שיהיה להם לבריאות, אבל אני חושב שאם הם שולחים חיילים שלהם כדי להסתכן שם בג'ונגלים אז הם ממש טיפשים.

חוץ מזה קח בחשבון שהכל פה אינטרסים. זה שהם זורקים אנשים לכלא ממש לא מרשים אותי, זה רק מראה עד כמה הם מתחסדים, האופי האמיתי שלהם לא נמדד בזה.
הם עושים את זה רק כדי להיראות מתחסדים כמה שאפשר (כמו שאתה ציינתה). 

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
סבבה, אז באופן משפטי או פוליטי אם הן רוצים להתחסד שיהיה להם לבריאות, אבל אני חושב שאם הם שולחים חיילים שלהם כדי להסתכן שם בג'ונגלים אז הם ממש טיפשים.

חוץ מזה קח בחשבון שהכל פה אינטרסים. זה שהם זורקים אנשים לכלא ממש לא מרשים אותי, זה רק מראה עד כמה הם מתחסדים, האופי האמיתי שלהם לא נמדד בזה.
הם עושים את זה רק כדי להיראות מתחסדים כמה שאפשר (כמו שאתה ציינתה). 

ברור. ההתחסדות של הצרפתים, או בעצם של רוב האירופאים, היא פשוט מגעילה. למשל בגרמניה לפי מה ששמעתי אסור לקלל. אז אם אני בגרמניה ואני אומר למישהו "יא חתיכת זבל" סביר להניח שיעצור אותי שוטר.
ברור לי שמה שמניע מדינות זה לא אידאולוגיה אלא שיקולים אינטרסנטיים, אני רק אומר שאם צרפת הייתה נאמנה למה שהיא בעצמה כביכול מאמינה בו היא הייתה שולחת חיילים לג'ונגלים באפריקה, ודרך אגב אם הם היו שולחים חיילים לאפריקה זאת לא הייתה הפעם הראשונה שהצרפתים עושים את זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
בא נסכם מה הסקנו עד כה:

1.הצרפתים כמו רוב האירופאים - צבועים מתחסדים ואינטרסנטים.

2. אם הם שלחו חיילים להסתכן בעבר כנראה היה להם אינטרס מאד מובהק לעשות כך,

ניחוש אחד שלי - כסף.

ניחוש שני - שררה (אימפריליזם).

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
בא נסכם מה הסקנו עד כה:

1.הצרפתים כמו רוב האירופאים - צבועים מתחסדים ואינטרסנטים.

2. אם הם שלחו חיילים להסתכן בעבר כנראה היה להם אינטרס מאד מובהק לעשות כך,

ניחוש אחד שלי - כסף.

ניחוש שני - שררה (אימפריליזם).

הייתי הולך על הניחוש השני.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
לא משהו שקשור אלינו אבל בכל זאת נושא לדיון ש&
« להגיב #7 ב- : אפריל 06, 2010, 23:40:12 »
הונלוהוהו היקר אני רוצה להסביר לך משהו מאוד פשוט - כך את ארצות הברית למשל שידועה גם בכינויים "העולם החופשי" "הדמוקרטיה המפוארת" "מעצמה נאורה" וכד' בובזמן שאותה "מעצמה נאורה" אינה מכירה בשואה של מיליון וחצי אנשים ארמנים שנרצחו ע"י הטורקים בתור רצח עם (וזה אכן היה רצח עם) בגלל כל מיני אינטרסים אישיים שלה, כלומר ארצות הברית מוכנה להתפשר ולהחליק על פשעים נגד האנושות (למרות שגם לזה יש גבול כמובן) כשהיא יודעת מראש שזה יפגע במידה מסויימת באינטרסים שלה מה שמערער את עצם היותה "מעצמה נאורה".

צרפת לא התערבה ברצח עם שנעשה ברואנדה בטענה שמדובר ב"בעיות פנימיות" "מלחמת אזרחים" ועוד כל מיני שטויות וקשקושים, וכמובן שהסיבה העיקרית לכך שצרפת לא התערבה היא בגלל אינטרסים מדיניים שלה.
אל תשכח שצרפת ומדינות אירופאית וגם "המעצמה הנאורה" (ואת זה אתה יודע היטב) לא רוצות גם להכיר בזכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני הטרור האיסלאמי, וזה בעיקר בשביל חנופה לעולם הערבי כי הם זקוקים לנפט שלה,  כלומר שוב אינטרס אישי.
אז אני לא מבין איך זה מפתיע אותך שמדינה כמו צרפת סותרת את עצמה במעשים שלה.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #8 ב- : אפריל 06, 2010, 23:46:35 »
הונלוהוהו היקר אני רוצה להסביר לך משהו מאוד פשוט - כך את ארצות הברית למשל שידועה גם בכינויים "העולם החופשי" "הדמוקרטיה המפוארת" "מעצמה נאורה" וכד' בובזמן שאותה "מעצמה נאורה" אינה מכירה בשואה של מיליון וחצי אנשים ארמנים שנרצחו ע"י הטורקים בתור רצח עם (וזה אכן היה רצח עם) בגלל כל מיני אינטרסים אישיים שלה, כלומר ארצות הברית מוכנה להתפשר ולהחליק על פשעים נגד האנושות (למרות שגם לזה יש גבול כמובן) כשהיא יודעת מראש שזה יפגע במידה מסויימת באינטרסים שלה מה שמערער את עצם היותה "מעצמה נאורה".

צרפת לא התערבה ברצח עם שנעשה ברואנדה בטענה שמדובר ב"בעיות פנימיות" "מלחמת אזרחים" ועוד כל מיני שטויות וקשקושים, וכמובן שהסיבה העיקרית לכך שצרפת לא התערבה היא בגלל אינטרסים של מדיניים שלה.
אל תשכח שצרפת ומדינות אירופאית וגם "המעצמה הנאורה" (ואת זה אתה יודע היטב) לא רוצות גם להכיר בזכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני הטרור האיסלאמי, וזה בעיקר בשביל חנופה לעולם הערבי כי הם זקוקים לנפט שלה,  כלומר שוב אינטרס אישי.
אז אני לא מבין איך זה מפתיע אותך שמדינה כמו צרפת סותרת את עצמה במעשים שלה.

ברור שמה שעבר על הארמנים זה רצח עם לכל דבר. אולי פחות שיטתי ממה שעשו הנאצים, אבל גם זה היה רצח עם. נכון שארצות הברית לא מוכנה להכיר בג'נוסייד הארמני, אבל זה בשביל לפייס את טורקיה, וגם מדינת ישראל עצמה לא מוכנה להכיר בג'נוסייד הארמני, הכל בגלל ערכה של הברית האסטרטגית עם טורקיה. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "הכחשה: ישראל ורצח העם הארמני" מאת יאיר אורון.
אגב, אני חושב שצורת המשטר בארה"ב היא מאוד נאורה אבל אני לא בטוח עד כמה החברה האמריקאית נאורה באופייה.
וכמו שאמרתי להימני - ברור לי שמה שמניע מדינות זה אינטרסים ולא אידאולוגיה, אני רק אומר שאם צרפת הייתה נאמנה לערכים שהיא בעצמה מאמינה בהם כביכול היא הייתה שולחת את החיילים שלה לקצה העולם בשביל זה.

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #9 ב- : אפריל 06, 2010, 23:54:42 »
ברור שמה שעבר על הארמנים זה רצח עם לכל דבר. אולי פחות שיטתי ממה שעשו הנאצים, אבל גם זה היה רצח עם. נכון שארצות הברית לא מוכנה להכיר בג'נוסייד הארמני, אבל זה בשביל לפייס את טורקיה, וגם מדינת ישראל עצמה לא מוכנה להכיר בג'נוסייד הארמני, הכל בגלל ערכה של הברית האסטרטגית עם טורקיה. אני ממליץ לך לקרוא את הספר "הכחשה: ישראל ורצח העם הארמני" מאת יאיר אורון.
אגב, אני חושב שצורת המשטר בארה"ב היא מאוד נאורה אבל אני לא בטוח עד כמה החברה האמריקאית נאורה באופייה.
וכמו שאמרתי להימני - ברור לי שמה שמניע מדינות זה אינטרסים ולא אידאולוגיה, אני רק אומר שאם צרפת הייתה נאמנה לערכים שהיא בעצמה מאמינה בהם כביכול היא הייתה שולחת את החיילים שלה לקצה העולם בשביל זה.
יופי,  אז מזל שלא צריך להכחיש את השואה היהודית כדי לפייס את גרמניה..
אם הבנתי אותך נכון אז על השאר אני פחות או יותר מסכים איתך ועל זה אין לנו חילוקי דעות.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #10 ב- : אפריל 07, 2010, 00:00:37 »
יופי,  אז מזל שלא צריך להכחיש את השואה היהודית כדי לפייס את גרמניה..
אם הבנתי אותך נכון אז על השאר אני פחות או יותר מסכים איתך ועל זה אין לנו חילוקי דעות.

אז סתם רק שתדע, הכחשת השואה היא פשע בגרמניה. למעשה, האיסור על הכחשת השואה הוא הרבה יותר גורף בגרמניה מאשר בישראל.
אז תגיד לדעתך ישראל צריכה להכיר בג'נוסייד הארמני? גם אם זה אומר לסכן את הברית האסטרטגית עם טורקיה?

מנותק חרותניק

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #11 ב- : אפריל 07, 2010, 00:13:14 »
אז סתם רק שתדע, הכחשת השואה היא פשע בגרמניה. למעשה, האיסור על הכחשת השואה הוא הרבה יותר גורף בגרמניה מאשר בישראל.
אז תגיד לדעתך ישראל צריכה להכיר בג'נוסייד הארמני? גם אם זה אומר לסכן את הברית האסטרטגית עם טורקיה?
את העובדות על גרמניה אני יודע וזו הייתה כוונתי וטוב שזה ככה, כמובן שבטורקיה זה ההפך הגמור.
עזוב שכיום היחסים שלנו עם טורקיה גם ככה לא בשמיים בגלל הדעות האיסלמיות שמנהיגיה מביעים כלפינו ואף קוראים לנו לא להכיר יותר בחמאס וחיזבאללה כארגוני טרור, והם באמת רוצים שנושמד חלילה.
נכון לישראל יש אינטרס להיות ביחסים טובים עם טורקיה בגלל שיקולי משקעים וכד, ובכל זאת התשובה שלי לשאלתך היא כן אני חושב שצריך להכיר בשואה הארמנית על אפם ועל חמתם של הטורקים, המחיר של היחסים שלנו איתם הוא לא מחיר כל כך כבד מלכתחילה.

בכל מקרה אני עובד מחר בבוקר אז אני הולך לישון, אולי נמשיך הדיון הזה מחר אם יהיה טעם להמשיך אותו,  לילה טוב.