הימני, האם אתה יודע שבצרפת אנשים נכנסים לכלא על "הטלת ספק בפשעים נגד האנושות"? לכן ברור שזה מחובתה של צרפת למנוע מעשי טבח בכוח הזרוע, אפילו אם זה בג'ונגלים הנידחים של אפריקה.
גם אני לא חושב שזה מתפקידה של ישראל לדאוג יותר מדי לעמים אחרים אבל אני לא מדבר פה על ישראל. אני מדבר פה על צרפת. ישראל היא לא איזו מדינה מתחסדת שזורקת אנשים לכלא על "רוויזיוניזם".
הונלוהוהו היקר אני רוצה להסביר לך משהו מאוד פשוט - כך את ארצות הברית למשל שידועה גם בכינויים "העולם החופשי" "הדמוקרטיה המפוארת" "מעצמה נאורה" וכד' בובזמן שאותה "מעצמה נאורה" אינה מכירה בשואה של מיליון וחצי
אנשים ארמנים שנרצחו ע"י הטורקים בתור רצח עם (וזה אכן היה רצח עם) בגלל כל מיני אינטרסים אישיים שלה, כלומר ארצות הברית מוכנה להתפשר ולהחליק על פשעים נגד האנושות (למרות שגם לזה יש גבול כמובן) כשהיא יודעת מראש שזה יפגע במידה מסויימת באינטרסים שלה מה שמערער את עצם היותה "מעצמה נאורה".
צרפת לא התערבה ברצח עם שנעשה ברואנדה בטענה שמדובר ב"בעיות פנימיות" "מלחמת אזרחים" ועוד כל מיני שטויות וקשקושים, וכמובן שהסיבה העיקרית לכך שצרפת לא התערבה היא בגלל אינטרסים מדיניים שלה.
אל תשכח שצרפת ומדינות אירופאית וגם "המעצמה הנאורה" (ואת זה אתה יודע היטב) לא רוצות גם להכיר בזכותה של מדינת ישראל להגן על עצמה מפני הטרור האיסלאמי, וזה בעיקר בשביל חנופה לעולם הערבי כי הם זקוקים לנפט שלה, כלומר שוב אינטרס אישי.
אז אני לא מבין איך זה מפתיע אותך שמדינה כמו צרפת סותרת את עצמה במעשים שלה.