הימני
א.) קונספט מטורלל של לומדי תורה עדיין ישאר תחת אותה קטגוריה גם אם תעשה שמיניות באוויר, ושמחת זקנתי אם ביפן עושים הפרדה, או שהם בוחרים לגרד באוזן שמאל בשעה 21:34.
אם ביפן עושים משהו, לא אומר שאני צריך לאמץ את זה מחר.
ואם אתה כבר מעלה את הדוגמא היפנית, דרך אגב (אני דווקא מכיר טוב את הנושא) הרי ביפן הצפיפות ברכבות במיוחד בבקרים בדרך לעבודה ובערבים בחזרה ממנה, יש צפיפות נוראה כל כך, שניתן כמעט להשוותה לרכבות צפופות מעידן אחר, וכבר היו מקרים ביפן בהם נמחצו אנשים למוות בשל הצפיפות הזו, מה שהולך שם ברכבות הוא בהחלט מטורף, לכן להפריד בין המינים בהתאם למצב, הוא החלטה שביצעו ביפן כיוון שידוע שבממוצע, גבר הוא יותר מאסיבי (גובה+משקל/מאסת שריר וכמות שומן) מאישה, ולכן עדיף יהיה להפריד, כיוון שהראשונות להמחץ יהיו דווקא נשים.
את זה אני היטב יודע, כי אני אישית נזכר במאסת החיילים שהייתה מנסה לעלות לאוטובוס בתחנה מרכזית באר-שבע, כדי להגיע לבסיסים בערבה, אני שירתתי בשיזפון, והראשונות להמחץ בקרב העלייה לאוטובוס היו החיילות.
זה פשוט עובדה אנטומית-פיזיולוגית, סה טו.
החרדים מאידך, לא מפרידים בגלל רמות איומות כאלה של צפיפות, כך שבא נאמר את האמת, לקחת את יפן בתור דוגמא למצב אצלנו ולהשתמש בזה קרדום לחפור בו עבור האוטובוסים שלנו, הוא פשוט מגוחך, כיוון של למנוע צפיפות והימחצות של נשים, באו החרדים להפריד, אלא כהסתכלות פרברטית על נשים כשלעצמן, סה טו.
כך שלא איזה "רציונל" משחק פה תפקיד, אלא טרלול ואיבוד פרופורציה.
אתה הייתה שולח את אשתך לשבת עם הנשים ואתה היית יושב בצד הגברי? נו...אתה בטח לא נשוי אז מה אתה מבין...
ב.) טוב לדעת שהמדינה "שייכת לנו", נראה לי שכבודו התבלבל ומדבר על מדינת ישראל ביקום מקביל.
ג.) אני אבחר לנכון את ניסוח הביקורת שלי כלפי לומדי תורה בסקטורים מסויימים, ואין לך מנופול על איך מבקרים לומדי תורה, מה גם שגורמים בתוך החברה החרדית נוהגים חדשות לבקרים להשתלח בצורה הרבה הרבה הרבה יותר חריפה ואפילו גולשים לניבול פה ביחס לתלמידי חכמים שלא שייכים לסקטור שלהם, ודוגמאות לכך אתה יכול למצוא בעיתונות שלהם ובפשקווילים למכביר, אז אל תהיה לי מתחסד בשקל, סבבה?!
אז אתה מוזמן למתוח ביקורת על הביקורת שלהם על תלמידי חכמים ולומדי תורה שלא חושבים כמוהם מהאורתודוקסיה, תחילה לפני שאתה ממהר בצורה כה מתחסדת לצאת נגדי.
ד.) תחילה אני מברר מראש אם החתונה נפרדת, אם היא נפרדת, אני פשוט לא הולך (ושים לב כשאני אומר מעורבת, אני מתכוון שהישיבה מעורבת, אבל הריקודים נפרדים עם מחיצה תקנית!) , כמובן שאם מדובר בחתונה של מישהו מהמשפחה שלי, אליה אני מרגיש מחוייב להגיע עם אשתי והחתונה נפרדת, אני אעשה את המקסימום למצוא נוסחת ביניים, כמו למשל לשבת כשאני הכי קרוב למחיצה בקצה ואשתי ממש לידי בצד השני כשניתן לראות האחד את השניה, וכבר עשיתי את זה בעבר.
לסיכום, אם זה חתונה של חבר שלי שהיא נפרדת, אני או אגיע לבד ללא אשתי, או שלא אבוא כלל, ואם זה של חברה של אשתי ,אני פשוט לא אבוא, ואשאר בבית ואשתי תעשה את החשבון שלה אם להגיע.
לחתונה של משפחה ננסה למצוא נוסחת ביניים, ואין אין ברירה, נשב נפרד, אבל נשתדל לברוח מוקדם ככל האפשר, העיקר כדי לסמן ווי שהיינו,, סה טו, ובין כה וכה אין שום מקום להשוואה בין אוטובוסים לחתונות.