כתב נושא: חילונים הפגינו נגד הפרדה באוטובוסים: "לא כשר"  (נקרא 15633 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
כאלף איש הגיעו לעצרת בירושלים נגד "קווי המהדרין" וקראו "כאן לא טהרן". מפגינה: "הקווים מגדירים את הנשים כאוביקט מיני,
שמים יותר דגש על זכויות חרדים מעל דמוקרטיה". ח"כ הורוביץ: "השר כץ ורה"מ מתקפלים מול הלחץ החרדי"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3862031,00.html

אני באמת לא מצליח להבין את החילונים האלו. מה אכפת להם שיש יהודים שמקפידים מדקדקים ומחמירים.

לי אישית לא מפריע לשבת ליד אישה באוטובוס, אבל לא אכפת לי לכבד יהודים שזה מפריע להם. אני ממש

לא מבין את החילונים האלו.

ואגב ססמאות "כאן לא טהרן" של החילונים - טהרן מדינה מתקדמת מאיתנו בהרבה מאד מובנים. שמה יש

אופי דתי מסוים למדינה. שם לא יחגגו בצעדי ענק סוטים וחולים ברחובות. ההנהגה שלהם חזקה

מלאת אמונה, עומדת על שלה ולא מתרפסת מול כל איזה דיפלומט אמריקאי שמעיר להם.

כואב לי לומר את זה, אבל יש לנו הרבה מה ללמוד מהם.

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
חילונים הפגינו נגד הפרדה באוטובוסים: "לא כשר"
« להגיב #1 ב- : מרץ 13, 2010, 20:27:59 »
זה שיש יהודים שמחמירים זה מעולה, הם אלו שצריכים להתחשב ביהודים שלא מחמירים ולא להכריח אותם לשבת במקומות מסויימים באוטובוס, אם מפריע ליהודי לשבת ליד אשה הוא מוזמן לעמוד או לא לסוע באוטובוס.

ציטוט
ואגב ססמאות "כאן לא טהרן" של החילונים - טהרן מדינה מתקדמת מאיתנו בהרבה מאד מובנים. שמה יש

אופי דתי מסוים למדינה. שם לא יחגגו בצעדי ענק סוטים וחולים ברחובות. ההנהגה שלהם חזקה

יפה, אני אוהב את זה כשהקלפים על השולחן. אתה מעריץ את האיראנים ורוצה שישראל תלמד מהם.אני לא מוכן ללמוד מהם ולא רוצה שישראל תיהיה איראן.

מנותק ביתר בדם

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • כהנא צדק !
« להגיב #2 ב- : מרץ 13, 2010, 20:46:11 »
גם לי לא מפריע לשבת ליד אישה ואני גם חושב שצריכים להתחשב בחרידים אני חושב שצריכים לעשות להם אוטבוסים מיוחדים
"ואריה אם ישאג מי לא ירעד"

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
חילונים הפגינו נגד הפרדה באוטובוסים: "לא כ
« להגיב #3 ב- : מרץ 13, 2010, 20:52:51 »

יפה, אני אוהב את זה כשהקלפים על השולחן. אתה מעריץ את האיראנים ורוצה שישראל תלמד מהם.אני לא מוכן ללמוד מהם ולא רוצה שישראל תיהיה איראן.

קודם כל, לא רשמתי שאני מעריץ אותם, רק רשמתי שיש לנו מה ללמוד מהם.

שנית, לישראל יש מה ללמוד מהם בנושאים שציינתי ואולי בנושאים נוספים, אבל בוודאי שלא בכל נושא .

האם הגישה העמידה והאיתנה של האיראנים כלפי המערב לא עדיפה על הגישה הרופסת של ישראל ?

מנותק כהנא צדק- חוזר בתשובה

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #4 ב- : מרץ 13, 2010, 21:34:30 »
מי שדורש את אוטובוס מהדרין - הם משוגעים.  הם תוקפים נשים עבור יושב מלפנים.  יושב ליד אישה היא לא "מעליב" או מפריע לאדם דתי נורמלי - חרדי נורמלי או הדתי לאומי נורמלי. 
איסור דתי הוא דבר אחד, (זה לא עניין של איסור).  אבל החוק אינו צריך להתכופף בכל פעם שמישהו נעלב - זה בדיוק הבעיה עכשיו במדינות המערב
בהתמודדות עם המוסלמים.  הם מרגישים את הצורך להימנע "העבריינים" האלה עם דרישות שערורייתי.

אני מקווה אמרתי את זה כראוי עברית.

לשכים בעיניכם

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #5 ב- : מרץ 13, 2010, 21:43:41 »
ולא רק החילונים מותקפים על ידי הקנאים של אוטובוסים אבל גם החרדים ודתי - נורמלי.
מי לא מוטרד על ידי הקנאים האלה של האוטובוסים?
לשכים בעיניכם

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #6 ב- : מרץ 13, 2010, 21:57:10 »
מי שדורש את אוטובוס מהדרין - הם משוגעים.  

לא יותר משוגעים ממי שדורש הפרדה בשרותים, מקלחות, בתי כנסת ובתי מדרש.

אין כל איסור הלכתי לשבת ליד אשה, אבל כשמדובר בקוים עמוסים בהכרח יש חיכוך, וזו
בהחלט בעיה. מה משוגע בנסיון ליצור תנאים טובים יותר? הפרדת מינים יש גם ברכבת ביפן ובמדינות נוספות.

ציטוט
הם תוקפים נשים עבור יושב מלפנים.

אתה משקר.

קוי המהדרין פועלים כבר 5 שנים, במגוון מקומות, ומעולם לא נרשמה תלונה על תקיפה
מלבד מקרה אחד של אמריקאית משוגעת מהר נוף, שטענותיה לא הבשילו לכדי פתיחת
תיק משטרה.

ציטוט
יושב ליד אישה היא לא "מעליב" או מפריע לאדם דתי נורמלי - חרדי נורמלי או הדתי לאומי נורמלי.  

אף אחד לא טען שזה "מעליב" לשבת ליד אשה. תוכיח שיוזמי אוטובוס מהדרין
טענו טענה כזו, או תתנצל.

ציטוט
מי לא מוטרד על ידי הקנאים האלה של האוטובוסים?

משה רבינו היה קנאי, פנחס היה קנאי, אליהו היה קנאי - ממתי הפכתם את המלה קנאי לכינוי גנאי?

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #7 ב- : מרץ 13, 2010, 22:05:12 »
לא יותר משוגעים ממי שדורש הפרדה בשרותים, מקלחות, בתי כנסת ובתי מדרש.

למה אתה משווים את הדברים האלה עם אוטובוס ?
לשכים בעיניכם

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #8 ב- : מרץ 13, 2010, 22:15:07 »
אתה משקר.

חס וחלילה.
אני לא משקר, ואני גם לא רוצה לשקר

אתה משקר?

הדבר הזה קרה וידוע.  למה אני צריכה לשקר? כולם יודעים את זה.

אני מכיר גם אנשים שהיו באוטובוס, ובמהלך הנסיעה, קנאי של האוטובוסים צעק אדם דתי ואשתו עבור יושב אחד ליד השני, בקדמת האוטובוס.  חבר שלי אמר קנאי לשבת ולשתוק.

אז, כן, האנשים האלה, הקנאים של אוטובוסים, להתקיים.

לשכים בעיניכם

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #9 ב- : מרץ 13, 2010, 22:23:42 »
אני מכיר גם אנשים שהיו באוטובוס, ובמהלך הנסיעה, קנאי של האוטובוסים צעק אדם דתי ואשתו עבור יושב אחד ליד השני, בקדמת האוטובוס.  חבר שלי אמר קנאי לשבת ולשתוק.

אוי גיוואלד! צעקו על חבר שלך! מהר, רוץ להגיש תלונה באו"ם.

האם זה אמור להוכיח את השקר שכתבת על "אלימות"? תהיה רציני.

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #10 ב- : מרץ 13, 2010, 22:28:26 »

אף אחד לא טען שזה "מעליב" לשבת ליד אשה. תוכיח שיוזמי אוטובוס מהדרין
טענו טענה כזו, או תתנצל.

אני התייחס לתגובה זו

ציטוט
לי אישית לא מפריע לשבת ליד אישה באוטובוס, אבל לא אכפת לי לכבד יהודים שזה מפריע להם

הדרישה שלך הוא מצחיק. :old_Cheesy:

ציטוט
משה רבינו היה קנאי, פנחס היה קנאי, אליהו היה קנאי - ממתי הפכתם את המלה קנאי לכינוי גנאי?

קנאי יכול להיות מונח טוב או מונח רע - זה תלוי בהקשר  -
 context

הם- משה ופנחס ואליהו - היו קנאים מהסיבות הנכונות ואת הגורם הנכון.
הקנאים של האוטובוסים הם רק דוחף חומרות על אנשים אחרים.
לשכים בעיניכם

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #11 ב- : מרץ 13, 2010, 22:33:40 »
אוי גיוואלד! צעקו על חבר שלך! מהר, רוץ להגיש תלונה באו"ם.

האם זה אמור להוכיח את השקר שכתבת על "אלימות"? תהיה רציני.

לא, חבר שלי צעק על אותו לשבת ולשתוק. אבל השני גרם הפרעה באוטובוס שלם. וזו לא הדוגמה היחידה. סתם משהו נוסף. במקרים אחרים ידועים אבל אתה נראה בהכחשה.

אנשים כמו זה עם חבר שלי הפך אלים להתחיל לדחוף ו חבטות אם אף אחד לא מגן על האישה. מה לא בסדר עם זוג נשוי יושבים יחד במושב הקדמי?

אוי, אני מקווה שזה הגיוני עברית.
לשכים בעיניכם

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 13, 2010, 22:35:39 »
יש הבדל בין הלכה לבין חמרה.
לשכים בעיניכם

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #13 ב- : מרץ 13, 2010, 22:45:27 »
יש הבדל בין הלכה לבין חמרה.

ולכן אתה מסרב לציין את המקורות ההלכתיים בהם נפסק שחייבים שרותים ציבוריים נפרדים?  :old_rolleyes:

לא יכול להיות שכל אמריקאי שלא מסוגל לקשר שתי מילים בעברית, יתחיל לקבוע לציבורים שלמים בארץ
איך להתנהל מבחינה ציבורית. בארץ, לא כולם ליברלים כמו המודרנים באמריקה, והגיע הזמן שתקבל את זה -
אחרת, צפויים לך לא מעט מפחי נפש ותסכולים.

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #14 ב- : מרץ 13, 2010, 22:55:54 »
כאלף איש הגיעו לעצרת בירושלים נגד "קווי המהדרין" וקראו "כאן לא טהרן". מפגינה: "הקווים מגדירים את הנשים כאוביקט מיני,
שמים יותר דגש על זכויות חרדים מעל דמוקרטיה". ח"כ הורוביץ: "השר כץ ורה"מ מתקפלים מול הלחץ החרדי"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3862031,00.html

אני באמת לא מצליח להבין את החילונים האלו. מה אכפת להם שיש יהודים שמקפידים מדקדקים ומחמירים.

לי אישית לא מפריע לשבת ליד אישה באוטובוס, אבל לא אכפת לי לכבד יהודים שזה מפריע להם. אני ממש

לא מבין את החילונים האלו.

אז לך תגור בטהרן.
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק T-800

• חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #15 ב- : מרץ 13, 2010, 22:59:00 »
עכשיו אני מבין למה מדי שנה יותר ויותר חילונים פשוט בורחים מירושלים. זה מזכיר לי, כשאני הייתי בצבא היו איתי הרבה אנשים כביכול "פטריוטים" שאמרו "כשאגדל אעבור לגור בירושלים". אם הם באמת יעשו את זה, אני קוגלגר.
"אנחנו לא רוצים עקרונות, אנחנו רוצים עובדות!" (קלימנט וורושילוב)

מנותק נדב

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
« להגיב #16 ב- : מרץ 13, 2010, 23:06:28 »
הימני - באיזה נושאים למשל ישראל לא צריכה ללמוד מאיראן? אני פשוט מנסה להבין את ההבדל בין מדינת החזון של הימין האמיתי לבין משטר האייתולות באיראן - עד היום לא כ"כ הבנתי.

אין כאן שום עניין של החמרה, זו פשוט הפגנת כח - כמו שחרדים מברוקלין שיש ביניהם מחמירים למדי נוסעים באוטובוסים ויושבים ליד נשים, וכמו שחרדים בארץ נהגו עד שנות ה 80 או ה 90 כשהקווים האלה התחילו להופיע, אז בשנות ה 50 וה 60 לא היו כאן חרדים מחמירים? מצחיק אותי שהם חושבים שכל החילונים יקנו את הבולשיט שלהם. אם אברך חרדי לא מסוגל להתמודד עם מראה של אשה שאינה לבושה בצניעות זו בעיה שלו בלבד, לא של האשה.

ההשוואה לשירותים ציבוריים ומקלחות אינה ראויה לתגובה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #17 ב- : מרץ 13, 2010, 23:11:09 »
כאן אני אומר במפורש, אני נגד אוטובוסים נפרדים, קונספט מטורלל של גורמים שאבדו פרופורציות כבר מזמן.
מטורלל בדיוק כמו מדרכות נפרדות (כפי שכבר יש במקומות מסויימים ברמת בית שמש).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• משתמש(ת) מוכר(ת)
  • *
« להגיב #18 ב- : מרץ 13, 2010, 23:12:02 »
ולכן זה אתה מסרב לציין את המקורות ההלכתיים בהם נפסק שחייבים שרותים ציבוריים נפרדים?  :old_rolleyes:

אתה מצחיק אבל התגובה שלך היא מגוחכת.
מה אדם טוען כי ההלכה אוסרת יושב ליד אישה במקום ציבורי?  
אנשים דתיים עושים את זה כל הזמן בהקשרים רבים.  ההלכה אוסרת רק במקרים ספציפיים.

אתה אומר "שרותים ציבוריים" אבל אמרת קודם בשרותים, מקלחות, בתי כנסת ובתי מדרש. שירותים היו  ציבוריים? יושב ומקלחת יחד הם אותו דבר? בית מדרש הוא שירות ציבורי?

לא.   אנשים דתיים עושים את זה - הם יושבים - כל הזמן בהקשרים רבים.

ההלכה אוסרת רק במקרים ספציפיים.

לא יכול להיות שכל אמריקאי שלא מסוגל לקשר שתי מילים בעברית, יתחיל לקבוע לציבורים שלמים בארץ
איך להתנהל מבחינה ציבורית. בארץ, לא כולם ליברלים כמו המודרנים באמריקה, והגיע הזמן שתקבל את זה -
אחרת, צפויים לך לא מעט מפחי נפש ותסכולים.

אני לא פוליטיקאי. אתה פוליטיקאי?

כבר אמרתי שאני עדיין לומד עברית עכשיו.
אז מה אני אומר דיון
לא איך אני אומר את זה.

זה "אד הומינם."
כאשר אני יודע עברית כמו שאני יודע אנגלית, יהיה לך מה לומר.

זה לא קשור ליברלית, זה השכל הישר.   אין צורך לאכוף את החומרות.  החומרות הן עניין אישי.
לשכים בעיניכם

מנותק אוהד הפועל

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #19 ב- : מרץ 13, 2010, 23:15:53 »
סלחו לי על הבורות בנושא, מה הבעיה שיהיה גם וגם. ככה חרדים שכל כך מפחדים לשבת ליד אישה יוכלו לעלות על האוטובוס שלהם ושאר הציבור יעלה על אוטובוס מעורב.
ניתן לעשות זאת ב-2 חברות או 2 סוגים של קווים מאותה חברה(נניח אג''ד).

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #20 ב- : מרץ 13, 2010, 23:23:04 »
סלחו לי על הבורות בנושא, מה הבעיה שיהיה גם וגם. ככה חרדים שכל כך מפחדים לשבת ליד אישה יוכלו לעלות על האוטובוס שלהם ושאר הציבור יעלה על אוטובוס מעורב.
ניתן לעשות זאת ב-2 חברות או 2 סוגים של קווים מאותה חברה(נניח אג''ד).
ברמת התיאורתית אתה צודק, אבל המציאות היא שכשיש קו שמחבר בין שני יעדים לצורך הדוגמא (בית שמש-בני ברק) כשזה הקו היחיד שנוסע בין כל איזור בית שמש לאיזור גוש דן, והקו הזה הוא מהדרין כאן מתחילה להווצר הבעיה, היא שלא קורה מצב שבו יש אוטובוס כללי ואוטובוס נפרד לחרדים בין שני יעדים באותם זמנים, אלא מדובר ברובם המוחץ של המקרים בקו היחיד שנוסע בין יעד אחד לשני והוא מהדרין, כמובן המקום היחיד בו יש כפילות כזו שאתה מציע הוא רק פנימית בתוך ירושלים, בכל שאר המקרים, כגון קו 402 שנוסע מירושלים לבני ברק מסתיים הרבה יותר מאוחר בלילה מאשר קו 400 באותו מסלול, או קו 497 בין בית שמש לבני לבני ברק שהוא היחיד במסלול הזה וזה רק בתור דוגמא.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #21 ב- : מרץ 13, 2010, 23:37:41 »
הימני - באיזה נושאים למשל ישראל לא צריכה ללמוד מאיראן? אני פשוט מנסה להבין את ההבדל בין מדינת החזון של הימין האמיתי לבין משטר האייתולות באיראן - עד היום לא כ"כ הבנתי.

מה לא צריכים ללמוד מאיראן ?

- חומרת העונשים שלהם כלפי אנשים שחטאו  (הומואים למשל).
- שלטון דיקטטורי : דיכוי בכח לא פרופורציונלי של הפגנות, כליאת כל מי שמעלה דעה מנוגדת למשטר וכו'.
- ניגוח מדינות בלי שום היגיון (ארה"ב, ישראל).
- פגיעה בזכויות הנשים/זכויות עודפות לגברים.

זה על קצה המזלג. אני בטוח שאתה יכול לחשוב על עוד הרבה דברים
כאן אני אומר במפורש, אני נגד אוטובוסים נפרדים, קונספט מטורלל של גורמים שאבדו פרופורציות כבר מזמן.
מטורלל בדיוק כמו מדרכות נפרדות (כפי שכבר יש במקומות מסויימים ברמת בית שמש).

אנא ממך, תשתדל להשתמש בביטוים יותר מתאימים. "קונספט מטורלל של גורמים שאבדו פרופורציה כבר מזמן" זו אמירה
מיותרת שלא צריך לומר אותה על אנשים שבזכות לימוד התורה שלהם המדינה שלנו מתקיימת.
גם אם אתה לא מסכים עם חלק מהדברים שהם עושים, לפחות אל תתבטא כלפיהם בכזו חריפות.

חוץ מזה, נכנסת עכשיו לאוטובוס ואתה רואה שיש בו הפרדה, לא תכבד את ההפרדה, בגלל שזה מעשה שנראה לך מוגזם ?
« עריכה אחרונה: מרץ 13, 2010, 23:55:09 על ידי הימני »

מנותק האלקשי

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #22 ב- : מרץ 13, 2010, 23:38:05 »
אתה מצחיק אבל התגובה שלך היא מגוחכת.
מה אדם טוען כי ההלכה אוסרת יושב ליד אישה במקום ציבורי?  
אנשים דתיים עושים את זה כל הזמן בהקשרים רבים.  ההלכה אוסרת רק במקרים ספציפיים.

אתה אומר "שרותים ציבוריים" אבל אמרת קודם בשרותים, מקלחות, בתי כנסת ובתי מדרש. שירותים היו  ציבוריים? יושב ומקלחת יחד הם אותו דבר? בית מדרש הוא שירות ציבורי?
אין כל פשר הגיוני למה שכתבת.

נסה שנית לענות על שאלה פשוטה וקלה: איפה בהלכה היהודית, נפסק שיש להפריד בין המינים
בשרותים הציבוריים, ואם אין הלכה כזו - למה אתה והשמאל הקיצוני אינכם מפגינים נגד האפרטהייד
הקנאי בשרותים הציבוריים.

ציטוט
זה "אד הומינם."
כאשר אני יודע עברית כמו שאני יודע אנגלית, יהיה לך מה לומר.

לא, זה לא אד הומינם. אד הומינם זו התיחסות לגופו של אדם ולא לגופו של עניין, אבל רק כשהאדם
אינו קשור לעניין. העובדה שאתה בא מתרבות אמריקאית ליברלית קשורה מאוד לחוסר הבנתך בנושא
זה, והעובדה שאתה אמריקאי קשורה מאוד לכך אין זה ראוי שאתה תצטרף לג'יהאד השמאל הקיצוני
נגד הפרדה בין המינים.

ציטוט
זה לא קשור ליברלית, זה השכל הישר.   אין צורך לאכוף את החומרות.  החומרות הן עניין אישי.

עם כל ההתרברבות שלך בשכל הישר, טרם השכלת להסביר לנו מדוע אתה מתנגד להפרדה באוטובוסים
אך תומך בהפרדה בשרותים ציבוריים. אני גורס שהשכל הישר דווקא עומד לצדם של היפנים, שעשו הפרדה
בין המינים ברכבות בשל הבעיות הנגרמות ע"י צפיפות יתר. הפרדה בקוים הצפופים זה בדיוק השכל הישר,
מניעה של מצבים חמורים מאוד ממבחינה הלכתית, חברתית וציבורית שנוצרים בקוים צפופים.

ומה אתה אומר על מרבית הארועים הציבוריים של הציבור הדתי (הלאומי והחרדי) שהינם נפרדים? גם זו
לא הלכה, אבל משום מה אתם לא מנהלים ג'יהאד נגד ארועים נפרדים. איפה כאן "השכל הישר"?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #23 ב- : מרץ 13, 2010, 23:53:48 »
הימני,
א.) אני התייחסתי לאלמנט ספציפי ודברתי על הקונספט שהוא כשלעצמו מטורלל, אתה כבר לקחת את זה כאילו אמרתי שהם כולם מטורללים, אז ממש לא.
דבר שני, לא כל מי שלומד תורה ולא משנה באיזה אדיקות, מוגן אוטומטית בפני ביקורת, ואם הוא מגיע למסקנה תורנית שיש לעשות מעשה מסויים שהוא מטורלל, אזי אני אגדיר אותו בשמו וכך הוא.
לימוד תורה לא מעניק חסינות, מצטער.
אז עשה לי טובה ואל תבחר לי את הביטויים בהם אני בוחר להשתמש בקשר לתופעות מסויימות.
לא חסר אנשים שאבדו פרופורציה, בין אם הם יושבי בית מדרש ובין יושבי פקולטה במוסד להשכלה גבוהה ובין אם הם יושבי קרנות.
ב.) אינני יודע מה זה "המדינה שלנו"....
ג.) לא אני ולא אתה מזכיריו האישיים של היושב במרומים, ולא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר יש מושג מי מחזיק מה בלימוד תורתו, הדבר היחיד שאנו יודעים שקיום העולם מותנה בלימוד התורה, ושלימוד תורה יכול להוסיף זכות בשמיים למצבם הפיזי של יהודים בכל מקום שהם, לא תמיד זה עוזר, לא חסרים מקרים שבהם לימוד התורה לא עזר.
ולא רק הם לומדים תורה, לימוד תורה מתקיים בקרב ציבורים רחבים, ואין לאותם מאבדי פרופורציות מנופול על לימוד התורה.
ד.) אני אשתדל שלא לעלות כלל על אוטובוס שיש בו הפרדה כל עוד יש לי ברירה אחרת, והיה ואין לי ברירה, אזי יש כאן שני אופציות, אם אני לבד, אזי אני לא פרובוקטור ולא מחפש הפגנות, אשב בצד הגברי, אבל!! (הנה הצד השני), אם אני נוסע למקום מסויים בתחבורה ציבורית יחד עם אשתי, ואנו נאלץ לקחת אוטובוס נפרד מחוסר ברירה, אזי נשב ביחד, על אוטו ספסל באוטובוס, על אפם ועל חמתם של כל נוסעי האוטובוס.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק הימני

• חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #24 ב- : מרץ 14, 2010, 00:09:33 »
הימני,
א.) אני התייחסתי לאלמנט ספציפי ודברתי על הקונספט שהוא כשלעצמו מטורלל, אתה כבר לקחת את זה כאילו אמרתי שהם כולם מטורללים, אז ממש לא.
דבר שני, לא כל מי שלומד תורה ולא משנה באיזה אדיקות, מוגן אוטומטית בפני ביקורת, ואם הוא מגיע למסקנה תורנית שיש לעשות מעשה מסויים שהוא מטורלל, אזי אני אגדיר אותו בשמו וכך הוא.
לימוד תורה לא מעניק חסינות, מצטער.
אז עשה לי טובה ואל תבחר לי את הביטויים בהם אני בוחר להשתמש בקשר לתופעות מסויימות.
לא חסר אנשים שאבדו פרופורציה, בין אם הם יושבי בית מדרש ובין יושבי פקולטה במוסד להשכלה גבוהה ובין אם הם יושבי קרנות.
ב.) אינני יודע מה זה "המדינה שלנו"....
ג.) לא אני ולא אתה מזכיריו האישיים של היושב במרומים, ולא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר יש מושג מי מחזיק מה בלימוד תורתו, הדבר היחיד שאנו יודעים שקיום העולם מותנה בלימוד התורה, ושלימוד תורה יכול להוסיף זכות בשמיים למצבם הפיזי של יהודים בכל מקום שהם, לא תמיד זה עוזר, לא חסרים מקרים שבהם לימוד התורה לא עזר.
ולא רק הם לומדים תורה, לימוד תורה מתקיים בקרב ציבורים רחבים, ואין לאותם מאבדי פרופורציות מנופול על לימוד התורה.
ד.) אני אשתדל שלא לעלות כלל על אוטובוס שיש בו הפרדה כל עוד יש לי ברירה אחרת, והיה ואין לי ברירה, אזי יש כאן שני אופציות, אם אני לבד, אזי אני לא פרובוקטור ולא מחפש הפגנות, אשב בצד הגברי, אבל!! (הנה הצד השני), אם אני נוסע למקום מסויים בתחבורה ציבורית יחד עם אשתי, ואנו נאלץ לקחת אוטובוס נפרד מחוסר ברירה, אזי נשב ביחד, על אוטו ספסל באוטובוס, על אפם ועל חמתם של כל נוסעי האוטובוס.

א. גם לכנות קונספט כשלעצמו של לומדי תורה במילה "מטורלל", זה דבר מיותר, אפילו שלא התכוונת לאנשים עצמם,
קל וחומר שמאחורי הקונספט יש היגיון רב., בדיוק כמו שהזכיר האלקשי באשר למה שקורה ביפן.
לומדי תורה לא חסינים מביקורת  - נכון. אני מסכים איתך. אני לא כך כך דתי ובכל זאת :
1) אני מבין את הרציונל של ההחלטה שלהם באוטובוסים.
2) גם אם לא הייתי מבין והייתי מבקר אותם, הייתי עושה זאת בצורה שונה מאיך שאתה עשית.
3) בכל מצב שהוא הייתי יושב בצד הגברי בלבד.

ב. מדינת ישראל. אתה ידוע טוב מאד למה אני מתכוון ואתה יודע שלימוד התורה שלהם תורם לכל היהודים בעולם.

ג. אין להם מונופול על התורה, אבל אתה חייב לכבד אותם, כמו שבציבור שלהם ידועים לכבד את לומדי התורה מהציבור
הדתי-לאומי, מהציבור הכהניסטי ומכל מיני ציבורים לגיטימיים אחרים. העניין פה הוא לא האם מותר לבקר, אלא איך אתה מעביר את הביקורת שלך.

ד. כמו שהזכרתי, אני לא אדם דתי כל כך. אבל לפי ההיגיון שהבאת בדוגמא, אם אני מגיע ביחד עם חברתי/אשתי לחתונה שאני רואה שהיא נפרדת
ואני לא מקבל את הקונספט של ההפרדה בחתונות, אז לפי התפישה שלך, אני אלך ואשב על אפם ועל חמתם של כל האורחים בחתונה ביחד
עם אשתי בצד הגברי או בצד הנשי. זה חוסר כבוד מגעיל.

נראה אותך עונה על זה.