הימני,
א.) אני התייחסתי לאלמנט ספציפי ודברתי על הקונספט שהוא כשלעצמו מטורלל, אתה כבר לקחת את זה כאילו אמרתי שהם כולם מטורללים, אז ממש לא.
דבר שני, לא כל מי שלומד תורה ולא משנה באיזה אדיקות, מוגן אוטומטית בפני ביקורת, ואם הוא מגיע למסקנה תורנית שיש לעשות מעשה מסויים שהוא מטורלל, אזי אני אגדיר אותו בשמו וכך הוא.
לימוד תורה לא מעניק חסינות, מצטער.
אז עשה לי טובה ואל תבחר לי את הביטויים בהם אני בוחר להשתמש בקשר לתופעות מסויימות.
לא חסר אנשים שאבדו פרופורציה, בין אם הם יושבי בית מדרש ובין יושבי פקולטה במוסד להשכלה גבוהה ובין אם הם יושבי קרנות.
ב.) אינני יודע מה זה "המדינה שלנו"....
ג.) לא אני ולא אתה מזכיריו האישיים של היושב במרומים, ולא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר יש מושג מי מחזיק מה בלימוד תורתו, הדבר היחיד שאנו יודעים שקיום העולם מותנה בלימוד התורה, ושלימוד תורה יכול להוסיף זכות בשמיים למצבם הפיזי של יהודים בכל מקום שהם, לא תמיד זה עוזר, לא חסרים מקרים שבהם לימוד התורה לא עזר.
ולא רק הם לומדים תורה, לימוד תורה מתקיים בקרב ציבורים רחבים, ואין לאותם מאבדי פרופורציות מנופול על לימוד התורה.
ד.) אני אשתדל שלא לעלות כלל על אוטובוס שיש בו הפרדה כל עוד יש לי ברירה אחרת, והיה ואין לי ברירה, אזי יש כאן שני אופציות, אם אני לבד, אזי אני לא פרובוקטור ולא מחפש הפגנות, אשב בצד הגברי, אבל!! (הנה הצד השני), אם אני נוסע למקום מסויים בתחבורה ציבורית יחד עם אשתי, ואנו נאלץ לקחת אוטובוס נפרד מחוסר ברירה, אזי נשב ביחד, על אוטו ספסל באוטובוס, על אפם ועל חמתם של כל נוסעי האוטובוס.