חדשות ודיונים > דיון כללי

אני הבנתי שיש מסורבי כניסה לארץ?

(1/5) > >>

בייקר:
אם מצוות ישוב ארץ ישראל היא החשובה ביותר ושקולה כנגד כל המצוות אני מבין שמי שבארצות הברית וכותב כאן רוצה לעלות לארץ ישראל.
שמעתי על חיים.
האם אדמין רוצה לעלות לארץ ישראל?
מי מונע מחברי הליגה להגנה יהודית לעלות?משרד הפנים?השב"כ?ולמה?
הרב כהנא זצ"ל ודוקטור גולדשטיין תרמו כה רבות אחרי שעלו לארץ.

עז77:

--- ציטוט של: בייקר על נובמבר 13, 2006, 13:11:14 ---אם מצוות ישוב ארץ ישראל היא החשובה ביותר ושקולה כנגד כל המצוות אני מבין שמי שבארצות הברית וכותב כאן רוצה לעלות לארץ ישראל.
שמעתי על חיים.
האם אדמין רוצה לעלות לארץ ישראל?
מי מונע מחברי הליגה להגנה יהודית לעלות?משרד הפנים?השב"כ?ולמה?
הרב כהנא זצ"ל ודוקטור גולדשטיין תרמו כה רבות אחרי שעלו לארץ.

--- סוף ציטוט ---

לאיזה אדמין התכוונת בדיוק?
אני חי בארץ מגיל 10 לגבי דוקא_כך, הוא חי בארה"ב.
אם הוא ירצה להגיד פה למה זה החלטה שאני אשאיר לו.

חיים נחסם לעליה על שר פנים מנוול מש"ס לפני כמה שנים,
חיים אומר שהוא מנסה הרבה שנים אז כנראה שיש עוד כמה מנוולים שמנעו ממנו את העליה.

בכל אופן לגבי הסיבה "לכאורה" שמונעים מחיים לעלות זה הפעילות הקדושה שלו נגד
הרוסים בשנות ה 80 - שעליה אפשר לקרוא בהרחבה כאן.

GY:
בס"ד
בדרך כלל אין מניעה ליהודים לעלות לישראל מארה"ב. יש מקרים נדירים בהם ממשלת ארצות הברית לוחצת על ישראל לסרב לקבל יהודי שהורשע בפלילים ונמצא בשלב כלשהו משלבי ריצוי העונש בארה"ב. אותו יהודי בדרך כלל יכול לבקר בישראל אך חייב לחזור לארה"ב לאחר תקופה קצובה להמשך ריצוי העונש. העונש יכול להיות מכליאה בבית סוהר ועד התיצבות תקופתית אצל איש סוציאלי או אחר. ברוב המקרים המגבלה הזו מוסרת עם סיום ריצוי העונש. יש מקרים מאד מאד נדירים בהם ממשלת ארה"ב ממשיכה לרדוף אנשים מסויימים גם לאחר ריצוי ענשם. את המקרים האלו אפשר לספור על אצבעות יד אחת. מדובר על אנשים שיש ידיעות מודיעיניות לגביהם שהמשיכו לעסוק בפלילים לאחר שהורשעו, או אפילו שהדברים לא התגבשו לידי הכרעת דין ממש. בכל מקרה לא הוכחה אשמתם. כל מקרה - לגופו. למשל, מי שזוכר, היה פעם יהודי חם (תרתי משמע) בשם מאיר לנסקי...

בדומה לפולארד, גם חיים עושה למען היהודים ולמען ארץ ישראל הרבה ללא ספק. אני בטוח שאם חיים יספר פעם אחת את האמת במלואה, נוכל כולנו לראות את נקודת המבט האמריקאית מדוע ארה"ב חושבת שמדובר בפושע אלים ומסוכן ומדוע מסוכן מאד אם יהגר לישראל. נוכל להבין את עמדת ממשלת ארה"ב גם אם לא נסכים איתם. בכל מקרה, הדברים המצערים לגבי חיים לא נעשו ללא סיבה וזו לא התנכלות סתם. בכל המקרים האלו ממשלת ארה"ב לוחצת על ישראל - וישראל תמיד מתקפלת ונכנעת. אני יכול להבין את השיקולים התועלתיים של ממשלת ישראל להתנהגות הזו, אם כי לא להסכים איתם.

GY

עז77:

--- ציטוט ---..אני בטוח שאם חיים יספר פעם אחת את האמת במלואה, ....
--- סוף ציטוט ---

מה גורם לך בדיוק לחשוב שחיים משקר, ולמה?..

GY:
בס"ד
עז77 היקר,
חיים לא משקר. פשוט יש נושאים מסויימים או אישיים שאינו מוסר אותם בצורה המלאה. לא כל דבר הוא עניינינו ולא כל דבר טכני או אחר באמת רלוונטי לדיעות הפוליטיות שלנו ולכן הדברים לא נמסרים כאן. גם אין לנו עניין תמיד לשמוע את  גרסאת הצד שכנגד.  הצרה היא שאנשים פה באתר משלימים הפרטים החסרים מדמיונם וזה אינו תמיד עובד. 
גם נושאים פוליטיים רבים שהוא מציג בוידאו, חיים נוטה להציג צד אחד או עמדה אחת בלבד ללא הצגת הצד השני וללא מתן תגובה לדברים וגם ללא הצגת הצד העובדתי בצורה רצינית. אני חושב שהוא מאמין בדבריו ואינו משקר. אם מישהו מאיתנו רוצה לגבש לעצמו דיעה רצינית, חשוב מאד להכיר את עמדת הצד השני ואת דיעותיו, כמו גם את כל העובדות כולן . אחרת לא נוכל להגן על דעותינו ונציג את עצמנו כפאנטים וטיפשים בויכוח הראשון ונבוא לכדי ביזיון.
הרב כהנא, זצ"ל נהג לערוך מחקרים מקיפים מאד ורציניים מאד שתמכו בדיעותיו ובמסקנותיו. זה ממש תענוג לקרא את ספריו המאלפים. אני מעדיף את דרכו של הרב על פני דבריו של חיים. 
בדרך זו לא נגיע לביזיון בויכוחים שנערוך עם אנשים אחרים, כי העובדות יהיו בידינו ונכיר היטב את עמדות הצד השני, מי אמר אותן ומה בדיוק היו דבריו. ככלל, קשה מאד להציג את העמדות שלנו ולהצליח בוויכוח מול המתנגדים לדרכנו שלעיתים הם גם כן בקיאים בפרטים או בעלי ניסיון אישי רב שנים או מסלפים את דברי אנשי השמאל שהם בעצמם כביכול תומכים בהם אבל למעשה הם לא בדיוק מכירים אותם. כך ייגרם להם עצמם ביזיון ואנחנו נוכל להצליח בויכוח מולם.
GY

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה