חבר'ה כמה עבודה אתם עושים לי... אני אמור לענות עכשיו ל 3 אנשים ושני סרטונים? יאללה נתחיל:
כל מה שאתה אומר זה מאוד רומנטי ונחמד, אבל ככל שאנחנו היהודים נדגאה בעצם היותינו יהודים כך גם הגויים יכבדו אותנו יותר אמנם לא הרבה יותר,
איך מה שכתבתי קשור לגאווה יהודית? אני גם גאה מאד בעובדה שאני יהודי. להבדיל מרדיפה אובססיבית כמו-מאפיונרית אחרי כבוד, שזה מונח שאני לא מתחבר אליו. זה דבר ראשון. דבר שני, אני לא יודע אם הגויים יכבדו אותנו או לא בזכות דבר זה או אחר, כי אין דבר אחד שנקרא "גויים", זה מונח שכולל בתוכו די הרבה אנשים. לי למשל יש חבר טוב שנוסע המון לארה"ב והוא אמר שלדעתו המצב בדעת הקהל העולמית היה הכי טוב מיד אחרי ההתנתקות, המון אנשים ניגשו אליו ואמרו שכל הכבוד וישראל עשתה את הדבר הנכון... שזה סותר את הגישה שלך. ועל כל פנים, אני לא דוגל בערכים שאני דוגל בהם כדי שהגויים יאהבו אותי. זה לא משנה לי.
וחבל שאתה מערבב בין גזענות לבין שנאה כלפי אנטישמיים וגאווה לאומית, כשמערבבים בין שני הדברים הללו זה
מתקון לשנאה עצמית, ושוב אני אומר חלק מהדברים שנאמרו בסרטון של חיים על היסטוריה שחורה לא היו ראויים גם לדעתי,
אני לא מערבב כלום, אתה זה שמערבב, גם אני שונא אנטישמים, גם לי יש גאווה לאומית, זה לא קשור בכלל, הסרטון הזה הוא גזענות צרופה והקו קלוקס קלאן היה מתגאה בו מאד.
אבל בכללי חיים מייצג גאווה לאומית ושנאה כלפי אנטישמיים ושונאי ישראל באשר הם בלי קשר לצבע עורם.
אתה באמת חושב ככה אחרי צפייה בסרטון המדובר, שבו חיים לא מזכיר את המילה אנטישמיות אפילו פעם אחת?
דרך אגב, בתחום זו לאור הידע הרחב שלך, אני בהחלט מסכים איתך,
סוף סוף קצת יושר, טיפה קרדיט.
מה לגבי השפעה בתחומים הבאים:
מתימטיקה, רפואה, כלכלה, מחשבים, הייטק, אדריכלות, הנדסה, פסיכולוגיה, פילוסופיה, מדע המדינה, ביולוגיה, גאולוגיה, ארכיאולוגיה, הסטוריה, פיזיקה, ביוטק, ננו-טכנולוגיה, חקר המוח, בוטניקה ואגרונומיה, זאולוגיה, תורת המערכה וחשיבה צבאית, בליסטיקה, אסטרונומיה, קוסמולוגיה, כימיה, סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, קרימינולוגיה, משפטים וכו' וכו' וכו'.
כולנו יודעים את התשובה......
יש צדק בדבריך, אבל אני חושב שאתה לא מסתכל על התמונה בשלמותה. נניח שמוזיקה היא עניין זניח בעיניך, מה לגבי ספורט? לאנשים שחורים יש הישגים כבירים ברוב ענפי הספורט בחו"ל, בתחום הזה הם משאירים אבק לחלק מהלבנים ועל אחת כמה וכמה יהודים, בהיסטוריה של גדולי הכדורגל העולמי למשל אין אפילו יהודי אחד, ובאן בי איי, יש בכלל מישהו יהודי חוץ מכספי? 80% מהאן בי מורכב מאפרו אמריקאים. היהודים בנושא הזה אוכלים את האבק של השחורים. האם גם זה חסר חשיבות בעיניך? וכמו בהודעה שלך אני יכול לפרק את זה למיליון תחומים ולהגיד ש "שחורים יותר טובים מיהודים ב: כדורסל, אגרוף, האבקות, שחיה..." וכו'...
עכשיו לגבי כל מה שציינת, אמנם חיים כרגיל מגזים בתיאורו ולראיה אתה יכול לבדוק את הקישורים של אוהד הפועל, או את הקישור הזה:
http://www.biography.com/blackhistory/history/101-facts-inventions.jsp אבל אין ספק שבתחומים כמו פילוסופיה, טכנולוגיה וכו' ההשפעה של השחורים לוקה בחסר. השאלה היא מה הגורמים לזה? אני מזכיר לך שעצם המצאותם של השחורים על אדמת ארה"ב מקורה בעובדה שהם נחטפו מארץ מולדתם כדי לשמש עבדים, היחס אליהם היה כאל בהמות משא, העבדים אמנם שוחררו מזמן אבל הפרדה גזעית הייתה נהוגה עד שנות ה 70 פשוט כי שחורים לא היו ראויים לשבת ביחד עם לבנים, וגם היום ישנם אנשים שבשבילם שחורים הם שמפנזות טיפשות כמו למשל יושב ראש הארגון אליו אתה משתייך, וסגנו מנהל הפורום, אנשים רבים האמינו ששחורים הם טיפשים מבחינה גנטית בגלל קרבתם הגנטית לקופים, והאמונות האלו חלחלו לקרב תודעתם של השחורים עד היום. עניין של דיכוי מתמשך. איך אתה מסביר את הפערים בין מזרחים לאשכנזים בישראל של שנות ה 70? לאשכנזים היה יתרון עצום בכל הקשור להשכלה, כמעט כל הפרופסורים היו אשכנזים, מה הגורם לזה לדעתך, האם הבעיה היא בתרבותם של היהודים המזרחיים (שאני מזכיר לך שהם לפחות לא נחטפו והובאו לכאן כדי לשמש כעבדים...)? אני חושב שחלק מהפער הזה נשאר עד היום.
גורם נוסף ומשמעותי לא פחות הוא התרבות האפריקנית, שהיא בעייתית מאד כי אין בה ערכים כמו שאפתנות, חריצות ולמידה, ולעומת זאת יש בה נטייה חזקה לעצלנות ובכיינות. בעניין זה הלוואי שהשחורים היו לומדים משהו מהיהודים, שתרבותם היא ההפך הגמור ממה שתיארתי, אך לצערי זה לא קרה. מעבר לשאלת הגורמים נשאלת השאלה מה עושים לגבי המצב הזה, והפתרון הוא יותר מורכב מאשר "לשלם לקופים כדי שיחזרו לאפריקה לעצים האהובים עליהם, ממילא שם מקומם".
רון:
חבל שלא כל כושי הוא כמו הכושים שאתה מגן עליהם - מטומטם ועלוב עד כדי כך שהוא יצטרך את הזלזול של בני כל האומות אליו [כאילו שאין את זה מספיק].
איפה ראית כאן זלזול? זו עובדה שהעדפה מתקנת תקפה עבור כל השחורים, זה לא אומר שכל השחורים זקוקים לה או שאני תומך במדיניות הזו.
שמת לב לשנאה שאתה נוטף לכל אדם שהתווכחת איתו בפורום? אתה בנאדם מלא שנאה, בעיקר שנאה עצמית, אדם עם שנאה כה עמוקה ליהדות לא ראיתי מימיי, בטח שלא היה מנסה להצדיקה עם איזו המצאה קומוניסטית.
חס ושלום. אני לא שונא אף אדם שאני מתווכח איתו, לא כאן ולא בשום פורום אחר.
איך בדיוק תרבות הפוליטיקלי קורקט גרמה לפיגוע בתאומים?
כן? למה הקומוניסטים לא מתביישים בהיותם גזענים? למה שאר השמאלנים לא מתביישים בהיותם גזענים? למה המוסלמים לא מתביישים בהיותם גזענים?
דבר לעניין, איזה קומוניסטים הם גזענים? איזה שמאלנים הם גזענים? כמובן שהפוליטיקלי קורקט לא חל בארצות האסלאם, שם כל אחד יכול להטיל רפש גזעני לאן שהוא רוצה ובלבד שזה לא כלפי מוסלמים, בדיוק כמו במדינת החזון של הימין האמיתי - גרסת היהדות למשטר האייתולות.
נו הנה, עוד פעם, הדת העלובה הזו, העבדות לא הייתה מוצדקת, אבל אפילו תחת הברונים הלבנים הם חיו הרבה יותר טוב מאשר היו חיים לבדם או תחת השלטון האיסלאמי, בצורה כזו או אחרת, הלבנים עשו להם טובה, טובה שהם נהנים ממנה עד היום.
העבדות לא הייתה "לא מוצדקת", אלא הייתה אחד הפשעים החמורים שביצעה ממשלת ארה"ב, נתחיל מזה. ואת הדעה הזו אתה מבסס אחרי שדיברת עם כמה שחורים ושאלת אותם איפה הם מעדיפים לחיות ומה טוב בשבילם, או שאתה מחליט לבד?
הנה השמאלן פורץ החוצה, דמגוגיה דמגוגיה ועוד פעם דמגוגיה, רואים שאתה לא מנסה להתדיין בצורה רצינית אלא סתם להביע את רגשותיך החמים לגברים, תשמע, כשתמצא בחורה ושתמצא שכל, תחזור אליי, אני לא מתווכח עם מישהו בלי יושר אינטלקטואלי, רואים שאתה בן דת הפוליטיקלי קורקט, האמת לא מעניינת אותך אלא רק האקסיומות המיתיות שאתה פשוט לא מוכן להחליף.
מה נותר להגיד? אתה צודק. השתכנעתי.
אז מה הבעיה בעצם עם התרבות הגרמנית [או הנאצית, היינו הך, התרבות הנאצית לא פרחה משום מקום, ראה: http://hayamin.org/forum/index.php/topic,823.0.html]? הרי זה גזעני, פוגע וחשוך לקרוא להיטלר מפלצת מרושעת לא? לצחוק על השפם המכוער שלו זה מעליב ופאשיסטי נכון?
דבר ראשון מי כתב את המאמר המדהים בקישור שלך? חשבתי לרגע שזה היה נץ עד שהוא הוסיף "תוספת משלו למאמר". דבר שני, אם אינך מבין את ההבדל בין בדיחה חסרת טעם על שפמו של היטלר (שהוא איש אחד), לבין השמצת גזע שלם של אנשים ושלילת אנושיותם אז...
זה לא, תן לי הוכחה אחת שיהודים הם חולדות ארוכות אף [סתם השמצה חסרת שחר], ההוכחה שכושים [או יותר נכון, רובם המוחץ] הם קופים היא התרבות שלהם עצמה, תרבות עריות, תועבה, עבודה זרה ומה לא, אני לא אתפלא אם ארה"ב תגמור כמו סדום ועמורה בגללם.
ההוכחה שיהודים הם עלוקות מוצצי דם היא בעיסוק הרב שלהם בהלוואה בריבית, כלומר הם מוצצים את דמם של האירופאים הלבנים, ובמקצועות כמו עריכת דין שבהם הם משקרים, משתמשים בדמגוגיה - מתנהגים כמו יהודים בקיצור, אתה מכיר את משמעות הפועל האמריקאי "to jew somone" או "to kike somone"? בנוסף יהודים חושבים רק על כסף ויעשו כל דבר ע"מ להשיגו. לא עניין גזעי, זה פשוט בגלל התרבות שלהם.
בחומר שאני מתעסק אתה עוד לא שמעת, אם היית מתעסק במוזיקה, לא היית מפסיד לחיים.
ברור שהפסדתי, אתם כמו בני דודינו היקרים, יש לכם יכולת מופתית "לנצח" בכל דיון כמו שהמצרים תמיד "מנצחים" את ישראל, בכל מלחמה שהייתה הערבים תמיד "ניצחו", אבל עזוב אולי עדיף ככה, אם היית יכול לעדכן את המציאות זה היה עדיף, אבל גם ככה טוב.
באקדמיה לא למדתי [מתכנן ללמוד אחרי שאסיים לעשות מה שלך בחיים לא היה אומץ לעשות], אבל כן למדתי את כלי הנגינה הראשונים אצל מרצים ב"רימון" [וכן למדתי שם בעצמי זמן מסויים אבל לא מתוך תכנית קבועה] למדתי זמן מסויים, עם להקות ומוזיקאים אמיתיים למדתי, יותר מזה אני לא אפרט.
מתוך סקרנות, מה לי לעולם לא היה אומץ לעשות שלך כן?
אם להאמין לסרטון שחיים עשה בתגובה להודעתי האחרונה אתה לא בי"ב אלא בן 16, מה שמעלה את השאלה האם ייתכן שכמו מתבגרים רבים אתה מפצה על מה שחסר לך בידע, חכמה וניסיון באמצעות שחצנות, גסות רוח וקללות? סתם נקודה למחשבה.
מה שכן רציתי לשאול אותך זה מתי לעזאזל למדת ברימון? בכל ה 3 שנים שלמתי שם לא ראיתי שם אחד מתחת לגיל 20 והמזכירה שם אמרה שזה בלתי אפשרי להרשם מתחת לגיל 18, לא מתוך "תכנית קבועה" ולא משום תכנית אחרת. אבל נניח שאני מאמין לך שלמת שם, אז אם כבר למדת למה לא לקחת את הקורס "היסטוריה של הג'אז" שם המרצה יזהר שכטר היה מסביר לך על תרומתם האדירה של השחורים למוזיקה האמריקאית, ולמה לא לקחת את הקורס "עולם הפופ" שבו מר ארי קטורזה היה מסביר לך את חשיבותם של השחורים לבלוז, ג'אז ופאנק? אני חושב שכמעט חצי ממה שכתבתי לחיים בהודעה ההיא מבוסס על סיכומים ישנים שלי מהשיעורים האלה... אז מה הסיפור ילד, לא הקשבת בשיעורים האלה? הקשבת ואתה לא מסכים, כלומר המרצים שם לא יודעים על מה הם מדברים לדעתך? אם כך למה למדת שם?
לימודם זה לא מדד לכשרון או ניסיון אבל בהחלט מדד לידע.
ב"נ, אביא לך בשעות הקרובות. עוד משו Wigga, תחליש.
אז נותר רק להמתין בחריקת שיניים... אני מזכיר לך שהטענה שאותה אתה צריך להוכיח היא שלאנשים שחורים לא היה שום חלק בבניית סגנונות מוסיקה אמריקאים כמו בלוז, ג'אז, פאנק ורגאיי. כמו כן שבסגנונות האלה לא קיים שום מוטיב אפריקאי אלא הוא מבוסס על סגנונות יהודיים ומערביים בלבד. כמו כן, שהמוזיקה האמריקאית של היום מקורה במוסיקה יהודית אירופאית כפי שחיים טען, אלא אם כן אתה סבור שחיים דיבר שטויות. ייתכן שתמצא מרצה שיאמר את כל זה... אני פשוט סקרן לדעת מי הוא.
לא אכפת לי מאיפה מצידי שיהיה אחד מהחברים ההילביליס שלך מאלאבמה
אתה כזה גזען. אתה שונא אותם בגלל שהם לבנים.
אני שונא הילביליס?! מת עליהם, על המבטא שלהם ועל המוזיקה שלהם.
"חיים טען שאין לו בכלל מושג מה זה ולכן לא ברור לי על מה בדיוק הוא מתווכח, אולי אתה תוכל להציל את הכבוד האבוד ולתת לי הסבר?"
איפה הוא טען את זה?
הנה כאן חיים טען את זה:
http://hayamin.org/forum/index.php/topic,24776.16.htmlאינני מבין בבר תיבות או בלו נוטס. לא למדתי מוזיקה בבית ספר.
אבל עזוב, הוא ניצח אותי, ברור, אדם שלא יודע מה זה בלו נוטס ניצח אותי בדיון מוזיקלי.
אתה יודע מה, בוא נתחיל מההתחלה, מה הטענות שלך? שהסולם הפנטטוני [שכלל בתוכו גם בלו נוטס] שהיה בשימוש במערב אירופה השתרש במוזיקה האמריקנית דרך הכושים?
הטענה הכללית שלי הדיון ההוא הייתה -ציטוט מההודעה-:
"במאה ה-17 הובאו עבדים לאמריקה מאפריקה. המפגש בין האפריקנים לאירופאים באמריקה יצר שוק תרבותי, שהתבטא בין השאר במוזיקה.
המוזיקה של האירופאים הייתה בעיקרה בעלת מקצב בן 4 פעימות, בעלת הרמוניה, ובעלת כוון מושווה. לעומת זאת, המוזיקה של השחורים הייתה לרוב בעלת מקצב בן 3 פעימות, ללא אקורדים וללא הרמוניה, ובדרך כלל מבוססת על סולם פנטטוני, כמו כן המבנה היה מבוסס על "שאלה-תשובה". כאשר שמעו העבדים השחורים את המוזיקה של המהגרים הלבנים מאירופה (בין באיים הקאריביים ובין בארצות הברית), וכן הגיעו לידיהם כלי הנגינה האירופאים, הם הושפעו והחלו ליצור ז'אנר מוזיקלי משלהם, מוזיקה אפרו - אמריקאית שכלל את שירי הדת, שירי עבודה, בלוז גוספל ולבסוף - את הג'אז שנוצר בניו אורלינס בתחילת המאה ה-20. מכיוון שכאמור לעיל היו הבדלים במקצבים בין המסורות המוזיקליות, נוצר מיזוג מקורי של הרגשת הקצב האפריאית יחד עם המסגרת הקצבית ה"מרובעת" האירופאית והרגשת הקצב הייחודית הזו הנקראת בשפה המקצועית סווינג היא המלווה את הג'אז. שורשי הג'אז הם הבלוז, הרגטיים, המארש, שירי העבודה של השחורים (work songs), גוספל ומוזיקה אפריקנית. מרכיבים מכל אלה חברו יחדיו ויצרו את סגנון הג'אז הראשון, דיקסילנד."
בודאי שאני לא מסכים. היפ הופ איננה מוזיקה.
אני מבין שאותו אדם שמת ומינה את חיים ליושב ראש קונפדרציית המוסיקה העולמית מינה אותך לסגן שלו, מה שנותן לך את הסמכות לקבוע מה נחשב מוזיקה ומה לא, איזה מוסיקה היא זבל ואיזו לא. כמו שכתבתי לחיים, הטעם המוזיקלי שלך מעניין לי את ה*** בערך. לא על זה אנחנו דנים.
ואני לא בודק איכות מוזיקלית לפי סה"כ מכירות. אתה בודאי תסכים איתי שמוזיקה קלאסית עולה באיכותה וברמתה על היפ הופ וכמעט כל סגנון מודרני אחר. מהו סך המכירות של מוזיקה זו במערב?
לא אמרתי שהיפ הופ זה איכותי. אני מתכוון שהתרבות שעליה אתה מדבר כבר מזמן הפכה למיין סטרים של התרבות האמריקאית, כלומר אם אתה שונא אותה אז אתה שונא את התרבות האמריקאית, החל משנות ה 2000, מהיום אל תאמר "אני שונא תרבות שחורה", אמור "אני שונא תרבות אמריקאית".
מה הסיכוי שאני אשמע [נלך לפי הזבל שאותו אתה מכנה מוזיקה] ליידי גאגא, טיילור סוויפט, DIOYY, דפש מוד, אינפקטד מאשרום וכו' וכו' וכו' וכו'?
את אינפקטד פחות סיכוי שתשמע בארה"ב, אולי באירופה, אבל עם סטטיסטיקה לא מתווכחים, סך המכירות של השחורים עולה בהרבה על אחוזם באוכלוסיה ומהווה למעלה ממחצית המכירות בארה"ב.