חדשות ודיונים > דיון כללי

יש לנו בעיה אמיתית עם הממשלה הזאת.

<< < (2/5) > >>

GY:
בס"ד
יכול להיות מצב שיהודים הורגים יהודים. זה היה בתורה, ובמיוחד הצטיין בזה שבט לוי. אם זה היה בעבר, זה יכול להיות גם בעתיד. היו לזה סייגים שונים וזה דבר מאד נדיר אך לא בלתי אפשרי.
בדומה לזה, גם דמוקרטיות שונות בעולם חוסלו. שוב, זה גם כן דבר נדיר אך קיים. בעיקר עקב שחיתות וחוסר הבנת המנהיגים שלדמוקרטיה גם כן יש גבולות. בתנ"ך יש את סיפורם של רחבעם וירבעם. גם בדורנו אנו, מי ששכח, היתה פעם דמוקרטיה שהוקמה בעיר ווימאר. היו ניתוחים שונים על כך, אבל רובם מסכימים שהגורם הראשי לנפילתה היה התקרנפות בתי המשפט והפיכתם לכלבלבים של השלטון. ומי הפיל אותם? הנציונאל סוציאליסטים או בקיצור הנאצים. מפלגתו של  הפירר אדולף היטלר ימ"ש. בהרבה מדינות הדברים דומים. יש ארצות - כמו טורקיה וארגנטינה שהמערכת הדימוקרטית לא למדה את הלקח ולא לוקחת אחריות ואז הצבא הוא גורם מרסן ושמרן שמגביל את הדימוקרטיה.
אם נסתכל על בחירת אריק שרון בישראל בבחירות הלפני אחרונות והתמיכה הציבורית בו לפני הבחירות האחרונות, נראה שהעם כמה למנהיג יחיד, דיקטטורי כי קצה נפשו בדמוקרטיה. מבחינות רבות מאד, אני מוצא שבישראל היום בשלים התנאים ובשל העם להפיכה דיקטטורית ועריפת ראש כל השלטון הקיים ורוב מוסדותיו. יש הרבה כנראה שחושבים שישראל כיום עדיף לה דיקטטור חזק שעורף ראשים על פני דמוקרטיה קיימת. הציבור כנראה לא יניד עפעף אם יערפו את ראשי כל הפוליטיקאים, העיתונאים, הבכירים בשירות הציבורי ובבזק ובחברת החשמל ובחברת מקורות ובצה"ל ומערכת הבריאות, וגם אצל הערבים שמתגוררים בתחום המדינה. אינני יודע לגבי אנשים אחרים, אני לפחות רואה כתובת ברורה וגדולה על הקיר בצבעים עזים.
GY 

בייקר:
בסוף תקבל דיקטטור שמאלני כמו ברק.הפיכה תבוא מהצבא והשמאל שולט במטכ"ל בשיטת חבר מביא חבר.
לא נאמר שבשל שנאת חינם חרב הבית?
שוב יש הבדל בין ניתוח תיאורטי לבין המצב המעשי בארץ.
כמי שחי כאן משרת בצבא,עושה מילואים עם שמאלנים.
כמי שעובד כאן עם שמאלנים ורואה מי מחזיק את המשאבים.
מארצות הברית דברים נראים אחרת.
היו הרבה דברים במהלך ההיסטוריה.
אגב כמו בתורכיה הצבא כאן ימנע הפיכה.
גם האויב מחכה כאן למלחמת אזרחים בכדי לתקוף.
ערפאת ביוהנסבורג אמר שמטרתו לגרום כאן למלחמת אחים ולירידה של מליון יהודים.
אל תשכחו שבסך הכל מדברים על בחירת מרזל לכנסת ולא על הפיכה או מלחמת אזרחים.
השמאלנים נלחמו איתנו במלחמות נגד האויב הערבי.
אפילו עכשיו נהרג הבן של גרוסמן שהוא האדמו"ר של השמאל.זה הסופר מ"הזמן הצהוב"

דוקא_כך:

--- ציטוט של: בייקר על נובמבר 13, 2006, 08:23:18 ---הרב כהנא קבע שאסור להרוג יהודים.זה  פסק הלכה.אם הרב קבע הוא יודע יותר טוב מאיתנו.הוא היה תלמיד חכם והכיר את ההלכה.
מי יקבע מי יהודון?אתה?מישהו אחר?

--- סוף ציטוט ---
בשביל הרב כהנא, הימנעות מפגיעה ביהודים לא היתה העיקרון המנחה, אלא העדפה אישית.  העיקרון המנחה עבורו היה תמיד קידוש השם, ובהזדמנויות אינספור הוא צטט מן המשנה ומן הגמרא קטעים שעסקו בשונאי ישראל (מתיוונים שנלחמו נגד היהדות) ובעונשם.  אני מצטט מתוך שיעור תורה שהרב העביר בחנוכה בפני אסיפת חג של תלמידיו: "אילו הוא [יוסי שריד] היה חי אז [בתקופת המכבים]---דינו מוות!  בוודאי, בוודאי." (קול מחיאות כפיים).  אילו הרב כהנא היה תופס את השלטון, קרוב לוודאי שלא היה הורג את יוסי שריד ודומיו, אבל זה היה משקף לא את ההלכה אלא אך ורק את הנפש העדינה של צדיק אוהב ישראל זה, הי"ד.

אני מניח שאתה מתנגד למלה "יהודון".  יכולתי להשתמש במקום במלים כמו "מתיוון", "מתבולל", "שונא ישראל",---היינו הך.  לא אני קובע מי יהודון, אלא היהודון עצמו---בהתנהגותו.  אין לי בעיה עם חילוניים בורים.  יש לי בעיה עם חילוניים שמאלניים צבועים שונאי יהדות, שמצד אחד לא מאמינים בה' ובתורתו, ומצד שני ממשיכים להתעקש להיקרא יהודים, ולגור בארץ ישראל.

בייקר:
אוקיי אבל נתניהו,לנדאו,העצני,הרב עובדיה יוסף אינם יוסי שריד יש הבדל.
רצח רבין היה ברור וצפוי והיתה לו מטרה זאת היתה התנקשות פוליטית עם מניע דתי.
אתה בקיא ממני בהלכה ובודאי מכיר את תורת הרב.
אתה לא רואה הבדל בין תלמיד חכם כרב עובדיה ליוסי שריד?
הרב עובדיה מתיוון?

בייקר:
ועוד משהו הטרמינולוגיה חשובה.
אני אישית מעדיף את המילה מתבולל על יהודון.
את המונח פינוי פיצוי או עידוד הגירה על טרנספר.
אפשר לדבר בלשון רכה על אותו הדבר.
או שמראש אתה מדבר אל קהל המונים באסיפת בחירות ומתלהם ומצד שני אם אתה בטלביזיה קהל היעד שלך שונה.אתה מגיע בחליפה ובעניבה,מסתרק.
קנדי ניצח כך בעימות את ניקסון.
או שמטרתך פרובוקציה או לפרוק זעם או שאתה מנהיג עם דרך,שיטה,חזון ותוכנית.
קל לצעוק מוות לערבים ויותר קשה לקרוא את כתביו של הרב כהנא זצ"ל.
יש הבדל אם אתה מדבר לנוער או לתומכים או שאתה מנסה לשכנע מישהו שאינו בדעתך.
התדמית חשובה גם כן למשל לגאולה כהן היתה תדמית של בכיינית,לאליקים העצני של צעקן.
כיום אין סנהדרין אין מי שיקבע מוות ולכן יש להזהר בדברים שאומרים.חיים ומוות בצד הלשון.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה