חדשות ודיונים > דיון כללי

יש לנו בעיה אמיתית עם הממשלה הזאת.

<< < (5/5)

דוקא_כך:

--- ציטוט ---זה לא סתם שש"ס היא תנועה כל כך גדולה ומחזירה בתשובה כל כך הרבה. הם כבר הגיעו ל 15 מנדטים. אנחנו עדיין לא הגענו למנדט אחד. תרומתם ליהדות וליהודים גדולה לאין ערוך יותר משלנו כולנו, כולל הרב כהנא זצ"ל.
--- סוף ציטוט ---

יהיה מעניין לקרוא סטטיסטיקה של מספר הש"סניקים החוזרים בשאלה.  בינתיים אני לא שמעתי אפילו על כהניסט דתי אחד שבעט בתורה.

ההשפעה של ש"ס וההישגים שלהם שאתה פרטת, רק מוכיחים שהם מוכנים להקריב עקרונות בשביל השפעה וכח.  לקראת הבחירות של 88, כאשר הרב כהנא הבין שיש לו סיכוי רציני לקבל לפחות 15  מנדטים, הוא היה יכול להתפתות ו"להתמתן" בשביל שלא יעשו לו בעיות.  אבל הוא החליט לא לוותר על העקרונות ולא להפסיק לומר את האמת.

לש"ס נותנים לשבת בממשלה כיוון שהקליקה החילונית השלטת יודעת שש"ס מוכנה לשחק על-פי כללי המשחק שלהם; שהם מושחתים ושניתן לקנות אותם.  חבל שבתור יהודי אמוני, קנה המדה בו אתה משתמש לשפוט אנשים הוא לא עקרונות התורה אלא "הישגים" בעולם החומר.   לפי קנה-מדה זה, ברור שהרב כהנא לא היה "גדול בתורה", וברור שהוא "נכשל" ו"טעה".

המשך להקשיב לשיעורי התורה של הרב כהנא, עד שתפנים את המסר המרכזי שהעביר לממשיכי דרכו:  את החשיבות של הליכה בדרך התורה, ולהתנגד לפיתויים של להיות "פרקטיים", "פרגמטיים", ומציאותיים.

ואני עוד פעם חוזר:  בעוד מספר עשורים, זכרו של עובדיה כסף ימחק, כי למרות שהוא (אולי) גדול בתורה, מבחינת אמונה ובטחון בה' הוא קטן קטן, ואילו הרב כהנא יזכר לנצח, כמו גדולי נביאי ישראל של כל הדורות.  הרב כהנא החיה את הרעיון היהודי שהיה רדום במשך 2000 שנים וכמעט שנכחד רח"ל!

popmart:
רציתי לומר מספר דברים בעניין זה:
עובדיה כסף הוא גם בוגד לכל דבר ועניין ולדעתי כל רב כהניסט יגזור עליו גזר דין מוות וזאת מפני שתמך ברבין ובהסכמי הפיתרון הסופי (הסכמי אוסלו) וזאת בתמורה ל 200 מיליון שקל. עובדיה העדיף כסף על פני חיי יהודים.
 יתכן שלא הבנתי כראוי את הדברים שנאמרו מיקודם אך רק כדי להעמיד דברים על דיוקם: זה נכון שגם הנאצים ביצעו טרנספר ליהודים אבל הם עשו זאת כדי להרגם כלומר טרנספר לתוך תאי הגזים אבל אנחנו מדברים על טרנספר לחיים. חיים חדשים של ערביי ארץ ישראל בארצות אבותם. ולכן טרנספר איננו בהכרח מעשה נאצי.
קצת קשה לי להסכים עם המושג "מלחמת אחים". אין לי אחים בשמאל הקיצוני!!! ניתן לומר במקום זאת: מלחמת אזרחים.
באופן כליי אני חושב שדווקא כך צודק ויש להקים מנגנון מסויים ע"י רבנים כהניסטים אשר יאשרו הוצאה להורג של בוגדים שמאלנים נאצים.

דוקא_כך:

--- ציטוט של: popmart על נובמבר 21, 2006, 02:05:25 ---רציתי לומר מספר דברים בעניין זה:
עובדיה כסף הוא גם בוגד לכל דבר ועניין ולדעתי כל רב כהניסט יגזור עליו גזר דין מוות וזאת מפני שתמך ברבין ובהסכמי הפיתרון הסופי (הסכמי אוסלו) וזאת בתמורה ל 200 מיליון שקל. עובדיה העדיף כסף על פני חיי יהודים.
 יתכן שלא הבנתי כראוי את הדברים שנאמרו מיקודם אך רק כדי להעמיד דברים על דיוקם: זה נכון שגם הנאצים ביצעו טרנספר ליהודים אבל הם עשו זאת כדי להרגם כלומר טרנספר לתוך תאי הגזים אבל אנחנו מדברים על טרנספר לחיים. חיים חדשים של ערביי ארץ ישראל בארצות אבותם. ולכן טרנספר איננו בהכרח מעשה נאצי.
קצת קשה לי להסכים עם המושג "מלחמת אחים". אין לי אחים בשמאל הקיצוני!!! ניתן לומר במקום זאת: מלחמת אזרחים.
באופן כליי אני חושב שדווקא כך צודק ויש להקים מנגנון מסויים ע"י רבנים כהניסטים אשר יאשרו הוצאה להורג של בוגדים שמאלנים נאצים.

--- סוף ציטוט ---
בדיוק כך!  תודה popmart.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה