חדשות ודיונים > דיון כללי
יש לנו בעיה אמיתית עם הממשלה הזאת.
בייקר:
השמאל הזה שנוא בגלל זה.
GY:
בס"ד
כואב הלב לקרא השמצות על הרב עובדיה יוסף. אני לא חושב שדבק בו רבב. הוא ידע מראש מה המחיר שמשלמים כשנכנסים לפוליטיקה ונמנע מלשלם אותו. הוא אפילו לא יו"ר תנועה פוליטית.הוא אדם גדול מאד בתורה. אולי הגדול ביותר שקיים היום בישראל. הוא גם אדם מאד חם ומלא אהבה לעם ישראל. בתי הכנסת שהקים בישראל מלאים עד אפס מקום. ישיבות ותלמודי תורה, ובתי מדרש.
דעתו שונה מדעתנו, ובכלל נטייתו היא יותר לכוון אהבת הבריות וקירוב לבבות. ביהדות דרכים שונות. אני חושב שצריך לכבד גם אותן ולחיות איתן באהבה ושלום. אפרופו נתניהו, זכורה לי אמרתו של הרב על נתניהו: "זה עז עוורת"
גם נתניהו שהיה ראש ממשלה שלוש שנים, למרות חסרונותיו הוא הצליח לשפר את הכלכלה, לא היו פיגועים, היה שקט עם הראשות של הערבים, והחזרה בתשובה הפכה לתנועה רחבת מימדים. בהשוואה לראשי ממשלות אחרים בישראל, נתניהו היה הצלחה גדולה. זו הסיבה שעד היום הוא נשאר מנהיג הליכוד. בכלל, בתחום הפוליטי-כלכלי נתניהו הוא עילוי.
GY
דוקא_כך:
--- ציטוט ---הוא אדם גדול מאד בתורה. אולי הגדול ביותר שקיים היום בישראל.
--- סוף ציטוט ---
ממש... לא.
Aaron:
אמרו לי שהרב עובדיה יוסף אמר שחבל שלא הרגו את היהודים האשכנזים בשואה.
אני מקווה שזה לא נכון.. אם הוא באמת אמר את זה אז ימח שמו וזכרו שישרף בגיהנום.
GY:
בס"ד
AARON ידידי, לידיעתך הרגו גם הרגו יהודים אשכנזיים בשואה. לא סתם, אלא מיליונים! מי שאמר כך אמר אמת.
לכל המקטרגים, למה שלא תקראו קצת מכתביו, מפסקי ההלכה שלו, מתשובות לשאלות רב של עובדיה יוסף? הוא רב מודרני ומתקדם ומצעיד את היהדות למאה שלנו, בלי לשנות פסיק אחד מהתורה הכתובה. למשל, תקראו קצת על פסיקותיו בנושא נשים עגונות ובנושאי נישואין. איזה לב רחב ואיזו אהבת ישראל.
זה לא סתם שש"ס היא תנועה כל כך גדולה ומחזירה בתשובה כל כך הרבה. הם כבר הגיעו ל 15 מנדטים. אנחנו עדיין לא הגענו למנדט אחד. תרומתם ליהדות וליהודים גדולה לאין ערוך יותר משלנו כולנו, כולל הרב כהנא זצ"ל.
הרב כהנא כידוע לא הצליח להעביר בכנסת ולו חוק אחד מכל הצעות החוק שלו. ברוב המקרים עשו ממנו צחוק בכנסת. הוא היה המוקיון מ1984 , בדומה לרב בא-גד מישיבת נחלים, להבדיל, שהופיע מאוחר יותר.
מש"ס אף אחד לא עושה צחוק. ש"ס הצליחה להשפיע על השלטון בישראל הרבה מעבר למספר המנדטים שיש לה.
אני לא אוהב את ש"ס ולא מצביע עבורם, אבל כשמגיבים בלי ללמוד ובלי לקרא הוויכוח נעשה רדוד שטחי וסטריאוטיפי.
מה אתם יודעים על עובדיה יוסף מעבר לעובדה שהמפלגה שלו תמכה בהסכמי שלום הנוראיים?
למה ש"ס תמכה בהסכמים?
ומה עשו, לעומת ש"ס, כל הכהניסטים בכל הסכמי השלום?
למה הכהניסטים לא הצביעו בכנסת נגד ההסכמים?
טול קורה מבין עיניך!
GY
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה