אבל איך אתה מצפה ממני להשתנות אם אתה מתחמק פעם אחר פעם מהפרדוקסים שאני מעלה? אני מבקש ממך טובה חיים, קח את הזמן ותתייחס בבקשה לכל הנקודות שלי. מצידי שיקח לך חודש. אני אסכם הכל שוב:
1) "אני בתור מזרחי לא רוצה ולא צריך "אפליה מתקנת". היהודים היקרים מעדות המזרח לא זקוקים להטבות מיוחדות. אנו רק רוצים שוויון זכויות לכל העדות של עם ישראל כי אנו אוהבים את כל העדות של עם ישראל."
יופי, אבל איך תפקח על זה שהשוויון באמת נאכף? נניח בעל מפעל מראיין עובדים והוא שונא מזרחים, הוא יכול פשוט לא לקבל מזרחים לעבודה ולהגיד שבמקרה האשכנזים הספיציפים שהתראיינו אצלו יותר נראים לו מאשר המזרחים, ככה יצא... והנה למרות שאין אפליה חוקית כלפי מזרחים היא עדיין מתבצעת בפועל. וזה בדיוק מה שקורה בארה"ב כלפי שחורים. הרעיון של אפליה מתקנת בא למנוע בדיוק את זה ולהכריח בעלי עסק לקבל גם מזרחים. איך אתה מציע להתמודד עם מצב כזה, כמו שהעליתי, שלא באמצעות אפליה מתקנת?
2) חיים אתה שונא שחורים ואתה לא יכול להתכחש לזה. זה ניכר מכל הסרטונים שלך באנגלית. אתה מחקה אותם ומדבר על כמה שהם מסריחים ומגעילים ופשעים וקופים וכמה השפה שלהם מטונפת, אתה אומר משפטים כמו " בארה"ב יש חודש של היסטוריה אמריקאית. איך אפשר לדבר במשך חודש על אנשים שמתנדנדים על עץ?" אני רוצה שאתה או כל אחד אחר בפורום הזה יסבירו לי - זה לא משפט גבלסי? זה לא משהו שהקו קלוקס קלאן היה מתגאה בו? וכל מיני "אני משתדל לדבר במילים פשוטות כדי שהשחורים יבינו אותי", יש דבר יותר גזעני מזה? תענה בפשטות יש או אין? זה שיש לך חברים שחורים בפורום זה לא מעניין אותי, זה הטריק הכי ישן בספר כמו שלאחמדינג'אד יש "חברים" יהודים שמתחבקים איתו בכל מיני ארועים כדי שהוא יוכל להגיד לעולם "אתם רואים? ואומרים שאני אנטישמי..."
וזה כ"כ מצחיק שאתה מדבר על התרבות השחורה שמרעילה את התרבות האמריקאית... לא יודע אם סיפרו לך אבל כל התרבות האמריקאית מבוססת על תרבות שחורה, זה לא עניין של השנים האחרונות, אני אדבר בעיקר על מוזיקה כי זה התחום שלי - כל הרעיון של מוזיקת הג'אז הוא שילוב בין אירופה לבין אפריקה, הבלוז שהוא חלק עצום מהמוזיקה האמריקאית כבר 100 שנה, הגוספל השפיע כמעט על כל תרבות הפופ בארה"ב, הפאנק, הרגאיי, כל זה לא היה קיים בלי התרומה האדירה של התרבות השחורה לארה"ב. שלא נדבר על היפ הופ שהיום מהווה בערך 85% אחוז ממכירות המוזיקה בארה"ב. אפילו במוזיקה שנחשבת להכי לבנה, מוזיקה של הילביליס כמו קאנטרי ובלוגראס יש יסודות שחורים של בלוז וגוספל. אני מבין שמבחינתך כל זה מוזיקה של קופים בג'ונגל, אגב גם גבלס כינה בזמנו את מוזיקת הג'אז "the art of the sub human". אבל לא יעזור, רוב המוזיקה האמריקאית מושתתת על מוזיקה שחורה, אתה חושב שצריך לזרוק את כל זה לפח?
3) "כמו בדיונים קודמים שניהלנו בפורום, אתה שוב ושוב מכניס את ההומואים לתמונה. כאילו סטייה מינית דומה לגזע. אין שום קשר. "
יש הרבה קשר. בשיח הציבורי המודרני המילה גזענות כבר לא קשורה לגזע. גם אפליה על רקע מיני היא גזענות וגם אפליה על רקע דתי. אני לא המצאתי את זה. אם אתה רוצה לדבר כך שאנשים יבינו אותך אז תשתמש במונחים כפי שמקובל להשתמש בהם.
"השחורים הם 13% מהאוכלוסיה בארה''ב, אך הם רוב הפושעים האלימים. רוב הרוצחים ורוב האנסים באמריקה הם שחורים.
70% מהאבות השחורים מזניחים את התינוקות שלהם.
רוב השחורים הזכרים יהיו בבתי הכלא במשך החיים שלהם. כרגע שליש מהשחורים הצעירים בבירת ארה''ב (וושינגטון) ורבע מהשחורים הצעירים במדינת קליפורניה הם בבתי כלא או בשיחרור על תנאי על פשעים שהם ביצעו.
רוב הפשעים של השחורים לא מופנים כלפי לבנים אלא כלפי שחורים אחרים. כמו הערבים, השחורים אכזרים סדיסטים אפילו כלפי האחים שלהם."
חיים אתה מכיר את הביטוי "חכם בלילה"? אתה יודע שזה היה סיפור דומה מאד עם המזרחים בארץ לפני 20 30 שנה? ואני די בטוח שעד היום יש יותר מזרחים ורוסים בבתי הכלא מאשר אשכנזים יחסית לגודלם באוכלוסיה. אז אולי גם לאחים המזרחיים שלך יש מנטליות עבריינית (גם אני מזרחי)? או שפה פתאום זה שונה? אתה יודע שאשכנזים עדיין מרוויחים יותר ממזרחיים אז אולי זה אומר שגם המזרחים בדומה לשחורים הם עצלנים ובטלנים שמבזבזים כסף כל הזמן? למה כשזה מגיע ליהודים פתאום התמונה מתהפכת? כשאומרים שיש יחסית הרבה ערבים בבתי כלא אתה תגיד "ברור, הם ערבים" אבל אם תסתכל על סטטיסטיקות של רוסים יהודים בארץ ותראה שהרוסים צורכים הרבה יותר אלכוהול ומבצעים הרבה יותר פשעים אלימים באופן חסר פרופורציה לגודלם באוכלוסיה? אז זה בסדר, זה לא שייך אליהם, הרי הם יהודים? יש לי בעיות עם המחשב המשך התגובה בעוד מספר שעות, בבקשה לא לענות עד אז.