בס''ד
א. לצערי אני רואה את העברית של ילידי ישראל וברוב המקרים היא די גרועה. אם כל מי שטועה לא דובר עברית שוטפת, אז 80% מילידי ישראל הם לא דוברי עברית שוטפת, כי להערכתי לפחות 80% טועים הרבה.
ב. בכלל לא אמרת מה שאתה אומר עכשיו. ההפך, אמרת שההורים שלך למדו תוך רק 5 שנים מה שאני יודע אף על פי שאני פעיל הרבה שנים, ו5 שנים זו "בדיחה" (המילה שלך) לעומת הזמן הארוך שאני פעיל. ואתה בכלל לא אמרת שזה מכיוון שההורים שלך גרים בא''י כמעט 20 שנה ואני מעולם לא גרתי בארץ. ההפך - אמרת שזה קל ללמוד עברית מהגלות (אף יהודי מהגלות לא יסכים עם הטענה המגוחכת הזאת, זה קשה מאוד ללמוד עברית מארה''ב כי כמעט אין דרך לעשות זאת) וגם אמרת שעברית היא שפה שקל ללמוד (גם לא נכון, עברית היא שפה מסובכת וקשה). בקיצור אמרת את ההפך ממה שאתה אומר עכשיו. כל בן אדם נורמלי היה מסיק מזה שהייתי אמור ללמוד הרבה יותר.
וזילזלת בסרטון שWONGA העלה כשכתבת שגם יש בו "מספיק שגיאות" - אתה יודע היטב שזאת אומרת שאפילו הסרטון הוא עוד דוגמה של העברית הגרועה שלי. ואתה מדבר על העברית הנחותה שלי לעומת ילידי ישראל? האם אתה חושב שרוב ילידי ישראל יכולים לעשות סרטונים כאלה?
אין שום השוואה בין התיקונים שאני עושה לך באנגלית לבין מה שכתבת. קודם, אני בד''כ כותב לך בעברית כשאני מתקן אותך בפורום האנגלי כדי ש95% מהחברים בפורום לא יבינו שזה תיקון. שנית, אני תמיד מתייחס אליך בכבוד רב ושבחים. מעולם לא הייתי כותב דברים מעליבים ומשפילים חס וחלילה.
האם לא הבנת איך זה מזיק כשאתה אומר לתורמים אמריקאים שמישהו שמתיימר להיות חבר כנסת ואפילו ראש ממשלה רק יודע עברית ברמה של עולים חדשים, עברית לא שוטפת, עברית מלאת שגיאות?
א.) אולי ברמת הכתיב, לא מעבר לזה. אני דיברתי על אוצר המילים והדקדוק (או לפחות התכוונתי, תקרא לזה איך שבא לך).
ב.) אני עניתי לטענה שלו שזה קשה, והבאתי את הדוגמא של ההורים שלי (ואתה עדיין מתעלם מהעובדה שעצם העובדה שהרמה של העברית שלך משתווה לזו של ההורים שלי שגרים!!!! בארץ). אני הבאתי את הטענה הזו כדי להוכיח לו שתוך זמן קצר אפשר ללמוד את זה, אבל עצם העובדה שהם גרים פה ואתה גר בגלות והרמה של העברית שלך משתווה לשלהם היא המחמאה שאני מתכוון אליה).
בקשר לקלות הלמידה, אף יהודי מהגלות שאני מכיר (ואני מכיר הרבה, ותתפלא, בעיקר מארצות אנגלו-סאקסיות) העידו שזה יחסית קל (אולי בשביל בני גילי-30)
לעומת שפות אחרות.
My parents started learning Hebrew after the middle of their 20's. So what? They didn't even live with Israelis but rather Russian-descended Jews from Beit Shemesh (mostly Bukharim) right next to Arabs. It really depends on the person rather than on the age.
I've learnt Arabic and English in less than 2 years. They're a lot tougher than Hebrew and I never lived among English speakers (yet I did live among Arabic speakers). Moshe92 also kinda knows how to speak Hebrew, not flunetly (Chaim doesn't speak really fluently).
אל תהיה חצוף.
הכל קונטרה לטענות שלו.
וזילזלת בסרטון שWONGA העלה כשכתבת שגם יש בו "מספיק שגיאות" - אתה יודע היטב שזאת אומרת שאפילו הסרטון הוא עוד דוגמה של העברית הגרועה שלי. ואתה מדבר על העברית הנחותה שלי לעומת ילידי ישראל? האם אתה חושב שרוב ילידי ישראל יכולים לעשות סרטונים כאלה?
המטרה של הסרטון שלו לא ברורה?
אין שום השוואה בין התיקונים שאני עושה לך באנגלית לבין מה שכתבת. קודם, אני בד''כ כותב לך בעברית כשאני מתקן אותך בפורום האנגלי כדי ש95% מהחברים בפורום לא יבינו שזה תיקון. שנית, אני תמיד מתייחס אליך בכבוד רב ושבחים. מעולם לא הייתי כותב דברים מעליבים ומשפילים חס וחלילה.
לא דיברתי על האשכולות עצמם, אלא בתוכניות, כשאתה מקריא את השאלה שלי, אתה לרוב עוצר אחרי שאתה קורא את הניסוח שלי (שאני מודה שהרבה פעמים הוא לא נכון) ומתקן, אני גם זוכר באילו שאלות זה היה, לא צריך להיות קטנוני.
כל חבר בפורום הזה ומחוצה לו יכול להעיד אליך באיזה כבוד אני מתייחס אליך וכמה פעמים אני מגן עליך בפורום ומחוצה לו. כמה אני חטפתי בשביל להגן על כבודך שלך. שאל כל חבר בפורום, במיוחד אם הוא חבר אישי שלי, והנה התשובה שלך. נכון שאני לא יו"ר התנועה ונכון שאני לא מדבר עם מיליון ואחד אינטרסטנטים שרוצים להביא את המשיח שקר שלהם עם ה"SECOND COMING" שלהם, אבל אין גבול לכבוד שאני נותן לך ועל ההשפלות והביזויים שאני חוטף מאנשים בגלל העובדה שאני חבר בתנועתך.
האם לא הבנת איך זה מזיק כשאתה אומר לתורמים אמריקאים שמישהו שמתיימר להיות חבר כנסת ואפילו ראש ממשלה רק יודע עברית ברמה של עולים חדשים, עברית לא שוטפת, עברית מלאת שגיאות?
להבדיל אלף אלפי הבדלות, תגיד את זה לבוחרים של ליברמן, ובאותו הזמן הייתי עסוק בלהפריך את הקונספירציות שהוא מעלה (מעניין, מה אנשים היו חושבים אם היו "מגלים" כביכול שאתה המצאת על עצמך סיפור שאתה אסיר ציון?).