כתב נושא: שאלה חשובה מאד לכל חברי הפורום בקשה לענות כולם  (נקרא 8393 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
שאלה חשובה מאד לכל חברי הפורום בקשה לענות כולם
« להגיב #25 ב- : דצמבר 29, 2009, 00:17:34 »
בס''ד

א. לצערי אני רואה את העברית של ילידי ישראל וברוב המקרים היא די גרועה. אם כל מי שטועה לא דובר עברית שוטפת, אז 80% מילידי ישראל הם לא דוברי עברית שוטפת, כי להערכתי לפחות 80% טועים הרבה.

ב. בכלל לא אמרת מה שאתה אומר עכשיו. ההפך, אמרת שההורים שלך למדו תוך רק 5 שנים מה שאני יודע אף על פי שאני פעיל הרבה שנים, ו5 שנים זו "בדיחה" (המילה שלך) לעומת הזמן הארוך שאני פעיל. ואתה בכלל לא אמרת שזה מכיוון שההורים שלך גרים בא''י כמעט 20 שנה ואני מעולם לא גרתי בארץ. ההפך - אמרת שזה קל ללמוד עברית מהגלות (אף יהודי מהגלות לא יסכים עם הטענה המגוחכת הזאת, זה קשה מאוד ללמוד עברית מארה''ב כי כמעט אין דרך לעשות זאת) וגם אמרת שעברית היא שפה שקל ללמוד (גם לא נכון, עברית היא שפה מסובכת וקשה). בקיצור אמרת את ההפך ממה שאתה אומר עכשיו. כל בן אדם נורמלי היה מסיק מזה שהייתי אמור ללמוד הרבה יותר.

וזילזלת בסרטון שWONGA העלה כשכתבת שגם יש בו "מספיק שגיאות" - אתה יודע היטב שזאת אומרת שאפילו הסרטון הוא עוד דוגמה של העברית הגרועה שלי. ואתה מדבר על העברית הנחותה שלי לעומת ילידי ישראל? האם אתה חושב שרוב ילידי ישראל יכולים לעשות סרטונים כאלה?

אין שום השוואה בין התיקונים שאני עושה לך באנגלית לבין מה שכתבת. קודם, אני בד''כ כותב לך בעברית כשאני מתקן אותך בפורום האנגלי כדי ש95% מהחברים בפורום לא יבינו שזה תיקון. שנית, אני תמיד מתייחס אליך בכבוד רב ושבחים. מעולם לא הייתי כותב דברים מעליבים ומשפילים חס וחלילה.

האם לא הבנת איך זה מזיק כשאתה אומר לתורמים אמריקאים שמישהו שמתיימר להיות חבר כנסת ואפילו ראש ממשלה רק יודע עברית ברמה של עולים חדשים, עברית לא שוטפת, עברית מלאת שגיאות?

א.) אולי ברמת הכתיב, לא מעבר לזה. אני דיברתי על אוצר המילים והדקדוק (או לפחות התכוונתי, תקרא לזה איך שבא לך).

ב.) אני עניתי לטענה שלו שזה קשה, והבאתי את הדוגמא של ההורים שלי (ואתה עדיין מתעלם מהעובדה שעצם העובדה שהרמה של העברית שלך משתווה לזו של ההורים שלי שגרים!!!! בארץ). אני הבאתי את הטענה הזו כדי להוכיח לו שתוך זמן קצר אפשר ללמוד את זה, אבל עצם העובדה שהם גרים פה ואתה גר בגלות והרמה של העברית שלך משתווה לשלהם היא המחמאה שאני מתכוון אליה).
בקשר לקלות הלמידה, אף יהודי מהגלות שאני מכיר (ואני מכיר הרבה, ותתפלא, בעיקר מארצות אנגלו-סאקסיות) העידו שזה יחסית קל (אולי בשביל בני גילי-30) לעומת שפות אחרות.
ציטוט
My parents started learning Hebrew after the middle of their 20's. So what? They didn't even live with Israelis but rather Russian-descended Jews from Beit Shemesh (mostly Bukharim) right next to Arabs. It really depends on the person rather than on the age.
I've learnt Arabic and English in less than 2 years. They're a lot tougher than Hebrew and I never lived among English speakers (yet I did live among Arabic speakers). Moshe92 also kinda knows how to speak Hebrew, not flunetly (Chaim doesn't speak really fluently).

אל תהיה חצוף.
הכל קונטרה לטענות שלו.
ציטוט
וזילזלת בסרטון שWONGA העלה כשכתבת שגם יש בו "מספיק שגיאות" - אתה יודע היטב שזאת אומרת שאפילו הסרטון הוא עוד דוגמה של העברית הגרועה שלי. ואתה מדבר על העברית הנחותה שלי לעומת ילידי ישראל? האם אתה חושב שרוב ילידי ישראל יכולים לעשות סרטונים כאלה?

המטרה של הסרטון שלו לא ברורה?
ציטוט
אין שום השוואה בין התיקונים שאני עושה לך באנגלית לבין מה שכתבת. קודם, אני בד''כ כותב לך בעברית כשאני מתקן אותך בפורום האנגלי כדי ש95% מהחברים בפורום לא יבינו שזה תיקון. שנית, אני תמיד מתייחס אליך בכבוד רב ושבחים. מעולם לא הייתי כותב דברים מעליבים ומשפילים חס וחלילה.

לא דיברתי על האשכולות עצמם, אלא בתוכניות, כשאתה מקריא את השאלה שלי, אתה לרוב עוצר אחרי שאתה קורא את הניסוח שלי (שאני מודה שהרבה פעמים הוא לא נכון) ומתקן, אני גם זוכר באילו שאלות זה היה, לא צריך להיות קטנוני.
כל חבר בפורום הזה ומחוצה לו יכול להעיד אליך באיזה כבוד אני מתייחס אליך וכמה פעמים אני מגן עליך בפורום ומחוצה לו. כמה אני חטפתי בשביל להגן על כבודך שלך. שאל כל חבר בפורום, במיוחד אם הוא חבר אישי שלי, והנה התשובה שלך. נכון שאני לא יו"ר התנועה ונכון שאני לא מדבר עם מיליון ואחד אינטרסטנטים שרוצים להביא את המשיח שקר שלהם עם ה"SECOND COMING" שלהם, אבל אין גבול לכבוד שאני נותן לך ועל ההשפלות והביזויים שאני חוטף מאנשים בגלל העובדה שאני חבר בתנועתך.
ציטוט
האם לא הבנת איך זה מזיק כשאתה אומר לתורמים אמריקאים שמישהו שמתיימר להיות חבר כנסת ואפילו ראש ממשלה רק יודע עברית ברמה של עולים חדשים, עברית לא שוטפת, עברית מלאת שגיאות?

להבדיל אלף אלפי הבדלות, תגיד את זה לבוחרים של ליברמן, ובאותו הזמן הייתי עסוק בלהפריך את הקונספירציות שהוא מעלה (מעניין, מה אנשים היו חושבים אם היו "מגלים" כביכול שאתה המצאת על עצמך סיפור שאתה אסיר ציון?).

מנותק יחיאל

• חבר(ה) של כבוד
  • *
שאלה חשובה מאד לכל חברי הפורום בקשה לענות כ&#
« להגיב #26 ב- : דצמבר 29, 2009, 00:23:40 »
רון שאני חושב על זה הערה שלך "מנוסח היטב, כל הכבוד." היה בה התנשאות לא קטנה
אבל חיים אתה יותר מידי לוקח ללב, מיותר לדעתי
אני לא חושב שלרון הייתה כוונה לפגוע בך ואתה יודע את זה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #27 ב- : דצמבר 29, 2009, 00:28:37 »
בס"ד

לא התכוונתי להתנשא בכלל (מתי אי פעם בפורום התנשאתי?), זה באמת מנוסח היטב.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #28 ב- : דצמבר 29, 2009, 00:56:10 »
אבל חיים אתה יותר מידי לוקח ללב, מיותר לדעתי
אני לא חושב שלרון הייתה כוונה לפגוע בך ואתה יודע את זה.

בס''ד

זה בכלל לא קשור למה שרון כתב בפורום העברי.
זה רק קשור למה שהוא כתב בפורום האנגלי כשהוא הציג אותי (אולי לא בכוונה) כבור ועם הארץ. אני לא ראיתי מה שהוא כתב בפורום האנגלי עד שקיבלתי כ10 אימיילים מחברי הפורום ששאלו אותי אם מה שרון אומר על העברית שלי נכון. הנה אימייל מתורם יהודי שקיבלתי הבוקר:
I thought you speak Hebrew fluently. I thought your Hebrew videos are done in fluent Hebrew. How can you present yourself to Israeli Jews as their leader if you do not speak Hebrew fluently.
תירגום: "חשבתי שאתה מדבר עברית שוטפת. חשבתי שהסרטונים שלך בעברית נעשים בעברית שוטפת. איך אתה יכול להציג את עצמך ליהודים ישראלים כהמנהיג שלהם אם אתה לא מדבר עברית שוטפת?"
יחיאל, אני מקבל ביקורת כל הזמן מתוך התנועה בארה''ב. אם תאזין לתוכניות האנגליות שלנו, תשמע לא מעט ביקורת ומחלוקות וזה דבר מקובל ומבורך בתנועתנו.
אך אם מישהו כותב דברים שעלולים להזיק לאיסוף תרומות, אני כן לוקח את זה ללב.
ויחיאל, אפילו במקרה הזה, מעולם לא אמרתי לרון שאסור לו להביע את הדעה שלו ומעולם לא צינזרתי אותו. אבל אני חושב שיש לי את הזכות להגיב ולהסביר למה אני מאמין שזה מזיק. באשכול הזה, אני רק הגבתי. לא צינזרתי, לא העלבתי, רק הגבתי והסברתי את עמדתי.
אני מאוד מכבד את הזכויות של רון ושל כל חברי הפורום. אבל גם יש לי זכויות במיוחד כשמשהו עלול לאיים על הצלחת תנועתנו.

מנותק אשי

• מנהל הפורום "הפצת הימין האמיתי"
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #29 ב- : דצמבר 29, 2009, 01:03:28 »
שלום,

אני יודע שרוב/כל חברי הפורום בעד גירוש הערבים מארץ ישראל, או בעד לתת להם פיצוי כדי שיעזבו.
העמדה הזו הגיונית ומקובלת בגלל שאנחנו מסוכסכים איתם מאז ומעולם ולא מצליחים לפתור איתם את הבעיות

השאלה שלי היא מה יקרה אם באופן תאורטי כל הערבים במדינה(ערבים ישראלים ופלסטינאים) יחליטו להיות נאמנים למדינה בצורה מוחלטת
 - לא יעשו בעיות בטחוניות בכלל.
 - יעשו שירות לאומי או צבא.
 - יגנו את האויבים האחרים שלנו מחוץ למדינה (גם אם האויבים הם ערבים).
 - יכירו לחלוטין במדינה כמדינה יהודית וכמדינת העם היהודי.
 - ישלמו באופן מלא מס למדינה בכל כפר ועיר ששייכים להם.
 - יפסיקו את הנהיגה המסוכנת שלהם בכבישים.
 - יפסיקו להיות מעורבים בפרוטקשן וסחיטה של אנשים.
 - יפסיקו את גניבת הרכבים.
 - יפסיקו לחלוטין את הבנייה הלא חוקית.

אני יודע שזה נשמע כמו תסריט לא מציאותי, אבל נניח וכל הדברים האלו יתקיימו האם עדיין תהיו בעד גירוש הערבים שחיים במדינה ???

ובהמשך לשאלה שלמעלה, אם לאחר התממשות התסריט הדמיוני והאופטימי שנרשם למעלה שניתם את דעתכם ותהיו נגד גירוש ערבים
מהמדינה, איך לדעתכם תוכל המדינה להתקיים כמדינה יהודית ? הרי אומרים שבתוך מספר שנים מועטות יהיו יותר ערבים מיהודים בין הים לירדן ואז אי אפשר
יהיה להגיד על המדינה שהיא מדינה יהודית כי לא יהיה בה רוב יהודי
אז אולי צריכים לגרום לכך שערבים יהגרו/יגורשו בכל זאת מהארץ בלי קשר אם הם נאמנים או לא ?

אשמח לשמוע את דעתכם

והורשתם את יושבי הארץ מפניכם" רש"י:"והורשתם"=וגירשתם. ואם-לא תורישו את-יושבי הארץ מפניכם, והיה אשר תותירו מהם לשיכים בעיניכם ולצנינים בצדיכם וצררו אתכם על-הארץ אשר אתם יושבים בה.  (במדבר לג)

מנותק משה בן אליעזר

• חבר(ה) מוסמך(ת)
  • *
« להגיב #30 ב- : דצמבר 29, 2009, 01:05:56 »
חיים צודק שזה קשה לאמריקאים ללמוד עברית. הייתי לומד עברית מגיל 6 וזה עדיין קשה לי. אין לי הרבה הזדמנויות לדבר בעברית כי אין לי משפחה בישראל ואין לי חברים שיודעים עברית יותר טוב ממני. רוב היהודים בארה"ב שמנסים ללמוד עברית באותו מצב.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #31 ב- : דצמבר 29, 2009, 01:17:14 »
בס"ד

בס''ד

זה בכלל לא קשור למה שרון כתב בפורום העברי.
זה רק קשור למה שהוא כתב בפורום האנגלי כשהוא הציג אותי (אולי לא בכוונה) כבור ועם הארץ. אני לא ראיתי מה שהוא כתב בפורום האנגלי עד שקיבלתי כ10 אימיילים מחברי הפורום ששאלו אותי אם מה שרון אומר על העברית שלי נכון. הנה אימייל מתורם יהודי שקיבלתי הבוקר:
I thought you speak Hebrew fluently. I thought your Hebrew videos are done in fluent Hebrew. How can you present yourself to Israeli Jews as their leader if you do not speak Hebrew fluently.
תירגום: "חשבתי שאתה מדבר עברית שוטפת. חשבתי שהסרטונים שלך בעברית נעשים בעברית שוטפת. איך אתה יכול להציג את עצמך ליהודים ישראלים כהמנהיג שלהם אם אתה לא מדבר עברית שוטפת?"
יחיאל, אני מקבל ביקורת כל הזמן מתוך התנועה בארה''ב. אם תאזין לתוכניות האנגליות שלנו, תשמע לא מעט ביקורת ומחלוקות וזה דבר מקובל ומבורך בתנועתנו.
אך אם מישהו כותב דברים שעלולים להזיק לאיסוף תרומות, אני כן לוקח את זה ללב.
ויחיאל, אפילו במקרה הזה, מעולם לא אמרתי לרון שאסור לו להביע את הדעה שלו ומעולם לא צינזרתי אותו. אבל אני חושב שיש לי את הזכות להגיב ולהסביר למה אני מאמין שזה מזיק. באשכול הזה, אני רק הגבתי. לא צינזרתי, לא העלבתי, רק הגבתי והסברתי את עמדתי.
אני מאוד מכבד את הזכויות של רון ושל כל חברי הפורום. אבל גם יש לי זכויות במיוחד כשמשהו עלול לאיים על הצלחת תנועתנו.

זה נשמע לי קצת לא הגיוני שבגלל טעויות מסויימות בשפה ישפטו אותך ככה, אם להיות כן. אבל טוב, בסדר, טעיתי, מצטער. אתה רוצה לחסום אותי? בסדר. אתה רוצה לגדף אותי? אין בעיה. בסדר, בחרת להתעלם מדבריי.

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #32 ב- : דצמבר 29, 2009, 02:00:07 »
בס"ד

זה נשמע לי קצת לא הגיוני שבגלל טעויות מסויימות בשפה ישפטו אותך ככה, אם להיות כן. אבל טוב, בסדר, טעיתי, מצטער. אתה רוצה לחסום אותי? בסדר. אתה רוצה לגדף אותי? אין בעיה. בסדר, בחרת להתעלם מדבריי.

בס''ד

רון, זה לא נדמה הגיוני לדוברי עברית שרואים את הסרטונים. אבל אם יש אדם שלא מבין עברית, מה שכתבת שם כן נראה רע.

רון, טעית כמו שכולנו טועים לפעמים. לפחות אתה לא טועה כמוני, אמריקאי מפגר שלא יודע כלום (סתם).

אני לא מתעלם ממה שכתבת. אני יודע שיש לך כוונות טובות. אתה יהודי יקר. ובעתיד תהיה מנהיג בע''ה.

מנותק הגולה בארץ

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • '' וייכחשו אוייבך לך ואתה על במותמו תדרוך ''
« להגיב #33 ב- : דצמבר 29, 2009, 02:03:55 »
בס''ד

אתם מתכוונים ל''עברית הציונית השמאלנית בולשביקית'' ר''ל , או שמא ללשון-הקודש הרהוטה שאיננה שגורה בפי הרוב ??

הגולה בארץ  :)
בס''ד
 '' חשף ה' את זרוע קדשו לעיני כל הגויים ,וראו כל אפסי ארץ את ישועת א'לוקנו ''
 '' קול צופיך נשאו קול יחדיו ירננו כי עין בעין יראו בשוב ה' ציון ''

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
« להגיב #34 ב- : דצמבר 29, 2009, 02:05:27 »
בס"ד

אוקיי. טוב שיישבנו את העניין.