בס"ד
בס''ד
רון, יש לי שאלה אליך.
אתה בן 16, אז אתה מכיר היטב איך מלמדים ילדים בבתי הספר בארץ ישראל כיום. איך היית משנה את החינוך שאנו נותנים לילדים שלנו?
שלום חיים הי"ו,
סגנון החינוך היום הוא מגוון בהרבה צורות. יש בתי ספר ממלכתיים-דתיים, יש בתי ספר ממלכתיים, יש בתי ספר פרטיים, יש כאלו שמיוחדים לתורה ומשלבים חינוך חול (ישיבות כולל+הסדר+גבוהות).
לכמעט כולן מכנה שותף, והוא העניין הפוליטי-זהותי ועניין הצניעות שעולה בעיקר מישיבות בציבור הדתי-לאומי שאליו אני שייך. נכון שבבתי ספר שמגדירים עצמם מלכתחילה ישנו חינוך בגוון יותר תורני, אבל גם לדעתי הוא לא מספיק (ואני יודע מניסיון כמובן). אני חושב שאחת הבעיות הנובעות היא ההשפעה החילונית (ולא, לא המדע, למי שחושב, אלא הפנאי המוגזם ולמה שהוא מנוצל אליו).
אם הייתה לי האפשרות, הייתי:
1.) אוכף את הלכות הצניעות באופן יותר מוקפד מאשר היום בכל בתי ספר ומפריד כיתות (גם אצל החילונים).
2.) מוריד מתקציב הביטחון (כן, מה לעשות, רוב תקציב הביטחון נכון להיום מבוזבז על דברים שלא קשורים לדברים חיוניים בצה"ל).
3.) מקצועיות - מפטר את כל המורים הלא-מקצועיים והלא-איכותיים, יוצר קריטריונים לאיכות ומקצועיות בכל מוסדות החינוך ובמוסדות החינוך לנוער בפרט.
4.) אצל הדתיים, אוכף (יש היגידו באופן סטליניסטי

) את החוקים שיש כעת, בנוסף, מכניס מקצועות חול נוספים (את אלו שראיתי, יש בהם רק אנגלית ומתמטיקה, לא מספיק לדעתי) ובדגש על היסטוריה.
אצל החילונים, מחזק תלמוד תורה, אוכף חוקי צניעות וכמובן מפריד כיתות, מבטל מקצועות חול מיותרים/הפכם למקצועות רשות.
5.) בלי קשר, מעלה את האיכות בפנים בית הספר והופך אותן למקומות אטרקטיביים ולא גני שעשועים.
6.) מודעות פוליטית בכל בתי הספר וחינוך פטריוטי, כל מורה שיעז לפנות שמאלה יפוטר.
זה בכל אופן מה שעולה לי בראש עכשיו.