עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

מתי התחילו להשתמש במילה "פלסטינים"

<< < (2/4) > >>

El Blanco:
בס"ד

השאלה היא הכוונה, "פלסטיני" יכול להיות לקוח מהשם הרומאי שניתן ל"פרובינקיה יודיאה" (השם הרומאי הקודם) אחרי המרד הגדול, "פרובינקיה סוריה-פלשתינה", שני השמות (סוריה מאשור, פלשתינה מפלישתים [מה שמגניב הוא, פלישתים בא מלשון פולש מעברית, כל מי שיש לו ידע בסיסי בתנ"ך מבין איך הערבים מודים שהם פולשים רק משמם...]) הן לטיניזציה/יווניזציה של השמות, במערב בכל אופן התקבל השם הזה והומר באנגלית בכל אופן ב-Palestine או כמה שמקובל ברוב הלשונות האירופאיות, Palestina, ועל כן לדידו של המערב ובדגש על הכובשים הבריטיים, כל מי שגר ב-"Palestine" (לקוח מהשם הרומאי המזוייף ולא מהתרמית הערבית-סובייטית), נחשב "פלסטיני" (Palestinian), השימוש אם אני לא טועה עוד הרבה לפני מסעות הצלב.

לגבי הבלוף,

--- ציטוט ---את יכולה לקחת כמה אופציות,
1.) 1941, בפגישת היטלר-חאג' אמין אל חוסייני.
2.) 1964, הקמת אש"ף/פת"ח
3.) 1970, ספטמבר השחור
4.) 1979, הסכם קמפ דיוויד עם מצרים
--- סוף ציטוט ---

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: רון בן מיכאל על נובמבר 26, 2009, 14:16:45 ---את יכולה לקחת כמה אופציות,
1.) 1941, בפגישת היטלר-חאג' אמין אל חוסייני

--- סוף ציטוט ---
כמובן שהוא נפגש עם היטלר ב-41', הטעות שלי לא הייתה בשנה, כי אם באדם, התכוונתי דווקא הימלר בפגישה ביניהם ב-43'.
הרעיון ה"פלשתינאי" עולה דווקא שם ולא עם היטלר שם מדובר על איזה פורמה של "פאן ערביזם".

El Blanco:
בס"ד

--- ציטוט של: נץ וגאה בזה על נובמבר 26, 2009, 16:45:31 ---כמובן שהוא נפגש עם היטלר ב-41', הטעות שלי לא הייתה בשנה, כי אם באדם, התכוונתי דווקא הימלר בפגישה ביניהם ב-43'.
הרעיון ה"פלשתינאי" עולה דווקא שם ולא עם היטלר שם מדובר על איזה פורמה של "פאן ערביזם".

--- סוף ציטוט ---

אתה מתכוון מקביל ארץ-ישראלי ל"עם המצרי"?

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: רון בן מיכאל על נובמבר 26, 2009, 16:50:46 ---בס"ד

אתה מתכוון מקביל ארץ-ישראלי ל"עם המצרי"?

--- סוף ציטוט ---
פלוס/מינוס

ronen1980:
יש לי את התשובה הכי מדויקת בשבילך,המושג "פלסטינים" הומצא ע"י משרד פרסום בריטי ב-1917,כאשר הבריטים פנו לערבים שבזמנו הצטיירו כ"גוליית" והיהודים כ"דוד",ואמרו להם,בואו נהפוך את היוצרות,אתם תהיו דוד והיהודים גוליית,אני ישלח לך לינק שבו מדבר צפריר רונן זצ"ל,איש שמאל לשעבר שמספר בדיוק מיהם,ומקווה שכל מה שתשמעי יספק אותך (ואני מאמין שכן)
בברכה  ...... רונן..
חלק א
  חלק ב

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה