עמלק ואויבי ישראל > איך עונים לתעמולה הערבית והשמאלנית

מתי התחילו להשתמש במילה "פלסטינים"

(1/4) > >>

sarit:

היי

אתם יכולים לומר לי את השנה המדוייקת שהתחילו להשתמש במילה "פלסטינים" לכינוי הערבים בארץ ישראל ומתי בעולם התחילו לקרוא להם  "פלסטינים"?

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: sarit על נובמבר 26, 2009, 11:49:27 ---היי

אתם יכולים לומר לי את השנה המדוייקת שהתחילו להשתמש במילה "פלסטינים" לכינוי הערבים בארץ ישראל ומתי בעולם התחילו לקרוא להם  "פלסטינים"?

--- סוף ציטוט ---
אין תשובה מדוייקת, הכל תלוי את מי שואלים, ומי זה שהשתמש.

sarit:

היי נץ

קראתי שבשנת 1970 התעוררו כאן למציאות חדשה שקיים עם "פלסטיני" אז אני תוהה אם לפני השנה הזאת הערבים כינו את עצמם כ"פלסטינים"
או רק החל משנת 83 או 88 ע"י יאסר ערפאת יש"ו אני רוצה לפרסם את זה בפורום בספרדית  :old_smiley:

נץ וגאה בזה:

--- ציטוט של: sarit על נובמבר 26, 2009, 12:33:06 ---היי נץ

קראתי שבשנת 1970 התעוררו כאן למציאות חדשה שקיים עם "פלסטיני" אז אני תוהה אם לפני השנה הזאת הערבים כינו את עצמם כ"פלסטינים"
או רק החל משנת 83 או 88 ע"י יאסר ערפאת יש"ו אני רוצה לפרסם את זה בפורום בספרדית  :old_smiley:

--- סוף ציטוט ---
את יכולה לקחת כמה אופציות,
1.) 1943, בפגישת הימלר-חאג' אמין אל חוסייני.
2.) 1964, הקמת אש"ף/פת"ח
3.) 1970, ספטמבר השחור
4.) 1979, הסכם קמפ דיוויד עם מצרים

דניאל בן יהושע:

--- ציטוט של: sarit על נובמבר 26, 2009, 11:49:27 ---היי

אתם יכולים לומר לי את השנה המדוייקת שהתחילו להשתמש במילה "פלסטינים" לכינוי הערבים בארץ ישראל ומתי בעולם התחילו לקרוא להם  "פלסטינים"?

--- סוף ציטוט ---
לי לפחות ידוע שההתנגדות הראשונה למונח הזה מן הממסד באה מראש ממשלת ישראל לשעבר, גולדה מאיר, שהשתוממה מהמונח הזה בקריאתה המפורסמת - "גם אני הייתי פעם פּלשתינאית, עדיין יש לי פספורט..."

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

עבור לתצוגת גירסה מלאה