סקר

המערב - אויב או ידיד?

הם ניסו להשמיד אותנו בעבר, משחקים אותה ידידים למטרת המלחמה באיסלם. הם נלחמו בנו פיזית, ונלחמים בנו רוחנית-אידיאולוגית (הזבל של תרבות המערב).
13 (68.4%)
אויבו של אויבי (הנצרות כאויב האיסלם) הוא ידידי.
3 (15.8%)
אחר.
3 (15.8%)

סך הכל הצבעות: 0

כתב נושא: המערב - אויב או ידיד?  (נקרא 15782 פעמים)

0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #25 ב- : נובמבר 23, 2009, 15:23:03 »
מצטער על העיקוב, מכיוון שיש לי בעיה לענות כשאני עושה ציטוטים אני יענה לך בצורה הזו במקום לצתת את ההודעה הקודמת שלך.

א) אני יודע מה הכוונה לאמיתית. אמיתית הכוונה היא שלא מדובר במעשיות כמו המיתוליגה היוונית או הברית החדשה.

ב) בקשר לדומיננטיות אפשר להתווכח על כך, שורה תחתונה שכיום הגוש המזרחי מפגר מאחורי הגוש המערבי.

ג) אם הוא רוצה לרצוח שום ספר בעולם לא יעצור אותו, ואצל הדתיים אין מקרי רצח ודברים כאלו? אני לא חושב שאפשר להגיד שזה קורה בגלל המערב.

ואם אתה באמת מאמין שהתורה היא כל טוב וכל מה ששונה ממנה הוא יצרים רעים, אז אתה טועה ובגדול.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #26 ב- : נובמבר 23, 2009, 17:14:40 »
בס"ד

נתחיל עם M4a1 ו-Spectator (צלהר, אענה לך מאוחר יותר בלי נדר):

ציטוט
א) אני יודע מה הכוונה לאמיתית. אמיתית הכוונה היא שלא מדובר במעשיות כמו המיתוליגה היוונית או הברית החדשה.

ב) בקשר לדומיננטיות אפשר להתווכח על כך, שורה תחתונה שכיום הגוש המזרחי מפגר מאחורי הגוש המערבי.

ג) אם הוא רוצה לרצוח שום ספר בעולם לא יעצור אותו, ואצל הדתיים אין מקרי רצח ודברים כאלו? אני לא חושב שאפשר להגיד שזה קורה בגלל המערב.

ואם אתה באמת מאמין שהתורה היא כל טוב וכל מה ששונה ממנה הוא יצרים רעים, אז אתה טועה ובגדול.

א.) אתה מדבר על התנ"ך?

ב.) סין בדרך לדומיננטיה בינלאומית, ארצות הברית מתרסקת, רוסיה ואירופה נכבשות, הודו מתחזקת וכו', על איזה פיגור אתה מדבר?

ג.) ספר? התורה הכוונה? הידוע בתורה עוצר אותי מלעשות הרבה דברים, התורה חינכנתי שהם לא ראויים ולא טובים, ואני בחרתי לקבל עול מלכות שמיים (לבחור בטוב, במקום ברע/יצר הרע), ולא לעשות אותם, סה טו.
"דתי" שרוצח הוא לא רק מחלל שם שמיים אלא גם רשע מרושע.
אדם שהולך ע"פ תורה (ולא, לא כל אחד שחובש כיפה הוא באמת כזה) לא ירצח מעולם.
זה קורה בגלל שהיום לחלק מהיהודים אין כל ראיה מהו טוב (מה שהשם מגדיר ככזה) ומהו רע (מה שהשם מגדיר ככזה), עיוורים בעיוורון היצרים, ורצח זו רק דוגמא מינורית למתרחש, היום המערב שדורס אותנו מבחינה תרבותית-אידיאולוגית הוא המשחית הרוחני העיקרי, בגלל זה ייחסתי את הדוגמא על רצח היום לתרבות וערכאות מערב.

לא אמרתי את זה, תלמד הבנת הנקרא, אמרתי שכל מה שסותר את ערכי התורה, הוא רע, תן דבר אחד שסותר את ערכי התורה והוא טוב.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #27 ב- : נובמבר 23, 2009, 17:19:25 »
בס"ד

ציטוט
מה הבעיה עם האנשים האלה? אני מבין את החשדנות שלך כלפי ה"מדמארב" כי הוא ערבי נוצרי מישראל והיחס שלהם למדינתינו ידוע, אבל אני לא רואה שום בעיה עם שאר האנשים ברשימתך. 

א.) Rubystars היא מסיונרית, אפשר לראות את זה באשכול השאלות שניתנו לחבר הינדי בפורום, היא ניסתה ברוב צביעותה הנוצרית הדוחה, לשכנע אותו לאשר מיסיון נוצרי בהודו, למרות התנגדותו, ואח"כ גם תקפה והעליבה את דתו (למרות שהינדואיזם, בוא נהיה כנים, גם אני שונא), הדבר היחיד שמונע ממנה לעשות את זה גם ליהודים זה העובדה ש-JTF הוא אנטי-מיסיון בישראל. אני לא רוצה מיסיונרים ועוד בטוח לא צבועים לצידי.

ב.) הגרמני הוא כמו כל שאר הגרמנים, צבוע שקרן ועלוב, צוחק עלינו (ובצדק) אחרי שהקימו לו "סניף" JDL בשנקל בגרמניה (דעתו של הרב כהנא על גרמניה בבקשה???), מה שהוא עושה זה זילות השואה (למרות שלא ציפיתי לדבר אחר ממנו, מה שכן ציפיתי, זה ליחס נורמלי מצד היהודים, מה לעשות, גם ב-JTF לא כולם הבינו מהי משנת הרב כהנא ולקחו את הפירוש השמאלני), זלזול בעם היהודי ובגאוותו (+ניסיון שקר להציג את עצמו כיהודי ועוד גאה, ב-Kahane.org, ונסיונות מיסיון שם).

ג.) ההונגרי הוא שקרן ועלוב, הומוסקסואל שקרן, תעמולתן בשנקל, עדיף שלא אפרטאת מעלליו כאן.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #28 ב- : נובמבר 23, 2009, 23:59:20 »
בס"ד

התרומה של היהודים להתפתחות המדעית התחילה בערך לפני מאתיים שנה עם הרפורמציה (בערך 1800), כלומר בשלב השני של המהפכה המדעית. ב300 השנה שקדמו לרפורמציה- היו אלה הגויים הנוצרים שהתחילו והניעו את המהפכה המדעית, ואת המהפכה התעשייתית. לא היו לגלילאו, ניוטון, לייבניץ, אוילר, פרמה, גאוס, קופרניקוס, ברנולי, דקארט, כמעט ולא היו להם מקבילים בני זמנם בקרב העם היהודי.

הנוצרים מעצם העובדה שהיו נוצרים, האמינו באמונות תפלות, פסלים, רוחות, טיפשות, בורות, כישוף, אפילו המוסלמים עלו עליהם בהרבה מונים (הנוצרים היו האפריקה של התקופה ההיא, תרתי משמע).
הנוצרים היו קודחים בראשים של אנשים חולים כי חשבו שזה יציל את הנשמה, אבק השריפה שנודע לדראון עולם בעולם הנוצרי שנראה באירופה היה סימן לנשים להיזהר (היו מעלים אותן על המוקד באשמת כישוף, נו באמת, אל תקרא לזה קידמה, תעשה טובה) אפילו את ההישגם המדעיים שהיו להם במשך הרבה זמן (אש יוונית היא דוגמא) הם לא הראו סממן אחד של תרבות (לא שימרו את זה, בשונה משאר הציוויליזציות).

זה שהיו למערב כמה יוצאים מן הכלל, לא אומר דבר כלל, ממש לא, המערב קינא שנים רבות באיסלם, סין והודו, והתחיל לחקות אותם (בור ואוויל מי שיגיד שהספרדים היו הראשונים שהשתמשו בנשק חם), לא שזה עזר לו במיוחד נגד העות'מאנים והטימורים, מה שחיסל את הבורות המערבית (כך או כך) היה סילוק הנצרות מדרך החשיבה, ואימוץ אלמנטי חשיבה יהודית, לאגור ידע, לשמור על ידע, ללמוד בצורה מסודרת במתודות לימוד רציניות וכו'.

ולכל אלה שהבאת, אני יכול להביא את חכמי התורה גרידא ("הנשר הגדול", הגאון מוילנה, הרמב"ן, רבי יוסף שלמה דלמדיגו, הרב יעקב שלמה בן ערבי, הראב"ע, משאללה איבן את'רי וכו', הזלזול שלך מראה על בורות במקרה הטוב), אין בכלל מה לדבר על ידע תורני, אני אביא דוגמא (שהיא די חרושה, אבל בכל זאת), בזוהר הקדוש כתוב על היות כדור הארץ עגול הרבה לפני גלילאו וקופרניקוס, יש אינספור דוגמאות והוכחות שמצדיקות את טענותיי, קרב אבוד, המערב הוא נמר של נייר בכל התחומים ומעתיקן עלוב (גם בתחום "המוסר" והדת [ולא, היהדות היא לא דת], כמו שכבר הזכרת), סה טו, ותו לא.

גם בתקופת יוון העתיקה, המקור לרוב הידע המדעי של המערב בעולם העתיק ועד ימי הביניים, לא היייתה ליהודים תרומה משמעותית למדע.לא רק שלא היו לנו אנשי מדע בסדר גודל של היוונים כמו אריסטו, אוקלידס, וארכימדס. לא היו לנו אקדמיות למדע בכלל. היהודים בעת העתיקה הגיעו להישגים מחשבתיים גדולים, אבל הם הגבילו את העיסוק המחשבתי הזה לפלולי התלמוד והשאירו את המדע והמתמטיקה לגויים.

לזה אענה מאוחר יותר בלי נדר.
נכון חלקית. כי בלי תורה מוסיקלית, בלי רפרטואר מוסיקלי, ובלי כלי נגינה על רמה, יוצאת מוסיקה דלוחה למדי.
לגבי תורה מוסיקלית, בתור מוזיקאי (גיטרה, בס, תופים, פסנתר, אורגן; בנוסף כמובן לשאר אשכולותיי), אעיד שגם לציוויליזציות אחרות הייתה תרבות מוזיקלית פורייה,
בקשר לרפרטואר ולמה שאני מכנה "סטייליזם מוזיקלי", יש גם מקבילים מציוויליזציות אחרות (ולא רק היהודית), בין היתר המקאם המזרחי-איסלאמי (שמקביל לסולמות) בפרט ובכלל לא-פאראבי, שעליו אני מניח שמעת, החשיבה, הסגנון, הגיוון והניגון צמחו במקומות אחרים (כמובן, גם בישראל, בל נשכח את דוד המלך ע"ה זיע"א, הוא דוגמא בודדה בלבד), החל מהודו וכלה בסין, שבטי ותרבויות אפריקה, וגם הציוויליזציה האיסלאמית והערבית לסירוגין ולדורותיהן.
בקשר לכלי נגינה,  :::D :laugh:
והעוד, הדרבוקה, הקאנון, וכו', לא נחשבים (אני בכוונה לא מביא עכשיו דברים הקשורים ליהודים, סתם כשאלה, האם אנחנו שייכים גם לציוויליזציות שמהן מגיעים ההישגים הנ"ל?)?

שוב - עניין של טעם. יש גם אנשים שאוהבים הקשה עם האצבעות באופן בלתי מסודר ואקראי לגמרי על דלתות עץ, לא אומר לי דבר.

שאדם הוא ישות אוטונומית, ולא רקמה מתוך ישות קיבוצית כמו משפחה, חמולה, שבט, או ממלכה.
יישות אוטונומית - מאיזו בחינה ומה התרומה המערבית שעליה אתה מדבר בעניין?
ציטוט
רציתי לומר שאם המערב זה רק הגויים בלי היהודים, אז אין להם הרבה מה להציע בתחום הדת והמוסר.

הוכח אחרת.
אגב, יוון, זה לא בדיוק המערב, גם בהישגי יוון יש מקורות מישראל ומהמזרח, אז מה..

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #29 ב- : נובמבר 24, 2009, 09:20:17 »
א) מן הסתם אנ מדבר על התנ"ך.

ב) סין בדרך לדומיננטיות? אולי, אבל נכון להיום ארה"ב היא השולטת, כן ארה"ב מתרסקת כלכלית אבל היא אולי המעצמה היחידה בהסטוריה שתוכל לבנות את עצמה מחדש ברגע שידרש, ביום שתחליט לצאת מעירק ואפגניסטן, 3 שנים לאחר מכן היא חוזרת לשלוט כמעצמה שלטת.

ג) כן הכוונה לתורה, התורה מחנכת אותך לא לעשות מעשים רבים, תר"ג מצוות אם אני לא טועה, לא כולם בוחרים לחיות את חייהם בצורה כזו, תבין אני יודע שזה קשה לך לקבל את זה, אבל זה שזה מתאים לך ואתה נורא שמח לקבל על עצמך את צורת החיים הזו, אל תאשים את "המערב" בכך שאחרים בוחרים שלא.

המערב לא "דורס" אותנו, זה לא שמנהיגים או אנשים במערב יושבים בארוחת ערב ומדברים על איך נרמוס את היהדות ואיך נהפוך כמה שיותר מהם לחילוניים או לנוצרים, זה פשוט תהליך של גלובליזציה.

בקשר לערכים בתנ"ך, אני באמת לא מכיר את התנ"ך לעומק, אבל אני מכיר מספיק אנשים שמכירים את התנ"ך פחות ממני והם אנשים נפלאים, לכן צורת החשיבה הזו שיש לפעול בדיוק לפי הספר, כדי לרצות את השם, וכשזה לא תופס אצל שאר האוכלוסיה, להאשים את המערב. היא פשוט לא מתאימה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #30 ב- : נובמבר 24, 2009, 09:52:15 »
בס"ד

א) מן הסתם אנ מדבר על התנ"ך.

ב) סין בדרך לדומיננטיות? אולי, אבל נכון להיום ארה"ב היא השולטת, כן ארה"ב מתרסקת כלכלית אבל היא אולי המעצמה היחידה בהסטוריה שתוכל לבנות את עצמה מחדש ברגע שידרש, ביום שתחליט לצאת מעירק ואפגניסטן, 3 שנים לאחר מכן היא חוזרת לשלוט כמעצמה שלטת.

ג) כן הכוונה לתורה, התורה מחנכת אותך לא לעשות מעשים רבים, תר"ג מצוות אם אני לא טועה, לא כולם בוחרים לחיות את חייהם בצורה כזו, תבין אני יודע שזה קשה לך לקבל את זה, אבל זה שזה מתאים לך ואתה נורא שמח לקבל על עצמך את צורת החיים הזו, אל תאשים את "המערב" בכך שאחרים בוחרים שלא.

המערב לא "דורס" אותנו, זה לא שמנהיגים או אנשים במערב יושבים בארוחת ערב ומדברים על איך נרמוס את היהדות ואיך נהפוך כמה שיותר מהם לחילוניים או לנוצרים, זה פשוט תהליך של גלובליזציה.

בקשר לערכים בתנ"ך, אני באמת לא מכיר את התנ"ך לעומק, אבל אני מכיר מספיק אנשים שמכירים את התנ"ך פחות ממני והם אנשים נפלאים, לכן צורת החשיבה הזו שיש לפעול בדיוק לפי הספר, כדי לרצות את השם, וכשזה לא תופס אצל שאר האוכלוסיה, להאשים את המערב. היא פשוט לא מתאימה.

א.) היהדות היא הרבה מלבד המקרא.

ב.) ארצות הברית נמצאת בהרבה מעבר לרק משבר כלכלי, היא הופכת ממעצמת על כלכלית לגרוטאת על כלכלית, וזה לא הסיבה העיקרית שאמרתי שהיא מתרסקת, אגב, יפה שהתעלמת לגבי שאר המערב.

ג.)
1.) תרי"ג מצוות.
2.) המערב אכן דורס אותנו מבחינה תרבותית, שורה תחתונה כמו שאתה אוהב לומר, רוב העם היושב בציון מחונך לפי תרבות מערב שלא לדבר על העם היושב בגולה, רוב העם נמצא תחת עול שיעבוד ושלטון הגויים, רוב העם מושפע מזה, זה שהוא בוחר, נכון, זו אשמתו, אבל עובדתית, זה כך, ועובדתית, זה רק הורס אותנו, לא דיברתי על האשמים.

אתה שוב מתעלם מדבריי. תן לי "ערך" שסותר את ערכי התורה - והוא טוב.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #31 ב- : נובמבר 24, 2009, 12:00:20 »
א) נכון, והמערב הוא הרבה יותר מזנות ואלכוהול.

ב) התייחסתי אל ארה"ב מכיוון שהיא מנהיגת המערב.

ג) שוב אני לא מכיר את ערכי היהדות, אבל אם תוכל לתת לי כמה מערכי היהדות שמנוגדים לערכי המערב, נוכל להתקדם הלאה.

המערב דורס אותנו מבחינה תרבותית? גלובליזציה. אתה רוצה שנתנתק מהעולם? בוא נתמקד רגע בעם היושב בציון, "נמצא תחת עול שיעבוד ושלטון הגויים" ממש לא מסכים איתך. העם בוחר בזה בדיוק כמו שאמרת, העם בוחר בדרך זו על פני הדרך של תרי"ג מצוות. זה רק הורס אותנו? הכיצד?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #32 ב- : נובמבר 24, 2009, 15:29:06 »
בס"ד

א) נכון, והמערב הוא הרבה יותר מזנות ואלכוהול.

ב) התייחסתי אל ארה"ב מכיוון שהיא מנהיגת המערב.

ג) שוב אני לא מכיר את ערכי היהדות, אבל אם תוכל לתת לי כמה מערכי היהדות שמנוגדים לערכי המערב, נוכל להתקדם הלאה.

המערב דורס אותנו מבחינה תרבותית? גלובליזציה. אתה רוצה שנתנתק מהעולם? בוא נתמקד רגע בעם היושב בציון, "נמצא תחת עול שיעבוד ושלטון הגויים" ממש לא מסכים איתך. העם בוחר בזה בדיוק כמו שאמרת, העם בוחר בדרך זו על פני הדרך של תרי"ג מצוות. זה רק הורס אותנו? הכיצד?

א.) אז נתקדם, תביא עוד דוגמאות מ"נפלאות" תרבות המערב.

ב.) בשביל להתייחס למערב (אני מתייחס לה כציוויליזציה המערבית באופן כללי, למרות שהיא נחלקת ל"תת-ציוויליזציות"), צריך להתייחס לכולו, וחלקו כבר מאחורינו (אירופה), ארצות הברית נרמסת (ולא, לא רק בידי המשבר הכלכלי), קנדה אף יותר, רוסיה בתהליכים, דרום אמריקה ע"ע הביקור האחרון של שימי פיירס, וכו' וכו' וכו'..

ג.) צניעות וענווה VS גאוותנות ופריצות.

אל תספר לי על גלובליזאציה, בחייאת, לא על זה, גלובליזאציה לא אומרת התבוללות וטמעה בגויים, המערב כפה עלינו תרבותו בישירין או בעקיפין(עורמה; ע"ע הכיבוש הבריטי, מרגלי ברית המועצות בלבנט, האמנסיפציה, מיסיון, מסעות הצלב, שיעבוד, אני עדיין לא מדבר על יהדות ברית המועצות וכו'), לא כל מקום נסחף אל תוך תרבות המערב אם הוא לא מסכים לקבל אותה (ע"ע סין, שהיא "חצי-מקרה").
ועדיין (גם אם הוא לא כפה ולא כופה)- בתור אנשי אהבת ישראל, אל נא לנו לנסות את היצר הרע המבוגר והמנוסה ממנו, ולהרחיק את אחינו מכל הזבל הן ממזרח, הן מדרום, הן מצפון והן ממערב.

אני לא רוצה שנתנתק משום דבר כל עוד זה לא פוגע בנו מבחינה רוחנית ופיזית.

"נמצא תחת עול שיעבוד ושלטון הגויים" - הכוונה ליהדות הגולה.

הורס -
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/966/439.html
http://news.walla.co.il/?w=//1225988
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2654722,00.html
http://209.85.129.132/search?q=cache:n3mQby-w5nMJ:www.knesset.gov.il/MMM/data/docs/m02015.doc+%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8+%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%95%D7%AA+%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%94%22%D7%91&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il
האם כל חטאת העיקרי היום הוא כמובן נשוב מכיוון שמאל, שמנסה להוביל אותנו ככל יכולתו לכיוון אושוויץ.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #33 ב- : נובמבר 24, 2009, 17:01:33 »
דעתי בנדון נמצאת בתווך שבין 3 ציטטות:
1.) "קבל האמת ממי שאמרה"
2.) "אם תגביה כנשר ובין כוכבים שים קינך משם אורידך נאום ה'"
3.) "יפיפותו של יפת באוהלי שם"
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #34 ב- : נובמבר 24, 2009, 18:17:57 »
ציטוט
התרומה של היהודים להתפתחות המדעית התחילה בערך לפני מאתיים שנה עם הרפורמציה (בערך 1800), כלומר בשלב השני של המהפכה המדעית. ב300 השנה שקדמו לרפורמציה- היו אלה הגויים הנוצרים שהתחילו והניעו את המהפכה המדעית, ואת המהפכה התעשייתית. לא היו לגלילאו, ניוטון, לייבניץ, אוילר, פרמה, גאוס, קופרניקוס, ברנולי, דקארט, כמעט ולא היו להם מקבילים בני זמנם בקרב העם היהודי.

הנוצרים מעצם העובדה שהיו נוצרים, האמינו באמונות תפלות, פסלים, רוחות, טיפשות, בורות, כישוף, אפילו המוסלמים עלו עליהם בהרבה מונים (הנוצרים היו האפריקה של התקופה ההיא, תרתי משמע).
הנוצרים היו קודחים בראשים של אנשים חולים כי חשבו שזה יציל את הנשמה, אבק השריפה שנודע לדראון עולם בעולם הנוצרי שנראה באירופה היה סימן לנשים להיזהר (היו מעלים אותן על המוקד באשמת כישוף, נו באמת, אל תקרא לזה קידמה, תעשה טובה) אפילו את ההישגם המדעיים שהיו להם במשך הרבה זמן (אש יוונית היא דוגמא) הם לא הראו סממן אחד של תרבות (לא שימרו את זה, בשונה משאר הציוויליזציות).

זה שהיו למערב כמה יוצאים מן הכלל, לא אומר דבר כלל, ממש לא, המערב קינא שנים רבות באיסלם, סין והודו, והתחיל לחקות אותם (בור ואוויל מי שיגיד שהספרדים היו הראשונים שהשתמשו בנשק חם), לא שזה עזר לו במיוחד נגד העות'מאנים והטימורים, מה שחיסל את הבורות המערבית (כך או כך) היה סילוק הנצרות מדרך החשיבה, ואימוץ אלמנטי חשיבה יהודית, לאגור ידע, לשמור על ידע, ללמוד בצורה מסודרת במתודות לימוד רציניות וכו'.

ולכל אלה שהבאת, אני יכול להביא את חכמי התורה גרידא ("הנשר הגדול", הגאון מוילנה, הרמב"ן, רבי יוסף שלמה דלמדיגו, הרב יעקב שלמה בן ערבי, הראב"ע, משאללה איבן את'רי וכו', הזלזול שלך מראה על בורות במקרה הטוב), אין בכלל מה לדבר על ידע תורני, אני אביא דוגמא (שהיא די חרושה, אבל בכל זאת), בזוהר הקדוש כתוב על היות כדור הארץ עגול הרבה לפני גלילאו וקופרניקוס, יש אינספור דוגמאות והוכחות שמצדיקות את טענותיי, קרב אבוד, המערב הוא נמר של נייר בכל התחומים ומעתיקן עלוב (גם בתחום "המוסר" והדת [ולא, היהדות היא לא דת], כמו שכבר הזכרת), סה טו, ותו לא.

המערב המפגר צמצם פערים ע"י העתקה חיקוי, אבל זה לא היה "חיקוי עלוב". מאז שפיבונאצי חזר לפיזה עם ספרי לימוד ערביים התהפכו היוצרות. ספרי הלימוד היום כתובים באנגלית. הסינים המציאו את  אבק שריפה אבל משם ועד הנחיתה על היריח זו קפיצה מדעית גדולה, לא העתקה וחיקוי.

ציטוט
נכון חלקית. כי בלי תורה מוסיקלית, בלי רפרטואר מוסיקלי, ובלי כלי נגינה על רמה, יוצאת מוסיקה דלוחה למדי.
לגבי תורה מוסיקלית, בתור מוזיקאי (גיטרה, בס, תופים, פסנתר, אורגן; בנוסף כמובן לשאר אשכולותיי), אעיד שגם לציוויליזציות אחרות הייתה תרבות מוזיקלית פורייה,
בקשר לרפרטואר ולמה שאני מכנה "סטייליזם מוזיקלי", יש גם מקבילים מציוויליזציות אחרות (ולא רק היהודית), בין היתר המקאם המזרחי-איסלאמי (שמקביל לסולמות) בפרט ובכלל לא-פאראבי, שעליו אני מניח שמעת, החשיבה, הסגנון, הגיוון והניגון צמחו במקומות אחרים (כמובן, גם בישראל, בל נשכח את דוד המלך ע"ה זיע"א, הוא דוגמא בודדה בלבד), החל מהודו וכלה בסין, שבטי ותרבויות אפריקה, וגם הציוויליזציה האיסלאמית והערבית לסירוגין ולדורותיהן.
בקשר לכלי נגינה,  :::D :laugh:
והעוד, הדרבוקה, הקאנון, וכו', לא נחשבים (אני בכוונה לא מביא עכשיו דברים הקשורים ליהודים, סתם כשאלה, האם אנחנו שייכים גם לציוויליזציות שמהן מגיעים ההישגים הנ"ל?)?

שוב - עניין של טעם. יש גם אנשים שאוהבים הקשה עם האצבעות באופן בלתי מסודר ואקראי לגמרי על דלתות עץ, לא אומר לי דבר.

לכן גם לפי דבריך אפשר לומר שהמוזיקה של המערב בפרט, ושל הגויים בכלל היא לא זבל וכי אתה באופן אישי משתמש בכלי נגינה ובדיציפלינות של הגויים כדי להפיק מוזיקה.

ציטוט
שאדם הוא ישות אוטונומית, ולא רקמה מתוך ישות קיבוצית כמו משפחה, חמולה, שבט, או ממלכה.
יישות אוטונומית - מאיזו בחינה ומה התרומה המערבית שעליה אתה מדבר בעניין?
הוכח אחרת.
הדוגמאות הבולטות ביותר הן העקרונות של שוק חופשי, חירות הפרט על חשבון המדינה. דמוקרטיה על פי החוקה האמריקאית ומגילת זכויות האדם. כאשר האינדיבידואליזם מכיל גם רעיונות ישנים יותר, למשל עקרון השוויון בפני החוק.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #35 ב- : נובמבר 24, 2009, 19:13:01 »
א) המערב הוא התפתחות התקדמות ושאיפה לעתיד טוב יותר, בעוד שהיהדות לפחות ברוב הזרמים היא שקיעה בספרים. שום דבר מעשי אלא הכל בדיבורים ותפילות.

דוגמא? מלחה"ע ה-2 המערב נלחם בנאצים, חלק בהצלחה יותר חלק בפחות, מה היהודים עשו? התפללו. יכול להיות שזה מה שהוביל בסופו של דבר לנצחון וללא תפילות היהודים הנאצים היו מנצחים את המלחמה, אבל עובדה שרוב היהודים אם לא כולם (אני מדבר כרגע על הדתיים) התפללו ולא פעלו תכלס, הכוונה היא לאותם דתיים שהיו בארץ.

ב) אף פעם לא אמרתי שהמערב הוא כל טוב, אין דבר מושלם. אבל תסתכל לאן המערב הגיע ולאן המזרח הגיע, ובקשר לטענה שלך שארה"ב כרגע מתפוררת. אין אמפריה שמחזיקה לנצח. אבל האמפריה הבאה שתקום אם ארה"ב תיפול תהיה גם היא בגוש המערבי תהיה בטוח.

ג) צניעות וענווה מול גאווה ופריצות.

בוא נתעקב על זה רגע, צניעות וענווה, זו דרך לחיות? זו הדרך הנכונה? בגלל הצניעות והענווה היהודים היום הם שק אגרוף, ביחד עם גאווה בא כבוד עצמי וללא גאווה אין כבוד עצמי לכן העם שלנו נראה כמו שהוא נראה.

ד) אם כך מה אומרת גלובליזציה? כן הבריטים באו לפה ושלטו פה, ולפני זה היו פה הטורקים אז? ככה הם כפו עלינו חילוניות? ממש לא נכון, התנועה החילונית החלה לפני שהבריטים היו פה היא החלה באירופה. התנועה ולאחר מכן יחד עם הקיבוצים, אין פה קשר לבריטים.

אתה לא רוצה שנתנתק משום דבר כל עוד הוא לא פוגע בערכים היהודיים, אוקי, תן לי דוגמא לדבר כזה? תן לי דוגמא למפגש בין 2 תרבויות כשאחת לא הושפעה מהשניה. אין דברים כאלה, ככה זה עובד. תרבות משפיע על אחרת.

לא הבנתי איך מקרי האונס שהבאת קשורים למערב, גם אמנון בן דוד אנס את אחותו.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #36 ב- : נובמבר 25, 2009, 00:16:18 »
בס"ד

המערב המפגר צמצם פערים ע"י העתקה חיקוי, אבל זה לא היה "חיקוי עלוב". מאז שפיבונאצי חזר לפיזה עם ספרי לימוד ערביים התהפכו היוצרות. ספרי הלימוד היום כתובים באנגלית. הסינים המציאו את  אבק שריפה אבל משם ועד הנחיתה על היריח זו קפיצה מדעית גדולה, לא העתקה וחיקוי.

א.) אני צריך להזכיר לך את טענותיך או שמא..?
ב.) נחתו על הירח, ביג דיל, מראה על בינה זה לא, בזבזו כסף על TRIP הנחתה ואיוש, כוכב ריק שאני האחרון שאדע מה התועלת בכך.

לכן גם לפי דבריך אפשר לומר שהמוזיקה של המערב בפרט, ושל הגויים בכלל היא לא זבל וכי אתה באופן אישי משתמש בכלי נגינה ובדיציפלינות של הגויים כדי להפיק מוזיקה.

א.) לא התנגדתי לשימוש בכלים מלכתחילה, מה אתה מוכיח?
ב.) לא ענית לי.
ג.) המוזיקה של המערב כיום היא זבל בן זבל ואין בלתו, אני מעדיף מוזיקה מזרחית על גווניה (מוזיקלית, אני יותר קרוב ללבנט מאשר למערב), וכן כל מי שמכיר אותי באופן אישי יעיד כך, זה אומר שאני חלק מתרבות ערב/איסלם?

הדוגמאות הבולטות ביותר הן העקרונות של שוק חופשי, חירות הפרט על חשבון המדינה. דמוקרטיה על פי החוקה האמריקאית ומגילת זכויות האדם. כאשר האינדיבידואליזם מכיל גם רעיונות ישנים יותר, למשל עקרון השוויון בפני החוק
.

א.) מדינה זו הגדרה מערבית שאני אישית מתנגד לה.
ב.) כנ"ל לגבי דמוקרטיה וה-SO-CALLED "מגילת זכויות האדם".
ג.) אני מניח שנקודתי הובנה.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #37 ב- : נובמבר 25, 2009, 00:41:54 »
בס"ד

ציטוט
המערב הוא התפתחות התקדמות ושאיפה לעתיד טוב יותר,
שניה שניה שניה שניה שניה תן לי להבין את הלוגיקה, אנחנו מצווים לבחור בטוב, כי אנחנו שואפים לכלום?

ציטוט
בעוד שהיהדות לפחות ברוב הזרמים היא שקיעה בספרים. שום דבר מעשי אלא הכל בדיבורים ותפילות.

לא מכיר קבוצות כאלה בציון (שגם הן הרבה מעבר ל"שקיעה בספרים", הרבה יותר מהמערבי הממוצע), מינימום, סה טו.

דוגמא? מלחה"ע ה-2 המערב נלחם בנאצים, חלק בהצלחה יותר חלק בפחות, מה היהודים עשו? התפללו. יכול להיות שזה מה שהוביל בסופו של דבר לנצחון וללא תפילות היהודים הנאצים היו מנצחים את המלחמה, אבל עובדה שרוב היהודים אם לא כולם (אני מדבר כרגע על הדתיים) התפללו ולא פעלו תכלס, הכוונה היא לאותם דתיים שהיו בארץ.

א.) ההשוואה היא פשוט סותרת כל היגיון אנושי שהוא, ליהודים כקולקטיב לא הייתה יישות מדינית כלשהי שתוכל להפוך את ההשוואה שלך ללוגית מסוג כלשהו, המערב (ראינו את עליונותן הצבאית של צרפת היא אבן היסוד של המערב המודרני, דנמרק, נורווגיה, הולנד, לוקסמבורג, יוגוסלביה, יוון ופולין במלחמה, ליהודים לא הייתה אף יישות מדינית צבאית, ועובדתית, היו [אמנם לא כולם, אבל היו] יהודים שנלחמו בגרמנים צבאית, בין אם בהתארגנות פרטיזנית ספציפית [אחוז היהודים הפרטיזנים היה גדול מאחוזם באוכלוסייה] ובין אם זה בגדודים יהודיים למיניהם בצבא הבריטי), סה טו.
ב.) היהודים התורניים בארץ כמו רזיאל ויאיר זצ"ל הי"ד? האצ"ל והלח"י שלחמו נגד הבריטים והגרמנים בו זמנית? לא, התבלבלת עם "ההגנה" החילונית חביבי (שגם היא נלחמה נגד הגרמנים במובן מסויים..)..

אף פעם לא אמרתי שהמערב הוא כל טוב, אין דבר מושלם. אבל תסתכל לאן המערב הגיע ולאן המזרח הגיע, ובקשר לטענה שלך שארה"ב כרגע מתפוררת. אין אמפריה שמחזיקה לנצח. אבל האמפריה הבאה שתקום אם ארה"ב תיפול תהיה גם היא בגוש המערבי תהיה בטוח.

בקשר למערב, להלן תזכורת..

עניין של זמן, עובדתית, רוב הזמן, המזרח היה דומיננטי (כל עוד ישראל בגלות, עוד מעט בעזרת השם יגיע גם שלטון יהודי), המערב מתפורר ונדרס, המזרח עולה, זו עובדה גמורה שלא השבת לה טיעון רציני.

בוא נתעקב על זה רגע, צניעות וענווה, זו דרך לחיות? זו הדרך הנכונה? בגלל הצניעות והענווה היהודים היום הם שק אגרוף, ביחד עם גאווה בא כבוד עצמי וללא גאווה אין כבוד עצמי לכן העם שלנו נראה כמו שהוא נראה.
הבל גמור שנובע מבורות מוחלטת,
1.) צניעות וענווה היא באשר ליהודי האינדיבידואל עם חברו, גאווה לאומית היא מצווה, זלזול מצד הגוי הוא חילול השם, אין לי מושג מאיפה להתחיל.
2.) כבוד לאומי וכבוד עצמי זה דבר חשוב שאין לי מושג מאיפה אמרת שאני קורא להיפוכו.
3.) העם היהודי נראה כמו שהוא נראה בגלל ההיטמאות וההתאהבות בגלות (שאתה שותף לה במובן הרעיוני, רק בצד אחר), הקב"ה התחרט וזה מובא בגמרא על בריאת הגלות.

אם כך מה אומרת גלובליזציה? כן הבריטים באו לפה ושלטו פה, ולפני זה היו פה הטורקים אז? ככה הם כפו עלינו חילוניות? ממש לא נכון, התנועה החילונית החלה לפני שהבריטים היו פה היא החלה באירופה. התנועה ולאחר מכן יחד עם הקיבוצים, אין פה קשר לבריטים.
א.) אתה מתעלם מרוב מה שרשמתי, אני נזכר לציין.
ב.) הסקולריזציה התחילה מימי האמנסיפציה, והיא, עובדתית, כן כפייה.
ג.) הבריטים והעות'מאנים הנחילו פה תרבותם.
ד.) ארצות הברית, הכנסייה האורתודוקסית היוונית, רוסיה, סעודיה, וכו', כולן טומאות פה את תרבותן.

אתה לא רוצה שנתנתק משום דבר כל עוד הוא לא פוגע בערכים היהודיים, אוקי, תן לי דוגמא לדבר כזה? תן לי דוגמא למפגש בין 2 תרבויות כשאחת לא הושפעה מהשניה. אין דברים כאלה, ככה זה עובד. תרבות משפיע על אחרת.

דבר שהוא אנטיתזה לערכי התורה הוא לדוגמא ה-SO-CALLED "חופש הדת וחופש מדת", אנטיתזה גמורה וכליון עוד יותר גמור ח"ו ר"ל (הדוגמא שביקשת).

לא הבנתי איך מקרי האונס שהבאת קשורים למערב, גם אמנון בן דוד אנס את אחותו.

א.) ומה עלה בגורלו?
ב.) חינוך תורני היה מונע את זה (לא שמעתי שבימי מלכות דוד המלך ע"ה זיע"א ושלמה המלך ע"ה זיע"א [סתם דוגמא] מקרים כאלו היו כה שכיחים, ואתה מתעלם משאר הלינקים שהבאתי).

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #38 ב- : נובמבר 25, 2009, 01:34:48 »
בס''ד

M4, היטלר והנאצים יש''ו היו חלק מהעולם המערבי. גרמניה היא מדינה מערבית והיא הייתה מרכז תרבות מערבית, ספרות מערבית, דת מערבית (הנצרות), שפה מערבית שדומה לאנגלית, מדע מערבי, כלכלה מערבית, חינוך מערבי וכו'.

לכן העלאת היטלר והנאצים לשלטון בגרמניה הייתה אירוע מערבי של העולם המערבי. ורציחת מעל שישה מיליון יהודים הי''ד בשואה הייתה מעשה מערבי. ולא רק גרמניה הייתה אחראית לשואה. אנגליה מנעה מהיהודים להמלט לארץ ישראל ושלחה את הפליטים היהודים חזרה למשרפות ותאי הגזים של מחנות המוות הנאצים. ארה''ב ואנגליה סירבו בזדון להפציץ את המסילות שהובילו מיליוני יהודים למחנות המוות וסירבו להפציץ את מחנות המוות עצמם - דבר שהיה משמיד את מנגנון הרצח ההמוני של הגרמנים. ארה''ב ואנגליה גם סירבו לקבל פליטים יהודים שניסו להמלט לאמריקה או לאנגליה. כלומר ארה''ב ואנגליה עשו את הכל על מנת להבטיח שהיהודים לא ימלטו ולא ישרדו.

המערב תמיד היה ונשאר עד עצם היום הזה מקום של שנאת ישראל אובססיבית. המערב רצח שישה מיליון יהודים וכיום המערב לוחץ על ישראל להתאבד.

M4, אתה כותב על חוסר כבוד יהודי בין הדתיים. אך אם יש לך מידה של כבוד יהודי, אתה חייב לשנוא את אוייבי העם שלך, ז''א לשנוא את המערב על מה שהם עשו בשואה ועל מה שהם עושים לישראל עכשיו.

ולגבי כבוד מול ענווה: אנו מצווים להיות ענווים ברמה הפרטית אבל לא ברמה הלאומית. ברמה הלאומית, אנו מצווים להיות גאים שאנו יהודים, עם הנבחר של בורא עולם. חיקוי של הגויים בארה''ב או במערב הוא דוקא התנהגות משפילה.

בכל אופן, כל הכבוד לרון ולM4 על ויכוח מעניין. יישר כח רון שאתה מייצג את העמדה הכהניסטית.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #39 ב- : נובמבר 25, 2009, 12:36:54 »
רון הוויכוח הזה יכול להמשך עוד הרבה, בוא תענה לי על זה.

העם היהודי כמו שהוא היום, משהו דפוק בו, על זה שנינו מסכימים.

אני לא רב, לא מתיימר להיות, הידע שלי בתורה הוא אפסי אם בכלל. מה שאני כן יודע זה הסטוריה, לקרוא עיתונים, ולזהות חולשה.

אני רואה בעיתון ושומע בטלוויזיה, "נזרקו בקבוקי תבערה" ושניה אחרי זה "התקדמות במשא ומתן" עם דפוק.

אני רואה בהסטוריה איך העם שלי היה פשוט זונה של כל העמים.

אני רואה איך ברחוב, לא ה"אליטות" לא ה"שמאלנים"  ולא "אנרכיסטים" כאלה ואחרים, איך כשהם רואים ערבים, שומעים את המילה ערבים או את השפה הערבית, איך הם מתכווצים מבוהלים.

זה עם חלש, עכשיו אני ישאל אותך, המערב אשם בזה?

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #40 ב- : נובמבר 25, 2009, 13:39:07 »
בס"ד

רון הוויכוח הזה יכול להמשך עוד הרבה, בוא תענה לי על זה.

העם היהודי כמו שהוא היום, משהו דפוק בו, על זה שנינו מסכימים.

אני לא רב, לא מתיימר להיות, הידע שלי בתורה הוא אפסי אם בכלל. מה שאני כן יודע זה הסטוריה, לקרוא עיתונים, ולזהות חולשה.

אני רואה בעיתון ושומע בטלוויזיה, "נזרקו בקבוקי תבערה" ושניה אחרי זה "התקדמות במשא ומתן" עם דפוק.

אני רואה בהסטוריה איך העם שלי היה פשוט זונה של כל העמים.

אני רואה איך ברחוב, לא ה"אליטות" לא ה"שמאלנים"  ולא "אנרכיסטים" כאלה ואחרים, איך כשהם רואים ערבים, שומעים את המילה ערבים או את השפה הערבית, איך הם מתכווצים מבוהלים.

זה עם חלש, עכשיו אני ישאל אותך, המערב אשם בזה?

1.) אל תתעלם מדבריי.
2.) אם הידע שלך בתורה הוא אפסי (וגם אם לא), מה אתה שתשפוט את מה שמנוגד לה מלכתחילה? מאיפה היומרה?
3.) תולדה של פחד וקטנות אמונה בעידן המודרני בארץ ישראל החלו עוד לפני הקמת מדינה והיישוב החדש, עם האמנסיפציה.
4.) לא ראיתי ערבי אחדמנוטרל מנשק מתקרב לאדם תורני.
5.) מעניין איך אתה לוקח את העם היהודי ספציפית כשהוא בגלות (מעניין איזה עצמאי הוא אמור להיות כשהוא בגלות?), כשהוא רק חזר ממנה, ולאו דווקא בשאר זמנים. מבקר סדרתי שכבר עבר הרבה מעבר לגבול הא-רציונליות.
6.) טוב שאתה לוקח דוגמא אחת (שהיא אמיתית, לא אומר שלא, לצערי הרב) כזו, ודוגמא הפוכה (שהיא שכיחה בהרבה) לא קיימך לדידך.
« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2009, 13:48:16 על ידי רון בן מיכאל »

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #41 ב- : נובמבר 25, 2009, 13:51:08 »
בס"ד

בס''ד

M4, היטלר והנאצים יש''ו היו חלק מהעולם המערבי. גרמניה היא מדינה מערבית והיא הייתה מרכז תרבות מערבית, ספרות מערבית, דת מערבית (הנצרות), שפה מערבית שדומה לאנגלית, מדע מערבי, כלכלה מערבית, חינוך מערבי וכו'.

לכן העלאת היטלר והנאצים לשלטון בגרמניה הייתה אירוע מערבי של העולם המערבי. ורציחת מעל שישה מיליון יהודים הי''ד בשואה הייתה מעשה מערבי. ולא רק גרמניה הייתה אחראית לשואה. אנגליה מנעה מהיהודים להמלט לארץ ישראל ושלחה את הפליטים היהודים חזרה למשרפות ותאי הגזים של מחנות המוות הנאצים. ארה''ב ואנגליה סירבו בזדון להפציץ את המסילות שהובילו מיליוני יהודים למחנות המוות וסירבו להפציץ את מחנות המוות עצמם - דבר שהיה משמיד את מנגנון הרצח ההמוני של הגרמנים. ארה''ב ואנגליה גם סירבו לקבל פליטים יהודים שניסו להמלט לאמריקה או לאנגליה. כלומר ארה''ב ואנגליה עשו את הכל על מנת להבטיח שהיהודים לא ימלטו ולא ישרדו.

המערב תמיד היה ונשאר עד עצם היום הזה מקום של שנאת ישראל אובססיבית. המערב רצח שישה מיליון יהודים וכיום המערב לוחץ על ישראל להתאבד.

M4, אתה כותב על חוסר כבוד יהודי בין הדתיים. אך אם יש לך מידה של כבוד יהודי, אתה חייב לשנוא את אוייבי העם שלך, ז''א לשנוא את המערב על מה שהם עשו בשואה ועל מה שהם עושים לישראל עכשיו.

ולגבי כבוד מול ענווה: אנו מצווים להיות ענווים ברמה הפרטית אבל לא ברמה הלאומית. ברמה הלאומית, אנו מצווים להיות גאים שאנו יהודים, עם הנבחר של בורא עולם. חיקוי של הגויים בארה''ב או במערב הוא דוקא התנהגות משפילה.

בכל אופן, כל הכבוד לרון ולM4 על ויכוח מעניין. יישר כח רון שאתה מייצג את העמדה הכהניסטית.

סיכמת את זה פחות או יותר בסדר גמור, אני רק חייב לציין שאת רוב הכבוד הלאומי היהודי (קידוש השם במילים אחרות), מגיע דווקא מיהודים תורניים ולא מתינוקות שנשבו/קל וחומר רשעים.

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #42 ב- : נובמבר 25, 2009, 14:01:36 »
1) אני לא מתעלם סתם, אני מסכם את הדיון

2) הידע שלי אפסי ואני לא שופט שום דבר, אני מציג עובדות. ואתה שטוען שהמערב הוא זימה ולא יותר מזה, ושכל מה שטוב כבר מצוי ביהדות.

3) תולדה של פחד וקטנות אמונה בעידן המודרני בא"י החלו עוד לפני הקמת מדינה והיישוב החדש, עם האמנספיציה, כן ולפני האמנסיפציה היינו ממש אריות.

4) לאדם תורני? אולי לא אני לא בשכונה דתית אני גר בת"א. ואולי אתה פשוט צריך להסתובב יותר.

5)ספציפית כשהוא בגלות? אני יכול להראות דוגמאות לבתוסתנות הזו גם ב60 שנה האחרונות, מעבר לכך יהיה קשה אני לא רואה את העתיד. מה הכוונה מבקר סדרתי שעבר מעבר לגבול הרציונליות?

6) לא הבנתי.

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #43 ב- : נובמבר 25, 2009, 14:28:27 »
בס"ד

1) אני לא מתעלם סתם, אני מסכם את הדיון

2) הידע שלי אפסי ואני לא שופט שום דבר, אני מציג עובדות. ואתה שטוען שהמערב הוא זימה ולא יותר מזה, ושכל מה שטוב כבר מצוי ביהדות.

3) תולדה של פחד וקטנות אמונה בעידן המודרני בא"י החלו עוד לפני הקמת מדינה והיישוב החדש, עם האמנספיציה, כן ולפני האמנסיפציה היינו ממש אריות.

4) לאדם תורני? אולי לא אני לא בשכונה דתית אני גר בת"א. ואולי אתה פשוט צריך להסתובב יותר.

5)ספציפית כשהוא בגלות? אני יכול להראות דוגמאות לבתוסתנות הזו גם ב60 שנה האחרונות, מעבר לכך יהיה קשה אני לא רואה את העתיד. מה הכוונה מבקר סדרתי שעבר מעבר לגבול הרציונליות?

6) לא הבנתי.

1.) איך אתה מסכם את הדיון בדיוק?

2.) אתה לא מציג עובדות (משעמם אותי כבר להפריך אותן, תחדש ותגוון), אם יש לך ידע אפסי בתורה, מול מה אתה בדיוק מתווכח כשאני אומר שאני מתנגד לערכים המנוגדות ליהדות? אני לא אומר שכל המערב זימה אלא במובן האידיאולוגי-רוחני (שכבר הדגשתי!!! ואתה מתעלם ממנו כאילו אין מחר).
כל מה שטוב מצוי ביהדות (ויש את: "חוכמה בגויים תאמין" [חוכמה לא לפי ההגדרה החילונית, אלא לפי ההגדרה שמותאמת לתורה, כלומר: תורה בגויים אל תאמין!, לא כל דבר מותר ללמוד מהם, יש סייגים ויש את: "קבל האמת ממי שאמרה"), אתה פשוט לא יודע יהדות אז אתה לא מבין בכלל למה אני מתכוון ומשווה באופן אווילי לחלוטין את היהדות לאיסלם ולנצרות באופן א-מודע (כאילו היהדות היא "דת ופרט שולי", היהדות, היא לא דת וקל חומר שלא פרט שולי), זה פשוט (להבדיל אלף אלפי הבדלות) להגיד שהאיסלם היא דת של שלום מבלי לקרוא אפילו סורה אחת מהקור'אן או לדעת מי היה נביא השקר שייסד את האיסלם, סה טו, ותו לא.

3.) לפני האמנסיפציה, אם לא שמת לב, הייתה אמונה, היו יהודים שכמו שאמרתי התאהבו בגלות, והיו שחשבו בצורת: "שב ואל תעשה" והיו כאלה שעלו לארץ, והיו כאלה שייסדו לוחמה יהודית..
4.) אני מסתובב הרבה, אני ידוע אצל הערבים, ואני ידוע באיזור, ערבים הסתובבו הרבה באיזור עד שהגעתי, ועדיין, אני לא צריך להזכיר לך (סתם לדוגמא) כמה הערבים מפחדים מהיהודים ביו"ש.
5.) מתי? (ולא הממשלה, אלא העם, העם!!!! יש פה אליטה ששולטת; מעבר למה שאמרתי, שיש קטנות אמונה ופחד)
6.) אתה לוקח דוגמא של יהודי שמפחד מערבים ולא ההפך (ערבים שמפחדים מיהודים; שהיא שכיחה הרבה יותר, אם היית יוצא קצת לטייל בארץ ישראל כולה ולא רק במה שהשמאל מתאר לך כארץ ישראל, היית מבין).

נ.ב: אני מזכיר שהכוונה שלי בסעיף 1 שהכוונה היא ללמידה, יש דברים מסויימים שלדעתי אפשר ללמוד מהם, אבל לא יותר מכך!!! וזה עדיין לא הופך את המערב לידיד והוכחתי זאת כבר למעלה.
« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2009, 15:13:10 על ידי רון בן מיכאל »

מנותק IRON_MAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • L.F בשטח הערבים במתח
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #44 ב- : נובמבר 25, 2009, 14:50:30 »
בס"ד

במאה-שערים לא ממש צדים ערבים.. אתה בטח מתכוון לברסלבים שגרים בשומרי החומות שזה ליד מאה-שערים.
ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל.

ערבים לערב,סודנים לסודן,שמאלנים לאירופה!

מנותק El Blanco

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #45 ב- : נובמבר 25, 2009, 14:55:38 »
בס"ד

-נערך- תערוך גם את שלך.
« עריכה אחרונה: נובמבר 25, 2009, 15:23:31 על ידי רון בן מיכאל »

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #46 ב- : נובמבר 25, 2009, 15:46:49 »
שכחתי לשאול אותך, כשאתה אומר שהמערב אינו ידיד.

איך אתה מגדיר ידיד? איך אתה מגדיר את המערב?

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #47 ב- : נובמבר 25, 2009, 15:56:14 »
שכחתי לשאול אותך, כשאתה אומר שהמערב אינו ידיד.

איך אתה מגדיר ידיד? איך אתה מגדיר את המערב?
פשוט, בעולם אין דבר כזה ידידים, יש רק אינטרסים!!!
ההגדרה למערב, היא זו פרופ' סמואל הנטינגטון בספרו "התנגשות הציויליזציות" (עיין, מומלץ בחום).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #48 ב- : נובמבר 25, 2009, 20:10:57 »
דעתי בנדון נמצאת בתווך שבין 3 ציטטות:
1.) "קבל האמת ממי שאמרה"
2.) "אם תגביה כנשר ובין כוכבים שים קינך משם אורידך נאום ה'"
3.) "יפיפותו של יפת באוהלי שם"

אני לא מבין את 1, וגם לא את 3.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
המערב - אויב או ידיד?
« להגיב #49 ב- : נובמבר 25, 2009, 21:29:38 »
אני לא מבין את 1, וגם לא את 3.
1.) זה דברים שאמר הרמב"ם על אריסטו.
3.) זה הרעיון של האסתטיקה, הארכיטקטורה והמדעים בשירות עם ישראל וקידום מטרותיו בעולם הם דבר נעלה ביותר.
כשאלמנטים אלה מסייעים לקודש, אזי הם כדברי חולין עוברים הליך של קידוש החול.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל