בס"ד
התרומה של היהודים להתפתחות המדעית התחילה בערך לפני מאתיים שנה עם הרפורמציה (בערך 1800), כלומר בשלב השני של המהפכה המדעית. ב300 השנה שקדמו לרפורמציה- היו אלה הגויים הנוצרים שהתחילו והניעו את המהפכה המדעית, ואת המהפכה התעשייתית. לא היו לגלילאו, ניוטון, לייבניץ, אוילר, פרמה, גאוס, קופרניקוס, ברנולי, דקארט, כמעט ולא היו להם מקבילים בני זמנם בקרב העם היהודי. הנוצרים מעצם העובדה שהיו נוצרים, האמינו באמונות תפלות, פסלים, רוחות, טיפשות, בורות, כישוף, אפילו המוסלמים עלו עליהם בהרבה מונים (הנוצרים היו האפריקה של התקופה ההיא, תרתי משמע).
הנוצרים היו קודחים בראשים של אנשים חולים כי חשבו שזה יציל את הנשמה, אבק השריפה שנודע לדראון עולם בעולם הנוצרי שנראה באירופה היה סימן לנשים להיזהר (היו מעלים אותן על המוקד באשמת כישוף, נו באמת, אל תקרא לזה קידמה, תעשה טובה) אפילו את ההישגם המדעיים שהיו להם במשך הרבה זמן (אש יוונית היא דוגמא) הם לא הראו סממן אחד של תרבות (לא שימרו את זה, בשונה משאר הציוויליזציות).
זה שהיו למערב כמה יוצאים מן הכלל, לא אומר דבר כלל, ממש לא, המערב קינא שנים רבות באיסלם, סין והודו, והתחיל לחקות אותם (בור ואוויל מי שיגיד שהספרדים היו הראשונים שהשתמשו בנשק חם), לא שזה עזר לו במיוחד נגד העות'מאנים והטימורים, מה שחיסל את הבורות המערבית (כך או כך) היה סילוק הנצרות מדרך החשיבה, ואימוץ אלמנטי חשיבה יהודית, לאגור ידע, לשמור על ידע, ללמוד בצורה מסודרת במתודות לימוד רציניות וכו'.
ולכל אלה שהבאת, אני יכול להביא את חכמי התורה גרידא ("הנשר הגדול", הגאון מוילנה, הרמב"ן, רבי יוסף שלמה דלמדיגו, הרב יעקב שלמה בן ערבי, הראב"ע, משאללה איבן את'רי וכו', הזלזול שלך מראה על בורות במקרה הטוב), אין בכלל מה לדבר על ידע תורני, אני אביא דוגמא (שהיא די חרושה, אבל בכל זאת), בזוהר הקדוש כתוב על היות כדור הארץ עגול הרבה לפני גלילאו וקופרניקוס, יש אינספור דוגמאות והוכחות שמצדיקות את טענותיי, קרב אבוד, המערב הוא נמר של נייר בכל התחומים ומעתיקן עלוב (גם בתחום "המוסר" והדת [ולא, היהדות היא לא דת], כמו שכבר הזכרת), סה טו, ותו לא.
גם בתקופת יוון העתיקה, המקור לרוב הידע המדעי של המערב בעולם העתיק ועד ימי הביניים, לא היייתה ליהודים תרומה משמעותית למדע.לא רק שלא היו לנו אנשי מדע בסדר גודל של היוונים כמו אריסטו, אוקלידס, וארכימדס. לא היו לנו אקדמיות למדע בכלל. היהודים בעת העתיקה הגיעו להישגים מחשבתיים גדולים, אבל הם הגבילו את העיסוק המחשבתי הזה לפלולי התלמוד והשאירו את המדע והמתמטיקה לגויים. לזה אענה מאוחר יותר בלי נדר.
נכון חלקית. כי בלי תורה מוסיקלית, בלי רפרטואר מוסיקלי, ובלי כלי נגינה על רמה, יוצאת מוסיקה דלוחה למדי. לגבי תורה מוסיקלית, בתור מוזיקאי (גיטרה, בס, תופים, פסנתר, אורגן; בנוסף כמובן לשאר אשכולותיי), אעיד שגם לציוויליזציות אחרות הייתה תרבות מוזיקלית פורייה,
בקשר לרפרטואר ולמה שאני מכנה "סטייליזם מוזיקלי", יש גם מקבילים מציוויליזציות אחרות (ולא רק היהודית), בין היתר המקאם המזרחי-איסלאמי (שמקביל לסולמות) בפרט ובכלל לא-פאראבי, שעליו אני מניח שמעת, החשיבה, הסגנון, הגיוון והניגון צמחו במקומות אחרים (כמובן, גם בישראל, בל נשכח את דוד המלך ע"ה זיע"א, הוא דוגמא בודדה בלבד), החל מהודו וכלה בסין, שבטי ותרבויות אפריקה, וגם הציוויליזציה האיסלאמית והערבית לסירוגין ולדורותיהן.
בקשר לכלי נגינה,

והעוד, הדרבוקה, הקאנון, וכו', לא נחשבים (אני בכוונה לא מביא עכשיו דברים הקשורים ליהודים, סתם כשאלה, האם אנחנו שייכים גם לציוויליזציות שמהן מגיעים ההישגים הנ"ל?)?
שוב - עניין של טעם. יש גם אנשים שאוהבים הקשה עם האצבעות באופן בלתי מסודר ואקראי לגמרי על דלתות עץ, לא אומר לי דבר.
שאדם הוא ישות אוטונומית, ולא רקמה מתוך ישות קיבוצית כמו משפחה, חמולה, שבט, או ממלכה. יישות אוטונומית - מאיזו בחינה ומה התרומה המערבית שעליה אתה מדבר בעניין?
רציתי לומר שאם המערב זה רק הגויים בלי היהודים, אז אין להם הרבה מה להציע בתחום הדת והמוסר.
הוכח אחרת.
אגב, יוון, זה לא בדיוק המערב, גם בהישגי יוון יש מקורות מישראל ומהמזרח, אז מה..