ואוו!!!!!מי שלא בא -- ה פ ס י ד !!!! זה היה כיף שלא נברא כדוגמתו בהיסטוריה! היה שם קהל שיכול היה למלא את כל היכל התרבות, ומפאת חוסר המקום כמעט חצי מהאנשים עמדו מהכניסה ועד למדרגות. אני חושב שבפעם הבאה ייאלצו להעביר את האירוע לאולם יותר גדול או לכיכר מלכי ישראל (שבע"ה עוד ייקרא "כיכר כהנא", כפי שלחש באוזני חברנו דניאל בן-יהושע היקר, שישב לצדי באולם).
פגשתי את גור-אריה האריה (אריה ישאג- מי לא יירא?), שכבר במפגש הראשון נטל אחריות וניהל את המפגש ביד רמה. פגשתי גם את Manch ורעייתו מהפורום האנגלי, וגם את David Ben Ze'ev Arie (שוב מהפורום האנגלי), ועוד כמה חברי פורום שהצהירו על עצמם שהם חברים "פאסיביים" (לצערנו) וקוראים בפורום באופן קבוע.
בהתחלה עמדנו בחוץ (מזג-האוויר היה פשוט מושלם באופן נדיר!) והנפנו שלטים שאני הכינותי, הקוראים להשבת חיים בן-פסח לארץ ישראל. אני וגור-אריה ודניאל בן-יהושע חילקנו עלונים וסטיקרים (בכניסה למטה) לכל באי האירוע (וגם לכמה עוברים-ושבים..). הרבה אנשים התעניינו בנושא של חיים והתנועה שלנו. היו גם כאלה ששמעו על חיים באינטרנט זה לא מכבר.
באירוע עצמו השתתפו האמן והפובליציסט דודו אלהרר המצויין שהכי אהבתי! נהניתי מכל מילה שלו ואני קורא לכולכם לשמוע את הקטע שלו מהאזכרה כאן:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/196208(מהדקה ה-39 בערך)!!
דיברו גם הרב הח"כ והד"ר מיכאל בן-אר"י שהיה מצויין כהרגלו, וכן ברוך מרזל והרב יהודה קרויזר המעולים. קשה לתאר את האהבה שהייתה שם הן בין הקהל לאנשים היקרים על הבימה והן בין הקהל לקהל עצמו. אהבת ישראל במיטבה, אחד הדברים שהקסימו ו"תפסו" אותי יותר מכל!
כמעט שכחתי לציין: את האירוע כולו הנחה איתמר בן-גביר, והוא עשה זאת בכישרון - הבחור פשוט מוכשר בהנחייה לא-פחות מאשר בדוברות. הוא עולה בכשרונו על הרבה מנחים בתשקורת הישראלית, במלוא הכוונה. כוכב אמיתי, מאד מתקשר עם הקהל..
בין לבין, יצאנו אני וגור-אריה "לדסקס עניינים" במרפסת שלצד האולם. גור העלה רעיונות בקשר לעניין של חיים ולתנועתנו (אך בינתיים נשאיר את הנושא בדלתיים סגורות ;-)).
נמכרו שם ספרים של הרב כהנא הי"ד בזיל-הזול, ואני רכשתי לי כמה לבית.. נמכרו שם מדבקות של "כהנא צדק", תמונות, דיוקנאות, סטיקרים כאלה וסטיקרים אחרים, ספרים, עדיליונים, עוד ספרים, חולצות (עם ובלי האגרוף), דגלים ועוד ועוד... אנשים פשוט קנו בטונות.....
בקיצור, הייתה חוויה שאי-אפשר לתאר במילים!!! מי שלא היה פשוט הפסיד! אני מקווה שבמפגש הבא נראה יותר אנשים!
שבת שלום!
גם בשן