כתב נושא: עסקת נשק סורית-רוסית בהיקף מיליארד דולר  (נקרא 4329 פעמים)

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
במסגרת עסקת נשק עם רוסיה תרכוש סוריה טילי S-300 ותשפר את יכולתה להפיל מטוסי אויב. העסקה, בעקבות לקחי מלחמת לבנון.

(שיפור משמעותי ביכולת הסורית לפגוע במטוסים)

רוסיה וסוריה סיכמו לאחרונה על עסקת נשק גדולה בהיקף של מיליארד דולר, במסגרתה תרכוש דמשק ממוסקבה טילי נ"מ חדישים. ערוץ 2 דיווח אמש שהעסקה תשדרג באופן ניכר את המערך נגד מטוסים של צבא סוריה. הסורים ירכשו מהרוסים טילי נ"מ מסוג אחד: 300-S, שביכולתם לפגוע במטוסים ברוב השטח בצפון הארץ.

בסוף דצמבר ביקרה משלחת סורית במוסקבה, כדי לגבש את פרטי העסקה. צבא סוריה החל בתהליך הצטיידות מזורז בשנה שעברה, בין השאר על רקע לקחי המלחמה האחרונה בין ישראל לחיזבאללה בלבנון.

בשבוע שעבר דווח, כי הסורים מעמיקים את ההצטיידות במערכות נשק מגוונות. במסגרת זו, הם קרובים לסיכום עם רוסיה על רכישת כמות גדולה של טילים מתקדמים נגד טנקים.
יגאל=גואל

ע        מ        י       ר
 =       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
עסקת נשק סורית-רוסית בהיקף מיליארד דולר
« להגיב #1 ב- : מרץ 01, 2007, 13:44:24 »
הסורים הם עניים, אין להם נפט, אין להם כלום, הדבר היחיד שמממן את העסקה הזו, זה האיראנים והסמים שהם מגדלים ומפיצים בקנה מידה קולוסלי.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #2 ב- : מרץ 01, 2007, 13:57:49 »
הסורים הם עניים, אין להם נפט, אין להם כלום, הדבר היחיד שמממן את העסקה הזו, זה האיראנים והסמים שהם מגדלים ומפיצים בקנה מידה קולוסלי.
בס"ד
אפשר לראות שרוב הנשק שהם קונים הוא נ.מ ו-נ.ט זה מעלה בך חדש לחימוש חולית ופתיחת מלחמות גרילה? כמו חיזבאללה הם רוצים לאמץ את המודל כי ככה הם מבינים שהם ינצחו אותנו?..
דרך אגב למה סוריה לא מחמשת ומשקיעה בפיתוח ובניית מטוסי קרב, וטנקים אין להם את היכולת ממש?...
יגאל=גואל

=       =       =      =  עמו    מאת    יצחק        רבין [img]http://www.zix.co.il/images/11924785.gif[/i

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #3 ב- : מרץ 01, 2007, 14:03:14 »
לסוריה אין כסף ושכל, לכן אין להם יכולת לתחזק ולמממן צבא הבנוי על פלטפורמות נשק יקרות כגון טנקי מערכה מתקדמים ומטוסי קרב של קו ראשון בעלי יכולות היי טק ברמה גבוה, או חיל ים בעל יכלת לוחמה מתקדמת כיאה למאה ה-21.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #4 ב- : מרץ 01, 2007, 14:05:40 »
לסוריה אין כסף ושכל, לכן אין להם יכולת לתחזק ולמממן צבא הבנוי על פלטפורמות נשק יקרות כגון טנקי מערכה מתקדמים ומטוסי קרב של קו ראשון בעלי יכולות היי טק ברמה גבוה, או חיל ים בעל יכלת לוחמה מתקדמת כיאה למאה ה-21.
מה בנוגע לאיראן?...
ודרך אגב עכשיו אני מתחיל להבין את המשחק שלהם הם פשוט לא יכולים עלינו אז הם מפתחים טילים שיפגעו בערוך כי זו "הנקודה החלשה" שלנו.
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #5 ב- : מרץ 01, 2007, 14:07:34 »
לאיראן יש כסף מנפט וגז טבעי, המון כסף בכדי למממן פיתוח או קניה של מערכות כאלו, בעיקר מרוסיה, סין וצפון קוריאה.
על המשך התגובה שלך כל שנותר לי לומר זה...בינגו!
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #6 ב- : מרץ 01, 2007, 14:13:24 »
לאיראן יש כסף מנפט וגז טבעי, המון כסף בכדי למממן פיתוח או קניה של מערכות כאלו, בעיקר מרוסיה, סין וצפון קוריאה.
על המשך התגובה שלך כל שנותר לי לומר זה...בינגו!
ולמרות כל זה איראן לא מחזיקה חיל אוויר שיכול להתמודד איתנו לא?
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #7 ב- : מרץ 01, 2007, 14:25:21 »
ההייטק האיראני מפגר מאחורינו באלפי שנות אור.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #8 ב- : מרץ 01, 2007, 14:29:44 »
ההייטק האיראני מפגר מאחורינו באלפי שנות אור.
בס"ד
הכול בזכות המוח היהודי.
לא כסף ולא נפט ולא כמות האנשים שיש שם, הכול בזכות הקדוש ברוך הוא שנתן לנו את החוכמה שלנו!
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #9 ב- : מרץ 01, 2007, 14:31:32 »
כהנא צדק, קראת כבר את תגובתי האחרונה לפופאי בדיון שפתחתי במיוחד לדו קרב ללא צנזורה?
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #10 ב- : מרץ 01, 2007, 14:34:46 »
כהנא צדק, קראת כבר את תגובתי האחרונה לפופאי בדיון שפתחתי במיוחד לדו קרב ללא צנזורה?
אני הולך רק עכשיו לקרוא פשוט יצאתי לכמה דקות.
יגאל=גואל

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
« להגיב #11 ב- : מרץ 01, 2007, 14:37:47 »
תקרא ותגיד לי מה דעתך
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

מנותק אֹהד

• Dexter לשעבר
  • משתמש(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
« להגיב #12 ב- : מרץ 01, 2007, 15:14:09 »
רוסים מסריחים, בקרוב המדינה הזו תתפרק במיוחד שהם מתחילים להתגרות בארה"ב

מנותק כהנא צדק!

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
    • yigal-amir
« להגיב #13 ב- : מרץ 01, 2007, 15:21:29 »
רוסים מסריחים, בקרוב המדינה הזו תתפרק במיוחד שהם מתחילים להתגרות בארה"ב
הם רודפי בצע הנבלות יעשו הכול בשביל כסף ערבי מסריח.
יגאל=גואל