בדיוק. זה אינה זכות של אף אדם לקחת חיים של אדם אחר בשום אופן אלא כאמצעי אחרון בהחלט למטרת הגנה עצמית.
ממש לא ההגדרה של עונש מוות, בו אדם כלוא נטול זכויות וחסר ישע מומת בניגוד לערך החיים של היהדות.
והנה תגובה משעשעת של therealyemini - שעשה משהו נדיר מבלי ששם לב בכלל,
הוא עשה משהו שנקרא בפסיכולוגיה "השלכה" או "משחק תפקידים", וזה כדי להזדהות עם הסבל של האחר,
אתה שם את עצמך בנעליים שלו ומביט בסוגיה מנקודת המבט שלו, וכך therealyemini כותב ואני מצטט:
כמובן שניצוץ התקווה הזו למצוא אדם שמסוגל להביט גם בסבלו של האחר כבה מייד, עם סיומה של ההודעה:
טוב נו... זה ארך רק כמה שניות, אבל היה נחמד באותן שניות לחשוב שמסתובב פה בטעות אדם אמפתי שמסוגל לחשוב על הדברים בצורה היקפית
חח מצחיק אותי לראות את ארז מנסה להפגין חוכמה או חושב שהוא פסיכולוג או משהו..
אם נתפוס את כל אנשי החמאס ואת כל אנשי החיזבאללה, נשים אותם בכלא, ניתן להם את כל הטוב הזה שהאסירים בארץ מקבלים, וגם כל הערבים האחרים מעריצים אותם וכמובן שיצליחו בסופו של דבר לשחרר אותם אחרי שיחטפו לנו עוד חייל בשביל זה
מה יצא מזה ?
רק אנחנו הפסדנו - הפסדנו חיים של אנשים, הפסדנו ביטחון, הפסדנו כסף, הפסדנו כבוד, הפסדנו זמן ומשאבים
מה הרווחנו ? - עוד ערבים שונאי ישראל בעולם יראו שזה ככה, ולא יפחדו לייסד עוד אירגוני טרור, ואנשים לא יפחדו להצטרף אליהם או אל החמאס והחיזבאללה כי הם ידעו שהם ישארו בחיים ועוד כולם יעריצו אותם וגם שהם הצליחו להרוג יהודים
בשביל זה אני ממליץ עונש מוות לאנשים האלה
מוות לחיזבאללה, חמאס ופת"ח, וטרנספר + פיצוי לערבים
אם זה יקרה נוכל סוף סוף לחיות בשקט ובשלווה במדינה שלנו כמו כמעט כל מדינה אחרת בעולם
במקום לבזבז את כל הזמן, כסף ומשאבים של המדינה על הסכסוך הזה, אפשר להשתמש בהם לחינוך, פיתוח, מסחר..
אתה אומר לי שלמשל מבצע זעם-האל היה דבר לא נכון לעשות ? אתה יודע מה זה נתן לנו ברחבי העולם ?