בס''ד
ניאו, אני מודה לך שהעלית את הנושא הזה.
אבל אנא הרשה לי לחלוק עליך בכמה נקודות:
א. אתה כותב שקונדל נגד כפייה. בעולם המערבי כעת, יש כפייה אנטידתית. יש אפליה נגד דתיים, התקשורת המערבית מזלזלת בהם, אנשי בידור מזלזלים בהם, מסיתים נגד הדת והדתיים כל הזמן עם דיבה והשמצות ושקרים, מערכת החינוך מלמדת שאמונה ודת הן שטויות וכו'. לעניות דעתי, כל זה מהווה כפייה אנטידתית. אילו דתיים היו עושים עשירית מכל זה לחילוניים, כולם היו צועקים. לדידי, פט קונדל הוא חלק מההתקפה הזאת.
ב. פט קונדל הוא גוי חכם מאוד ואמיץ מאוד. ובכן אין לו שום תירוץ להיות נגד ישראל. הוא תוקף במיוחד את המתישבים היהודים ביהודה ושומרון. מדוע? האם אין ליהודים את הזכות לחיות בלב ליבה של המולדת ההיסטורית שלהם? פט קונדל שולל מאיתנו את זכויותינו ביהודה ושומרון ואפילו בירושלים בירתנו. זו לא חוצפה? קונדל הוא אנגלי - יש לאנגלים מדינה קטנה והם כבשו כמעט חצי מהעולם. והוא מטיף לנו שאסור לנו לחיות בלב ליבה של ארצנו. הוא עושה זאת כדי להראות שהוא "מאוזן", שהוא לא רק נגד המוסלמים. אני לא מוכן להקריב את זכויות העם היהודי כדי לתת לפט קונדל "איזון". גוי מוסרי לא היה אומר ליהודים שהם לא יכולים להתישב בלב המולדת שלהם. וגוי מוסרי לא היה אומר ליהודים שהוא לא מכיר בבירה שלהם.
ג. כתבת שאתה לא מצפה מגוי להיות חבר בתנועה הציונית. למה לא? אני כן מצפה מגוי להיות מוסרי. אני כן מצפה מגוי להבין שהיהודים המוקפים צודקים והערבים הנאצים לא צודקים. אני כן מצפה מגוי להבין שיש לנו רק מדינה אחת קטנטונת מול 66 מדינות מוסלמיות, וזה אנטישמי לדרוש שנוותר על מילימטר מהאדמה המעטה שיש לנו. אני במיוחד מצפה הבנה כזאת מגוי כמו קונדל, כי הוא חכם, משכיל ואמיץ. אבל היחס שלו כלפי ישראל הוא בלתי מוסרי.
אף על פי מה שכתבתי למעלה, קונדל כן מוכיח לנו משהו חשוב: אפילו גוי מאנגליה מבין את המוסלמים יותר טוב מהפוליטיקאים היהודים. כמה פוליטיקאים יהודים היו מוכנים לדבר ככה נגד האיסלם? ויש לי שאלה הרבה יותר עצובה: כמה רבנים היו מוכנים לדבר ככה? חוץ ממורי ורבי הרב מאיר דוד כהנא זצוק''ל הי''ד, לא ראיתי רבנים אחרים שמוכנים לומר את כל האמת. ניאו, אם אתה מתרשם מהגבורה של קונדל להתעמת עם המוסלמים למרות הסכנות האמיתיות - בנקודה הזאת, אני מסכים איתך.