בס''ד
אם הרב אמנון יצחק אומר שהוא לא בוחר, זה פחות גרוע ממה שחשבתי ואני חוזר בי חלקית. למה רק חלקית? כי ראיתי לפחות שני סרטונים שבהם הרב אמנון יצחק מופיע עם הרב עובדיה, וזה באמת נראה כאילו הרב עובדיה הוא רבו. וזה כן עוזר לש''ס כשהרב אמנון יצחק מופיע פומבית עם הרב עובדיה. אבל אם הוא לא בוחר ש''ס, והוא אומר שהוא לא בוחר, ז''א שטעיתי בעניין זה ואני חוזר בי ומתנצל.
אבל לגבי מדינת ישראל, היא מדינה קדושה שהקב''ה יצר בניסים ונפלאות. הממשלה מרושעת ובוגדנית אבל המדינה היהודית העצמאית היא קדושה. אפילו כשהיו לנו מלכים רשעים בימי התנ''ך, אף אחד לא אמר ש"המדינה החילונית" שלהם לא הייתה מדינה יהודית. והתנ''ך מגדיר מפורשות את רוב המלכים של ממלכות יהודה וישראל כרשעים. כידוע היו לנו מלכים שרצחו נביאים, שעשקו את עם ישראל, שעבדו עבודה זרה, וששפכו הרבה דם יהודי. אף על פי כן, כשהם שלטו על חלק כלשהו של ארץ ישראל, הממלכה שלהם נחשבה כממלכה יהודית.
יש במחנה הדתי הלאומי הרבה אנשים שמכונים "ממלכתיים". כלומר, הם תומכים בממשלות מרושעות. מועצת פשע היא דוגמה בולטת של התופעה הזאת. כמובן שאנו הכהניסטים לא "ממלכתיים". אנו מאמינים במדינה יהודית וריבונות יהודית, ודוקא בגלל זאת אנו מתנגדים לכל ממשלה רשעה.
אני מכבד יהודים טובים כמו גם בשן ושמע ישראל שלא מסכימים איתי. בגלל זאת, לא התערבתי בויכוחים הרבים שהיו בפורום על הנושא של הכרה במדינת ישראל. אני מכבד אלה שלא רוצים להצביע בבחירות או שמתנגדים למה שהם מגדירים כ"ציונות". כמו שכתבתי למעלה, אני לא מסכים איתם, אבל אני מבין אותם ומכבד אותם.
אולם אני לא מכבד אלה שמציעים למסור את ארץ הקודש לנוכרים בכלל ולערבים הנאצים בפרט. אלה שתומכים במסירת ארץ אבותינו לאוייב ובגירוש אחינו מאדמתם - אלה שנוקטים בעמדות הללו בוגדים בנו ומסכנים את כולנו. זוהי הסיבה שאני כל כך מתנגד לש''ס.
ראשית-כל, חיים היקר, קטונתי שתחוס על כבודי! הוכח תוכח את עמיתך ולא תישא עליו חטא! כל מה שעם ליבך חושה-נא ואל תתעלם!! גם אם לא נסכים על הכל, אין פה משום פגיעה בכבודי, מה פתאום! איננו מוכרחים להסכים על הכל, כמו שתמיד דאגת להזכיר לנו.
לגבי הרב אמנון יצחק: נראה לי שלא צפית מספיק בחומר שלו..
מעבר למה שציין שמע ישראל, איני מבין מדוע אתה רואה את הופעת הרב אמנון יצחק במחיצת מר"ן עובדיה יוסף באור שלילי. הלא הרב עובדיה יוסף הוא רב גדול בהלכה המוכר כתלמיד-חכם ענק בתורה, שנסמכים עליו רבנים מכל קצוות המחנה ה"דתי-לאומי" שאתה מתיימר להשתייך אליו. כולם רוחשים לו כבוד של ת"ח אדיר, כולל אתה בעצמך ששיבחת את חוכמתו בתורה. אך לפני מספר חודשים, שמעתי את הרב שמואל יניב מן הזרם ה"דתי-לאומי" משבח בהתלהבות את הרב עובדיה יוסף בתכניתו הקבועה בערוץ 7. הוא העיר אמנם שבענייני ארץ-ישראל וההתייחסות למושג ה"מדינה" ישנו הבדל מסויים ביניהם בתפיסות, אבל אין בין זה לבין עניין גדולתו של מר"ן ושום נים.
ארץ ישראל - קדושה; המדינה -- חס-וחלילה!!! ה"לאומיות" היא מושג זר לחלוטין לתורה, שלא זו בלבד שאין לו שום שייכות לתורה, אלא אדרבה ואדרבה-- כל תכליתו היא
ביטול תורה! ניתוק שורשי היהדות מקרב העם והעברת בנינו על אמונתם ועל דתם! אויה לנו כי "נקדש" אותה-- אין בה שום קודש, רק היפך מכך- חילול הקודש, טימאון, התבוללות ועבודה זרה. רעיון ה"מדינה" כולו נולד כרעיון אנטי-יהודי שנועד לעקור תורה ולהמיט שואה רוחנית על עם ישראל רח"ל, ולהגיד 'הלל' על זה, זה כמו להגיד 'הלל' על טבח אחינו היהודים בשואה בידי הנאצים ימ"ש! אין עיוות מוסרי גדול יותר מ-הפיכת האידיום הרשמי של מחיקת תורת ישראל, לאיזו בשורה קדושה ונעלה! ועוד שבתלמוד אנחנו מוזהרים מפניה!
כל המחניף לרשע - סופו שנופל בידיו!
כתוב בכתובים מתי ואיך תסתיים הגלות ותבוא הגאולה, ולא כתוב בשום מקום שה"מדינה" (או כל מושג דומה לזה)
היא-היא "אתחלתא דגאולה". כתוב משהו אחר! כתוב בדיוק, ש"סוף ישראל לעשות תשובה בסוף גלותן ומיד הן נגאלין". ו-"אם אין עושין תשובה מעצמן, הקב"ה מעמיד עליהם מלך שגזרותיו קשות כהמן, ומחזירן למוטב". כלומר קודם
תשובה, אח"כ יבוא המשיח ותהייה גאולה ועם ישראל יחזור לגבולות ההבטחה כפי שהבטיח הקב"ה לאברהם אבינו בהר המוריה בכתביה"ק. ללא
תשובה, משיח וגאולה (בסדר הזה), אין לנו רשות (עפ"י התורה) להקים "מלכות" או "ריבונות" בארץ-ישראל, וודאי שלא כזו שחקוקה עליה כפירה המונית ממוסדת. וכתוב: "ובא לציון גואל ולשבי פשע ביעקב". ועוד: "שובו אלי ואשובה אליכם". קודם נשוב אליו, אח"כ ניגאל. וכן כל הנביאים ציוו על התשובה. הקמת "מדינה" או המשׂגת "לאומיות" כביטוי של "גאולה" -- אינם מן התנ"ך ואינם מן התורה! אלא נטע זר ביהדות, וניגוד גמור לדברי התורה.
ניסים ונפלאות נעשו ונעשים לבני-עמנו במהלך כל הדורות גם בלי ה"מדינה". שנאמר "בכל דור ודור
עומדים (בהווה) עלינו לכלותנו, והקב"ה מצילנו מידם". אנחנו עם שכל-כולו "ניסי", כל מציאותו וחיותו - ניסית. וזה בוודאי לא בזכות כוחי ועוצם-ידי וכל המרעין-בישין וכל הלכלוך של ההשפעות והמושגים החילוניים, שהם היפך- מביאים רק קיטרוג על עם ישראל לפי התלמוד כמו שהסברתי; אלא זה בזכות בני-תורה ויראי שמיים, והבל פיהם של תינוקות של בית-רבן ובזכות צדיקי יסוד-עולם (חלקם ב"אדיבות" כספה של המדינה- כסף שמחזיק ישיבות וכוללים). זרוק את החרדים מהארץ, ותראה שהיא "נהפכת" כמו סדום ועמורה תוך 40 יום.
כמו שהרב אמנון יצחק אוהב לומר: "לא אתחלתא דגאולה ולא כאילו דכאילו". לתורה יש אמת משלה, גם אם לא תמיד היא מסתדרת עם מה שהכי נוח לנו לקבל. ואותי אתה כבר מכיר - אני אוהב אמת, מחפש אמת ודורש אמת. אז אלא-אם אתה מכיר אמת אחרת בתורה (עם סימוכין והכל), אני הולך ישר עם הדרך המוכחת, שהלכו בה אבות-אבותינו וניצחו בה את כל אוייבינו.