כתב נושא: צה"ל !  (נקרא 10758 פעמים)

0 משתמשים ו- 3 אורחים נמצאים בנושא זה.

מנותק liron1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
צה"ל !
« ב- : מאי 27, 2009, 13:29:19 »
מה הבעיה שבנות יתגייסו לצבא ? (אני חילונייה )

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
צה"ל !
« להגיב #1 ב- : מאי 27, 2009, 14:01:51 »
בס"ד

אסור לאישה להחזיק כלי גבר
אסור לאישה להיות חלק מצבא שזה תפקיד הגבר

עובדתית בצבא הצניעות לא נשמרת

כדי לקבל תשובה מוסמכת מרב פוסק יש לשאול כאן http://www.torah-video.net/SendQuestion.aspx
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • אבי פרחן – יום יבוא אחים נחזורה!
צה"ל !
« להגיב #2 ב- : מאי 27, 2009, 14:34:50 »
קודם-כל, שלום וברוכה הבאה. :)

הבעיות הן הלכתיות ואנושיות. הנה תשובה עניינית מקוצרת מאת הרב דוד צוקרמן:
http://www.kipa.co.il/ask/show/107925

מאמרים נוספים על גיוס בנות:
http://www.hamagal.net/index.php/2008-12-04-14-05-43.html

מעבר לאלה, נפתחו כאן בלי-סוף דיונים בנושא, ממצים ומרחיבי דעת. כדאי לך לעשות חיפוש. ואני בטוח שבהמשך תקבלי גם פה תשובות מחברים שיש להם הרבה מה לומר בעניין.
« עריכה אחרונה: מאי 27, 2009, 14:39:56 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק jewlover and arabhater

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #3 ב- : מאי 27, 2009, 15:49:11 »
בס"ד
אבל מה זה משנה חחחח....  O0
עדיף לנוח להשאיר את זה לנו.............. O0
היום כולם יודעים שהרב כהנא צדק!

מנותק zelhar

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #4 ב- : מאי 27, 2009, 16:21:57 »
אני חושב שצריך לאפשר לנשים לבחור בים שירות לאומי לשירות צבאי.

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #5 ב- : מאי 27, 2009, 17:59:48 »
חחח ברוכה הבאה..הגעת למקום פרקי את כל השאלות שלך..חברה יש לנו פה אחת שרוצה הרבה תשובות אז הרבה סבלנות! :old_wink2:

מנותק liron1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
צה"ל !
« להגיב #6 ב- : מאי 27, 2009, 20:07:18 »
מתןןן הלךך עלייךך !!!!!  :old_Angry2:

מנותק שמע ישראל

• חבר(ה) מקצועי(ת)
  • *
  • לֹא-יָמוּשׁ סֵפֶר הַתּוֹרָה הַזֶּה מִפִּיךָ
    • אתר לקירוב יהודים לתורת ה'
צה"ל !
« להגיב #7 ב- : מאי 27, 2009, 20:24:43 »
בס"ד

אני חושב שצריך לאפשר לנשים לבחור בים שירות לאומי לשירות צבאי.

שניהם אסורים על פי התורה
"לא מחשבותיכם מחשבותי"
אנחנו חייבים לקרב יהודים לה' תפיצו את הלינקים הבאים !
מרכ הישועות - http://rabanim.net/index-tfilot.asp
לכל שאלה תשובה ! - http://www.shofar.net/site/faq.htm
שמירת ברית קודש ! - http://emet.org.il/brit/index6.htm
הצופן התנכ"י - http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=890

מנותק חיים בן_פסח

• אדמין הפורום
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #8 ב- : מאי 27, 2009, 20:53:39 »
בס''ד

ברוכה הבאה!

בת ישראל היא נסיכה קדושה. היא בת מלך העולם. אסור לשים אותה במצב שבו לוחצים עליה לעשות דברים לא מוסריים ח''ו.

נשים כן יכולות וחייבות לתרום לעם ישראל ולארץ ישראל. הרב דב ליאור שליט''א, הרב זלמן ברוך מלמד שליט''א ועוד רבנים גדולים של דורנו מציעים שירות לאומי לנשים. ואפילו זה צריך להיות במצב שבו מכבדים את בנות ישראל.

מנותק MATAN

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #9 ב- : מאי 27, 2009, 21:37:34 »
בס"ד

שניהם אסורים על פי התורה
"לא מחשבותיכם מחשבותי"
איפה בדיוק אתה רואה איסור מהתורה לאישה לעזור לגננת,לילדים מוגבלים לתלמידים מיתקשים??.לפי דעתי הבעיה שמע ישראל שאתה מדבר בתור פוסק!האף שלך לפעמים קצת למעלה!

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #10 ב- : מאי 28, 2009, 00:07:46 »
שירות לאומי לבנות (תלוי איפה) הוא דבר בהחלט לגיטימי.
להבדיל משירות צבאי בו היחס לבנות הוא מתחת לכל ביקורת וגם מהווה אנטיתזה לנשיות.
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 00:08:27 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

מנותק אבי 1

• משתמש(ת)
  • חבר(ה) של כבוד
  • *
  • הבוחר החליט ממשלת ימין
צה"ל !
« להגיב #11 ב- : מאי 28, 2009, 00:29:04 »
אין שום בעיה שבנות ישרתו בצבא גם בתפקיד קרבי כלוחמות וטייסות.
הבא להורגך השכם להורגו

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #12 ב- : מאי 28, 2009, 00:34:35 »
אין שום בעיה שבנות ישרתו בצבא גם בתפקיד קרבי כלוחמות וטייסות.
אף חייל לא רוצה בשוחה לידו חיילת בשוחה (בשעת קרב כשגיהנום ניתח עליו ולא לצרכים מיניים).
אף גנרל לא רוצה טייסת שתיפול לו בשבי (היחס בדעת הקהל בבית תהיה שונה לחלוטין, שלא לדבר על הזוועות שזו תעבור בשבי מעל ומעבר לכל חייל אחר).
אף צבא נורמלי לא יקח עימו חיילות לבצע דברים בשעת קרב (בריה"מ של סטאלין שזרקה לתוך הקלחת כל דבר שעומד על שני רגליים ומסוגל להחזיק רובה מול הוורמאכט איננה נחשבת, וגם לא ארה"ב עם כל הפוליטיקלי קורקט, הם עוד פחות מאיתנו, ומבינים את חוסר התוחלת בכך).
וזה לא משנה את העובדה שההוויה הצאית במהותה (ולא משנה התפקיד) היא אנטיתזה גמורה לנשיות.
אלוף מיל. בני פלד ז"ל
"צאו החוצה וצלצלו בפעמון שנתן לי מפקד חיל הים. כשישאלו אתכם למה אתם מצלצלים, ענו שכאן מת יהודי משוגע, שחשב שהיהודים מסוגלים להקים מדינה-וטעה" מילותיו האחרונות לילדיו.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #13 ב- : מאי 28, 2009, 01:12:20 »
אף חייל לא רוצה בשוחה לידו חיילת בשוחה (בשעת קרב כשגיהנום ניתח עליו ולא לצרכים מיניים).
אף גנרל לא רוצה טייסת שתיפול לו בשבי (היחס בדעת הקהל בבית תהיה שונה לחלוטין, שלא לדבר על הזוועות שזו תעבור בשבי מעל ומעבר לכל חייל אחר).
אף צבא נורמלי לא יקח עימו חיילות לבצע דברים בשעת קרב (בריה"מ של סטאלין שזרקה לתוך הקלחת כל דבר שעומד על שני רגליים ומסוגל להחזיק רובה מול הוורמאכט איננה נחשבת, וגם לא ארה"ב עם כל הפוליטיקלי קורקט, הם עוד פחות מאיתנו, ומבינים את חוסר התוחלת בכך).
וזה לא משנה את העובדה שההוויה הצאית במהותה (ולא משנה התפקיד) היא אנטיתזה גמורה לנשיות.

נכון מאד. ובפרט המשפט האחרון. הצבא קודם-כל מזיק לאישה, דגש על מזיק. זה הורס את הנפש שלה, את התכונות הנשיות המיוחדות שהיא נבראה איתן. והנזק הזה, אשר פוגע בשורש נשמתן של הנשים, עולה עשרות מונים על התועלת של צה"ל בהן.

וכל זה בלי להזכיר את הנושא ההלכתי.

אגב, בקשר לנושא ההלכתי, בעבר הייתי יחסית בעד שירות לאומי לנשים. היום אני מסתייג ומתנגד לכך. יש אתר מעולה שנקרא "אזמרך בלאומים", שיש בו הסברים (בווידאו) לנושא.

הנה הקישור הישיר לדף עם הווידאו (מומלץ לצפות!!!):

http://www.yoel-ab.com/movies.asp
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 01:36:42 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #14 ב- : מאי 28, 2009, 03:22:57 »
אזמרך בלאומים זה אתר הזוי, סאטמריסטי מובהק, תבוסתני, חרדיסטי, שלא בוחל בשקרים, עיוותים וחצאי ציטוטים, המשתמש eran שהיה תועמלן חרדיסטי מובהק בפורום, ציטט מאתר זה חזור ושנו, כל מי שהאמת היא נר לרגליו, ראוי לו שידיר את רגליו מאתר זה.
מבחינה הלכתית אין שום פסול בשירות לאומי במקום כשר שלא פוגם באורח חייהם של הבנות הדתיות (כל מקום נידון לגופו), כל הבעיה החרדיסטית עם מפעל זה, ששם המדינה והציונות הדתית מתנוסס מעליה ולא מעבר לכך, השימוש בהלכה כקרדום לחפור בו במקרה זה הוא דמגוגי, זול ושקרי.
אני כאדם דתי (מודרן-אורתודכס ולא "דתי-לאומי" או "ציוני-דתי" לצורך העניין) אחנך את ילדיי לעתיד (בנותיי, אם יהיו לי) ללכת לעשות שירות לאומי במקום ראוי (שייבחן באופן מדוקדק שהוא אכן מתאים לנפשן).
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 03:27:57 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #15 ב- : מאי 28, 2009, 03:29:20 »
^^ מה פתאום? על-סמך מה אתה אומר זאת? זהו אתר מצויין, אחד הטובים שיש בהסברה, הרב יואל אלחנן עושה עבודה נפלאה. אני מציע לך לקרוא את המאמרים הרבים הכתובים בו באופן עיוני ומעמיק, ולצפות בסרטים המעולים שהוא מכיל. אני לא חשוד בעיניך כ"תעמולתן" אני מקווה. ואני מסכים עם רוב דבריו של eran כאן מאז ומתמיד. לא הסתרתי את זה.

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #16 ב- : מאי 28, 2009, 03:40:44 »
^^ מה פתאום? על-סמך מה אתה אומר זאת? זהו אתר מצויין, אחד הטובים שיש בהסברה, הרב יואל אלחנן עושה עבודה נפלאה. אני מציע לך לקרוא את המאמרים הרבים הכתובים בו באופן עיוני ומעמיק, ולצפות בסרטים המעולים שהוא מכיל. אני לא חשוד בעיניך כ"תעמולתן" אני מקווה. ואני מסכים עם רוב דבריו של eran כאן מאז ומתמיד. לא הסתרתי את זה.
אני אומר את זה על סמך מידע מבוסס, על סמך זה שהם לא מהססים לעוות את ההסטוריה, להכניס שם שקרים, חצאי ציטוטים, האתר הזה הוא לעג לרש (חקרתי אותו כבר לעומק) "הרב יואל אלחנן" הוא שקרן פתולוגי נבזי ושפל, תועמלן בזוי, תבוסתן.
קראתי את מאמריו, ראיתי את הסרטים, מדובר במיטב מבית היוצר של "בתי אונגרין" ממאה שערים, עלבון לאינטלגנציה.
כה חבל לי שנפלת שדוד לציטוטי העתק/הדבק של ערן, שמתי לב שהסכמת עימו בעבר בלא מעט נושאים, כמה חבל אחי ורעי, אבל נראה שעל עניין זה (שהוא כה משמעותי) דרכנו נפרדות (מבחינה השקפתית, זאת אומרת) אני אמשיך להיות בפורום זה, לעמוד על רגליי האחוריות, כדי להגן על השכל הישר, על הרציונליזם (אלמנטים שלא הסתרתי אותם במפגש בינינו בפ"ת) על האמת, על האורתודוכסיה המודרנית, על האמונה בה' שלא צריכה לכלול יחד עימה הסתגרות מאחורי חומות שאבד עליהן הכלח, על קיום תורה ומצוות ואמונת חכמים שלא סותר את עצם האפשרות שמותר לך שיהיה לך דעה עצמאית, דווקא מתוך העובדה שכל הדעות לכאן ולכאן כבר מצויית בתוך עולם ההלכה ואתה! הוא זה שמכריע (כפי שהראתי הן להיבראיכ, והן לערן).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #17 ב- : מאי 28, 2009, 04:41:19 »
אני אומר את זה על סמך מידע מבוסס, על סמך זה שהם לא מהססים לעוות את ההסטוריה, להכניס שם שקרים, חצאי ציטוטים, האתר הזה הוא לעג לרש (חקרתי אותו כבר לעומק) "הרב יואל אלחנן" הוא שקרן פתולוגי נבזי ושפל, תועמלן בזוי, תבוסתן.
קראתי את מאמריו, ראיתי את הסרטים, מדובר במיטב מבית היוצר של "בתי אונגרין" ממאה שערים, עלבון לאינטלגנציה.
כה חבל לי שנפלת שדוד לציטוטי העתק/הדבק של ערן, שמתי לב שהסכמת עימו בעבר בלא מעט נושאים, כמה חבל אחי ורעי, אבל נראה שעל עניין זה (שהוא כה משמעותי) דרכנו נפרדות (מבחינה השקפתית, זאת אומרת) אני אמשיך להיות בפורום זה, לעמוד על רגליי האחוריות, כדי להגן על השכל הישר, על הרציונליזם (אלמנטים שלא הסתרתי אותם במפגש בינינו בפ"ת) על האמת, על האורתודוכסיה המודרנית, על האמונה בה' שלא צריכה לכלול יחד עימה הסתגרות מאחורי חומות שאבד עליהן הכלח, על קיום תורה ומצוות ואמונת חכמים שלא סותר את עצם האפשרות שמותר לך שיהיה לך דעה עצמאית, דווקא מתוך העובדה שכל הדעות לכאן ולכאן כבר מצויית בתוך עולם ההלכה ואתה! הוא זה שמכריע (כפי שהראתי הן להיבראיכ, והן לערן).

נץ, דרכינו ההשקפתיות אינן נפרדות משום שרבים העקרונות המוסכמים בינינו, כפי שהספקתי להכירך עד היום. גם אני אמשיך להיות בפורום זה, יחד איתך, לעמוד על רגליי האחוריות כדי להגן על השכל הישר, על הרציונאליזם, על אהבת ה', על אהבת האמת ועל אהבת התורה והארץ. אין בינינו מחלוקת על כל אלה, אלא שוני בפרשנות וגם היא לשם שמיים- בזאת אני בטוח כי אותך אני הרי מכיר. העובדה שתמיד הסכמתי יותר עם עמדתו של eran ולא עם עמדתך, מעידה שאין זרע המחלוקת בינינו כל עניין חדש, וכי גם אין הוא עומד בינינו לרועץ ולחוצץ, כפי שעד עכשיו לא היה כן.

אני לא "נפלתי קרבן" לשום אתר תועמלן. אני אדם פתוח במחשבה עם שכל ישר בדיוק כמוך, רציונאליסט ושכלתן עקשן עד חורמה. וכזה הוא (סליחה, היה) גם eran. אני חולק על גישת ה"אורתודוכסיה המודרנית" כפי שאני חולק על כל זרם אחר שאין לו הכרה ואסמכתא חתומה מצד כל גדולי התורה ופוסקי ההלכה היושבים יום ולילה באוהלה של תורה, העומדים לעם ישראל בדורנו. להזכירך, אני בא מבית חילוני נטול יהדות. חקרתי ובחנתי באריכות, ברצינות, מקרוב ובעקשנות את כל דרכי הזרמים למיניהם. אתה מוצא את גישת החרדים מתנגשת או סותרת כהניזם? לאו! כשם שהשקפתך אינה סותרת כהניזם ביסודה.

לידיעתך, החרדים היום הם יותר כהניסטים מהרבה פודלים עם כיפה'לה, ואני אומר זאת בצער. והמבין יבין.
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 04:44:48 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק liron1

• משתמש(ת) חדש(ה)
  • *
צה"ל !
« להגיב #18 ב- : מאי 28, 2009, 08:20:36 »
בס"ד

אסור לאישה להחזיק כלי גבר
אסור לאישה להיות חלק מצבא שזה תפקיד הגבר

עובדתית בצבא הצניעות לא נשמרת

כדי לקבל תשובה מוסמכת מרב פוסק יש לשאול כאן http://www.torah-video.net/SendQuestion.aspx
אז שלא תלך לקרבי !! תלך למורה חיילת או משהו כזה מה הבעיה עם זה ?!!!

מנותק m4a1

• חבר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #19 ב- : מאי 28, 2009, 11:33:25 »
אני לא איזה פמיניסט אבל בחייאת אנשים תנו לאישה להחליט איך לחיות את חייה. אם היא רוצה להתלבש כמו שרמוטה ברחוב זו החלטה שלה ואם היא רוצה לחיות חיי צניעות זו גם החלטה שלה ולא שלכם.

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #20 ב- : מאי 28, 2009, 12:55:23 »
אני לא איזה פמיניסט אבל בחייאת אנשים תנו לאישה להחליט איך לחיות את חייה. אם היא רוצה להתלבש כמו שרמוטה ברחוב זו החלטה שלה ואם היא רוצה לחיות חיי צניעות זו גם החלטה שלה ולא שלכם.

אתה בטח שלא "פמיניסט" (= אגואיזם פרופר), אבל את גם לא כל-כך אוהד נשים, אחרת היית צריך לסבור בדיוק כמונו. חשוב על זה.
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 12:57:23 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #21 ב- : מאי 28, 2009, 13:13:00 »
נץ, דרכינו ההשקפתיות אינן נפרדות משום שרבים העקרונות המוסכמים בינינו, כפי שהספקתי להכירך עד היום. גם אני אמשיך להיות בפורום זה, יחד איתך, לעמוד על רגליי האחוריות כדי להגן על השכל הישר, על הרציונאליזם, על אהבת ה', על אהבת האמת ועל אהבת התורה והארץ. אין בינינו מחלוקת על כל אלה, אלא שוני בפרשנות וגם היא לשם שמיים- בזאת אני בטוח כי אותך אני הרי מכיר. העובדה שתמיד הסכמתי יותר עם עמדתו של eran ולא עם עמדתך, מעידה שאין זרע המחלוקת בינינו כל עניין חדש, וכי גם אין הוא עומד בינינו לרועץ ולחוצץ, כפי שעד עכשיו לא היה כן.

אני לא "נפלתי קרבן" לשום אתר תועמלן. אני אדם פתוח במחשבה עם שכל ישר בדיוק כמוך, רציונאליסט ושכלתן עקשן עד חורמה. וכזה הוא (סליחה, היה) גם eran. אני חולק על גישת ה"אורתודוכסיה המודרנית" כפי שאני חולק על כל זרם אחר שאין לו הכרה ואסמכתא חתומה מצד כל גדולי התורה ופוסקי ההלכה היושבים יום ולילה באוהלה של תורה, העומדים לעם ישראל בדורנו. להזכירך, אני בא מבית חילוני נטול יהדות. חקרתי ובחנתי באריכות, ברצינות, מקרוב ובעקשנות את כל דרכי הזרמים למיניהם. אתה מוצא את גישת החרדים מתנגשת או סותרת כהניזם? לאו! כשם שהשקפתך אינה סותרת כהניזם ביסודה.

לידיעתך, החרדים היום הם יותר כהניסטים מהרבה פודלים עם כיפה'לה, ואני אומר זאת בצער. והמבין יבין.
אתה סותר את עצמך ואפילו לא שם לב,
1.) אתה לא יכול להיות אדם פתוח במחשבה ולצדד בגישה המסתגרת מהמציאות, מסתגרת מכלל עם ישראל, מסתגרת מהעולם, מנסה לשמר תקופה מעין "אוטופיסטית" שמעולם לא הייתה בתולדות העם היהודי.

2.) ערן ב-די והותר מקרים, הקשר בינו ובין שכל ישר ורציונליזם, כקשר בין כרכור לסינגפור.

3.) ערן ודומיו (שמע ישראל, arabhater ) החליפו את האמצעי במטרה, ואני אמחיש את זה בסיפור קטן- אבא שלי נסע לקבל ברכה להצלחה בנושאים שונים מהרב אלעזר אבוחצירה בבאר שבע, הגיע לשם וחיכה לתורו להכנס אל הרב, בינתיים הדלתות היו סגורות והרב לא קיבל אליו אנשים, בנתיים ארגנו מניין תפילת ערבית (עשרות אנשים), קצת אחרי קריאת שמע, יצא המשמש בקודש של הרב (שלא שם לב שהם באמצע ערבית) וצעק שהדלתות נפתחו והרב מקבל אליו לברכה, מיד ללא כל שהיות, עזבו כ-70% מהמניין את התפילה (תוך כדי קריאת שמע) והלכו אל התור לחכות לברכה לרב.
הם החליפו את הקב"ה ברב, שברכתו מקבלת קדימות לפניה ישירה של היהודי לבורא עולם דרך חובת התפילה.
אלמנט עקום מזה וגובל בע"ז לא קיים כמעט, ערן ודומיו החליפו את הרב עובדיה (הרב נויגרשל, הרב אמנון יצחק וכו') כאחד שלא מסוגל לטעות ושייך בו חס וחלילה- "כי לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאם יהוה כי גבהו שמים מארץ כן גבהו דרכי מדרכיכם ומחשבתי ממחשבתיכם", התפיסה הזו מקורה בנצרות הקתולית , שהאפיפיור הוא נציג יש"ו עלי אדמות ואיננו בר טעות.

4.) אינני כהניסט בהגדרה, לא הסתרתי את זה ואני לא מסתיר את זה, יש הרבה מאוד דברים שאני רואה עין בעין עם הכהניזם, ומצד שני הרבה מאוד דברים שאינני רואה עם הכהניזם עין בעין.

5.) הגישה החרדית הקלאסית, היא אנטיתטית לכהניזם (בשל האינטרפטציה ההסטורית והבנת נושא ג' שבועות, התפיסה החרדית היא כיפוף הראש, שב ואל תעשה עדיף, ואסור לעצבן את הגוי, אנטיתזה- בן בנו של אנטיתזה של הכהניזם מיסודו).

6.) נכון יש הרבה פודלים עם כיפה'לה, והרבה פודלים חרדים (בהוראה רבנית מלמעלה) ואני לא מזהה את עצמי, לא עם המחנה החרדי, ולא עם המחנה ה-"דתי -לאומי" בשל העובדה שאינני מיחס כל מימד של קדושה למדינה ומוסדותיה, חושב שהתנועה הקיבוצית הייתה אסון לעם היהודי ולמדינה, ואינני סוציאליסט במישור הכלכלי מזן תנועת "תורה ועבודה".

7.) אני לא מכיר זרם השקפתי היום  שיש לו הסכמה מצד כל רבני ישראל ואסמכתא חתומה מכל פוסקי ההלכה וגדולי התורה.
כשאני רואה את היחס הפטרנליסטי של החרדים האשכנזים מול הספרדים (היחס לרב עובדיה יוסף מצד הגראי"ל שטיינמן והרב אלישיב בכנס סיום ש"ס בדף היומי בבינייני האומה כשהם לא הסכימו לשבת במחיצתו, אומר הכל, שלא לדבר על שידוכים, שלא לדבר על קבלה של אחינו ממוצא מזרחי למוסדות לימוד אשכנזים מובהקים), כשאני רואה את הדם הרע שעדיין קיים (המחלוקות לא נעלמו מעולם) בין ליטאים לחסידים, בין חסידות אחת לרעותה (תופעה שבמלוא כיעורה עולה בהקשרים פולטיים אל פני השטח מידי עונת בחירות, ומי שראה את שקרה בבחירות לראשות עיריית ירושלים, יודע בדיוק למה אני מתכוון), בין קיצונים לחרדים יותר מודרניים,
ואפילו את המריבות בתוך העולם הליטאי שמגיע לידי תיגרות אלימות והליכה לערכאות (אלמנט שערן לא טרח להתייחס אליו בכלל כשהעליתי את זה כטיעון נגדי) על זהותו של ראש ישיבת פוניבז' העתידי (מחלוקת שעדיין קיימת).
בקיצור מה שאתה כותב, איו חיה כזו, זה עורבא פרח, לא קיים.

« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 13:15:58 על ידי נץ וגאה בזה »
אלוף מיל. בני פלד ז"ל

• מנהל(ת) גלובלי(ת)
  • חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
צה"ל !
« להגיב #22 ב- : מאי 28, 2009, 13:37:23 »
נץ, אענה לך בע"ה לאחר החג ושבת. אני מוכרח כעת לצאת לעבוד..

חג שמח ושבת שלום ! :old_smiley:
« עריכה אחרונה: מאי 28, 2009, 13:38:10 על ידי גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד »

מנותק אחים באמת

• חבר(ה) V.I.P
  • חבר(ה) בכיר(ה)
  • *
  • פתחו לי פתח כחודו של מחט...
    • האתר שלי
צה"ל !
« להגיב #23 ב- : מאי 28, 2009, 13:38:59 »
במילים אחרות נץ,
האמת לא נמצאת אצל אף אחד במלואה
אלא יש ללקטה באופן עצמאי ושקול מן המקורות
ולהפסיק את ההסתגרות בקהילות ולהתערבב עם כל הזרמים

מנותק נץ וגאה בזה

• חבר(ה) בכיר(ה) של כבוד
  • *
  • Hierosolyma Victor
צה"ל !
« להגיב #24 ב- : מאי 28, 2009, 14:11:45 »
במילים אחרות נץ,
האמת לא נמצאת אצל אף אחד במלואה
אלא יש ללקטה באופן עצמאי ושקול מן המקורות
ולהפסיק את ההסתגרות בקהילות ולהתערבב עם כל הזרמים
כל עוד הזרמים האלה נמצאים בגבולות האורתודוכסיה (ולא רפורמים או קונסרבטיביים וכו' כמובן).
נכון, האמת (אמת אחת שיש לה הרבה התגלמויות ולא "אמיתות רבות" ה"אמת" שלי וה"אמת שלך" וה"אמת" של הסבתא של אפרים כמו התפיסה הפוסט-מודרנית) לא נמצאית במלואה אצל אף אחד מהצדדים (עד שיבוא אליהו ומשיח) ולהפסיק את ההסתגרות (טענה שצריכה לעלות מול החרדים והן מול חובשי כיפה סרוגה כאחד, כל אחד לפי מצבו והשקפתו).
אלוף מיל. בני פלד ז"ל