שונות > מה שבראש
סדר יום
eran:
כהנא צדק,
אני מצטער לומר לך אבל חז"ל מלמדים אותנו את חומר העון שיש באיסור חילול שבת - דהלא בכל העונות, לבד מאיסור עבודת כוכבים, קימא לן, דאם הוא מומר, חס וחלילה, לאחד מהם, אינו מומר לכל התורה, ואילו באיסור שבת קימא לן (בסימן שפ"ה ס"ג) דאם הוכח אצלו איסור שבת ועובר עליו כמה פעמים בפרהסיא, הוא מומר לכל התורה ודינו כעובד כוכבים ממש.
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: eran על פברואר 17, 2007, 19:14:07 ---כהנא צדק,
אני מצטער לומר לך אבל חז"ל מלמדים אותנו את חומר העון שיש באיסור חילול שבת - דהלא בכל העונות, לבד מאיסור עבודת כוכבים, קימא לן, דאם הוא מומר, חס וחלילה, לאחד מהם, אינו מומר לכל התורה, ואילו באיסור שבת קימא לן (בסימן שפ"ה ס"ג) דאם הוכח אצלו איסור שבת ועובר עליו כמה פעמים בפרהסיא, הוא מומר לכל התורה ודינו כעובד כוכבים ממש.
--- סוף ציטוט ---
תעשה לי טובה ניראה אותך במקומי אנשים כל להם לדבר אני בא ממשפחה חילונית רק בשנה אחרונה עשיתי שינוי גדול בדת אתם חושבים זה?
זה קל כשאתה יושב בחדר ובצד השני אתה שומע מוזיקה?
זה קל שהשולחן שבת קרוב כל כך לטלווזיה שאתה שומע הכול?
זה קל שאתה רוצה לשתות אתה תמיד תשמע את הטלווזיה?
עשו לי טובה אתם לא יודעים על מה אתם מדברים ואתם דנים אותי בצורה כל כך חמורה שאני לא יודע אם דברים כאלה נסלחים אני מנסה כמה שיותר להיות טוב ולתקן את עצמי תחשבו פעמים לפני שאתם מדברים בכלל אתם לא מבינים על איזה נושאים כאובים וחשובים אתם מדברים בכלל!
אֵיתָן:
--- ציטוט של: כהנא צדק! על פברואר 17, 2007, 19:31:13 ---
--- סוף ציטוט ---
תעשה לי טובה ניראה אותך במקומי אנשים כל להם לדבר אני בא ממשפחה חילונית רק בשנה אחרונה עשיתי שינוי גדול בדת אתם חושבים זה?
עשו לי טובה אתם לא יודעים על מה אתם מדברים ואתם דנים אותי בצורה כל כך חמורה שאני לא יודע אם דברים כאלה נסלחים אני מנסה כמה שיותר להיות טוב ולתקן את עצמי תחשבו פעמים לפני שאתם מדברים בכלל אתם לא מבינים על איזה נושאים כאובים וחשובים אתם מדברים בכלל!
--- סוף ציטוט ---
אני די מסכים כהנא צדק
אני חושב מבחינת הגיונית לא מבחינה דתית
לדת לא ניראה שנכנסים בצעד אחד עושים צעד צעד
ולא בפעם אחת
ונראה לי שגם היהדות אומרת את זה ככה
שלא נכנסים לדת ביום אחד
כהנא צדק!:
--- ציטוט של: איתן על פברואר 17, 2007, 19:35:17 ---
--- ציטוט של: כהנא צדק! על פברואר 17, 2007, 19:31:13 ---
--- סוף ציטוט ---
--- סוף ציטוט ---
אני די מסכים כהנא צדק
אני חושב מבחינת הגיונית לא מבחינה דתית
לדת לא ניראה שנכנסים בצעד אחד עושים צעד צעד
ולא בפעם אחת
ונראה לי שגם היהדות אומרת את זה ככה
שלא נכנסים לדת ביום אחד
--- סוף ציטוט ---
עזוב הם קל להם להגיד שאני לא שומר שבת הם בכלל לא מבינים את המצב זורקים מילים לאוויר שלא מבינים כמה ערך וכמה אני עובד על עצמי בעניינים הללו.
ואתם יודעים טוב מאוד מה קורה שכשאנים לא דנים לכף זכות את החבר שלהם במקרים כאלו רגישים וכואבים.
eran:
לא רק שאני מבין, אני חוויתי את זה על בשרי שלי כשהייתי עושה קידוש כשמריה קארי שרה "הירו" בטלוויזיה, או כשקמתי להתפלל בעמוד השחר ולא הסכימו להשאיר אור דולק בבית וציחצחתי שיניים בחושך, ואת ברכות השחר קראתי לאור הנרות של ערב שבת כאשר אני עם דם בעיניים של השכמה ב-4 בבוקר, או כשאח שלי בכוונה מדליק ומכבה לי את האור מול הפנים לעצבן אותי.אויי אני יודע טוב מאוד במה זה כרוך - אבל מי התיר לחלל שבת? וגם אם נגיד שקשה לך, אבל להתכתב בפורמים, לחלל שבת בפרהסיא, זה חמור ביותר.
תאמין לי שאני מבין לליבך, אבל חומרת השבת גדולה מידי כדי לוותר עליה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה