שונות > מה שבראש

סדר יום

<< < (20/27) > >>

אֵיתָן:
אני  לא דתי  או משהו
אבל נראה  לי  שגם  לשמור  שבת זה  תהליך
אתה  לא יכול הכל לעשות בפעם אחת

נראה  לי  מוזר
שככה  זה
ומה  זה  לחלל שבת עוד בפרסיהא? אני  צריך להוכיח לבני אדם שאני שומר  שבת??
אני  צריך להוכיח לאלוהים לא  לבני  אדם

אני  שואל אני  לא בא  לחלוק  דעה  כי אני  לא מבין

גַּם בָּשָׁן וְגַם גִּלְעָד:
גם אני עברתי את זה על בשׂרי, והיום למשל אני מניח תפילין, מברך, משתדל ללכת בציצית וּמדליק נרות. אבל עם זאת, בעניין השבת וּבעוד כמה עניינים אני כבר כמה שנים די "דורך בַּמקוֹם".. :-\
חבל, אני צריך להתאמץ יותר.

המפתח, לדעתי, הוא לימוּד-תורה. פעם, הייתי משקיע בזה: הייתי לומד עם ידיד דתי שלי, הייתי הולך להרצאות, הייתי הולך לסמינרים, הייתי קורא קצת ספרים שעוסקים בתורה...

בַּשׁנים האחרונות הפסקתי- וּמייד רואים את הנסיגה. זה פשוט חבל.. :(

א-ש:
לק"י.

"כהנא צדק"-
אני חושבת שלפחות פה.. בגלל שזה פורום של כולנו... אתה לא צריך להיכנס לפה בשבת... מילא אתה נכנס לאינטרנט... תיכנס.. אבל לא לפה...
מה גם שאתה ממש צריך להשתדל... לא לחלל שבת... אתה י'הודי יקר!! וקדוש!!!
גם כשיש רעש של טלויזי'ה.. אתה לא חוטא אם זה לא אתה שרואה... אתה פשוט צריך להתעלם!
תחליט שבת אחת באמת לשמור... על הכל!!!
אפילו תשב בחדר רוב השבת... אבל לשמור שבת... אתה לא יודע איזה מצווה חשובה זאת!
ואיזה עבירה זאת לחלל אותה...
[כשתגיע לשמי'ים וישאלו אותך למה לא שמרת שבת... תענה-כי אחי הדליק ת'טלויזי'ה?! כי אחותי הפעילה מוזיקה בפול ווליום?! ... הרי לא לעולם תוכל להאשים את האחרים!!! אתה אחראי לעצמך!!! אתה זה אתה!!!!לבד!....תחשוב על זה..]

ואני עדי'ין לא שופטת אותך... ואני ממש מבינה שזה דבר מאוד קשה.... אבל אם רוצים! הכל אפשר... ונכון שאנחנו הדתי'ים לא ממש חכמים כי נולדנו לזה.... אבל בגלל זה אתה בדרגה מעלינו.... הרבה מעלינו.... אם תשתדל הקב"ה בסופו של דבר יעזור לך....

המון הצלחה בכל! וכל טוב!

שבוע טוב ור"ח טוב!!!!

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: eran על פברואר 17, 2007, 19:38:37 ---לא רק שאני מבין, אני חוויתי את זה על בשרי שלי כשהייתי עושה קידוש כשמריה קארי שרה "הירו" בטלוויזיה, או כשקמתי להתפלל בעמוד השחר ולא הסכימו להשאיר אור דולק בבית וציחצחתי שיניים בחושך, ואת ברכות השחר קראתי לאור הנרות של ערב שבת כאשר אני עם דם בעיניים של השכמה ב-4 בבוקר, או כשאח שלי בכוונה מדליק ומכבה לי את האור מול הפנים לעצבן אותי.אויי אני יודע טוב מאוד במה זה כרוך - אבל מי התיר לחלל שבת? וגם אם נגיד שקשה לך, אבל להתכתב בפורמים, לחלל שבת בפרהסיא, זה חמור ביותר.
תאמין לי שאני מבין לליבך, אבל חומרת השבת גדולה מידי כדי לוותר עליה.

--- סוף ציטוט ---
בחיים לא למדו אותי על זה ואתה חושב שבתוך כמה רגעים משנים.
מה שהכי מצחיק שאתה לא בא בטענות למי שהיה מחובר שזה חצי מהמשתמשים הפעילים פה ואין הדבל בין להוית פעיל בתגובות או בראייה של הנושאים.

כהנא צדק!:

--- ציטוט של: א-ש על פברואר 17, 2007, 19:58:55 ---לק"י.

"כהנא צדק"-
אני חושבת שלפחות פה.. בגלל שזה פורום של כולנו... אתה לא צריך להיכנס לפה בשבת... מילא אתה נכנס לאינטרנט... תיכנס.. אבל לא לפה...
מה גם שאתה ממש צריך להשתדל... לא לחלל שבת... אתה י'הודי יקר!! וקדוש!!!
גם כשיש רעש של טלויזי'ה.. אתה לא חוטא אם זה לא אתה שרואה... אתה פשוט צריך להתעלם!
תחליט שבת אחת באמת לשמור... על הכל!!!
אפילו תשב בחדר רוב השבת... אבל לשמור שבת... אתה לא יודע איזה מצווה חשובה זאת!
ואיזה עבירה זאת לחלל אותה...
[כשתגיע לשמי'ים וישאלו אותך למה לא שמרת שבת... תענה-כי אחי הדליק ת'טלויזי'ה?! כי אחותי הפעילה מוזיקה בפול ווליום?! ... הרי לא לעולם תוכל להאשים את האחרים!!! אתה אחראי לעצמך!!! אתה זה אתה!!!!לבד!....תחשוב על זה..]

ואני עדי'ין לא שופטת אותך... ואני ממש מבינה שזה דבר מאוד קשה.... אבל אם רוצים! הכל אפשר... ונכון שאנחנו הדתי'ים לא ממש חכמים כי נולדנו לזה.... אבל בגלל זה אתה בדרגה מעלינו.... הרבה מעלינו.... אם תשתדל הקב"ה בסופו של דבר יעזור לך....

המון הצלחה בכל! וכל טוב!

שבוע טוב ור"ח טוב!!!!

--- סוף ציטוט ---
תמיד קל להגיב ועשיתם אותי כאילו אני לא יודע מה רק בחצי שנה האחרונה התחלתי עם הדת שעוד הרבה לפני אתם יודעים רק לדבר ולדבר במעשים בתכלס בשטח הרבה פה עושים רק רעש ווירטואלי.

תפריט

[0] אינדקס הודעות

[#] עמוד הבא

[*] עמוד הקודם

עבור לתצוגת גירסה מלאה