אתה רוצה שהמדינה גם תממן את הבית שלך ואת המכונית ואולי שתממן לנו גם הפגנות? ושתדע שהממשלה כן תומכת כספית בהקמת בתי כנסת, היא לא בונה אותם היא עוזרת...
קודם כל אוניברסיטות הן הרבה רבה יותר מסתם גורמים שמכפישים את המדינה...
חשבת על השכל גבוהה? חשבת על הרעיון המקורי? לא מחלקים להם כסף כי הם מדברים נגד המדינה (שזה מותר, עד גבול ההסטה...) אלא כי הן מכשירות אנשים לשרת את המדינה...
למה רוב המישפחות משלמות יותר מהחילונים על חינוך? אולי בגלל שהן בוחרות לא לשלוח את הילד לממ''ד אלא לישיבה עם שם (יוצר קרע בעם אם תשאל אותי), וזאת הבעיה שלהם...
וזה שהסדרניקים יושבים בשבי זה לא אומר חילונים לא, חוץ מזה הם בני אדם ולא מגזר שלם.
בקשר להשטמתות נכון, אבל ברגע שמנסים להצדיק את זה אז זה לא בסדר, אין הצדקה להשטמת...
כמה הכפשות כלליות הדתיים חוטפים באופן כללי? דתי שהוא באמת דתי ציוני לא יחטוף אפילו הכפשה אחת, כי הוא משרת בצבא והוא משלם מיסים והוא לא מנסה להרביץ לחיילים, אז כניראה אני דתי לא באמת ציוני, אבל לפחות אנילא מתלונן...
אתה רוצה שהמדינה גם תממן את הבית שלך ואת המכונית ואולי שתממן לנו גם הפגנות? ושתדע שהממשלה כן תומכת כספית בהקמת בתי כנסת, היא לא בונה אותם היא עוזרת...לא, אני לא רוצה שהמדינה תממן לי דבר, כשם שאני לא מוכן למממן לה אלף ואחד דברים אחרים, אני לא רוצה למממן את השוד של קופת המדינה על ידי- קיבוצים, ערבים, פליטים מדארפור, פרוצות מחבר העמים, ארגונים חוץ פרלמנטריים של בוגדים, עמותות שמטרתם הוא קיעקוע המדינה, מוסדות של הוויתם הוא הכפשת ישראל- מהסינמטקים עבור בבתי גלריות אמנות, סופרים וכלה בפקולטות מסויימות באוניברסיטות שונות, המדינה גם תומכת כספית בהקמת מסגדים וכנסיות, אז מה...
קודם כל אוניברסיטות הן הרבה רבה יותר מסתם גורמים שמכפישים את המדינה...אבל עדיין, לית מאן דפליג, שהאוניברסיטאות הם חממות גידול לבוגדים, ואני אפילו לא צריך להתחיל ופרט למה.
חשבת על השכלה גבוהה? חשבת על הרעיון המקורי? לא מחלקים להם כסף כי הם מדברים נגד המדינה (שזה מותר, עד גבול ההסתה...) אלא כי הן מכשירות אנשים לשרת את המדינה...פקולטות מסויימות וחוקרים ומרצים מסויימים עם קביעות (המציאות האוניברסיטאית) עסוקים במירב מרצם להכפשת המדינה והם כבר מזמן עברו גבולות ההסתה, אז חדל להצטדק.
למה רוב המישפחות משלמות יותר מהחילונים על חינוך? אולי בגלל שהן בוחרות לא לשלוח את הילד לממ''ד אלא לישיבה עם שם (יוצר קרע בעם אם תשאל אותי), וזאת הבעיה שלהם...לא, לא, לא ועוד פעם לא, הישיבות התיכוניות והאולפנות הם המשכם הישיר של בתי ספר הממ"דים (אני לא מדבר על מוסדות חרד"ליסטים דמויי סמינרים וישיבות קטנות בקונצטלציות כאלו ואחרות, בתי ספר תורניים וכו' וכו'), מוסדות המלמדות גם הרבה מעבר לתוכנית הליבה, ומלמדות את כל הלימודים הנצרכים ברמות הגבוהות ביותר (אנגלית, מתימטיקה, פיסיקה, כימיה, ביולוגיה, מחשבים, אזרחות, היסטוריה, תנ"ך, חינוך גופני, לשון (עברית), חיבור, ספרות וכו') מוסדות אלו מקבלים אליהם מכל העדות ללא כל אפליה, מכל מקומות הישוב במדינה ללא כל אפליה,למוסדות אלו יש תוכניות מעורבות בקהילה (הכללית, לא בהכרך הדתית), תוכניות התנדבות, וזה עוד הרבה לפני מוסד שירות הלאומי (קרע בעם...עלאק) ותסתכל על בתי הספר של האליטה השמאלנית-חילונית-אשכנזית שגם הם הומוגניים להפליא, והם ממש משמרים על "אחדות העם", ובוגריהם מוצאים זמן להצטרף להפגנות בבילעין, אז חדל עם הצביעות.
וזה שהסדרניקים יושבים בשבי זה לא אומר חילונים לא, חוץ מזה הם בני אדם ולא מגזר שלם.הם מייצגים את המסלול, וראויים למלוא ההכרה והזכרון הלאומי, ולא להתלונן על כמה הם משרתים פחות או כמה הם עושים בפועל, שכל אחד יסתכל על עצמו וישאל את עצמו כמה הוא תורם ושלא יקנא בחברו, חוץ מזה, אם להיות כנים, רובו המוחלט של צה"ל מורכב מחיילים שהם במובהק לא קרביים (ג'ובניקים ותומכי לחימה), בעוד רובו המוחלט של ההולכים להסדר, משרתים שירות קרבי, אתה באמת עכשיו רוצה להשוות בין שק"מיסט בשיזפון ומש"ק ממטרות בקריה שעושה 3 שנים מול הסדרניק שעושה שנה וארבע חודשים (לפחות, יש הרבה שהולכים גם לקורסי מפקדים או סתם מאריכים שירות בכמה חודשים מעבר לאורכו הפורמלי של המסלול) בתור חייל קרבי בגבעתי? אתה רוצה לערוך השוואה בין מט"ק בשיריון הסדרניק לעובד רס"ר שעושה 3 שנים?
בקשר להשטמתות נכון, אבל ברגע שמנסים להצדיק את זה אז זה לא בסדר, אין הצדקה להשטמת...
כמה הכפשות כלליות הדתיים חוטפים באופן כללי? דתי שהוא באמת דתי ציוני לא יחטוף אפילו הכפשה אחת, כי הוא משרת בצבא והוא משלם מיסים והוא לא מנסה להרביץ לחיילים, אז כניראה אני דתי לא באמת ציוני, אבל לפחות אנילא מתלונן...
לא חוטפים הכפשות? אני רוצה שתסתכל לאבא שלי בעיניים סגן אלוף מיל. ראש ענף נפגעים של קצין חי"ר וצנחנים ראשי, אדם שירק דם במשך 28 שנים בצבא הקבע, ותגיד את השטות הזאת שוב, אתה יודע כמה עלבונות אבא שלי ספג בשל היותו דתי עם כיפה סרוגה גדולה בצבא? כמה פעמים פגעו לו בקידום?
אז תפסיק לקשקש בקומקום.