יהדות ותורת ישראל > שֻׁלְחָן עָרוּךְ וְהָרַעְיוֹן הַיְּהוּדִי
מה ההבדל בין דתים לאומיים לחרדים
2shpatz:
שים לב שכתבתי ברמה גבוהה
אני יודע שהם לומדים גם מקצועות חול אבל בקושי שמים עליהם דגש,
אלה מקצועות נלווים בשבילם...
ואני גם אוסיף שהם לא ציוניים כמו דתיים לאומיים, אבל אולי אני טועה...
אהה וגם רובם לא עובדים כך ששאר תושבי המדינה צריכים לממן אתם
שׂריון:
החרדים מתחילים גם כן להפתח קצת יותר, רק הסאטמרים באמת קיצוניים.
בעניין "קול באשה ערוה" אפשר להקל יותר אם לא יודעים איך היא נראית, על כל פנים ההלכה היבשה שאסור.
IRON_MAN:
בס"ד
אני רוצה פעם אחת ולתמיד להבין משהו:האם זה חובה לפי התורה להתנהג כמו החרדים? האם זה חובה שיהיה אורח-חיים חרדי? האם זה חובה להחמיר בהכל כמוהם? האם זה חובה להימנע מכל מה שלא קשור לתורה? האם זה חובה לחיות כמוהם?
אני לצערי-הרב לומד עם מישהו חרדי ובישיבה של דוסים ממש ואני ממש לא מרוצה שם,הסיבה היחידה שאני נשאר שם היא בגלל שזה שאני לומד איתו הוא כמו פסיכולוג והוא מבין את את כל הצרות שעוברות עלי וגם בגלל שאני לומד איתו כבר למעלה משנה, אבל אני פשוט לא אוהב את הסביבה שם ואת אורח-החיים שהם מציעים לי לאמץ וגם את האו שחור או לבן שלהם, וגם את הישיבה עצמה והחבר'ה שלומדים שם שהם חרדים-חסידים.
מה אתם הייתם מציעים לי לעשות?
oferst:
איזו ישיבה אתה נמצא?של חרדים מלידה או של חוזרים בתשובה?
שׂריון:
--- ציטוט של: רן הכהניסט על נובמבר 15, 2008, 22:10:13 ---בס"ד
אני רוצה פעם אחת ולתמיד להבין משהו:האם זה חובה לפי התורה להתנהג כמו החרדים? האם זה חובה שיהיה אורח-חיים חרדי? האם זה חובה להחמיר בהכל כמוהם? האם זה חובה להימנע מכל מה שלא קשור לתורה? האם זה חובה לחיות כמוהם?
אני לצערי-הרב לומד עם מישהו חרדי ובישיבה של דוסים ממש ואני ממש לא מרוצה שם,הסיבה היחידה שאני נשאר שם היא בגלל שזה שאני לומד איתו הוא כמו פסיכולוג והוא מבין את את כל הצרות שעוברות עלי וגם בגלל שאני לומד איתו כבר למעלה משנה, אבל אני פשוט לא אוהב את הסביבה שם ואת אורח-החיים שהם מציעים לי לאמץ וגם את האו שחור או לבן שלהם, וגם את הישיבה עצמה והחבר'ה שלומדים שם שהם חרדים-חסידים.
מה אתם הייתם מציעים לי לעשות?
--- סוף ציטוט ---
אין שום רע בלהיות "דוס" אדרבא תהיה גאה בהקפדה על קלה כבחמורה.
היום ישנם יותר מדי עיוותים וקולות למיניהן ובעצם כל אחד יכול לעצב את חייו ההלכתיים כרצונו, יש להחזיר עטרה ליושנה.
תפריט
[0] אינדקס הודעות
[#] עמוד הבא
[*] עמוד הקודם
עבור לתצוגת גירסה מלאה